قیمت طلا امروز




 خبرگزاری جام جم / ۴ ساعت قبل

وام‌هایی که به مسکن نمی‌رسد

مسکن در اقتصاد ایران فقط یک کالای مصرفی نیست، بلکه با توجه به جایگاه و ارتباط آن با حدود ۲۶۰ رشته (شغل) و صنعت، یکی از پیشران‌های اقتصادی، صنعتی و اجتماعی اس...
 وام‌هایی که به مسکن نمی‌رسد

با این حال، در سال‌های اخیر نه‌تنها تولید مسکن با کمبود منابع مواجه شده، بلکه سهم این بخش از تسهیلات بانکی نیز به‌شکل معناداری کاهش یافته است؛ آن هم در شرایطی که قانون، تکلیف روشنی برای شبکه بانکی تعیین کرده است. براساس گزارش بانک مرکزی از تحولات اقتصاد ایران، بخش مسکن در سال گذشته با افت تولید ۱۵.۸ درصدی مواجه شده است. در چهار فصل سال گذشته رشد بخش مسکن به‌ترتیب منفی ۱۴.۲، منفی ۱۱.۸، منفی ۳۳ و منفی۷.۴ بوده است. 

براساس ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن، باید سالانه یک میلیون مسکن در کشور ساخته شود. این قانون در شهریور سال ۱۴۰۰ برای اجرا ابلاغ و پس از آن طرح نهضت ملی مسکن براساس آن اجرایی شد. این قانون می‌گوید بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مکلف‌اند حداقل ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی سالانه خود را به بخش مسکن اختصاص دهند. دیوان محاسبات کشور آذر‌ماه سال گذشته از عدم تحقق بخش قابل توجهی از تعهدات تکلیف نظام بانکی در چهارچوب قانون جهش تولید مسکن خبر داد و اعلام کرد: در فاصله چهار سال پس از اجرای قانون، تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۴، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مکلف بوده‌اند ۲۲۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات به حوزه مسکن تخصیص دهند. با‌این‌حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۱۶۲۰ هزار میلیارد تومان از این میزان، یعنی بیش از دوسوم کل تعهدات، پرداخت نشده و نظام بانکی از اجرای تکالیف قانونی خود «عدول» کرده است. 

اما آخرین هشدار دیوان محاسبات کشور به بانک‌های عامل درباره عدم رعایت تکالیف قانونی در تخصیص تسهیلات به بخش‌های کشاورزی و مسکن در روز دوشنبه هفته جاری نشان می‌دهد تکلیف قانون جهش تولید مسکن در سال ۱۴۰۴ فقط ۳.۶درصد محقق شده است. دیوان محاسبات با اشاره به استمرار این انحراف در سال ۱۴۰۵، بر ضرورت اقدام انضباطی به‌موقع و مؤثر بانک مرکزی نسبت به بانک‌های متخلف تاکید کرده است. 

 جریمه‌ای که باید اخذ شود

قانون جهش تولید مسکن برای عدم پایبندی بانک‌ها، ضمانت اجرا نیز پیش‌بینی کرده است. طبق تبصره ۵ ماده ۴ این قانون، در صورت عدم اجرای تعهدات، سازمان امور مالیاتی مکلف است ۲۰درصد میزان تکلیف بانکی عمل‌نکرده را از بانک یا مؤسسه اعتباری مستنکف اخذ و به خزانه‌داری کل کشور واریز کند. گزارش دیوان محاسبات درباره دوره چهار‌ساله اجرای قانون نشان می‌دهد با عدم ایفای ۱۶۲۰ همت از تسهیلات تکلیفی، …



 «پروژه‌های تقاضامحور» محور توسعه هوش مصنوعی و فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصاد دیجیتال
۲۸ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسنا

«پروژه‌های تقاضامحور» محور توسعه هوش مصنوعی و فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصاد دیجیتال

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت عبور از رویکرد زیرساخت‌محور و تمرکز بر تعریف پروژه‌های واقعی و تقاضامحور، فعال شدن کسب‌وکارهای هوش مصنوعی و اجرای چند پروژه بزرگ و قابل سنجش را از الزامات شکل‌گیری چرخه توسعه این فناوری در کشور دانست.

 نگاهی به زیباترین و تکان‌دهنده‌ترین تصاویر اعماق اقیانوس در رقابت عکاسی ۲۰۲۶
۱۰ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

نگاهی به زیباترین و تکان‌دهنده‌ترین تصاویر اعماق اقیانوس در رقابت عکاسی ۲۰۲۶

چه می‌شود اگر یک عکس، تنها یک لحظه‌ منجمد در زمان نباشد، بلکه پیامی باشد از دنیایی که بیش از دو سوم سیاره‌مان را پوشانده، اما همچنان برایمان یک راز است؟ این جوهر اصلی رقابت عکاسی اقیانوس در سال ۲۰۲۶ است.

 گزارش درآمدی مهم انویدیا؛ آزمونی برای ادامه رونق هوش مصنوعی در بازار سهام
۳۸ دقیقه قبل / سایت اکوایران

گزارش درآمدی مهم انویدیا؛ آزمونی برای ادامه رونق هوش مصنوعی در بازار سهام

انویدیا امروز چهارشنبه ۲۶ اوت پس از بسته‌شدن بازار آمریکا گزارش درآمد سه‌ماهه دوم سال مالی ۲۰۲۷ خود را منتشر می‌کند؛ وال‌استریت انتظار دارد درآمد انویدیا به حدود ۹۲.۲ میلیارد دلار برسد و سود تعدیل‌شده هر سهم حدود ۲.۰۹ دلار باشد؛ اما برای بازار، عملکرد فصل جاری احتمالا به اندازه چشم‌انداز شرکت برای فصل بعد اهمیت نخواهد داشت.

 بورس سقف جدید زد
۲۰ دقیقه قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بورس سقف جدید زد

دنیای اقتصاد: معاملات امروز بورس تهران در شرایطی دنبال شد که شاخص کل توانست با ثبت رشد 2.61 درصدی، یک رکورد تاریخی جدید را به ثبت برساند و در ارتفاع ۶ میلیون و ۳۸۶ هزار واحد قرار گیرد. شاخص هم‌وزن نیز هم‌جهت با نماگر اصلی بازار حرکت کرد و با افزایش 2.13 درصدی، به سطح یک میلیون و ۸۰۲ هزار واحد رسید.

 پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا
۵۲ دقیقه قبل / سایت صبانیوز

پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، «رؤیای نیمه‌شب» روایتی عاشقانه در دل تاریخ است؛ داستانی که عشق، اختلاف عقیده، خانواده و سیاست را در مسیری پرچالش به هم گره می‌زند. این مجموعه که اقتباسی از رمان شناخته‌شده مظفر سالاری است، مخاطب را به سال‌های دور می‌برد؛ جایی که سرنوشت فتاح و تلما، دو جوان عاشق از دو خانواده

 شکست پروژه فروپاشی ایران، آمریکا را به فاز فشار اقتصادی سوق داد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

شکست پروژه فروپاشی ایران، آمریکا را به فاز فشار اقتصادی سوق داد

حقوقدان و تحلیلگر روابط بین‌الملل با بیان اینکه چرخش به سمت فشار اقتصادی به معنای انصراف از حمله مجدد نظامی در آینده نیست، تاکید کرد: آمریکا پس از ناکامی در دستیابی به اهداف جنگ تحمیلی سوم، فاز جدیدی را با محوریت فشار اقتصادی آغاز کرده است؛ با این حال، ظرفیت تحریم‌های آمریکا علیه ایران عملاً پر شده و اکنون باید با تبدیل دستاوردهای نظامی کشور به اهرمی برای خلق دستاوردهای سیاسی، بازتعریف روابط با همسایگان و استفاده از ابزارهای دیپلماتیک، فشار اقتصادی را خنثی کرد.



ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید
سایت اکوایران

ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید

​ابرتورم یکی از شدیدترین و مخرب‌ترین اشکال تورم است؛ وضعیتی که در آن سطح عمومی قیمت‌ها با سرعتی بسیار بالا افزایش پیدا می‌کند و ارزش پول به‌سرعت کاهش می‌یابد. با توجه به افزایش تورم در ایران، در ماه‌های اخیر بحث‌هایی درباره احتمال حرکت اقتصاد کشور به سمت ابرتورم مطرح شده است. اما ابرتورم دقیقا چه زمانی رخ می‌دهد و چه عواملی می‌توانند اقتصاد را به این نقطه برسانند؟
روزنامه هفت صبح

سخنگوی دولت: چرا که نه؟ معین هم شهروند ایران است

روزنامه هفت صبح

جوانان جویای کار در دام کلاهبرداران کیونت

تراکم فروشی شهرداری در شرایط جنگ
روزنامه هفت صبح

تراکم فروشی شهرداری در شرایط جنگ

شورای عالی شهرسازی درباره تعداد پلاک‌ها، میزان تراکم و محل مصرف درآمدهای حاصل از واگذاری توضیح می‌خواهد
نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی
روزنامه عصر اقتصاد

نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی

نجات تولید و تبدیل رشد اقتصادی از یک وعده آماری به واقعیتی پایدار، از مسیر افزایش بی‌هدف تسهیلات یا تزریق نقدینگی عبور نمی‌کند، بلکه به تخصصی شدن بانک ها گره می‌خورد. هنگامی که همه بانک ها با یک الگوی مشابه برای جذب سپرده، پرداخت اعتبار و حضور در بازار دارایی ها رقابت می‌کنند، منابع به
از تورم مزمن تا تورم ساختاری
روزنامه عصر اقتصاد

از تورم مزمن تا تورم ساختاری

احمد بختیاری؛ دکترای اقتصاد پولی دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس صنعت بیمه تحولات اقتصادی ایران از فروردین ۱۴۰۳ تا شهریور ۱۴۰۵ حاصل یک عامل واحد نبود. در این دوره مجموعه‌ای از شوک‌های سیاسی، امنیتی، ارزی و زیرساختی به‌صورت زنجیره‌ای بر اقتصاد اثر گذاشتند. هر شوک، بخشی از تعادل قبلی اقتصاد را برهم زد و سطح