قیمت طلا امروز




 سایت سلامت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۴

تلفات گسترده ماهیان بومی در رودخانه «کوهمره سرخی»

تلفات گسترده ماهیان بومی در رودخانه «کوهمره سرخی» شیراز بار دیگر زنگ خطر را برای فعالان محیط‌زیست و مسئولان به صدا درآورد.
 تلفات گسترده ماهیان بومی در رودخانه «کوهمره سرخی»

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات، تلفات گسترده ماهیان بومی در رودخانه «کوهمره سرخی» شیراز بار دیگر زنگ خطر را برای فعالان محیط‌زیست و مسئولان به صدا درآورد.
درحالی که اداره محیط‌زیست، ورود آب شور ناشی از بازشدن دریچه‌ها را عامل اصلی می‌داند، شرکت آب منطقه‌ای از تخریب عمدی دریچه استخر جمع‌آوری آب شور خبر می‌دهد و می‌گوید پرونده این حادثه در مراجع قضایی در حال پیگیری است.


«کوهمره سرخی »، عنوان منطقه ای سرسبز با یک رودخانه با همین نام و چندین آبشار بوده  که  جزو  جاذبه‌های دیدنی استان فارس است، اما این روزها با انتشار تصاویر مرگ هزاران ماهی زیبا به عنوان یک چالش زیست محیطی در استان معروف شده است .
 آغاز ماجرا


در روزهای گذشته انتشار کلیپی در فضای مجازی از تلفات گسترده ماهیان در رودخانه مسقان منطقه کوهمره سرخی، توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد.


 این تصاویر که مرگ دسته‌جمعی ماهیان بومی را به نمایش می‌گذاشت، موجی از نگرانی و واکنش را در میان ساکنان محلی، فعالان محیط زیست و دوستداران طبیعت برانگیخت و بار دیگر پرسش‌هایی درباره علت تکرار این رخداد و مسئولیت دستگاه‌های متولی در پیشگیری از آن را مطرح کرد. اکنون در حالی که محیط زیست و شرکت آب منطقه‌ای فارس هر یک روایت متفاوتی از علت این حادثه ارائه می‌کنند، پرونده این تلفات در مراجع قضایی نیز در حال پیگیری است.
 بحران کوهمره سرخی سال‌هاست ادامه دارد


رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیراز در این باره  گفت: مشکل رودخانه کوهمره سرخی موضوعی تازه نیست و چندین سال است که این منطقه با ورود آب شور به رودخانه و پیامدهای ناشی از آن مواجه است . 


کامران اسلاملو افزود: در این منطقه، آب شیرین رودخانه در مجاور یک گنبد نمکی قرار دارد و برای جلوگیری از اختلاط آب شور و شیرین، حوضچه و دریچه‌ای پیش‌بینی شده است، اما هر از چندگاهی با باز شدن این دریچه، حجم زیادی از آب با شوری بسیار بالا وارد رودخانه دائمی کوهمره سرخی می‌شود.


 وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات منطقه، برداشت بی‌رویه آب شیرین در بالادست رودخانه برای آبیاری …