قیمت طلا امروز




 سایت سلامت نیوز / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۹

۱۸ زن موتورسوار در اصفهان جان باختند / وقت تعیین تکلیف موتورسواری زنان نرسیده است؟

مرگ ۱۸ زن موتورسوار در اصفهان طی چهار ماه نخست امسال، تنها یک آمار تصادف نیست؛ این عدد بار دیگر مسئله بلاتکلیفی قانونی موتورسواری زنان را مطرح می‌کند. در شرایطی که درباره امکان دریافت گواهینامه موتورسیکلت برای زنان میان دستگاه‌های رسمی اختلاف نظر وجود دارد، پرسش اصلی این است که آیا باید حوادث را به جنسیت موتورسواران نسبت داد یا نبود سازوکار روشن برای آموزش، گواهینامه، بیمه و مسئولیت قانونی؟
 ۱۸ زن موتورسوار در اصفهان جان باختند / وقت تعیین تکلیف موتورسواری زنان نرسیده است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سالم خبر، ۱۸ زن موتورسوار در چهار ماه نخست امسال در اصفهان جان باخته‌اند؛ آماری که نباید صرفاً به یک عدد در گزارش‌های نیروی انتظامی تقلیل پیدا کند بلکه باید بار دیگر مسئله بلاتکلیفی قانونی و اجتماعی موتورسواری زنان در ایران را پیش بکشد. سؤال اینجاست؛ آیا عامل این حوادث و مرگ‌ها، زن بودن این موتورسواران است یا نبود سازوکار روشن برای صدور گواهینامه، آموزش، بیمه و تعیین مسئولیت قانونی آنان؟

مسئله از جایی پیچیده‌تر می‌شود که درباره اصل امکان دریافت گواهینامه موتورسیکلت برای زنان، دو روایت متفاوت وجود دارد؛ یک سو از امکان صدور گواهینامه سخن می‌گوید و سوی دیگر، پلیس با استناد به مقررات موجود از صدور آن امتناع می‌کند. نتیجه این تناقض، نه حل مسئله، بلکه تولید نسلی از موتورسوارانی است که ممکن است در خیابان حضور داشته باشند اما از نظر حقوقی در وضعیت روشنی قرار نگیرند.

در چنین شرایطی، آمار مرگ ۱۸ زن موتورسوار در اصفهان نباید دستمایه‌ای برای نتیجه‌گیری ساده‌انگارانه درباره «نامناسب بودن موتورسواری زنان» شود. اگر یک موتورسوار مرد به دلیل سرعت، بی‌احتیاطی، نقص فنی، نبود تجهیزات ایمنی یا شرایط نامناسب جاده دچار حادثه می‌شود، همین عوامل می‌توانند برای یک موتورسوار زن نیز حادثه‌آفرین باشند. جنسیت، عامل تصادف نیست. اما آنچه جنسیت می‌تواند تغییر دهد، نحوه مواجهه قانون با فرد پس از حادثه است.

وقتی فردی بدون گواهینامه سوار موتور می‌شود، طبق مقررات موجود با تبعات قانونی مواجه است؛ از سوی دیگر، در چنین وضعیتی موضوع پوشش بیمه‌ای و پرداخت خسارت نیز با پیچیدگی روبه‌رو می‌شود. اگر موتور توقیف شود و خانواده فرد جان‌باخته نیز با مسائل حقوقی و مالی ناشی از حادثه مواجه باشند، دیگر نمی‌توان مسئله را صرفاً به «بی‌احتیاطی یک موتورسوار» تقلیل داد.

اینجاست که تناقض سیاست‌گذاری خود را نشان می‌دهد: اگر حاکمیت معتقد است زنان می‌توانند و باید برای تردد با موتورسیکلت آموزش ببینند، گواهینامه دریافت کنند، بیمه شوند و مانند سایر شهروندان مسئولیت قانونی رانندگی خود را بپذیرند، باید مسیر قانونی آن را روشن کند. اگر هم معتقد است چنین حقی وجود ندارد باید صریح و شفاف اعلام کند و مبنای قانونی آن را مشخص سازد.





 وزارت بهداشت پرده از جنایتی جنگی برداشت
۳ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

وزارت بهداشت پرده از جنایتی جنگی برداشت

ساعت۱۷ پنجم فروردین، هواپیماهای جنگی در آسمان روستای «کفری» در نزدیکی لامرد استان فارس به پرواز درآمدند. چند دقیقه بیشتر طول نکشید که بمب‌های کوچکی که با چتر فرود می‌آمدند، در دامنه کوه و نقاط مختلف روستا رها شدند؛ روستایی در استان فارس و نزدیکی شهرستان لامرد که حدود 5هزار نفر جمعیت دارد و در آن عصر غم‌انگیز تعدادی از اهالی‌اش را به‌دلیل همین بمباران از دست داد

 وقتی پرونده باروری زنان تکه‌تکه می‌شود؛ چالش بزرگ سامانه «باروری سالم»
۴ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

وقتی پرونده باروری زنان تکه‌تکه می‌شود؛ چالش بزرگ سامانه «باروری سالم»

سامانه باروری سالم با وجود تکالیف قانونی، هنوز نتوانسته مسیر سلامت باروری زنان و زوجین را به‌صورت یکپارچه رصد کند.

 ضرورت حمایت از پزشکان پیشگیری
۲ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

ضرورت حمایت از پزشکان پیشگیری

 اول شهریور روز پزشک است، کسی که در دنیای مدرن، درمانگر درد و رنج انسان شناخته شده است. آنچه اکثر ما از پزشک در ذهن داریم، مربوط به پزشکان بالینی است، کسانی که بعد از بیماری به مطبشان می‌رویم و از آن‌ها طلب درمان می‌کنیم، غافل از این‎که بسیاری از بیماری‌ها، پیش از آن‌که تبدیل به درد و مرض شوند توسط توسط کارکنان سلامت و بهداشت و پزشکانی پیشگیری شده‌اند که ما حتی نامی از آنها نمی‌شنویم. 

 اعتماد به جامعه پزشکی مخدوش نمی‌شود
۲ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

اعتماد به جامعه پزشکی مخدوش نمی‌شود

 ‌به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی‌ رفتارهای غیرحرفه‌ای برخی افراد نباید به کل جامعه پزشکی تعمیم داده شود.‌  

 ۸۱ درصد رزیدنت‌ها تمایل به مهاجرت دارند/ زنگ خطر برای آینده پزشکی ایران
۱ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

۸۱ درصد رزیدنت‌ها تمایل به مهاجرت دارند/ زنگ خطر برای آینده پزشکی ایران

سخنگوی سازمان نظام پزشکی با هشدار نسبت به تشدید مشکلات نظام سلامت در سال‌های آینده، از خروج بیش از ۴۰ هزار پزشک عمومی از چرخه طبابت، تمایل بیش از ۸۰ درصد دستیاران پزشکی به مهاجرت، خالی ماندن ظرفیت برخی رشته‌های حیاتی و توزیع نامتوازن پزشکان در کشور خبر داد و گفت: اگر اصلاح تعرفه‌ها، تقویت بیمه‌ها و افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی جدی گرفته نشود، شرایط طی ۵ تا ۱۰ سال آینده پیچیده‌تر خواهد شد.

 پرستاران خانه نشین شده‌اند
۱ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

پرستاران خانه نشین شده‌اند

چون ماجرا پیچیده‌تر است. پرستاری شغلی است که شب و روز نمی‌شناسد، با کمبود نیرو و فشار کاری همراه است و در بسیاری از مواقع یک پرستار باید مسئولیت چندین بیمار را همزمان برعهده بگیرد. حالا اگر همین پرستار ماه‌ها برای دریافت بخشی از مطالباتش منتظر بماند، طبیعی است که انگیزه او برای ادامه کار کاهش پیدا کند.



مسکنی برای آرامش قیمت دارو تجویز کنید
سایت روزنو

مسکنی برای آرامش قیمت دارو تجویز کنید

برای مثال قرص ۲۰ میلی‌گرمی «تادالافیل» که احتمالا برای درمان پرفشاری خون شریانی ریوی و اختلالات عروقی کاربرد دارد، با رشد ۷۰۸ درصدی رکورددار است. پس از آن، د...
با افزایش سن سطح ویتامین D تغییر می کند؟
سایت عصرایران

با افزایش سن سطح ویتامین D تغییر می کند؟

ویتامین D نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها، سیستم ایمنی و عملکرد عمومی بدن دارد، اما تحقیقات نشان می‌دهد سطح این ویتامین ممکن است با افزایش سن کاهش پیدا کند.
از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد/ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند
سایت فرارو

از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد/ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند

همزمان با روز پزشک، سخنگوی سازمان نظام پزشکی مطالبه اصلی جامعه پزشکی را «احترام» عنوان می‌کند؛ احترامی که به باور او این روزها در رابطه پزشک و بیمار، در سیاست‌گذاری‌های سلامت و بویژه در بازنمایی جامعه پزشکی در رسانه‌ها کمرنگ شده و هشدار می‌دهد که ادامه چالش‌های امروز می‌تواند انگیزه طبابت را کاهش داده و روزی نظام سلامت را با پزشکانی مواجه کند که دیگر حاضر به ادامه این مسیر دشوار نباشند...
سایت تابناک

دهکده زوال عقل؛ محله‌ای برای زندگی عادی بیماران دمانس

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی
روزنامه آرمان امروز

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی

«آرمان امروز» «آرمان امروز» همزمان با روز پزشک گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- سپهرریاحی:‌ در ایران، زادروز ابوعلی سینا، یکم شهریورماه، به عنوان «روز پزشک» نام‌گذاری شده است؛ روزی برای تقدیر از کسانی که بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموختن حرفه‌ای کرده‌اند که مستقیماً با جان و سلامت انسان‌ها سر و کار دارد. اما [ ]
آقای وزیر؛ بیمار با سیاست درمان نمی‌شود!
خبرگزاری مهر

آقای وزیر؛ بیمار با سیاست درمان نمی‌شود!

سخنان اخیر وزیر بهداشت درباره تحولات سیاسی و ضرورت تغییر مسیر کشور در دوره پساجنگ، در حالی مطرح می‌شود که مردم و همچنان با مجموعه‌ای از مشکلات قدیمی و انباشته دست‌وپنجه نرم می‌کنند.