قیمت طلا امروز




 سایت اطلاعات آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

آتش‌بس آمریکا و ایران دوشنبه منقضی می‌شود؛ خبری از ادامه مذاکرات و شکستن بن‌بست جنگ نیست

به نظر می‌رسد آتش‌بس شکننده یک ماهه بین ایالات متحده و ایران، بدون توافقی در آخرین لحظه برای تمدید آن و احتمالاً پایان جنگ بین دو کشور، روز دوشنبه منقضی می‌شود.
 آتش‌بس آمریکا و ایران دوشنبه منقضی می‌شود؛ خبری از ادامه مذاکرات و شکستن بن‌بست جنگ نیست

به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از پولیتیکو، یک مقام ارشد کاخ سفید که نخواست نامش فاش شود تا جزئیات روند مذاکرات را به اشتراک بگذارد، وضعیت بین دو کشور را پیش از مهلت انقضای آتش‌بس در روز دوشنبه «ایستا» توصیف کرد. این مقام تا بعد از ظهر جمعه هیچ خبری از تمدید قریب‌الوقوع آتش‌بس نشنیده بود.

این مقام گفت: «مهم نیست چقدر نزدیک یا چقدر دور هستیم. مهم این است که آیا ایران می‌خواهد پای میز مذاکره بیاید و با یک توافق موافقت کند یا خیر. در حال حاضر، آنها این کار را نکرده‌اند.»

رویترز این هفته گزارش داد که مذاکره‌کنندگان ایرانی همچنین اشاره کرده‌اند که دو کشور در مذاکرات برای احیای توافق موقت که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ماه ژوئن در فرانسه امضا کرد، به بن‌بست رسیده‌اند. نکات مورد اختلاف شامل وضعیت دارایی‌های مالی مسدود ایران و عملیات کشتیرانی در تنگه هرمز، از جمله محاصره مداوم ایالات متحده است.

جیمز جفری، سفیر سابق که در سه دولت ریاست جمهوری، از جمله دوره اول ترامپ، در خاورمیانه خدمت کرده است، گفت: «هر دو طرف در این مرحله منافع خود را در ادامه محاصره آتش‌بس می‌دانند، زیرا هر یک فکر می‌کند این ممکن است برای آنها مفید باشد و هر یک فکر می‌کند گزینه‌های دیگری مانند تشدید نظامی یا تسلیم - در مقابل خواسته‌های جدید و عظیم ایران از سوی ایالات متحده، بازگشت ایران به [یادداشت تفاهم] - کمتر خوشایند هستند.»

رهبری ایران در روزهای اخیر درخواست‌های آتش‌بس خود را افزایش داده که شامل جبران خسارات مربوط به جنگ، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران و توقف همه تهدیدها علیه ایران، از جمله نیروهای نیابتی آن در کشورهای دیگر می‌شود.

مذاکرات برای پایان دادن به جنگ اکنون در ششمین ماه خود است. حملات فعال در منطقه، یکی دیگر از پیچیدگی‌هایی است که هر لحظه ممکن است درگیری را تشدید کند. روز پنجشنبه، دو نفتکش که از تنگه عبور می‌کردند، توسط پهپادها مورد حمله قرار گرفتند.

با فرض اینکه مهلت تعیین‌شده تمام شود، این بن‌بست در سایه انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده در کمتر از سه ماه آینده که توسط رأی‌دهندگان خشمگین و خسته از جنگ تعیین خواهد شد، ادامه خواهد یافت. قیمت بنزین که در حال کاهش بود، این هفته دوباره شروع به افزایش کرد و روز جمعه به ۴.۰۸ دلار رسید.

کاخ سفید امیدوار است یک کارزار فشار اقتصادی ناشی از تهدید محاصره نامحدود سواحل ایران توسط ایالات متحده، برای وادار کردن ایران به آمدن به میز مذاکره کافی باشد. اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، روز پنجشنبه به نیوزمکس گفت که این کشور هفته آینده یک کمپین «انزوای اقتصادی» را آغاز خواهد کرد، زیرا به دنبال خفه کردن بیشتر این کشور است.

یک مقام دیگر کاخ سفید که او نیز برای بحث در مورد مذاکرات حساس ناشناس ماند، گفت که ترامپ «اگر ایران به تروریسم ادامه دهد و از توافق خودداری کند، همه گزینه‌ها را حفظ می‌کند.» این مقام در بیانیه‌ای گفت: «تحریم‌های خردکننده و یکی از موفق‌ترین محاصره‌های تاریخ، اقتصاد ایران را فلج و کاملاً ورشکسته کرده و عاقلانه است که ایران با توافق موافقت کند. در غیر این صورت، آنها می‌دانند چه اتفاقی خواهد افتاد.»

ترامپ بارها به وضعیت مالی وخیم ایران اشاره کرده و کمبود سوخت، تورم شدید و ناآرامی‌های فزاینده را نشانه‌ای از ضعف موضع مذاکره آنها دانسته است.

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، روز جمعه به خبرنگاران گفت: «ابزارهای بیشتری در اختیار داریم که می‌توانیم از آنها برای ادامه مجازات ایران و فلج کردن اقتصاد آنها که در حال حاضر در نقطه بسیار ضعیفی قرار دارد، استفاده کنیم.»

اما مشخص نیست که آیا این فشار اقتصادی برای متقاعد کردن رژیمی که تاکنون با وجود تهدیدهای فیزیکی و اقتصادی دوام آورده است، کافی خواهد بود یا خیر. یکی از افراد آشنا با مذاکرات که نخواست نامش فاش شود، گفت: «فکر می‌کنم [دولت ترامپ] متوجه خواهد شد که آستانه درد ایران برای تأثیرگذاری فشار اقتصادی بسیار بالاست. و اگر قرار است این وضعیت قبل از انتخابات به ثبات برسد، آنها باید خیلی سریع اقدام کنند.»

بنی سبتی، محقق برنامه ایران در موسسه مطالعات امنیت ملی در تل‌آویو، گفت که رگبار مداوم تهدیدهای ترامپ، تنها موضع رژیم را سخت‌تر می‌کند. سبتی گفت که رهبری ایران احتمالاً خود را در مذاکرات دست بالا می‌داند - موضعی که در نهایت وقتی تهدیدهای ترامپ توخالی است، تقویت می‌شود.



۴ ساعت قبل / سایت خبرفوری

ادعا‌ و لفاظی‌های جدید ترامپ: توافق با ایران آسان نیست/ (در صورت لزوم) صد بار هم به ایران حمله می‌کردم

ترامپ درباره حمله به ایران ادعاهای زیر را کرد:

- ما هیچ گزینه دیگری نداشتیم (و باید حمله می کردیم).

- من این کار را بارها و بارها، حتی ۱۰۰ بار، تکرار می‌کردم.

- آنها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند.

- ایران به کشورهایی که تقریباً بی‌طرف هستند، مانند عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی، کویت و بحرین، حمله کرده است.

- ما نیروی دریایی و هوایی ایران را تضعیف کردیم و به همین دلیل، بستن یک توافق با ایران کار آسانی نیست، زیرا ما رهبری ایران را تضعیف کرده‌ایم.

 


۶ ساعت قبل / سایت خبرفوری

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملا نبندد.

برای افزایش فشار بر ایران، آمریکا به همراهی امارات نیاز دارد. امارات در آن سوی خلیج فارس قرار دارد و با وجود اختلافات مکرر میان دو دولت، پیوندهای عمیق تجاری، تاریخی و فرهنگی با همسایه بزرگ‌تر خود، ایران، دارد.


۲ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

گفته می شود این خانم پوشک های ترامپ رو عوض می‌کند+عکس

گفته می شود این خانم پوشک های ترامپ رو عوض می‌کند.




 بن‌بست تهران | نیویورکر می‌گوید ترامپ جنگ با ایران را باخته است
۱۴ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

بن‌بست تهران | نیویورکر می‌گوید ترامپ جنگ با ایران را باخته است

ایشان تارور، ستون‌نویس مجله نیویورکر، در یادداشتی تحلیلی می‌گوید شش ماه پس از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، نه‌تنها اهداف اصلی واشنگتن محقق نشده، بلکه ایران با حفظ ساختار سیاسی، کنترل تنگه هرمز و تداوم توان موشکی و پهپادی، دست بالاتری در چانه‌زنی پیدا کرده است. به نوشته او، جنگی که قرار بود توان جمهوری اسلامی را در هم بشکند، به فرسایش ذخایر نظامی آمریکا، فشار بر متحدان منطقه‌ای و کاهش اعتبار واشنگتن منجر شده است.

 خبر جدید از مذاکرات ایران و عمان/ چه چیزی ترامپ را عصبانی کرد؟
۱۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

خبر جدید از مذاکرات ایران و عمان/ چه چیزی ترامپ را عصبانی کرد؟

دو مقام آمریکایی مدعی شکست مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شدند.

 مراسم چهلم تدفین «آقای شهید ایران» در حرم امام رضا(ع)
۷ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

مراسم چهلم تدفین «آقای شهید ایران» در حرم امام رضا(ع)

مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران» از سوی رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد.

 تکرار لفاظی‌های یوسف رجی علیه تهران و حمله به قالیباف/ بیانیه وزیر خارجه لبنان درباره ادامه حضور سفیر ایران در بیروت
۱۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

تکرار لفاظی‌های یوسف رجی علیه تهران و حمله به قالیباف/ بیانیه وزیر خارجه لبنان درباره ادامه حضور سفیر ایران در بیروت

وزیر امور خارجه لبنان با صدور بیانیه‌ای شدیداللحن مدعی شد که ادامه حضور سفیر ایران در بیروت با یک تصمیم حاکمیتی و قطعی در تعارض است و بازگشت روابط به مسیر طبیعی را منوط به پایان مداخله تهران و تمکین به مقررات دیپلماتیک دانست.

 تأمین برق صنایع با اولویت تولید و اشتغال پیگیری می‌شود
۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

تأمین برق صنایع با اولویت تولید و اشتغال پیگیری می‌شود

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت جلوگیری از توقف خطوط تولید، خواستار رفع موانع اجرای مصوبات تأمین برق صنایع شد و بر استفاده از ظرفیت بورس انرژی، برق وارداتی و مدیریت مصرف برای عبور از محدودیت‌های شبکه تأکید کرد.

 رهبری پرخطای مصدق از عوامل اصلی شکل‌گیری کودتای 28 مرداد است - تسنیم
۹ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

رهبری پرخطای مصدق از عوامل اصلی شکل‌گیری کودتای 28 مرداد است - تسنیم

امینی: خطاهای دکترمصدق در فاصله 25 تا 28 مرداد، در کانون شکل‌گیری و موفقیت کودتای 28 مرداد قرار دارد.