كمك نقدي حدود ۳ همتي مردم به طرح اكرام ايتام
بختياري در ادامه، استقرار سكوي هوشمند كميته امداد را از ديگر محورهاي فعاليت اين نهاد عنوان كرد و گفت : در حوزه استقرار هوشمند امداد امام، از طريق لايه هاي هوش مصنوعي، حكمراني داده محور و اقتصاد ديجيتال، اقداماتي انجام داده ايم . در اين قسمت از كارشناسان بيروني و كارشناسان داخلي استفاده كرديم و به جاهاي خوبي رسيديم . همچنين سند اقتصاد ديجيتال را در سه جلسه در هيات امنا مطرح و تصويب كرديم و آن را براي دفتر امام شهيد ارسال كرديم . بختياري در بخش ديگري از سخنان خود به تحول در نظام احسان و نيكوكاري كميته امداد اشاره كرد و گفت : از ابتداي امسال تا ديروز، ۲۹۲۱ ميليارد و ۴۰۴ ميليون تومان كمك نقدي مردم به طرح اكرام كميته امداد بوده است . اين ميزان در مقايسه با چهار ماه اول سال قبل، نزديك به ۴۷ درصد رشد داشته است .
ضمانت وام هاي قرض الحسنه اشتغال زنان توسط كميته امداد
ئيس كميته امداد با اشاره به اينكه ۵۴ درصد خانوارهاي تحت پوشش زنان سرپرست خانوار هستند گفت : خانواده هايي داريم كه به بانك معرفي شده و بانك نيز براي واريز وام تاييد كرده اما مشكل ضمانت داشته اند . پيشنهاد ما راه اندازي صندوق تضمين اشتغال بود كه اين طرح در مجلس در سال ۱۴۰۲ مطرح و تصويب شد و در سال ۱۴۰۳ نيز اساسنامه آن را تنظيم و تصويب كرديم و دفتر مقام معظم رهبري نيز آن را تأييد كرد . در دولت نيز تصويب شد . به گفته وي، اكنون اگر خانمي بخواهد وام قرض الحسنه اشتغال دريافت كند، ما ضمانت مي كنيم . تاكنون ۲۷ هزار و ۴۰۴ مورد را ضمانت كرده ايم . رييس كميته امداد با اشاره به استفاده از ظرفيت صندوق تضمين در طرح هاي جديد گفت : اكنون در زمينه نيروگاه هاي خورشيدي نيز كار بزرگي انجام داده ايم و بانك تجارت در اين زمينه همكاري كرده است و از ظرفيت ضمانت استفاده كرده ايم . او در ادامه در پاسخ به پرسشي درباره همكاري بانك ها در پرداخت تسهيلات اشتغال اظهار كرد : سال گذشته تسهيلات اشتغال در آبان ماه ابلاغ شد . طي ۴ ماه باقي مانده توانستيم ۷۱ درصد تسهيلات را جذب كنيم .
ورود كميته امداد به بورس
بختياري در ادامه اين نشست، در پاسخ به پرسشي درباره ايجاد نيروگاه هاي خورشيدي توسط كميته امداد گفت : كميته امداد به عنوان نهاد خدمتگزار در نظام ولايي، توانسته با حفظ انسجام و ارتقاي انسجام داخلي، در حوزه عزت و كرامت انسان هايي كه به دليل فقر به اين موضوع خدشه وارد شده بود، عزت و كرامت را به اين بزرگواران برگرداند . راهبرد اصلي با محوريت رياست كميته امداد بر توانمندسازي و ايجاد درآمد با ثبات تعريف شده است . زماني توان دهي به خانواده ها مطرح بود، اما امروز توان دهي به توانمندسازي تبديل شده است . رييس كميته امداد اظهار كرد : امروز كميته امداد به جامعه هدف آموزش مي دهد و مهارت مي آموزد . امروز طرح هاي اشتغال در همه بخش ها دنبال مي شود تا هم اقتصاد خرد و كوچك خانواده تقويت شود كه به آن اقتصاد مولكولي نيز گفته مي شود و هم اين اقتصاد خرد به اقتصاد كلان كمك كند . او اين رويكرد را راهبرد جدي حوزه اشتغال دانست و گفت : مطالبه رياست كميته امداد اين است كه بنياد حيات بتواند به حوزه حمل ونقل، حوزه امنيت غذايي و پهپادهاي كشاورزي در راستاي امنيت غذايي كمك كند و يك اتفاق برد ـ برد شكل بگيرد . بختياري در ادامه با اشاره به برنامه كميته امداد براي توسعه نيروگاه هاي خورشيدي اظهار كرد : از سال ۱۳۹۴ كار نيروگاه هاي خورشيدي را در امداد آغاز كرديم و تا پيش از سال ۱۴۰۰، كمتر از ۳۰۰۰ نيروگاه خورشيدي ۵ كيلوواتي اجرا كرده بوديم . از سال ۱۴۰۰ مدل هاي جهشي اجرا كرديم . اكنون كميته امداد تا پايان امسال ۵۰۰ مگاوات تحويل خواهد داد . عدد، رقم قابل توجهي است و درآمد قابل توجهي دارد . او ادامه داد : اخيراً نيز وارد حوزه بورس شده ايم و اگر بتوانيم در اين حوزه ورود بيشتري پيدا كنيم، اعداد ما بالاتر خواهد رفت .
رييس كميته امداد گفت : مجموع ظرفيت نيروگاه هاي خورشيدي كميته امداد تا پايان امسال به ۵۰۰ مگاوات خواهد رسيد؛ ظرفيتي كه هم به اقتصاد خرد خانواده كمك مي كند و هم به ناترازي برق در سراسر كشور كمك مي كند .
شناسايي ۴۳۵ هزار خانوار جديد دهك هاي ۱، ۲ و ۳
او در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه سال گذشته با كمك فرمانداران و نمايندگان، همكاران و دستگاه هاي امنيتي، بيش از ۴۳۵ هزار خانوار را شناسايي كرديم، اعلام كرد : اين افراد در دهك هاي ۱، ۲ و ۳ قرار داشتند و خودمان آنها را شناسايي و تحت پوشش قرار داديم . بختياري خاطرنشان كرد : در سال ۱۴۰۲ نيز با حضور بزرگان، حدود ۱۰۰ هزار خانوار خودكفا شدند و از پوشش كميته امداد خارج شدند .









