قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

پنل خورشید چگونه از ناترازی برق ایران کم می‌کند؟

ناترازی برق اگرچه در تابستان و همزمان با خاموشی‌ها بیشتر خود را نشان می‌دهد، معضلی نیست که یک‌شبه در شبکه برق کشور شکل گرفته باشد؛ فاصله‌ای که طی سال‌ها میان...
 پنل خورشید چگونه از ناترازی برق ایران کم می‌کند؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با رسیدن روزهای گرم سال، افزایش استفاده از وسایل سرمایشی بار دیگر واژه «ناترازی برق» را به یکی از پرتکرارترین موضوعات حوزه انرژی تبدیل می‌کند؛ واژه‌ای که در ظاهر پیچیده به نظر می‌رسد اما در عمل معنای ساده‌ای دارد؛ میزان برق مورد نیاز کشور از توان واقعی شبکه برای تامین آن بیشتر شده است.

برق برخلاف بسیاری از حامل‌های انرژی، به سادگی و در حجم بالا قابل ذخیره‌سازی نیست و تولید و مصرف آن باید تقریبا همزمان با یکدیگر متعادل باشد، از همین رو هر زمان تقاضا از توان قابل دسترس نیروگاه‌ها و شبکه فراتر برود، کمبود یا ناترازی برق شکل می‌گیرد.

بر اساس برآورد مرکز پژوهش‌های مجلس، در سناریوی واقع‌بینانه تابستان ۱۴۰۵، حداکثر توان تأمین همزمان شبکه حدود ۶۸ هزار و ۴۲۰ مگاوات و میزان ناترازی در ساعت اوج مصرف حدود ۱۳ هزار و ۶۴۰ مگاوات برآورد شده است؛ بنابراین تقاضای متناظر با این ارقام حدود ۸۲ هزار و ۶۰ مگاوات خواهد بود. به بیان ساده، در چنین شرایطی شبکه توان پاسخ‌گویی به بیش از ۱۳ هزار مگاوات از تقاضای برق را نخواهد داشت.

به بیانی ساده تر، طبق برآورد مرکز پژوهش‌های مجلس، در تابستان ۱۴۰۵ شبکه برق در زمان اوج مصرف می‌تواند حدود ۶۸ هزار مگاوات برق تأمین کند، در حالی که نیاز کشور حدود ۸۲ هزار مگاوات است. یعنی در ساعات اوج مصرف، بیش از ۱۳ هزار مگاوات کمبود برق وجود خواهد داشت.

این میزان کمبود در مقایسه با سال گذشته حدود یک‌هزار و ۱۰۰ مگاوات کاهش یافته است؛ موضوعی که افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به‌ویژه خورشیدی و همچنین استفاده بیشتر از ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی در آن بی‌تاثیر نبوده است.

ظرفیت اسمی ۱۰۰ هزار مگاواتی به معنای تولید ۱۰۰ هزار مگاوات برق نیست


حامد مقتدری، کارشناس حوزه برق در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو گفت: ظرفیت اسمی نیروگاه‌های برق کشور حدود ۱۰۰ هزار مگاوات است.

اما ظرفیت اسمی یا نامی، حداکثر توانی است که یک نیروگاه بر اساس طراحی فنی خود و در شرایط استاندارد قادر به تولید آن است و این عدد الزاما به معنای آن نیست که نیروگاه‌ها در هر لحظه با تمام ظرفیت وارد مدار باشند.

تعمیرات دوره‌ای واحدها، محدودیت تامین سوخت، کاهش منابع آبی …



 ‌ایستگاه ریلی خاوران به ایستگاه مرکزی تبریز متصل شود - تسنیم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

‌ایستگاه ریلی خاوران به ایستگاه مرکزی تبریز متصل شود - تسنیم

استانها

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، علیرضا سلیمانی، مدیرکل راه‌آهن منطقه آذربایجان، در گفت‌وگو با اصحاب رسانه با تبیین جایگاه راهبردی این اداره‌کل در گستره دو استان آذربایجان‌شرقی و آذربایجان‌غربی، بر اهمیت مرز رازی به‌عنوان یکی از مسیرهای مهم اتصال به اروپا تأکید کرد.

وی با اشاره به ضرورت بازنگری در ظرفیت‌های مرز جلفا پس از سال‌ها کاهش فعالیت، گفت: نوسازی و فعال‌سازی این محور از اولویت‌های زیرساختی منطقه است

مدیرکل راه‌آهن منطقه آذربایجان با تأکید بر ظرفیت‌های ریلی در جابه‌جایی مسافر از شمالغرب به مقصدهای پرسفر، گفت: نقش مسیر ریلی خاوران در کاهش زمان سفر به مشهد مقدس بسیار حائز اهمیت است.

سلیمانی، افزود: تکمیل مسائل فنی و تجهیزاتی این ایستگاه و اتصال آن به ایستگاه مرکزی تبریز، از مطالبات مهم برای ارتقای خدمات ریلی استان است.

انتهای پیام/  



 767 پروژه عمرانی و سرمایه‌گذاری در هرمزگان افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود - تسنیم
۱۰ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

767 پروژه عمرانی و سرمایه‌گذاری در هرمزگان افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، محمد آشوری تازیانی در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان که با حضور غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران و مسئولان استانی برگزار شد، با اشاره به برنامه‌های هفته دولت اظهار داشت: این مناسبت فرصت مناسبی برای ارائه کارنامه عملکرد دستگاه‌های اجرایی و تبیین اقدامات انجام‌شده در مسیر توسعه استان است.

وی افزود: در مجموع 767 پروژه عمرانی و سرمایه‌گذاری برای هفته دولت در هرمزگان پیش‌بینی شده که مجموع اعتبار آنها به حدود 99 همت می‌رسد و بخشی از این طرح‌ها به بهره‌برداری خواهد رسید و عملیات اجرایی بخشی دیگر نیز آغاز می‌شود.

استاندار هرمزگان با تأکید بر اینکه تعداد پروژه‌ها نباید تنها معیار ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی باشد، تصریح کرد: اولویت مدیریت استان، اجرای طرح‌هایی است که آثار ملموس و مستقیم برای مردم داشته باشند و بتوانند به توسعه زیرساخت‌ها، ایجاد اشتغال، افزایش تولید، بهبود خدمات عمومی و ارتقای کیفیت زندگی مردم کمک کنند.

آشوری تازیانی، توزیع متوازن اعتبارات و امکانات را یکی از الزامات برنامه‌ریزی توسعه‌ای استان دانست و گفت: ظرفیت‌ها و نیازهای شهرستان‌های مختلف هرمزگان باید به‌صورت دقیق بررسی شود تا منابع در مسیر رفع مسائل اساسی مناطق و تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز آنها قرار گیرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی هرمزگان اظهار کرد: این استان از ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه دریا، بنادر، صنعت، انرژی، کشاورزی، تجارت و گردشگری برخوردار است و باید با برنامه‌ریزی منسجم، این ظرفیت‌ها را به فرصت‌های واقعی برای اشتغال، تولید و افزایش رفاه مردم تبدیل کنیم.

استاندار هرمزگان همکاری میان دستگاه‌های اجرایی، نمایندگان مردم در مجلس، بخش خصوصی و مجموعه مدیریت استان را برای تحقق اهداف توسعه‌ای ضروری دانست و افزود: همه مجموعه‌ها باید در یک مسیر مشترک برای رفع موانع توسعه و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان حرکت کنند.

آشوری تازیانی همچنین با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد هرمزگان، حضور وزیر جهاد کشاورزی در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان را فرصتی برای بررسی مسائل و ظرفیت‌های …



 ایجاد شهرهای کودک و نوجوان؛گامی برای افزایش نشاط اجتماعی - تسنیم
۱۸ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

ایجاد شهرهای کودک و نوجوان؛گامی برای افزایش نشاط اجتماعی - تسنیم

استانها

حامد علامتی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با تأکید بر اینکه تفریح و نشاط عنصری است که به پویایی و افزایش امید به زندگی خانواده‌ها کمک می‌کند، گفت: تفریح و نشاط یک وسیه‌ است نه هدف؛ باید در مجموعه شهری فضاهایی ایجاد کنیم که خانواده‌ها بتوانند بخشی از روزشان را در کنار فرزندانشان سپری کنند و در کنار تفریح و نشاط، از ظرفیت‌های فرهنگی نیز استفاده کنند.

وی افزود: در چنین فضاهایی خانواده‌ها می‌توانند در کنار سرگرمی، فعالیت‌های فرهنگی مانند خرید و مطالعه کتاب یا تماشای فیلم‌هایی را تجربه کنند که علاوه بر جنبه سرگرمی، مفهومی را نیز منتقل می‌کنند.

معاون وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور ادامه داد: سرگرمی‌هایی که در این فضاها ارائه می‌شود می‌تواند در کنار ایجاد نشاط، مهارت‌هایی را نیز به کودکان و نوجوانان منتقل کند و به رشد آنها کمک کند.

علامتی گفت: در کنار این ظرفیت‌ها می‌توان بازارچه‌هایی متناسب با نیاز کودکان و خانواده‌ها ایجاد کرد که محصولاتی مانند لباس کودک و لوازم‌التحریر در آنها عرضه شود و همچنین کافه و فضاهایی برای ارائه خوراکی و نوشیدنی در نظر گرفته شود تا خانواده‌ها بتوانند در کنار فرزندان خود استراحت کنند.

وی افزود: پیش‌بینی نمازخانه، غذای فرهنگی و برگزاری رویدادهای مرتبط نیز از دیگر ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به افزایش نشاط اجتماعی کمک کند، البته تحقق این موضوع نیازمند نظارت مناسب، تنوع محصولات و خدمات و همچنین قیمت‌گذاری متناسب است.

معاون وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور با اشاره به ظرفیت‌های قانونی این موضوع اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه و پیشرفت و در ماده 85، ایجاد شهرهای کودک و نوجوان پیش‌بینی شده و مجوزهای لازم برای این کار در نظر گرفته شده است.

علامتی ادامه داد: بخش خصوصی باید برای اجرای این طرح وارد میدان شود و دولت و حاکمیت نیز حمایت‌های لازم را انجام دهند، البته ایجاد این فضاها نیازمند رعایت ضوابط مشخصی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

انتهای پیام/170  



 آیت‌الله دری: مشارکت مردم رمز گشایش گره‌های توسعه محله‌ها است
۲۲ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

آیت‌الله دری: مشارکت مردم رمز گشایش گره‌های توسعه محله‌ها است

به گزارش خبرگزاری برنا از مرکزی، آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی روز پنجشنبه در رویداد پیشرفت محله از قلب محله تا اوج پیشرفت در مصلی بیت‌المقدس اراک گفت : توسعه شهری باید از دل محله‌ها و با مشارکت ساکنان شکل بگیرد.

وی بیان کرد: هیچ طرح عمرانی و فرهنگی بدون همراهی اهالی محله به سرانجام نمی‌رسد؛ مردم هستند که با حضور خود، روح تازه‌ای به فضاهای شهری می‌دهند و از ظرفیت‌های بکر محله‌ها پرده برمی‌دارند.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی با اشاره به ظرفیت کم‌نظیر منطقه از میدان سرداران تا بازار اراک، این محدوده را نمونه‌ای از یک محله تاریخی دانست که با مشارکت مردم قابل احیا است و گفت: اگر این منطقه را با نظرخواهی و همیاری خود مردم آزادسازی کنیم، می‌توانیم فضایی خلق کنیم که هم با هویت دینی و تاریخی ما همخوانی داشته باشد و هم پاسخگوی نیازهای فرهنگی و اجتماعی امروز شهروندان باشد.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی با یادآوری وجود قبور مطهر شهدا و مزار علمای بزرگی همچون حاج‌آقا نورالدین، سلطان‌آبادی و حاج‌آقا محسن عراقی در این محله، خواستار مشارکت آگاهانه مردم برای ساماندهی این مکان‌های ارزشمند شد و تاکید کرد: مردم خودشان بهترین نگهبانان این میراث‌ها هستند و باید در طرح‌های شهری، نظر آنان جلب شود تا تعلق‌خاطر محله‌ای حفظ گردد.

وی بیان کرد: میدان سرداران محل اجتماعات مختلف است و وقتی پویا می‌شود که مردم در طراحی، نگهداری و برنامه‌ریزی آن سهیم باشند، همان‌گونه که در میدان نقش‌جهان اصفهان، حضور مردم باعث ماندگاری آن شده است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تاکید کرد: وقتی مردم پای کار بیایند و مسئولان نیز میدان دهند، بسیاری از مشکلات زیرساختی، ترافیکی و بصری محله‌ها با هزینه کمتر و سرعت بیشتر حل می‌شود.

آیت‌الله دری نجف آبادی خاطرنشان کرد: توسعه محله‌محور، الگویی کارآمد برای تمام شهرهای ایران است و اگر مردم از همان سطح کوچک محله، صاحب‌نظر و شریک در تصمیم‌گیری باشند، شاهد شکوفایی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهیم بود.

وی عنوان کرد: از مسئولان انتظار می‌رود تا بسترهای قانونی و تسهیلاتی را برای تسهیل این مشارکت‌ها فراهم کنند



 بازگشایی مجموعه ورزشی کارگران گچساران پس از ۵ سال تعطیلی
۲۳ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

بازگشایی مجموعه ورزشی کارگران گچساران پس از ۵ سال تعطیلی

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، ابراهیم مهرجو، مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت:مجموعه ورزشی چندمنظوره کارگران گچساران با حضور جمعی از ورزشکاران جامعه کارگری و کار و تولید، رسماً افتتاح و فعالیت خود را آغاز کرد.

وی بیان کرد: این مجموعه با هزار مترمربع فضای ورزشی و سالن الحاقی به مساحت ۴۰۰ مترمربع، شامل فضاهای اختصاص‌یافته به بدنسازی و کشتی است.

مهرجو ادامه داد: این سالن از سال ۱۳۹۹ تا ابتدای سال ۱۴۰۴ تعطیل بود که با پیگیری‌های مدیرکل و همچنین پیگیری و حمایت نماینده مردم گچساران و باشت و استاندار زمینه بازگشایی و فعال‌سازی مجدد آن فراهم شد.
در ادامه حتما بخوانید تعویض لوله‌های ۲۵ ساله چاه آب پاتاوه برای جبران افت ۱۰ لیتری دبی

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: اکنون این مجموعه در اختیار جامعه کارگری و تولید شهرستان گچساران قرار گرفته و امیدواریم با بهره‌برداری مناسب از این ظرفیت، گامی مؤثر در راستای توسعه ورزش کارگری، افزایش نشاط اجتماعی و ارتقای سلامت جامعه کار و تولید برداشته شود.





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 روایت متفاوت حدادعادل از نگاه رهبر شهید به چندهمسری+ ویدیو
سایت اکوایران

روایت متفاوت حدادعادل از نگاه رهبر شهید به چندهمسری+ ویدیو

به گزارش اکوایران به نقل از تابناک، غلامعلی حدادعادل گفت: رهبر شهید انقلاب اگر متوجه می شدند مردی سراغ تعدد زوجات رفته و ظلمی به همسرش کرده نظرشان
 فرانسه، رایزن فرهنگی ایران را اخراج کرد
سایت هم میهن

فرانسه، رایزن فرهنگی ایران را اخراج کرد

نیلوفر شادمهری پیش از این با کتاب «خاطرات سفیر» شناخته شده بود.
 روایت فارین پالسی از نبرد قدرت‌ها بر سر LNG / وقتی چین به آخرین سنگر روس‌ها تبدیل می‌شود
سایت تجارت نیوز

روایت فارین پالسی از نبرد قدرت‌ها بر سر LNG / وقتی چین به آخرین سنگر روس‌ها تبدیل می‌شود

چین با فراهم کردن زیرساخت و بازار برای LNG تحریم‌شده روسیه به شریان حیاتی صادرات انرژی مسکو تبدیل شده و واشنگتن اکنون در پی هدف قرار دادن این مسیر و زیرساخت‌های چینی برای مهار صادرات LNG روسیه است.
 هشدار نارنجی؛ احتمال وقوع سیلاب در ۵ استان
سایت رکنا

هشدار نارنجی؛ احتمال وقوع سیلاب در ۵ استان

اجتماعی رکنا، سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی از احتمال وقوع سیلاب، آبگرفتگی و وزش باد شدید در روز جمعه در گلستان، خراسان شمالی، شرق مازندران، ارتفاعات شمالی خراسان رضوی و سمنان خبر داد و از مردم خواست از تردد و اتراق در بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.
 فوری؛ دود غلیظ در آسمان جنوب تهران؛ ‌پالایشگاه آتش گرفت؟ | اولین واکنش رسمی
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فوری؛ دود غلیظ در آسمان جنوب تهران؛ ‌پالایشگاه آتش گرفت؟ | اولین واکنش رسمی

روابط عمومی پالایشگاه تهران گفت:انتشار دود غلیظ در آسمان جنوب تهران ناشی از وقوع سانحه برای ۲ دستگاه تانکر در محل بارگیری نفت سفید پالایشگاه تهران و آتش‌سوزی متعاقب آن بوده است.
 بارش‌های تابستانی در شمال/ دمای اردبیل و شهرکرد: ۱۱ درجه!
سایت عصرایران

بارش‌های تابستانی در شمال/ دمای اردبیل و شهرکرد: ۱۱ درجه!

هم‌زمان با ادامه فعالیت سامانه بارشی، رگبار‌های تابستانی در بخش‌هایی از نواحی شمالی کشور پیش‌بینی و گزارش شده است. در این میان، شهر‌های اردبیل و شهرکرد با ثب...
 آغاز رقابت بیش از ۱۵۵ هزار کنکوری در نوبت عصر
سایت جهان صنعت نیوز

آغاز رقابت بیش از ۱۵۵ هزار کنکوری در نوبت عصر

بیش از ۱۵۵ هزار داوطلب در دو گروه آزمایشی هنر و زبان های خارجی رقابت خود را بعد از ظهر امروز پنج شنبه ۲۹ مرداد آغاز کردند.
 نظر سید محمد خاتمی در خصوص مذاکرات
سایت روزنو

نظر سید محمد خاتمی در خصوص مذاکرات

او در ادامه از مسعود پزشکیان تقدیر می‌کند و می‌گوید که دستش را می‌بوسم که شجاعانه و فداکارانه تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را امضا کرد. خاتمی از این رهگذر وارد تحلی...