قیمت طلا امروز




 سایت سلامت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

برای رفع کم‌آبی بدن، شیر بهتر است یا آب؟

برخی مطالعات نشان می‌دهند شیر، به‌ویژه پس از ورزش، به دلیل داشتن پروتئین، الکترولیت‌ها و کربوهیدرات‌ها ممکن است مایعات بدن را بهتر از آب حفظ کند؛ اما متخصصان تأکید می‌کنند که برای تأمین آب مورد نیاز روزانه، آب همچنان بهترین انتخاب است.
 برای رفع کم‌آبی بدن، شیر بهتر است یا آب؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، این روزها گاهی ادعا می‌شود که شیر نسبت به آب، بدن را بهتر هیدراته یا آبرسانی می‌کند. هرچند برخی مطالعات از این فرضیه حمایت می‌کنند، اما متخصصان معتقدند شواهد موجود هنوز محدود است و برای تأمین آب مورد نیاز روزانه، آب همچنان بهترین گزینه محسوب می‌شود.

آیا شیر واقعاً از آب بهتر است؟

بخش زیادی از این ادعا به مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ بازمی‌گردد که در آن پژوهشگران میزان دفع ادرار افراد را پس از مصرف نوشیدنی‌های مختلف، از جمله آب، شیر پرچرب و کم‌چرب، نوشابه، نوشیدنی‌های ورزشی، قهوه، آب‌میوه و چای بررسی کردند.

نتایج این تحقیق نشان داد که بر اساس «شاخص آبرسانی نوشیدنی‌ها» (Beverage Hydration Index یا BHI)، شیر نسبت به آب معمولی مدت بیشتری به حفظ تعادل مایعات بدن کمک می‌کند. پژوهشگران این ویژگی را به وجود پروتئین، کربوهیدرات و الکترولیت‌هایی مانند سدیم و پتاسیم نسبت می‌دهند.

با این حال، متخصصان تأکید می‌کنند که این نتایج بر پایه چند مطالعه کوچک است و هنوز نمی‌توان با اطمینان گفت شیر از آب برای آبرسانی روزانه بهتر است.

چرا شیر بعد از ورزش مفید است؟

مطالعات نشان می‌دهد شیر کم‌چرب پس از ورزش می‌تواند نسبت به آب یا برخی نوشیدنی‌های ورزشی، مایعات از دست‌رفته بدن را بهتر جبران کند.

هنگام ورزش، بدن علاوه بر آب، الکترولیت‌هایی مانند سدیم و پتاسیم را نیز از دست می‌دهد و ذخایر گلیکوژن عضلات کاهش می‌یابد. شیر با داشتن ترکیب مناسبی از پروتئین و کربوهیدرات، هم به جبران مایعات کمک می‌کند و هم فرایند ترمیم و بازسازی عضلات را تسریع می‌کند.

به همین دلیل بسیاری از ورزشکاران پس از تمرین‌های سنگین، شیر یا شیرکاکائو …





 هشدار برای فروش مجازی دارو
۱۱ دقیقه قبل / سایت سلامت نیوز

هشدار برای فروش مجازی دارو

«ناصرخسروی مجازی»؛ اصطلاحی که رئیس سازمان نظام پزشکی برای توصیف وضعیت فروش دارو در فضای مجازی به‌کار برد و نسبت به ادامه فعالیت بی‌ضابطه سکوهای دیجیتال عرضه دارو هشدار داد.

 تجلیل رئیس‌جمهور از ۱۲ نام‌آور جامعه پزشکی ایران
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

تجلیل رئیس‌جمهور از ۱۲ نام‌آور جامعه پزشکی ایران

در آستانه فرارسیدن روز پزشک، مسعود پزشکیان با اهدای لوح تقدیر، از خدمات علمی و تلاش‌های ۱۲ تن از پزشکان برجسته کشور در مسیر اعتلای نظام سلامت و درمان بیماران قدردانی کرد.

 سهم مراکز درمان ناباروری در افزایش جمعیت؛ وضعیت پوشش بیمه‌ای
۴۵ دقیقه قبل / سایت سلامت نیوز

سهم مراکز درمان ناباروری در افزایش جمعیت؛ وضعیت پوشش بیمه‌ای

معاون بهداشت وزارت بهداشت، از افزایش تعداد مراکز درمان ناباروری در کشور به بیش از ۱۰۰ مرکز خبر داد.

 راز جدیدی از بیماری آلزایمر در خون کشف شد
۱۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

راز جدیدی از بیماری آلزایمر در خون کشف شد

تغییرات صدها پروتئین در خون ممکن است سرنخ‌های جدیدی درباره چگونگی بروز مشکلات حافظه و تفکر مرتبط با بیماری آلزایمر ارائه دهد؛ یافته‌های جدید نشان می‌دهد آلزایمر ممکن است فراتر از تغییراتی باشد که تنها در مغز رخ می‌دهند.