قیمت طلا امروز




 سایت اطلاعات آنلاین / ۲۰ ساعت قبل

[رامتین مرتضوی] نیمه گمشده اما مجازی!

تا همین چند سال پیش هم اگر کسی می‌گفت روزی می‌رسد که می‌نشینید با یک ماشین حرف می‌زنید و ماشین هم وسط حرفتان نمی‌پرد...
 [رامتین مرتضوی] نیمه گمشده اما مجازی!
تا همین چند سال پیش هم اگر کسی می‌گفت روزی می‌رسد که می‌نشینید با یک ماشین حرف می‌زنید و ماشین هم وسط حرفتان نمی‌پرد، احتمالا می‌گفتیم فیلم «Her» را زیادی جدی گرفته (در فیلم مذکور، شخصیت اول فیلم به نوعی عاشق یک هوش مصنوعی می‌شود)، حال اما قابلیت جدید گفتگوی صوتی چت‌جی‌پی‌تی، با امکان مکالمه آنلاین، رفت‌وبرگشتی و شنیدن و پاسخ دادن همزمان، بیش از همیشه مسأله را از یک فیلم علمی‌تخیلی به زندگی روزمره نزدیک‌تر کرده است.

قسمت عجیب ماجرا حتی این نیست که ماشین، حرف می‌زند، بلکه این است که واقعا گوش می‌دهد؛ به خصوص در زمانه‌ای که آدم‌ها برای یکدیگر وقت و حوصله ندارند یا اساسا بلد نیستند گوش کنند. کافی است با کسی شروع به درددل کنید، طرف مقابل تا ثابت نکند که از شما بیچاره‌تر است آرام نخواهد گرفت. هوش‌مصنوعی از سوی دیگر، نه حوصله‌اش سر می‌رود، نه گوشی را برمی‌دارد و شروع به گشتن در اینستاگرام می‌کند و نه در حساس‌ترین لحظات مکالمه، در تلاش برای اثبات بدبختی خود است. گوش می‌دهد، پاسخ می‌گوید و گاهی حتی واقعا حال آدم را بهتر می‌کند.

مسأله وقتی جدی‌تر می‌شود که در نظر بگیریم در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که تجرد، برای بخش قابل‌توجهی از جوانان، دیگر نه یک دوره موقت پیش از ازدواج، بلکه آهسته و آرام‌آرام یک وضعیت پایدار شده است. بله می‌دانم که زندگی مشترک، ارزان نیست؛ مسکن، شغل، درآمد و هزینه‌های سرسام‌آور، همگی بسیار تعیین‌کننده‌اند اما همه موضوع نیستند.

سوی دیگر ماجرا، تغییر ماهیت رابطه‌هاست؛ توقع‌ها بیشتر شده، اعتماد سخت‌تر، تنهایی عمیق‌تر و تحمل رابطه‌های نامطلوب، کمتر و وسط این همه پیچیدگی، هوش‌مصنوعی یک پیشنهاد وسوسه‌کننده و اعتیادآور دارد؛ هم‌صحبتی بدون قهر، همراهی بدون غرغر و رابطه‌ای که در آن هر اختلاف کوچکی تبدیل به بحرانی حساس نمی‌شود، البته اگر اینترنت، یاری کند!

اما شاید همین‌جاست که باید نگران شد؛ هوش مصنوعی دقیقا در همان جایی بی‌نقص است که رابطه انسانی، معمولا پر از نقص. نه دعوایی، نه قهری، نه دلخوری، نه «خودت باید می‌فهمیدی چرا ناراحتم» و نه حتی آن سکوت تاریخی سه‌ساعته‌ای که هیچ‌کس نمی‌داند دقیقا از کجا شروع شد! همه‌چیز آرام و مرتب اما شاید بیش از حد!

به یاد داشته باشید که بخشی از معنای رابطه انسانی، دعوا کردن، رنجیدن، کوتاه آمدن و نیامدن(!)، شنیدن یک حرف برخلاف میل و دوباره پیدا کردن راهی برای ادامه دادن است. یافتن چنین فردی است که برای انسان، تبدیل به یک دغدغه می‌شود؛ همان آدم واقعیِ اعصاب‌خردکنی که گاهی دوستش داریم و گاه، دلمان می‌خواهد برای چندساعت هم که شده، صدایش را نشنویم!



 مدارس برای آموزش حضوری آماده می‌شوند

مدارس برای آموزش حضوری آماده می‌شوند

وزیر آموزش و پرورش درباره آمادگی نظام تعلیم و تربیت برای آغاز سال تحصیلی جدید ادامه داد: همایش آمادگی نظام تعلیم و تربیت برای آغاز سال تحصیلی جدید با هدف ایج...

 حبس ۶ ماه تا یک‌سال برای مخدوشی پلاک خودرو در تهران

حبس ۶ ماه تا یک‌سال برای مخدوشی پلاک خودرو در تهران

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، هشدار داد: پوشش و مخدوشی پلاک فقط یک تخلف راهنمایی و رانندگی نیست، بلکه در بسیاری از موارد مقدمه‌ای برای ارتکاب جرایم سنگین نظیر سرقت و حتی قتل است و برابر ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی حبس ۶ ماه تا یک سال را در پی دارد.

 میگنا - خشم بی‌دلیل را جدی بگیرید

میگنا - خشم بی‌دلیل را جدی بگیرید

خشم همیشه از یک بحث خانوادگی، فشار کاری یا روزی سخت آغاز نمی‌شود. گاهی تغییر ناگهانی در خلق‌وخو، زودرنجی و طغیان‌های عصبی می‌تواند نشانه‌ای از اختلال در کارکرد بدن، نوسان هورمون‌ها یا حتی عارضه برخی داروها باشد، نشانه‌ای که پیش از قضاوت درباره رفتار فرد، باید آن را از دریچه سلامت بازبینی کرد.

 دو چهره‌ برای یک معلم؛ خسته‌ در ‌مدرسه، پرانرژی در کلاس خصوصی

دو چهره‌ برای یک معلم؛ خسته‌ در ‌مدرسه، پرانرژی در کلاس خصوصی

تعدادی از معلمان به دلیل مشکلات معیشتی، محتوای کامل‌تر و انرژی بیشتر خود را به کلاس‌های خصوصی و مجازی منتقل کرده‌اند

 فرسودگی شغلی در رشته زنان و زایمان متفاوت است | این متخصصان بی‌رحم‌ترین مرز تصمیم‌گیری را تجربه می‌کنند

فرسودگی شغلی در رشته زنان و زایمان متفاوت است | این متخصصان بی‌رحم‌ترین مرز تصمیم‌گیری را تجربه می‌کنند

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی معتقد است «شاید خشن‌ترین و بی‌رحم‌ترین مرزی که یک پزشک و جراح باید در آن تصمیم‌گیری کند، در رشته زنان و زایمان باشد» چون در کسری از ثانیه باید میان خوشبختی و بدبختی، زندگی و ممات و امید و عزا برای یک خانواده تصمیم‌گیری شود.

 فاجعه در اصفهان؛ ۱۸ زن موتورسوار جان باختند!

فاجعه در اصفهان؛ ۱۸ زن موتورسوار جان باختند!

فرمانده انتظامی استان اصفهان از جان باختن ۱۸زن موتورسیکلت‌ سوار در حوادث رانندگی4 ماهه امسال خبر داد.

 پزشکی خانواده می‌تواند بستر شناسایی افراد در معرض خطر دمانس باشد

پزشکی خانواده می‌تواند بستر شناسایی افراد در معرض خطر دمانس باشد

دبیر بورد سالمندشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع می‌تواند یکی از مهم‌ترین بسترهای اجرایی برای شناسایی افراد در معرض خطر دمانس(زوال عقلی) باشد، زیرا در سطح مراقبت‌های اولیه می‌توان عوامل خطر قابل اصلاح، شکایت‌های حافظه، تغییرات شناختی و افت عملکرد روزانه را شناسایی و افراد نیازمند بررسی بیشتر را وارد مسیر ارزیابی و ارجاع کرد.

 پاییز پربارش و خطر سیلاب، سوغات ال‌نینو برای ایران است

پاییز پربارش و خطر سیلاب، سوغات ال‌نینو برای ایران است

اغلب مدل‌های عددی بارش‌های قوی برای پاییز و زمستان آینده، پیش‌بینی می‌کنند