قیمت طلا امروز




 سایت جوان آنلاین / ۳ ساعت قبل

احضار سفیر رژیم صهیونیستی به وزارت خارجه لهستان

وزارت امور خارجه لهستان در واکنش به تصمیم تل‌آویو برای توقف تحقیقات درباره حمله به کاروان امدادی سازمان «آشپزخانه مرکزی جهانی» در غزه، سفیر رژیم صهیونیستی را...
 احضار سفیر رژیم صهیونیستی به وزارت خارجه لهستان

جوان آنلاین: وزارت خارجه لهستان با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی تا به امروز، خواستار شفاف‌سازی کامل و دقیق در خصوص ابعاد و شرایط حمله به کاروان امدادرسانی سازمان «آشپزخانه مرکزی جهانی» (WCK) شد.

این وزارتخانه تأکید کرد که پرونده مذکور در حال حاضر توسط دفتر دادستانی منطقه‌ای در «پرزمیشل» لهستان در دست بررسی است و ورشو از تل‌آویو انتظار دارد تمامی توضیحات و شواهد درخواستی را در اختیار بازرسان لهستانی قرار دهد.

در بیانیه وزارت خارجه لهستان آمده است که این کشور تلاش‌های مقامات اسرائیلی برای فرار از پاسخگویی اخلاقی و قانونی را نمی‌پذیرد و شرایط کشته شدن این امدادگران باید به طور کامل روشن شود.

این اقدام دیپلماتیک پس از آن صورت گرفت که ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد پس از بررسی پرونده حمله اول آوریل ۲۰۲۴ (۱۳ فروردین ۱۴۰۳)، قصدی برای تشکیل پرونده کیفری علیه نظامیان و فرماندهان دخیل در این حادثه ندارد.

ارتش رژیم صهیونیستی این جنایت را ناشی از «اشتباه در شناسایی هدف» و «نقص‌های جدی عملیاتی» دانسته و ادعا کرده که شواهدی برای سوءرفتار کیفری وجود ندارد.

در جریان این حمله، هفت امدادگر خارجی از جمله «زومی فرانکوم» شهروند استرالیایی و یک شهروند لهستانی جان خود را از دست دادند.

استرالیا نیز پیش‌تر در اقدامی مشابه، سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرده بود.



۳۲ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

انصارالله: اسرائیل با حمله به فرودگاه ادلب، پیمان مکه را محک زد

محمد الفرح از اعضای جنبش انصارالله یمن با اشاره به اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر هدف قرار دادن نیروهای ترکیه در خاک سوریه، حمایت و همبستگی خود را با دولت و ملت ترکیه اعلام کرد.

به گزارش المساء پرس، وی در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس»، این تجاوز نظامی را چالشی جدی برای «توافق‌نامه مکه» دانست و از عربستان سعودی خواست تا در قبال این تعرض، موضعی بازدارنده و شفاف اتخاذ کند.

الفرح همچنین بر ضرورت فعال‌سازی ائتلاف‌ها و توافق‌نامه‌های اسلامی برای مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی و آمریکا تأکید کرد و هدف از این اقدام را حفاظت از حاکمیت و امنیت کشورهای منطقه در برابر آنچه «خطر واقعی» نامید، دانست.

اخیرا نیروی هوایی رژیم اشغالگر با انجام حملاتی، پایگاه هوایی ابوالظهور در حومه جنوبی ادلب در سوریه را هدف قرار داد. این پایگاه از موقعیت استراتژیک برخوردار است و هدف قرار دادن آن در چارچوب سلسله نقض‌های حاکمیت سوریه توسط اسرائیل انجام می‌گیرد؛ اقدامی که به گفته ناظران، هدف آن گسترش دامنه تنش در منطقه و ضربه زدن به هرگونه تلاش برای بازگرداندن ثبات یا تقویت حضور مورد حمایت آنکارا در عمق خاک سوریه است.

انتهای پیام


۱ ساعت قبل / سایت جماران

سیاستمدار افغان‌تبار منتقد اسرائیل وارد کنگره آمریکا شد/ «عایشه وهاب» کیست؟ + عکس

به گزارش جماران، «عایشه وهاب»، سناتور ایالت کالیفرنیا و عضو حزب دموکرات، در انتخابات ویژه برای پرکردن کرسی «اریک سوالول» در مجلس نمایندگان آمریکا پیروز شد و به نخستین فرد افغان‌تبار راه‌یافته به کنگره آمریکا تبدیل شد. وی پیش از این نیز نخستین مسلمان و نخستین افغان‌-آمریکایی بود که به سنای ایالتی کالیفرنیا راه یافته بود.

وهاب عضو جریان مترقی حزب دموکرات به شمار می‌رود و در جریان رقابت‌های انتخاباتی، «نسل‌کشی» مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و گفته بود در صورت راه‌یابی به کنگره برای توقف حمایت نظامی آمریکا از رژیم صهیونیستی تلاش خواهد کرد.

این مواضع در حالی مطرح شد که وهاب در سال 2025 نیز در سنای کالیفرنیا در تهیه قطعنامه‌ای مشارکت داشت که خواستار پایان «فاجعه انسانی» در غزه شده بود.

پیروزی عایشه وهاب در حالی رقم خورد که گروه‌های سیاسی مخالف او در هفته‌های پایانی انتخابات میلیون‌ها دلار برای جلوگیری از پیروزی‌اش هزینه کردند. بر اساس گزارش پولیتیکو، کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به آی‌پک و گروه‌های مرتبط دیگر دست‌کم 5 میلیون دلار برای پیروزی نامزد جمهوری‌خواه و جلوگیری از پیروزی وهاب در انتخابات هزینه کرده بودند.

عایشه وهاب در سال 1987 در نیویورک به دنیا آمد. خانواده او در زمان جنگ‌های ناشی از حضور شوروی در افغانستان به آمریکا مهاجرت کردند. او در دوران کودکی پدر و مادر خود را از دست داد و از 9 سالگی تحت سرپرستی بزرگ شد. وهاب در رشته‌های علوم سیاسی، مدیریت بازرگانی و مددکاری اجتماعی تا سطح دکترا تحصیل کرده است.

 


۱ ساعت قبل / سایت جماران

در صورت حمله اسرائیل، ناتو به ترکیه کمک می‌کند؟

به گزارش جماران، اسرائیل هیوم گزارش داد که محافل نظامی این رژیم اسرائیل درباره چگونگی فعال شدن ماده پنجم پیمان ناتو در صورت حمله به مواضع ترکیه بحث می‌کنند و استدلال می‌کنند که حملات اسرائیل به نیروهای ترکیه‌ای مستقر در خارج از این کشور، لزوماً منجر به دخالت ناتو نخواهد شد.

طبق نوشته اسرائیل هیوم، ماده پنجم از خاک ترکیه محافظت می‌کند، اما به طور خودکار شامل نیروهای ترکیه‌ای مستقر در سوریه یا شمال قبرس نمی‌شود.

این تحلیل دو روز پس از حمله هوایی اسرائیل به بخش‌هایی از یک پایگاه هوایی متروکه در شمال سوریه و نزدیک مرز ترکیه  (ابوالظهور) منتشر شده است؛ پایگاهی که تل‌آویو بر این باور بود نیروهای ترکیه قصد دارند در آن مستقر شوند.

«اسرائیل هیوم» در این گزارش نوشته است که در صورت نبود نیروهای ترکیه، حمله اسرائیل صرفاً زیرساخت‌های نظامی را هدف قرار می‌دهد، اما استقرار نیروهای ترکیه می‌تواند معادلات را تغییر دهد و خطر کشته شدن نظامیان ترکیه، واکنش متقابل آنکارا، ورود آمریکا به بحران و رویارویی مستقیم با یکی از اعضای ناتو را به دنبال داشته باشد.

این روزنامه تأکید کرده است که چنین پیامدهایی می‌تواند محاسبات اسرائیل را پیچیده‌تر کند، هرچند از دید نویسنده، این مسئله لزوماً به معنای سلب اختیار اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره اقدام نظامی نیست.

در بخش دیگری از این تحلیل آمده است که اسرائیل علاوه بر بررسی نحوه اجرای ماده پنجم پیمان ناتو، دامنه جغرافیایی تعهدات این پیمان را نیز مورد توجه قرار داده است. بر اساس این تحلیل، ماده پنجم ناتو از اعضای این ائتلاف در قلمرو رسمی کشورهای عضو حمایت می‌کند، اما حضور نیروهای نظامی ترکیه در خارج از مرزهای این کشور، از جمله سوریه یا قبرس شمالی، الزاماً به معنای برخورداری آنها از همان سطح حمایت ناتو نیست.

این روزنامه همچنین روابط امنیتی نزدیک میان آنکارا و دمشق را از منظر اسرائیل یک تهدید ارزیابی کرده و نوشته است که گسترش همکاری‌های نظامی ترکیه در سوریه می‌تواند نگرانی‌های امنیتی تل‌آویو را افزایش دهد.

 




 جنگ اقتصادی ترامپ چقدر می‌تواند به ایران آسیب برساند؟
۱ ساعت قبل / سایت عصرایران

جنگ اقتصادی ترامپ چقدر می‌تواند به ایران آسیب برساند؟

از نظر کارشناسان موفقیت یا شکست کارزار فشار اقتصادی جدید ترامپ علیه ایران، بیش از اینکه به توانایی های گریز از تحریم ایران وابسته باشد، به نحوه واکنش کشورهای...

 فوری/ ناو جدید آمریکایی به خاورمیانه رسید
۳۳ دقیقه قبل / سایت اکوایران

فوری/ ناو جدید آمریکایی به خاورمیانه رسید

سنتکام اعلام کرد که ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به همراه گروه ضربت خود وارد خاورمیانه شده و در دریای عرب مستقر گردیده است.

 دختران والیبال ایران رکوردی تاریخی در قهرمانی آسیا ثبت کردند
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

دختران والیبال ایران رکوردی تاریخی در قهرمانی آسیا ثبت کردند

تیم ملی والیبال زنان ایران مسابقات قهرمانی آسیا را با برد مقابل چین تایپه آغاز کرد و برای اولین بار در تاریخ به جمع تیم‌های ۱۰۰ امتیازی جهان وارد شد.

 معاریو: کلید مهار تنش میان ترکیه و اسرائیل در دست کاخ سفید است
۵۹ دقیقه قبل / سایت تابناک

معاریو: کلید مهار تنش میان ترکیه و اسرائیل در دست کاخ سفید است

روزنامه عبری «معاریو» در تحلیلی پیرامون مناسبات آنکارا و تل‌آویو نوشت روابط این دو بازیگر از یک «دوستی تمام‌عیار» به «جنگ سرد» دگرگون شده است و اکنون مهار ای...

 پزشکیان: منکر کمبودها و کاستی‌ها نیستیم/دولت با تمام وجود به دنبال خدمت به مردم است
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

پزشکیان: منکر کمبودها و کاستی‌ها نیستیم/دولت با تمام وجود به دنبال خدمت به مردم است

رئیس جمهور با تأکید بر جایگاه اثرگذار و مورد اعتماد جامعه پزشکی در نظام سلامت کشور، خواستار نقش آفرینی فعال پزشکان و کادر درمان در حل مشکلات مردم و ارتقای کیفیت خدمات سلامت شد و گفت: به جای بیان صرف دردها، باید برای درمان آنها گام برداریم و با صداقت در خدمت مردم باشیم.

 مسن‌ترین فرد جهان ۱۱۷ ساله شد
۴۱ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

مسن‌ترین فرد جهان ۱۱۷ ساله شد

اتل کیترهام که در ساری بریتانیا زندگی می‌کند، متولد سال ۱۹۰۹ است و امروز ۱۱۷ سالگی خود را جشن می‌گیرد.