قیمت طلا امروز




 خبرگزاری جام جم / ۱۴۰۵/۰۵/۱۳

هشدار مهم به زائران اربعین؛ گرمای ۴۵ درجه عراق می‌تواند داروهای شما را بی‌اثر کند!

همزمان با حضور میلیون‌ها زائر در مراسم اربعین حسینی، متخصصان داروسازی نسبت به تأثیر گرمای شدید عراق بر کیفیت و اثربخشی داروها هشدار داده‌اند. به گفته عضو هیأ...
 هشدار مهم به زائران اربعین؛ گرمای ۴۵ درجه عراق می‌تواند داروهای شما را بی‌اثر کند!

جام جم آنلاین - با افزایش دمای هوا در عراق و همزمانی آن با سفر میلیون‌ها زائر اربعین، کارشناسان حوزه سلامت نسبت به اهمیت نگهداری صحیح داروها در طول این سفر معنوی هشدار داده‌اند.

دکتر محمدجواد راعی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به اینکه دمای برخی مناطق عراق در ایام اربعین به بیش از ۴۵ درجه سانتی‌گراد می‌رسد، گفت: قرار گرفتن داروها در معرض گرمای شدید می‌تواند موجب کاهش اثربخشی آن‌ها شود و در برخی موارد سلامت بیماران را با خطر جدی مواجه کند.

وی با بیان اینکه داروهای نیازمند زنجیره سرد بیشترین حساسیت را نسبت به گرما دارند، افزود: انسولین از مهم‌ترین این داروهاست. ویال یا قلم بازنشده انسولین باید در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود و پس از باز شدن نیز هرچند تا ۲۸ روز در دمای کمتر از ۳۰ درجه قابل استفاده است، اما در گرمای شدید عراق ممکن است کیفیت خود را از دست بدهد. 📰 جام جم آنلاین گرمای بالای ۴۵ درجه عراق می‌تواند اثربخشی بسیاری از داروها را کاهش دهد؛ متخصصان از زائران اربعین می‌خواهند داروهای حساس را با اصول صحیح نگهداری و مصرف کنند.

این متخصص همچنین قطره‌های چشمی، قطره‌های گوشی و شیاف‌ها را از دیگر داروهای حساس به گرما معرفی کرد و گفت: ذوب شدن، تغییر رنگ یا تغییر شکل این فرآورده‌ها می‌تواند نشانه فساد دارویی باشد.

دکتر راعی ادامه داد: داروهایی مانند وارفارین، دیگوکسین، بتابلاکرها، لووتیروکسین و داروهای ضدصرع نیز باید در دمای کمتر از ۳۰ درجه نگهداری شوند. همچنین نیتروگلیسیرین زیرزبانی از جمله داروهایی است که گرمای زیاد می‌تواند اثربخشی آن را در شرایط اورژانسی کاهش دهد.

وی در مقابل، داروهایی مانند استامینوفن، ایبوپروفن و آنتی‌هیستامین‌ها را مقاوم‌تر دانست اما تأکید کرد حتی این داروها نیز نباید در معرض نور مستقیم خورشید یا گرمای شدید قرار گیرند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز استفاده از کیف‌های عایق‌دار یا کول‌بگ را بهترین روش حمل دارو دانست و توصیه کرد داروها به‌صورت مستقیم با یخ تماس نداشته باشند، زیرا سرمای بیش از حد نیز می‌تواند به برخی داروها آسیب وارد کند.

وی همچنین از زائران خواست ظاهر داروهای خود را به‌طور روزانه بررسی کنند و در صورت مشاهده تغییر رنگ، کدر شدن محلول، چسبیدن قرص‌ها یا تغییر شکل کپسول‌ها از مصرف آن خودداری کنند.

دکتر راعی در پایان تأکید کرد بیماران باید داروهای مزمن خود از جمله داروهای قلبی، ضدصرع و لووتیروکسین را بدون وقفه مصرف کنند و رعایت اصول صحیح نگهداری داروها را بخش مهمی از حفظ سلامت در سفر اربعین بدانند.





 سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود
۷ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود

دیدار دو تیم تراکتور تبریز و پرسپولیس در هفته سوم لیگ برتر بدون تماشاگر است.

 از لباس نقاش‌های ساختمان تا سیمپسون‌ها؛ یکی هم دقیقا شبیه ژاکت سریال فرندز!
۵ دقیقه قبل / سایت خبرآنلاین

از لباس نقاش‌های ساختمان تا سیمپسون‌ها؛ یکی هم دقیقا شبیه ژاکت سریال فرندز!

کیت‌های فصل جدید لیگ برتر انگلیس نظرات متفاوتی را به خود دیده است.

 گزارش ویژه؛ ۱۰ نکته از نساجی - استقلال در قائمشهر؛ سه امتیاز با پنجره بسته!
۵ ساعت قبل / سایت فوتبالی

گزارش ویژه؛ ۱۰ نکته از نساجی - استقلال در قائمشهر؛ سه امتیاز با پنجره بسته!

پایگاه خبری فوتبالی- یک: وفادار به ترکیب برنده: یک قانون ساده در فوتبال وجود دارد، به تیمی که برنده شده دست نزنید و بیخودی دنبال جنگولک بازی نروید. منطق حکم می‌کند، مربیان موفق در دنیای فوتبال اکثرا با چرخه محدودی از بازیکنان ترکیب را می‌چینند و به ندرت دست به تغییر می‌زنند.دو: تیمهای مجتبی حسینی در سالهای اخیر یک ویژگی مشترک داشته‌اند. جمع شدن در زمین خودی، بازی فشرده و استفاده از ضدحمله. هر چند آنها به دروازه استقلال فشار خاصی نیاوردند چون زورش را نداشتند. تارتار در کنفرانس مطبوعاتی قبل از باز ...,استقلال,نساجی,مجتبی حسینی,سهراب بختیاری‌زاده,صالح حردانی,یاسر آسانی,عارف آقاسی,پیشنهاد سردبیر

 ۶۹ میلیون ایرانی خودرو ندارد/ ۱۴۰۰۰ خانوار بیش از ۱۰ خودرو دارند +جدول
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

۶۹ میلیون ایرانی خودرو ندارد/ ۱۴۰۰۰ خانوار بیش از ۱۰ خودرو دارند +جدول

اقتصادنیوز: ۳۴.۵ میلیون خانوار ایرانی حتی یک خودرو ندارند

 بزاق، نشانگر مطمئن آینده برای تشخیص سرطان‌های گوارشی
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

بزاق، نشانگر مطمئن آینده برای تشخیص سرطان‌های گوارشی

میکروب‌های ساکن دهان و روده ممکن است اطلاعات تازه‌ای درباره وضعیت دستگاه گوارش در اختیار پزشکان بگذارند و در آینده، راه را برای آزمایش‌های غربالگری ساده‌تر و کم‌دردسرتر سرطان‌های گوارشی باز کنند.

 میلان به دنبال اندریک؛ رئال مادرید فعلا با جدایی مخالف است
۷ ساعت قبل / سایت فوتبالی

میلان به دنبال اندریک؛ رئال مادرید فعلا با جدایی مخالف است

پایگاه خبری فوتبالی- باشگاه میلان علاقه خود به جذب اندریک، مهاجم جوان رئال مادرید، را به باشگاه اسپانیایی اعلام کرده و شرایط انتقال قرضی این بازیکن را زیر نظر دارد. به گزارش فوتبالی، با این حال، موضع فعلی رئال مادرید روشن است یعنی باشگاه در مقطع فعلی اجازه جدایی اندریک را نمی‌دهد. اندریک در تابستان ۲۰۲۴ از پالمیراس به رئال مادرید پیوست و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین استعدادهای نسل جدید فوتبال برزیل وارد سانتیاگو برنابئو شد. با این حال، مسیر او در مادرید آن‌طور که انتظار می‌رفت سریع پیش نرفت. رقابت ب ...,میلان,رئال مادرید,نقل و انتقالات,اندریک,پیشنهاد سردبیر