قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۵/۲۲

ترامپ بیش از پیش درباره تنگه هرمز بلوف می‌زند

میان دروغ‌های معمول رئیس‌جمهور و ادعا‌هایی که مرز‌های توهم را لمس می‌کنند، تفاوت وجود دارد؛ ادعا‌های ترامپ درباره تنگه هرمز در دسته دوم قرار می‌گیرند.
 ترامپ بیش از پیش درباره تنگه هرمز بلوف می‌زند
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از‌ام اس نو؛ میان دروغ‌های معمول رئیس‌جمهور و ادعا‌هایی که مرز‌های توهم را لمس می‌کنند، تفاوت وجود دارد؛ ادعا‌های ترامپ درباره تنگه هرمز در دسته دوم قرار می‌گیرند.

در آغاز این هفته، وال‌استریت ژورنال گزارش داد که دونالد ترامپ در گفت‌وگویی خصوصی نسبت به دستیابی به توافقی با ایران برای بازگشایی نهایی تنگه هرمز ابراز خوش‌بینی کرده است؛ اما این اعتمادبه‌نفس رئیس‌جمهور چندان دوام نیاورد.

شبکه MS NOW یک روز بعد گزارش داد که مقام‌های ایرانی گفته‌اند تنها در صورتی با بازگشایی تنگه هرمز موافقت خواهند کرد که آمریکا تمام شروطی را که تهران معتقد است در یادداشت تفاهم ژوئن میان دو کشور آمده، اجرا کند.

این شروط، از جمله، به معنای آزاد کردن دارایی‌های مسدودشده ایران از سوی کاخ سفید و برداشتن گام‌هایی برای پایان دادن به درگیری‌های اخیر در لبنان خواهد بود.

کار به جایی رسیده که برخی در منطقه ظاهراً کنترل ایران بر تنگه هرمز را به‌عنوان واقعیت جدید و عادی‌شده‌ای می‌بینند که حتی در صورت مطلوب نبودن این وضعیت، ممکن است ادامه پیدا کند.

در چنین شرایطی، رئیس‌جمهور آمریکا ظاهراً ایده‌ای در ذهن دارد: وانمود کند ایران کنترل تنگه هرمز را در اختیار ندارد، فارغ از اینکه واقعیت چه می‌گوید.

ترامپ در جدیدترین پیام خود که در شبکه اجتماعی‌اش منتشر کرد، نوشت:

«آمریکا کنترل کامل تنگه هرمز را در اختیار دارد. فکر می‌کنم آن را حفظ خواهیم کرد! … سپاس خدا را!»

این پیام عجیب حدود ۱۲ ساعت پس از آن منتشر شد که ترامپ در یک پرسش‌وپاسخ کوتاه با خبرنگاران در باند فرودگاه نیز اظهارات مشابهی مطرح کرده بود.

ترامپ گفت:

«ما کاملاً تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم. کنترل آن دست ماست. هیچ‌کس دیگری، فقط ما.»

او اندکی بعد افزود:

«ما همین الان کنترل کامل تنگه هرمز را داریم. آنها کنترلش را ندارند. ما کنترل کامل را در اختیار داریم. این تنگه متعلق به ماست.»

یک روز پیش از آن نیز رئیس‌جمهور آمریکا به همین شکل تأکید کرده بود که تنگه هرمز «همین حالا باز است» و آمریکا «تنها طرفی است که کنترل آن را در اختیار دارد.»

من می‌دانم که تیتر «ترامپ حرف نادرستی زد» دیگر چندان توجهی جلب نمی‌کند؛ اما این مورد از نظر کیفی با بسیاری از ادعا‌های معمول و بی‌اساس رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه متفاوت است.

رئیس‌جمهور آمریکا در میانه یک جنگ:

الف) از کنترل ایران بر تنگه هرمز آگاه است.

ب) با ایران مذاکره می‌کند تا به کنترل ایران بر تنگه هرمز پایان دهد؛ و

ج) در عین حال، پیوسته درباره نبود کنترل ایران بر تنگه هرمز لاف می‌زند.

این وضعیت تا حد زیادی شبیه آن است که ترامپ در شرایطی که رشد اقتصادی ضعیف، بازار کار کم‌رمق و قیمت‌های مصرف‌کننده رو به افزایش است، اعلام کند آمریکایی‌ها «شاید بهترین اقتصاد تاریخ جهان» را در اختیار دارند.

به بیان دیگر، میان دروغ‌های معمول رئیس‌جمهور آمریکا و ادعا‌هایی که به مرز توهم نزدیک می‌شوند تفاوت وجود دارد.



 ایران، پیش از دستیابی به سلاح هسته‌ای باید فروبپاشد! | فروپاشی بدون بمب هم ممکن است

ایران، پیش از دستیابی به سلاح هسته‌ای باید فروبپاشد! | فروپاشی بدون بمب هم ممکن است

نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی، در اظهاراتی تند علیه ایران مدعی شد تل‌آویو باید علاوه بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، با استفاده از تمام ابزارهای موجود برای تسریع فروپاشی ایران تلاش کند.

 ادعای ترور فرماندهان مقاومت «دروغ» است

ادعای ترور فرماندهان مقاومت «دروغ» است

حماس ادعای ارتش اسرائیل در هدف قرار دادن فرماندهان مقاومت را بی‌اساس و پوششی برای جنایت علیه پلیس دانست.

 دیپلماسی در میدان بغداد

دیپلماسی در میدان بغداد

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: محمدباقر قالیباف روز چهارشنبه(۲۸ مرداد ۱۴۰۵) در جریان نخستین روز سفر خود به عراق در دیدار با نزار آمیدی رئیس جمهور عراق گفت: وظیفه خود می‌دانم از طرف رئیس جمهور کشورمان و مردم ایران و به ویژه بیت معظم و شخص رهبر انقلاب برای حضورتان در ایران جهت شرکت در مراسم تشییع [ ]

 امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟

امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟

دعای شلیک موشک از سوی ایران و توقف مناسبات با تهران، در حالی از سوی امارات مطرح شده که مقام‌های ایرانی آن را رد کرده‌اند؛ همزمانی این ادعا با تحرکات تازه آمریکا، درباره انگیزه ابوظبی پرسش‌هایی جدی برمی‌انگیزد.

 ایران می‌خواهد بن بست تنگه هرمز را تا انتخابات کنگره آمریکا بکشاند

ایران می‌خواهد بن بست تنگه هرمز را تا انتخابات کنگره آمریکا بکشاند

با جنگ‌های ویرانگرشان، نتانیاهو و ترامپ، حاشیه خلیج فارس را تا آستانه نابودی کشانده‌اند - پیمان مکه نشان دهنده واکنش در برابر بی‌پروایی آنهاست.

 انتقاد آلمان و فرانسه از اظهارات وحشیانه بن‌گویر

انتقاد آلمان و فرانسه از اظهارات وحشیانه بن‌گویر

وزیر امنیت داخلی اسرائیل پیش‌تر در گفت‌وگویی تأکید کرده بود که ارتش اسرائیل «باید ترور‌های هدفمند در غزه انجام دهد و هر شب ۳۰ تا ۴۰ نفر را از پا درآورد».

 پنتاگون در جستجوی معمای دقت مرگبار موشک های ایرانی | گاف تاریخی ارتش آمریکا و دستور سنتکام |‌ راز حملات نقطه‌زن فاش شد؟

پنتاگون در جستجوی معمای دقت مرگبار موشک های ایرانی | گاف تاریخی ارتش آمریکا و دستور سنتکام |‌ راز حملات نقطه‌زن فاش شد؟

در حالی که پنتاگون ماه‌هاست به دنبال راز دقت خیره‌کننده حملات اخیر ایران به پایگاه‌هایش در خاورمیانه می‌گردد، گزارش‌های جدید از یک رسوایی اطلاعاتی بزرگ پرده برمی‌دارند.

 آسوشیتدپرس: آمریکا می‌گوید عمان امتیازات زیادی به ایران داده است

آسوشیتدپرس: آمریکا می‌گوید عمان امتیازات زیادی به ایران داده است

آسوشیتدپرس: آمریکا معتقد است عمان در مذاکرات با ایران امتیازات زیادی داده است.