قیمت طلا امروز




 سایت سلامت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

ریزش مو؛ عارضه پنهان مصرف داروهای لاغری اوزمپیک و مونجارو

پژوهشگران با بررسی پرونده پزشکی بیش از ۲۷ هزار نفر دریافتند که مصرف داروهای پرطرفدار جی‌اِل‌پی‌- وان/ GLP-1 مانند اوزمپیک و مونجارو برای کاهش سریع وزن و لاغری با افزایش خطر ریزش مو (آلوپسی) مرتبط است.
 ریزش مو؛ عارضه پنهان مصرف داروهای لاغری اوزمپیک و مونجارو

به گزارش سلامت نیوز، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است:

بر اساس این پژوهش، خطر کلی اندک است، اما این یافته‌ها قوی‌ترین شواهد را تاکنون برای توجه بیشتر به این عارضه جانبی احتمالی فراهم می‌کند.

یک مطالعه بزرگ روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داده است که مصرف داروهای پرطرفدار جی‌اِل‌پی- وان/ GLP-1 مانند اوزمپیک (Ozempic) و مونجارو (Mounjaro) ممکن است با افزایش خطر ریزش مو (آلوپسی) همراه باشد. این یافته‌ها که در مجله معتبر بی‌اِم‌جِی/ The BMJ منتشر شده، قوی‌ترین شواهد را تاکنون برای ارتباط بین این داروها و ریزش مو فراهم می‌کند، هرچند محققان تأکید دارند که این داروها به‌طور قطعی باعث ریزش مو نمی‌شوند.

پژوهشگران با استفاده از پرونده الکترونیک سامانه سلامت دانشگاه پنسیلوانیا، داده‌های بیش از ۲۷ هزار بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ را که بین ژانویه ۲۰۱۹ تا سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی درمان خود را آغاز کرده بودند، بررسی کردند.

آن‌ها سه گروه از داروها را مقایسه کردند: گیرنده‌های جی‌اِل‌پی- وان (مانند اوزمپیک و مونجارو)، مهارکننده‌های اس‌جی‌اِل‌تی- تو/ SGLT-2 (داروهای دیابت که از طریق کلیه قندخون را کاهش می‌دهند) و مهارکننده‌های دی‌پی‌پی- فور/ DPP-4 (داروهای دیابت که ترشح انسولین را افزایش می‌دهند). شواهدی درباره ارتباط ریزش مو

پس از تعدیل عوامل مختلف مانند سن، جنسیت، شاخص توده بدنی و بیماری‌های زمینه‌ای، نتایج نشان داد که مصرف‌کنندگان داروهای جی‌اِل‌پی- وان در مقایسه با مصرف‌کنندگان مهارکننده‌های اس‌جی‌اِل‌تی- تو، ۳۷ درصد بیشتر در معرض خطر ریزش مو بودند.

همچنین در مقایسه با مهارکننده‌های دی‌پی‌پی- فور، این خطر ۶۸ درصد بیشتر بود؛ به عبارت دیگر، میزان بروز ریزش مو در مصرف‌کنندگان حدود ۷ مورد در هر هزار نفر در سال بود، در حالی که این میزان در گروه اس‌جی‌اِل‌تی- تو حدود ۵ و در گروه دی‌پی‌پی- فور حدود ۴ مورد بود. اگرچه خطر کلی (ریسک مطلق) پایین است، اما افزایش خطر نسبی در مقایسه با سایر داروها چشمگیر است. چرا کاهش وزن سریع ممکن است به ریزش مو منجر شود؟

پژوهشگران هنوز مطمئن نیستند که خود داروها مستقیماً به ریشه مو آسیب می‌زنند یا اینکه کاهش وزن سریع که از عوارض این داروهاست، عامل …



پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 سازمان جهانی بهداشت: ابولا در کنگو از کنترل خارج شده است
سایت سلامت نیوز

سازمان جهانی بهداشت: ابولا در کنگو از کنترل خارج شده است

سازمان جهانی بهداشت (WHO) هشدار داد که شیوع ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو خارج از کنترل است و این کشور بیش از ۵۰۰۰ مورد تایید شده و ۲۳۷۸ مورد مرگ را گزارش کرده است.
 تشریح مجازات مراکزی که سقط غیرقانونی انجام می دهند
سایت سلامت نیوز

تشریح مجازات مراکزی که سقط غیرقانونی انجام می دهند

معاون بهداشت وزارت بهداشت، از برخورد سختگیرانه با مراکز و افرادی که خارج از چارچوب‌های قانونی اقدام به سقط جنین کنند، خبر داد.
 طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت
سایت سلامت نیوز

طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت

رییس سازمان غذا و دارو که معاون وزیر بهداشت است، اعلام کرد که مهم‌ترین مشکل تامین دارو متوجه کمبود نقدینگی صنعت است چنانکه هم‌اکنون، صنعت دارو با طلب 200 هزار میلیارد تومانی از دولت و مراکز درمانی و بخش خصوصی مواجه است که البته بدهی 140 هزار میلیارد تومانی مراکز درمانی و بخش خصوصی به صنعت دارو، متوجه بد عهدی سازمان‌های بیمه‌گر در تسویه به موقع با مراکز طرف قرارداد است. 
 صنعت دارو بدون سرمایه‌گذاری به سرنوشت صنعت برق دچار می‌شود
سایت سلامت نیوز

صنعت دارو بدون سرمایه‌گذاری به سرنوشت صنعت برق دچار می‌شود

در مراسم گرامیداشت روز صنعت، معدن و تجارت در رشت، داروسازی بهوزان به‌عنوان واحد نمونه صنعتی استان گیلان معرفی شد؛ همزمان مدیرعامل این شرکت با هشدار نسبت به کمبود سرمایه‌گذاری، محدودیت اعتبارات و قیمت‌گذاری دستوری، تأکید کرد که ادامه این روند می‌تواند به کاهش تولید و تشدید کمبود دارو در کشور منجر شود.
 آنفلوآنزای H1N1 چگونه می‌تواند به ذات‌الریه تبدیل شود؟
سایت هم میهن

آنفلوآنزای H1N1 چگونه می‌تواند به ذات‌الریه تبدیل شود؟

آنفلوآنزای H1N1 اغلب به‌عنوان یک نوع شدید از آنفلوآنزا در نظر گرفته می‌شود که قرار است طی چند روز برطرف شود. برای بیشتر افراد سالم، این تصور تا حد زیادی درست است. با این حال، پزشکان هشدار می‌دهند که H1N1 گاهی می‌تواند عوارض جدی، از جمله ذات‌الریه ایجاد کند.