
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سعید صنعتیمنفرد، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان گفت: در زمان حاضر سه سد مهم در این استان شامل مشمپا، مراش و بلوبین در دست ساخت است که با استفاده از مدلهای سرمایهگذاری جدید در صنعت آب تلاش میشود تا پنج سال آینده به بهرهبرداری برسند.
وی با بیان اینکه این استان به شدت وابسته به منابع آب زیرزمینی است، افزود: عقبماندگی برداشت از منابع آب سطحی باعث شده است تا استفاده از آبهای زیرزمینی به شدت افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان یادآور شد: در دوره ۲۴ ساله بیش از سه میلیارد مترمکعب آب از منابع زیرزمینی استان برداشت شده که به معنی استفاده از سهم آیندگان از این ماده ارزشمند است، در حالی که با توجه به بیلان منفی در دشتهای آب استان باید تعادل بین مصرف از آبهای سطحی و منابع آب زیرزمینی برقرار شود.
صنعتیمنفرد اظهار داشت: با توجه به عقبماندگی استان در جمعآوری و استفاده از آبهای سطحی، هماکنون باید سدهای در دست مطالعه به سرعت اجرا و وارد مدار شود.
در ادامه حتما بخوانید نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خورشیدی زنجان وارد فاز اجرایی شد / احداث ۱۳۲ نیروگاه جدید در دستور کار
وی مهمترین سد در دست اجرای استان را سد مشمپا بیان کرد و گفت: این سد برای استان حیاتی است، اگرچه قبلاً جزو طرحهای بلندمدت بود اما در زمان حاضر باید به عنوان طرح میانمدت دیده شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان افزود: اعتبارات طرحهای تملک دارایی برای این طرحهای بزرگ ناچیز است، بهطوریکه اگر سد مشمپا با اعتبارات تملک دارایی احداث شود حدود ۴۵ تا ۵۰ سال باید زمان صرف شود.
صنعتیمنفرد تاکید کرد: این سد باید در میانمدت وارد مدار بهرهبرداری شود که در این راستا استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی ضروری است که به این منظور برای اولین بار در صنعت سدسازی کشور بعد از چهار نوبت فراخوان، شرکت بخش خصوصی به عنوان سرمایهگذار طرح اعلام آمادگی کرد و وارد عمل شد.
وی با بیان اینکه این شرکت سه همت اعتبار برای ساخت سد تا میزان …




tasnimnews-3j15k
tasnimnews-z7xgx






