قیمت طلا امروز




 سایت جوان آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

پزشکیان به «جوان»: محاصره هستیم | کمبود نداریم

نشست خبری رئیس‌جمهور پس از چند ماه جنگ و ماجرا‌های پس از آن برگزار شد و قرعه به نام «جوان» افتاد تا نخستین پرسش را مطرح کند. زهرا چیذری خبرنگار روزنامه جوان...
 پزشکیان به «جوان»: محاصره هستیم | کمبود نداریم

جوان آنلاین: نشست خبری رئیس‌جمهور پس از چند ماه جنگ و ماجرا‌های پس از آن برگزار شد و قرعه به نام «جوان» افتاد تا نخستین پرسش را مطرح کند. زهرا چیذری، خبرنگار روزنامه «جوان»، با تأکید بر عملکرد قابل‌دفاع دولت در پنج‌ماه گذشته چه از نظر تأمین نسبی زندگی، معیشت و انرژی و چه از جهت همراهی با قوا و نهاد‌های دیگر، پرسش را این‌گونه ادامه داد: «با این‌حال، بخشی از تورم و گرانی موجود به نظر می‌رسد نمی‌تواند ناشی از جنگ و محدودیت‌های آن باشد و به زیاده‌خواهی فرصت‌طلبان مربوط است که انتظار می‌رود دولت بتواند در این بخش قاطعانه‌تر عمل کند. چه برنامه‌ای در این جهت داری؟» 

رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش با تأکید بر اینکه تورم و گرانی بیشترین دغدغه من است، افزود: «حتی در دوره قبل از جنگ هم تمامی تلاشمان را می‌کردیم تا به هر شکلی که هست مسئله معیشت مردم را حل کنیم و این موضوع را پیگیری کنیم.» 

دکتر پزشکیان گفت: «برخی مسیر‌ها در شرایط جنگی بسته است. وقتی جنگی اتفاق می‌افتد فقر، احتکار، کمبود و قحطی هم ممکن است رخ دهد. شما رسانه‌ای‌ها از ناترازی‌های کشور در حوزه آب، برق، گاز، نفت و بانک‌ها با خبرید. دشمن هم حساب کرده بود با حمله به ایران ما را ساقط می‌کنند، اما دفاع جانانه سپاه و ارتش و نیرو‌های مسلح در کنار حضور استثنایی مردم، نگذاشت دشمن به نیت شومش برسد.» 

رئیس‌جمهور در کنار این توضیحات تأکید کرد: «گرانی واقعیت است؛ راه ما را بسته‌اند و آنچه قبل از این از مسیر راحت و ارزان می‌خریدیم حالا باید از مسیر‌های سخت بیاوریم، اما همین که کمبود نداریم قابل قدردانی است.»

 وی درباره تدابیر دولت برای مدیریت بازار و مواجهه با فرصت‌طلبان هم اینگونه توضیح داد: «در هر جامعه‌ای هستند کسانی تخلف می‌کنند. ما برای مدیریت بازار از همکاری صنوف بهره گرفته‌ایم. هم خود صنوف و هم ما تلاش می‌کنیم تا تخلفات احتمالی را پیگیری و با آن مقابله کنیم.» 

رئیس‌جمهور تأکید کرد: «مهم‌ترین بحثی که من به عنوان یک مدیر در اوضاع جنگ یا اوضاع نه جنگ نه صلح نگران آن هستم، این نیست که امریکا می‌تواند به ما حمله کند چراکه به مقاومت مردم و توانایی نیرو‌های مسلح کشورمان اطمینان دارم؛ نگرانی من معیشت و شرایط اقتصادی مردم است، زیرا اگر مشکلات سلامت و معیشت مردم را حل نکنیم بقیه کار‌ها نتیجه نخواهد داد.» رئیس‌جمهور در پاسخ به اینکه دولت چه برنامه‌ای برای بهبود وضعیت معیشت مردم به ویژه افزایش نرخ کالابرگ دارد، گفت: «نرخ کالابرگ را اصلاح خواهیم کرد، به دنبال یافتن راهی برای تأمین (منابع پایدار) آن هستیم.» 

رئیس‌جمهور در ادامه با تأکید بر ضرورت صیانت از دستاورد‌های حاصل‌شده در عرصه دیپلماسی، درباره تخلف صورت‌گرفته در تنگه هرمز گفت: بر اساس تفاهم‌نامه، طرف مقابل باید طبق دستورالعمل‌هایی که جمهوری اسلامی ایران و عمان تدوین می‌کنند عمل می‌کرد، اما این اتفاق رخ نداد و ایران نیز پاسخ داد. وی افزود: معمولاً در چنین شرایطی باید تیمی برای حل نقض تفاهم تشکیل شود و روند موضوع همچنان در حال پیگیری است. پزشکیان ابراز امیدواری کرد این مسیر با عزت و سربلندی برای کشور پیش برود. رئیس‌جمهور همچنین از عملکرد تیم‌های کارشناسی و مذاکره‌کننده کشور دفاع کرد و گفت: اعضای این تیم‌ها انسان‌هایی دلسوز، کارشناس و زحمتکش بوده‌اند و تخریب آنان از سوی خودی‌ها بی‌انصافی است. 

 وحدت و انسجام، مبنای تعامل دولت با رهبری 

پزشکیان با تشریح نحوه تعامل دولت با رهبری گفت: در دوره رهبر شهید، هرگاه احساس می‌کرد دیدگاه رهبری با تصمیمات دولت متفاوت است، تصمیمات دولت کنار گذاشته می‌شد و خواسته رهبری مبنای عمل قرار می‌گرفت؛ زیرا کشور با وحدت و انسجام می‌تواند پیش برود. وی افزود: رهبر شهید با قدرت از دولت، عملکرد و سیاست‌های آن حمایت می‌کرد و این حمایت به پیشبرد امور کمک می‌کرد. 

رئیس‌جمهور اختلاف نظر کارشناسی را به معنای تقابل ندانست و تأکید کرد: نظرات مختلف باید از طریق گفت‌و‌گو و همفکری به راه‌حل مشترک منتهی شود. مسئولان باید دیدگاه‌های خود را صریح و مسئولانه بیان کنند، اما پس از تصمیم نهایی رهبری، همه باید در چارچوب آن حرکت کنند. 

رئیس‌جمهور درباره عدالت آموزشی تأکید کرد: عدالت، انصاف و پرهیز از تبعیض باید از اصول بنیادین حکمرانی باشد و اجرای عدالت نباید تابع گرایش، مذهب، رابطه یا موضع افراد قرار گیرد. به گفته وی، فرقی نمی‌کند افراد مذهبی یا غیرمذهبی، دوست یا دشمن باشند؛ مسئولان حق ندارند با مردم غیرمنصفانه برخورد کنند. پزشکیان اصلاح ساختار‌های نابرابر را نیازمند اصلاح درونی و پذیرش مسئولیت از بالاترین سطح دانست و گفت: این اصلاح باید از خود رئیس‌جمهور آغاز شود. وی تأکید کرد: وقتی از مردم خواسته می‌شود در مصرف برق، گاز و آب صرفه‌جویی کنند، مسئولان باید ابتدا خودشان این موارد را رعایت کنند. او درباره آموزش و پرورش نیز گفت: هدف دولت صرفاً ساخت مدارس نیست، بلکه سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی و آینده کشور است: «ما برای آموزش و پرورش ساختمان نمی‌سازیم؛ ما برای آموزش و پرورش سرمایه‌گذاری می‌کنیم.» 

 دولت تا پای جان ایستاده است 

پزشکیان درباره تصمیم‌گیری در حوزه جنگ و صلح گفت: فرماندهان جنگ بهتر از دیگران توان و قدرت خود را می‌دانند و تصمیم درباره جنگ با رهبری است. وی تأکید کرد: هر تصمیمی که رهبری بگیرند، دولت تا آخر پای آن خواهد ایستاد. رئیس‌جمهور تصریح کرد: مسئولیت تصمیم‌گیری درباره جنگ در حوزه وظایف اجرایی دولت نیست و وظیفه دولت فراهم کردن تدارکات است. با این حال، تأکید کرد دولت برای دفاع از کشور آماده تحمل هزینه‌هاست و «تا پای جان ایستاده‌ایم». وی افزود: از جنگیدن و ماندن نمی‌ترسد و در شرایط دشوار امنیتی نیز دولت فعالیت خود را متوقف نکرده و هر روز امور کشور را پیگیری کرده است. 

 ضرورت مدیریت منابع و هزینه‌ها 

رئیس‌جمهور درباره نگرانی مردم از آینده قیمت بنزین گفت: موضوع تأمین بنزین و سایر حامل‌های انرژی باید در چارچوب عدالت و مدیریت منابع بررسی شود و هر تصمیم مهم اقتصادی نیازمند اطلاع‌رسانی و همراهی مردم است. پزشکیان تأکید کرد: اگر تولید یا خرید برخی نیاز‌ها ممکن نباشد، کشور باید برای مدیریت کمبود‌ها آماده باشد. بنزین، برق، گاز و آب و همچنین هزینه‌های دولت باید در شرایط جنگی به صورت یکپارچه مدیریت شوند. وی با تأکید بر ضرورت کاهش هزینه‌های دولت گفت: هر مدیری که نتواند هزینه‌های مجموعه خود را کاهش دهد باید نمره منفی بگیرد؛ زیرا در شرایط جنگی افزایش هزینه‌ها قابل قبول نیست. رئیس‌جمهور گفت: دولت خود را برای محدودیت منابع و افزایش هزینه‌های ناشی از جنگ آماده کرده است. پزشکیان گفت‌وگوی شفاف با مردم را نیز لازمه حکمرانی در بحران دانست و تأکید کرد: اگر واقعیت‌ها با مردم در میان گذاشته شود، نظر مردم مبنای عمل قرار خواهد گرفت. وی گفت: دولت برای مردم آمده و نه برای ریاست بر آنان. 

 همکاری منطقه‌ای در دل بحران 

پزشکیان درباره سیاست دولت در قبال همسایگان گفت: ایران همزمان چند مسیر را برای همکاری منطقه‌ای دنبال می‌کند. وی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه گفت: همه کشور‌های منطقه، اسرائیل و امریکا را محکوم کردند و این موضع‌گیری صریح را اتفاقی مهم دانست. رئیس‌جمهور با اشاره به پاسخ ایران به پایگاه‌های امریکایی در خاک کشور‌های منطقه گفت: این موضوع شرایط را پیچیده کرد، اما ایران نمی‌توانست اجازه دهد از خاک کشور دیگری علیه ایران حمله شود و هیچ واکنشی نشان ندهد. وی تأکید کرد: پاسخ ایران در چارچوب دفاع از امنیت و تمامیت ارضی کشور انجام شده است. پزشکیان با وجود این مسائل، روابط ایران با کشور‌های منطقه را رو به بهبود دانست و گفت: پاکستان با تمام وجود همکاری می‌کند، افغانستان همکاری بسیار خوبی دارد، ترکمنستان همکاری مناسبی داشته و روسیه و عراق نیز به ایران کمک کرده‌اند. درباره جمهوری آذربایجان نیز با وجود برخی مسائل سیاسی، گفت‌و‌گو ادامه دارد. وی تأکید کرد: دیپلماسی منطقه‌ای در کاهش آثار محاصره و محدودیت‌های جنگ نقش مهمی داشته و اگر این همکاری‌ها نبود، مشخص نبود تدارکات و امکانات مورد نیاز کشور از کجا تأمین می‌شد. 

 ناکامی طرح ناامن‌سازی مرز‌ها 

رئیس‌جمهور با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد ناامنی در مرز‌ها گفت: از شمال‌غرب و جنوب‌شرق برنامه‌هایی برای حمله به پاسگاه‌های مرزی و ورود نیرو به کشور وجود داشت، اما این اتفاق رخ نداد. بخشی از این اقدامات با پاسخ ایران مواجه شد و کشور‌های همسایه نیز در برابر افرادی که قصد ورود از خاک آنها به ایران و ایجاد آشوب داشتند، ایستادگی کردند. پزشکیان تأکید کرد: توسعه روابط خارجی نباید به معنای وابستگی به دیگران باشد و نباید انتظار داشت کشور‌های دیگر هر آنچه ایران می‌خواهد انجام دهند. وی گفت: مسئولان باید در برابر مردم خود خدمتگزار باشند و مسئولیتشان را بپذیرند. 

 مشکل کشور با تغییر افراد حل نمی‌شود 

پزشکیان در پاسخ به پرسشی درباره ترمیم کابینه گفت: مشکلات کشور صرفاً با تغییر افراد حل نمی‌شود. وی با اشاره به تجربه ۴۸سال گذشته پرسید: اگر تغییر افراد راه‌حل بود، چرا مشکلات کشور همچنان باقی مانده است؟ رئیس‌جمهور تأکید کرد: باید مشکل را حل کرد، نه اینکه صرفاً آدم عوض شود. اگر مدیری نمی‌تواند مشکلی را به طور کامل حل کند، فردی که توان کمک دارد باید وارد کار شود؛ نه اینکه صرفاً فرد دیگری جایگزین شود و همان مشکل باقی بماند. وی تغییر مکرر مدیران در شرایط بحرانی را دارای تبعات دانست و گفت: اگر مجلس وزرایی را که تصمیم به استیضاح آنها گرفته بود استیضاح می‌کرد، کشور اکنون با مشکلات عدیده‌ای مواجه بود. 

پزشکیان تأکید کرد: دولت با قدرت ادامه می‌دهد و تا زمانی که جان در بدن و نفس در سینه دارد، از تمامیت کشور، مردم، عزت و سربلندی ایران دفاع خواهد کرد. وی وحدت و انسجام را مسیر دولت دانست و تأکید کرد: نباید کاری کرد که دشمن شاد شود یا کشور از داخل دچار مشکل شود. 

رئیس‌جمهور تأکید کرد: مسائل تنها از طریق جنگ حل نمی‌شود و دولت در مسیر صلح و بر اساس بند‌های تفاهم‌نامه حرکت خواهد کرد. پزشکیان بر اصل رفتار متقابل در مذاکرات تأکید کرد و گفت: هر مقدار طرف مقابل جلو بیاید، ایران نیز جلو می‌رود و اگر جلو نیاید، ایران نیز آن را نمی‌پذیرد. به گفته وی، ایران زیر بار زور نخواهد رفت. وی افزود: برای همیشه نمی‌توان جنگید و بالاخره باید جنگ در نقطه‌ای به پایان برسد. به گفته پزشکیان، باید در جایی که بیشترین نفوذ و امکان اثرگذاری وجود دارد برای ایجاد یک راه‌حل سیاسی و پایدار تلاش کرد. 

 سیاست دولت، پیدا کردن مسیر‌های جایگزین 

پزشکیان درباره عبور از تحریم‌ها و اداره کشور در صورت تداوم محاصره گفت: توسعه مبادلات تجاری و دیپلماسی اقتصادی از محور‌های مهم دولت است. وی گفت: ایران در حال توسعه تعاملات اقتصادی با کشور‌های منطقه و استفاده از ظرفیت‌هایی مانند اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اکو است و در این زمینه پیشرفت‌هایی حاصل شده است. رئیس‌جمهور تأکید کرد: کشور در برابر فشار و محاصره منفعل نمی‌ماند و در حال یافتن مسیر‌های جایگزین برای ادامه تجارت، تأمین نیاز‌ها و افزایش تاب‌آوری اقتصادی است. وی در عین تأکید بر ایستادگی برای حفظ منافع و استقلال کشور، بر ضرورت تدبیر، عقلانیت و برنامه‌ریزی تأکید کرد و گفت: مقاومت زمانی معنا دارد که با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود همراه باشد. 

 انسجام داخلی، ضرورت عبور از فشار‌ها 

رئیس‌جمهور اختلاف نظر کارشناسی را طبیعی دانست، اما تأکید کرد: این اختلاف نباید به شکاف و تقابل تبدیل شود. وی گفت: دیدگاه‌های مختلف باید در فرآیند تصمیم‌سازی مطرح شوند، اما پس از تصمیم نهایی رهبری، همه باید در چارچوب آن حرکت کنند. پزشکیان با اشاره به همکاری میان ارکان کشور گفت: میان قوا وفاق و انسجام خوبی وجود دارد و نیرو‌های امنیتی، سپاه پاسداران، ارتش و دیگر مجموعه‌های مسئول نیز در هماهنگی قرار دارند. وی حفظ این انسجام را ضرورت ملی دانست و تأکید کرد: در شرایط فشار خارجی، ایجاد اختلاف داخلی و تضعیف اعتماد عمومی به مصلحت کشور نیست. پزشکیان همچنین نسبت به انتشار اطلاعات و تحلیل‌های غیرمستند هشدار داد و گفت: برخی افراد آگاهانه یا ناآگاهانه با مطالبی که از واقعیت فاصله دارد، آب به آسیاب دشمن می‌ریزند. وی تأکید کرد: نباید درباره موضوعی که نسبت به آن آگاهی نداریم، قضاوت یا روایت نادرست ارائه کنیم. 

رئیس‌جمهور در پایان این نکته نیز گفت که کشور بیش از هر زمان دیگری به عقلانیت، انسجام، همدلی، گفت‌وگوی کارشناسی و تصمیم‌گیری مبتنی بر منافع ملی نیاز دارد و همه ظرفیت‌های کشور باید برای عبور از فشار‌ها و تأمین مصالح مردم به کار گرفته شود.



۵۵ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

پزشکیان کارنامه خوبی در آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت/ رییس‌جمهور بارها تأکید کرده است فضا را برای ایرانیان باز کنید و محدودیت ایجاد نکنید/ با سخنرانی، تبلیغات، پوستر و حتی فیلم نمی‌توان به‌تنهایی تصویر واقعی ایران را منتقل کرد

 سیدرضا صالحی‌ امیری در گفت‌وگو با معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رییس جمهور با تشریح عملکرد و برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از ایجاد مشوق‌های جدید برای سرمایه‌گذاری، فعال بودن حدود ۳۸۰۰ پروژه گردشگری، افزایش تسهیلات این حوزه به بیش از ۵۰ همت، برنامه جذب ۲ میلیون گردشگر سلامت با ۶ میلیارد یوروی درآمد تا سال ۱۴۰۷، تمرکز بر جذب گردشگران کشورهای هدف، تقویت گردشگری سلامت، آشتی با ایرانیان خارج از کشور، صیانت از میراث فرهنگی و توسعه اقتصاد صنایع دستی خبر داد.

صالحی امیری گردشگری را مقوله‌ای دانست که به سه مفهوم اساسی «جذابیت، زیرساخت و امنیت» گره خورده است و اظهار کرد: گردشگران جهان به جایی سفر می‌کنند که جذابیت کافی داشته باشد. این جذابیت می‌تواند میراث تاریخی و فرهنگی، طبیعی یا دریایی باشد. گردشگری ایران با استاندارد ایده‌آل و جهانی فاصله دارد

او با اشاره به وضعیت زیرساخت‌های گردشگری کشور گفت: ایران در این حوزه پیشرفت‌های خوبی داشته است، اما همچنان با استاندارد ایده‌آل و جهانی فاصله دارد و به همین دلیل، یکی از اولویت‌های جدی دولت پزشکیان، حل مسئله زیرساخت‌های گردشگری است.

صالحی‌امیری افزود: در ایران بزرگ، ایران تمدنی و ایران زیبا، حدود ۲۳ هزار مرکز اقامتی و گردشگری و حدود هزار و ۵۰۰ هتل وجود دارد، اما برای رسیدن به استانداردهای جهانی باید سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها با سرعت بیشتری دنبال شود. ۳۸۰۰ پروژه گردشگری در حال اجراست

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین گفت: یکی از اولویت‌های جدی که در سال اخیر تعریف و بر آن پایبند بوده‌ایم، ایجاد ساختاری با عنوان مرکز اقتصادی و سرمایه‌گذاری در وزارت میراث فرهنگی برای توسعه زیرساخت‌هاست و برای این منظور نیز برنامه مدونی تدوین کرده‌ایم.

او افزود: در حال حاضر حدود ۳۸۰۰ پروژه گردشگری در سراسر کشور روی زمین است که ۱۰۰ درصد این پروژه‌ها در اختیار بخش خصوصی قرار دارد. تصمیم دولت این است که در حوزه‌ای که متعلق به بخش خصوصی است، مداخله نکند و تمام تلاش دولت بر سیاست‌گذاری، ایجاد تسهیلات، صدور مجوز و رفع موانع متمرکز باشد.

صالحی‌امیری تأکید کرد: رسالت دولت در حوزه گردشگری، سیاست‌گذاری، حمایت، فراهم کردن تسهیلات، برداشتن موانع، صدور مجوز و نظارت کافی است و دولت پزشکیان این اصل را در گردشگری مورد توجه جدی قرار داده است.

او اضافه کرد: در شرایط فعلی برای حدود ۳۸۰۰ پروژه فعال گردشگری، حدود ۱۳۰۰ همت سرمایه‌گذاری در کشور وجود دارد و دولت تلاش کرده است بستر لازم را برای حضور و فعالیت بخش خصوصی فراهم کند. پنج مشوق بزرگ برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع با اشاره به سیاست‌های دولت برای ایجاد مشوق‌های سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری اظهار کرد: یکی از اصول اساسی در حوزه زیرساخت، ایجاد مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاری است که در دو سال گذشته اتفاقات مهمی در این زمینه رخ داده است. یکی از اقدامات مهم دولت که در۴۰ سال گذشته سابقه نداشته، ایجاد پنج مشوق بزرگ برای گردشگری در ایران بوده است.

صالحی‌امیری نخستین مشوق را تخفیف در عوارض شهرداری‌ها عنوان کرد و افزود: در گفت‌وگو با شهرداری‌ها مقرر شده است برای ایجاد هتل و زیرساخت‌های گردشگری، تا ۸۰ درصد عوارض تخفیف داده شود. موضوع دیگر، ایجاد مجتمع‌های ترکیبی است، به این معنا که در یک بنا می‌توان بخشی را تجاری، بخشی را اداری یا مسکونی و طبقات فوقانی را به هتل اختصاص داد. به این ترتیب، یک فضا می‌تواند کاربردهای تجاری، مسکونی یا اداری و هتلینگ داشته باشد.

او سومین مشوق را معافیت عوارض و گمرک واردات کالاهای مورد نیاز هتل‌ها دانست و توضیح داد: از خودروهایی که قرار است گردشگران را از فرودگاه تحویل بگیرند و برای گردش در ایران و تهران جابه‌جا کنند تا تجهیزات و تأسیسات، چیلر، موکت نسوز و حدود ۲۰۰ قلم کالای مورد نیاز هتل‌ها، سرمایه‌گذار می‌تواند کالاهای مورد نیاز خود را از هر نقطه دنیا بدون عوارض و گمرکی وارد کند؛ امکانی که در گذشته وجود نداشت.

صالحی‌ امیری همچنین به معافیت‌ها و حمایت‌های دولت در زمینه آب، برق و گاز اشاره کرد و گفت: این خدمات با شرایط متفاوت و به‌عنوان خدماتی محاسبه می‌شوند و هزینه‌ای که فعالان پرداخت می‌کنند، در مقایسه با هزینه‌های معمول، کاهش قابل توجهی خواهد داشت.

او افزود: مجموعه این مشوق‌ها موجب شده کشور با موج جدیدی از تقاضا برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری مواجه شود و مجموعه‌ای از هتل‌ها، دهکده‌ها و شهرک‌های گردشگری در حال ساخت باشد. افزایش تسهیلات گردشگری به بیش از ۵۰ همت

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه گفت‌وگو با معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور به موضوع تسهیلات اشاره کرد و گفت: اکنون هتل‌های متعددی وجود دارند که به مرحله ۷۰، ۸۰ یا ۹۰ درصد پیشرفت رسیده‌اند و برای تکمیل به سرمایه نیاز دارند. در گذشته منابع تسهیلاتی برای این منظور بسیار ناچیز و محدود بود.

او افزود: در سال ۱۴۰۳ حدود ۲.۵ همت تسهیلات پرداخت کردیم، در سال ۱۴۰۴ حدود ۴۰ همت تسهیلات تخصیص یافت و هدف‌گذاری امسال، بیش از ۵۰ همت، معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان، برای زیرساخت‌های گردشگری است.

صالحی‌ امیری گفت: برای این حوزه برنامه پنج‌ساله‌ای ذیل برنامه هفتم توسعه و پیشرفت تدوین کرده‌ایم و در این برنامه مشخص شده است که تا روز آخر برنامه هفتم، یعنی سال ۱۴۰۷، در کدام استان، کدام شهرستان و در سطح ملی، چه پروژه گردشگری توسط چه سرمایه‌گذاری و با چه حمایت‌هایی باید به نتیجه برسد.

او افزود: در این برنامه، زمان، مکان، منابع، نیروی انسانی و بهره‌برداری از پروژه‌ها مشخص شده و یک طراحی و اولویت‌بندی جغرافیایی برای بازارهای هدف گردشگری ایران نیز انجام گرفته است. آسیای میانه و قفقاز؛ اولویت ایران برای جذب گردشگر

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع درباره اولویت‌بندی بازارهای گردشگری خارجی گفت: نخستین اولویت ما آسیای میانه و قفقاز است، حوزه‌ای که ریشه‌های فرهنگ و تمدن ایران در آنها همچنان زنده است. در مرحله دوم، حوزه خلیج فارس و کشورهای همسایه این منطقه قرار دارند که در موضوع گردشگری به‌شدت فعال هستند. سطح سوم اولویت ما کشورهای بزرگ اسلامی مانند اندونزی، مالزی، مصر و کشورهایی است که ظرفیت جدی برای فرستادن گردشگر به ایران دارند. با وزیر گردشگری مصر مفصل گفت‌وگو کرده‌ایم و حداقل دو بار با وزیر گردشگری اندونزی دیدار داشته‌ایم. مجموعه کشورهای جنوب شرق آسیا نیز برای ما اهمیت دارند. موضوع نگران‌کننده درباره چینی‌ها

او افزود: چین و روسیه نیز در اولویت چهارم قرار گرفته‌اند. امروز بخش بزرگی از ظرفیت گردشگری جهان در چین است. برداشت من این است که چینی‌ها منتظر پایان بحران و جنگ در منطقه هستند تا درباره گردشگری تصمیم بگیرند و در حال حاضر نه‌تنها توصیه‌ای برای سفر به ایران نمی‌کنند، بلکه به شکل غیررسمی نوعی سیاست احتیاط و عدم سفر را دنبال می‌کنند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع اظهار کرد: این موضوع نگران‌کننده است و از رییس‌جمهور محترم و همچنین مقامات دولت درخواست کرده‌ایم در گفت‌وگو با طرف چینی، موضوع توسعه گردشگری را در کنار روابط اقتصادی و سیاسی قرار دهند و این مسئله را پیگیری کنند. روس‌ها نیز به سواحل جنوبی ایران علاقه زیادی دارند. روسیه در گذشته یکی از بازارهای مهم گردشگری ایران بود و ظرفیت خوبی به کشور می‌فرستاد، اما این ظرفیت پس از جنگ کاهش پیدا کرد؛ هم جنگ روسیه و اوکراین موجب کاهش این ظرفیت شد و هم شرایط ناشی از جنگ و تحولات منطقه‌ای بر آن تأثیر گذاشت.

صالحی‌ امیری ادامه داد: اولویت پنجم ما سایر کشورهای جهان از جمله اروپا، استرالیا و آمریکا هستند. این کشورها همچنان در فهرست بازارهای هدف ما قرار دارند، اما واقعیت این است که در شرایط فعلی اولویت نخست ما نیستند. ایرانیان خارج از کشور؛ ظرفیت بزرگ

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یکی دیگر از برنامه‌های مهم دولت چهاردهم را تمرکز بر ایرانیان خارج از کشور دانست و گفت: به جای اینکه تمام سرمایه‌گذاری خود را روی بازار اروپا متمرکز کنیم، باید به ظرفیت ایرانیان خارج از کشور توجه جدی داشته باشیم؛ چراکه گردشگری ایران به اروپا به‌شدت کاهش یافته است.

او افزود: بین ۷ تا ۹ میلیون ایرانی در خارج از کشور زندگی می‌کنند و شورای‌عالی ایرانیان تشکیل شده است. ما نیز به‌عنوان یکی از وزرای عضو این شورا، مسئولیت کمیسیون گردشگری و ایران‌شناسی را برعهده داریم و جلسات ثابت این کمیسیون را برگزار می‌کنیم.

صالحی‌ امیری افزود: هماهنگی دستگاهی خوبی در این زمینه شکل گرفته و افق جدیدی برای جهش در روابط با ایرانیان خارج از کشور تعریف کرده‌ایم. هرچند جنگ در این مرحله تا حدودی این روند را متوقف کرد. اگر به شرایط ثبات بازگردیم، یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های گردشگری ایران قطعاً ایرانیان خارج از کشور خواهند بود. ما باید با ایرانیان آشتی کنیم، آنها را به خانه خودشان دعوت کنیم و روابط پرنقش‌ونگار و غیرعاطفی را کنار بگذاریم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: باید باور کنیم همه ایرانیان دلبسته و وابسته به ایران هستند و می‌توانیم همه دور مفهوم ارزشمند و مقدسی به نام ایران جمع شویم. برای این کار به تسامح، تعامل و ایجاد امنیت روانی نیاز داریم. ایرانیان باید احساس امنیت کنند که می‌توانند به ایران بیایند و این لازمه رفتار ماست. رییس‌جمهور بارها تأکید کرده است فضا را برای ایرانیان باز کنید و محدودیت ایجاد نکنید

صالحی‌امیری با اشاره به تأکید رییس‌جمهور بر باز بودن فضا برای ایرانیان خارج از کشور گفت: در دولت پزشکیان، رییس‌جمهور بارها تأکید کرده است که فضا را برای ایرانیان باز کنید و محدودیت ایجاد نکنید. ما نیز به‌صورت مستمر این پیام را منتقل می‌کنیم.

او تاکید کرد: در مسئله ارتباط ایرانیان خارج از کشور با داخل، اعتماد متقابل یک عنصر تعیین‌کننده است. ما اعتماد کرده‌ایم و آنها نیز باید اعتماد کنند. اگر ایرانیان اعتماد نکنند، بستر گردشگری مورد نظر ما شکل نخواهد گرفت. چرا ایرانیان ما در آمریکا، کانادا، استرالیا، اروپا و آسیا نباید هر سال یک یا دو بار برای دیدار خانواده‌های خود به ایران بیایند؟ چرا باید خانواده‌های ایرانی برای دیدار با خانواده‌های خود به استانبول، دبی یا نقاط دیگر بروند؟ اینها بحث‌های جدی است که به آنها پرداخته‌ایم.

صالحی‌امیری ادامه داد: دلیل این فاصله آن است که عوامل رانشی ما در گذشته بیشتر از عوامل کششی بوده است. راهی جز این نداریم که زمینه‌های نقار، شکاف و فاصله با ایرانیان خارج از کشور را پر کنیم. ۴۰ سال زمان کافی بود که پیام‌ها را منتقل کنیم و پیام‌های آنها را بشنویم. امروز باید حاشیه‌ها را از فضای ذهنی ایرانیان خارج کنیم و به آنها امنیت بدهیم؛ اینکه اگر وارد فرودگاه امام خمینی شدند، با مشکل مواجه نشوند، پاسپورتشان جعل نشود، به مراکز امنیتی و انتظامی هدایت نشوند و بدون مشکل نزد خانواده‌های خود بروند. هر نقطه‌ای از ایران که بخواهند بروند، باید احساس کنند خانه خودشان است.

 ما در یک معدن طلایی قرار گرفته‌ایم، اما در آن را بسته‌ایم و دیگران را از آن محروم کرده‌ایم

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع گفت: این مسئله به اعتماد بازمی‌گردد و ما بر همین موضوع تمرکز کرده‌ایم. جلسات آن نیز در حال برگزاری است و برداشت من این است که دولت پزشکیان در پایان دوره خود یکی از کارنامه‌های خوبش را در زمینه آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت.

صالحی‌امیری در ادامه گردشگری را یک ظرفیت بزرگ اقتصادی دانست و گفت: هر گردشگر هنگام ورود به ایران به‌طور میانگین ۱۲۷۰ دلار هزینه می‌کند. تفاوت ارز حاصل از گردشگری با سایر صادرات در این است که در صادرات نفت، کالاهای صنعتی و پتروشیمی صادر می‌شود و در مقابل ارز وارد کشور می‌شود، اما در گردشگری، هزینه‌های مربوط به اقامت، هتل، تغذیه، خرید، هدایا و خدمات مختلف در داخل کشور انجام می‌شود و ارز وارد اقتصاد داخلی می‌شود. حدود یک میلیون نفر در سال برای درمان به ایران می‌آیند

او گردشگری سلامت را یکی دیگر از ظرفیت‌های مهم کشور عنوان کرد و افزود: حدود یک میلیون نفر در سال برای درمان به ایران می‌آیند. سه دلیل مهم برای این موضوع وجود دارد؛ نخست پزشکان بسیار حاذق ایران، دوم بیمارستان‌ها و تجهیزات پزشکی مناسب در سراسر کشور و سوم، ارزان بودن خدمات درمانی. میانگین هزینه بیمارستانی، درمان و جراحی در ایران یک‌سوم تا یک‌پنجم منطقه و حدود یک‌دهم اروپا است و همین مسئله موجب گرایش جدی به گردشگری سلامت شده است.

صالحی امیری همچنین بیان کرد: هدف‌گذاری ما در برنامه تا سال ۱۴۰۷، جذب دو میلیون گردشگر در حوزه سلامت با درآمد ۶ میلیارد یورو است و معتقدم این هدف بزرگ اما قابل تحقق است. با سخنرانی، تبلیغات، پوستر و حتی فیلم نمی‌توان به‌تنهایی تصویر واقعی ایران را منتقل کرد

او گردشگری را علاوه‌بر یک ظرفیت اقتصادی، ابزار مهم دیپلماسی فرهنگی دانست و بیان کرد: اگر قرار است تصویر زیبای ایران را به جهانیان نشان دهیم، مسیر آن گردشگری است. با سخنرانی، تبلیغات، پوستر و حتی فیلم نمی‌توان به‌تنهایی تصویر واقعی ایران را منتقل کرد. باید گردشگر به ایران بیاید، فضای داخل کشور را ببیند، خودش با دوربین عکس و فیلم بگیرد و برای خانواده و اطرافیانش از این تجربه توضیح دهد.

صالحی‌امیری افزود: ما باید این تصویر را در دنیا منعکس کنیم، نه با سخنرانی، بلکه با ایجاد فضای ذهنی امن برای گردشگران، به‌گونه‌ای که بدانند ایران هم زیباست، هم امن است و هم همه جهانیان را با کرامت و مهمان‌نوازی می‌پذیرد. قدم‌های بزرگی در این مسیر برداشته‌ایم و امیدواریم با عبور از جنگ تحمیلی، وارد فضای جدیدی از گردشگری در منطقه شویم. در معدن طلا قرار گرفته‌ایم اما در آن را بسته‌ایم

وزیر میراث فرهنگی در ادامه سخنان خود بر ضرورت توجه به نسل جوان و معرفی تمدن ایران تأکید کرد و گفت: مخاطب این سخن نسل‌های قبل نیستند، بلکه نسل جوان و نسل‌های خلاق و نوظهور هستند. اگر واقعیت تمدنی، فرهنگی و میراثی ایران برای نسل جوان تبیین شود، فرزندان ما به ایران عشق می‌ورزند و به آن دلبسته خواهند بود. ما توان معرفی ایران را نداریم. ما در یک معدن طلایی قرار گرفته‌ایم، اما در آن را بسته‌ایم و دیگران را از آن محروم کرده‌ایم.

او با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی کشور اظهار کرد: ایران حدود یک میلیون اثر تاریخی دارد و یکی از ۱۰ قدرت نخست تمدنی جهان است. ایران ۲۷ اثر میراث ناملموس را در جهان ثبت کرده و در این حوزه اکنون رتبه چهارم جهان را دارد. در حوزه آثار ملموس و طبیعی، محدودیت ثبت در یونسکو وجود دارد و سالانه امکان ثبت یک اثر بیشتر وجود ندارد، اما تاکنون ۵۸ اثر را به‌صورت موقت در فهرست یونسکو ثبت کرده‌ایم و هیچ کشوری در دنیا چنین ظرفیتی ندارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تأکید کرد: فرزندان ما باید در مدرسه این موارد را بخوانند و بدانند در چه سرزمینی زندگی می‌کنند. دانشگاه‌ها باید واحدهایی درباره تمدن ایرانی داشته باشند و در فضای مجازی نیز باید محتوای بیشتری درباره تمدن ایران تولید شود. چرا جوان ما صبح که گوشی خود را باز می‌کند، با یک اثر تمدنی مواجه نشود؟ چرا فرزند ما در مدرسه، دانشگاه، مترو و خیابان، آثار تمدنی ایران را نبیند؟ این ضعف ماست که نتوانسته‌ایم ظرفیت‌های خود را معرفی کنیم.

او بیان کرد: من نام ایران را «سرزمین ناشناخته» گذاشته‌ام؛ ایران سرزمین رمزها و رازهاست. هر جای این جغرافیا که به بهانه انتقال گاز، آب، فاضلاب یا هر زیرساخت دیگری حفاری می‌کنید، از دل آن آثار تاریخی بیرون می‌آید.

او، ایران را یک موزه باز و میراث و تمدن را بزرگ‌ترین قدرت نرم کشور دانست و گفت: ما تاکنون به این سرمایه بزرگ توجه کافی نکرده‌ایم. ما حق مداخله در میراث ایران را نداریم

صالحی‌ امیری درباره برنامه‌های دولت در حوزه میراث فرهنگی گفت: از میان حدود ۴۳ هزار اثری که تاکنون ثبت کرده‌ایم و در کنار حدود یک میلیون اثر تاریخی کشور، همچنین آثار جهانی و میراث ناملموس، سه هدف اصلی را دنبال می‌کنیم که نخستین آنها صیانت از این میراث است. در دولت پزشکیان اراده ملی برای تمرکز بر میراث فرهنگی شکل گرفته است؛ چراکه این تمدن، بزرگ‌ترین سرمایه ماندگار ایران است که میلیون‌ها سال قبل از ما وجود داشته و میلیون‌ها سال پس از ما نیز با ایرانیان همراه خواهد بود.

وزیر میراث فرهنگی تأکید کرد: ما در میراث، یک شعار داریم؛ «ما حق مداخله در میراث ایران را نداریم.» ما فقط امانتدار هستیم و باید از این میراث صیانت، مرمت و حفاظت و آن را به نسل بعد منتقل کنیم. هدف‌گذاری برای ایجاد ۱۰۰ هزار شغل

صالحی‌امیری صنایع دستی را یکی دیگر از ظرفیت‌های مهم اما مغفول کشور دانست و گفت: صنایع دستی ظرفیت بسیار بزرگی در جامعه ایران است، اما به دلیل سایه سنگین نفت، فولاد، پتروشیمی و مس بر اقتصاد کشور، فرصت کافی برای توسعه آن فراهم نشده است. در جهان درباره گردش مالی صنایع دستی آمارهای مختلفی وجود دارد، اما یکی از آمارهای جدی، گردش مالی حدود هزار و ۸۰۰ میلیارد دلار است.

او هدف‌گذاری ایران در عرصه صنایع دستی در برنامه تا سال ۱۴۰۷ را ۵۰۰ میلیون یورو صادرات عنوان کرد و گفت: این هدف شامل سالانه، ایجاد ۱۰۰ هزار شغل و رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم و برنامه پنج‌ساله ماست. صنایع دستی فقط یک کالای تولیدی نیست. کسی که خاتم‌کاری، میناکاری یا سایر هنرهای سنتی را انجام می‌دهد، هنرمند است.

او با اشاره به ماهیت خانوادگی صنایع دستی افزود: مادر خانواده همراه فرزندان و پدر خانواده همراه فرزندان می‌توانند در گوشه‌ای از خانه تولید داشته باشند. این فعالیت به شبکه بزرگ و تجهیزات پیچیده نیاز ندارد و با حداقل امکانات می‌توان تولید کرد.

صالحی‌ امیری هویت‌محور بودن صنایع دستی را یکی از ویژگی‌های مهم آن دانست و افزود: فرش هویت ایران است، خاتم هویت فرهنگی ماست، میناکاری هویت ماست و بافت‌های داری، نمدها، قالیچه‌ها و سایر محصولات صنایع دستی در سراسر کشور، بخشی از هویت ایرانی را نمایندگی می‌کنند. صنایع دستی علاوه بر ارزش فرهنگی، ارزش اقتصادی نیز دارد؛ تولید سرمایه می‌کند، اشتغال خانواده را تأمین می‌کند و اشتغال به معنای امنیت خانواده است.

او با اشاره به تمرکز صنایع دستی در روستاها و شهرهای کوچک اظهار کرد: اکنون حدود ۶۷۰ هزار هنرمند در قالب ۳۴ هزار کارگاه کوچک در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.

صالحی‌امیری صنایع دستی را نوعی دیپلماسی فرهنگی دانست و اظهار کرد: ما فقط یک شیء صادر نمی‌کنیم، بلکه در دل صنایع دستی، فرهنگ و هویت خود را صادر می‌کنیم. اگر قرار است روستاها بمانند، مهاجرت معکوس شکل بگیرد و روستاها تخلیه نشوند، باید از روستاییانی که کارگاه صنایع دستی دارند حمایت کنیم.

او شعار این حوزه را «هر روستا یک بوم‌گردی، یک کارگاه صنایع دستی» عنوان کرد و گفت: گردشگری غذا نیز در ایران هنوز فعال نشده است. جشنواره غذا باید در همه شهرها شکل بگیرد و ما می‌توانیم یکی از قطب‌های گردشگری غذا در دنیا باشیم. بازارچه‌های صنایع دستی برای حذف واسطه‌ها

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره بازار داخلی صنایع دستی نیز گفت: ایده ما ایجاد بازارچه است و هدف‌گذاری کرده‌ایم که هر شهر یک بازارچه داشته باشد. امروز تولیدکننده محصول خود را به دلال با نصف قیمت می‌فروشد و دلال با دو برابر قیمت آن را در بازار عرضه می‌کند. برای اینکه دستمزد واقعی به تولیدکننده بازگردد، ایجاد بازارچه ضروری است.

به گفته صالحی‌امیری، اکنون در بیشتر شهرهای کشور، بازارچه‌های صنایع دستی در حال ایجاد هستند. در بخش بازاریابی خارجی نیز، تمرکز بر ۱۰ کشور هدف است؛ کشورهایی که ایرانیان در آنها حضور دارند و گرایش به صنایع دستی ایران وجود دارد. هدف این است که کالا در این کشورها دپو شود و از طریق شبکه‌های بین‌المللی مانند آمازون و سایر شبکه‌ها بازاریابی بین‌المللی عرضه شود. اگر بازاریابی داخلی و صادرات خارجی صنایع دستی به‌درستی تقویت شود، این حوزه می‌تواند یکی از عوامل اصلی اشتغال، امنیت خانواده و اقتصاد خانواده‌ها باشد. امنیت؛ حلقه سوم گردشگری

صالحی‌ امیری در ادامه این گفت‌وگو، به سومین مفهوم اساسی گردشگری، یعنی امنیت، اشاره کرد و گفت: گردشگری تابعی از امنیت است. این مسئله مختص ایران نیست و در همه دنیا، زمانی که کشوری دچار بحران می‌شود، ناامنی تولید می‌شود و گردشگر به آن کشور سفر نمی‌کند. روسیه نیز در جریان جنگ با اوکراین با چنین چالشی مواجه شد و این طبیعت جنگ است که ناامنی تولید می‌کند. وضعیت گردشگری ایران از زمان جنگ

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به آثار جنگ بر صنعت گردشگری ایران گفت: ما حدود ۲۳ هزار مرکز اقامتی داریم و حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این صنعت اشتغال دارند. حدود ۸۰۰ موزه و هزاران کارگاه صنایع دستی نیز وجود دارد که رونق آنها به حضور گردشگر وابسته است. میانگین سطح اشغال هتل‌های ما در نوروز به حدود ۹ درصد رسید که بسیار نگران‌کننده و خسارت‌بار است؛ چراکه وقتی سطح اشغال هتل به زیر ۵۰ درصد می‌رسد، فعالیت اقتصادی آن دیگر به‌صرفه نیست.

او افزود: چهار استان جنوبی کشور که از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های گردشگری برخوردارند، در نوروز تقریباً تعطیل بودند. همچنین ۱۴۹ اثر در جریان جنگ تخریب شد و خسارت‌های قابل توجهی به زیرساخت‌ها و بناهای تاریخی وارد شد. رییس‌جمهور شخصاً در این زمینه مداخله کردند و در جلسه‌ای که در دفتر وزیر برگزار شد، درخواست جامعه گردشگری را مطرح کردیم، از جمله استمهال مالیات، بیمه، چک‌ها و اقساط بانکی. خوشبختانه این درخواست مورد موافقت قرار گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک ابلاغ شود. پزشکیان؛ پرچمدار رفاه ملی و ضرورت وفاق

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به عملکرد رییس‌جمهور گفت: صادقانه عرض می‌کنم که آقای دکتر پزشکیان به شعارهای خود باور دارند. ایشان این مسیر را مبتنی بر جمع‌آوری رأی انتخاب نکردند. من به‌عنوان کسی که از نزدیک در صحنه و در همه روزها و ساعات حضور داشته‌ام، شهادت می‌دهم که ایشان بر اساس مبانی فکری و قرآنی و نهج‌البلاغه این مسیر را انتخاب کردند.

او افزود: اینکه چه میزان از این مبانی تحقق پیدا کرده، بحث دیگری است، اما من معتقدم ما در مسیر رفاه قرار گرفتیم و جنگ نیز به تقویت انسجام و رفاه ملی کمک کرد. کسانی که به رییس‌جمهور یک ملت توهین می‌کنند بدانند بدون انسجام نمی‌توان کشور را اداره کرد

صالحی امیری با تأکید بر ضرورت حفظ انسجام ملی اظهار کرد: همواره صداهای انسجام‌شکن در کشور بلند بوده و امروز نیز با آن مواجه هستیم. کسانی که به رییس‌جمهور یک ملت در خیابان توهین می‌کنند، کسانی که در تلویزیون ادبیات توهین‌آمیز نسبت به مقامات کشور به کار می‌برند و کسانی که هیچ باوری به این معنا ندارند، باید بدانند بدون انسجام نمی‌توان کشور را اداره کرد.

صالحی‌امیری افزود: کسانی که در زمین دشمن‌بازی و با شعارهای رادیکال، افراطی و بعضاً ساختارشکنانه فعالیت می‌کنند، نباید موجب انحراف تحلیلی شوند. جامعه ایران صرفا همان چند نفری نیست که شعار می‌دهند؛ جامعه ایران بسیار بزرگ است و در جوهر خود رادیکال نیست، هرچند رادیکالیزم در ایران پس از انقلاب، از فرقان تا امروز، هویت و سابقه داشته و همچنان اعلام موجودیت می‌کند.

او با اشاره به برخی مواضع و شعارهای مطرح‌شده در فضای سیاسی کشور گفت: اینکه کسی در یک تریبون رسمی و در زمانی که کشور درگیر جنگ است، رسماً درباره حمله به ترامپ و ترور او در ترکیه سخن بگوید، چه معنایی دارد؟ این اقدامات جز اینکه بخواهد نظام سیاسی را تحت فشار دشمن قرار دهد، چه نتیجه‌ای دارد؟

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ادامه داد: برخی افراد نیز شعارهایی درباره حمله پهپادی به ترامپ و دیگران مطرح می‌کنند؛ شعارهایی که تحقق آنها ناممکن است، اما هزینه‌هایی را به نظام تحمیل می‌کند و امروز خسارت آنها را می‌بینیم. ده‌ها بار گفته‌ام که تا امروز پزشکیان پرچم‌دار رفاه ملی است و بقیه هم باید به این باور برسند. اگر بناست در این سرزمین فرزندان شما با امنیت و آرامش زندگی کنند، باید با وفاق زندگی کنیم.


۲ ساعت قبل / سایت جماران

پزشکیان انتخاب رئیس‌جمهور جدید بنگلادش را تبریک گفت

به گزارش جماران، مسعود پزشکیان،‌ رئیس جمهوری اسلامی ایران، در پیام تبریک انتخاب آقای میرزا فخرالاسلام عالمگیر به عنوان بیست و سومین رئیس جمهوری خلق بنگلادش، با تاکید بر اینکه اعتماد نهادهای قانون‌گذار و نمایندگان پارلمان به تعهد، دوراندیشی و سوابق ارزندهٔ جنابعالی در مسیر استقرار و تثبیت دموکراسی، نویدبخش گشایش فصلی نو از ثبات، رفاه و پیشرفت برای ملت بزرگ بنگلادش است، تصریح کرد: این فرصت را غنیمت شمرده، بر عزم راسخ دولت و ملت ایران در جهت تعمیق روابط دیرینه، برادرانه و توسعهٔ همکاری‌های جامع دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی با جمهوری خلق بنگلادش تأکید می‌نمایم.

رئیس جمهور همچنین در این پیام، از خداوند متعال برای رئیس‌جمهور جدید بنگلادش در ایفای این مسئولیت خطیر آرزوی توفیقات روزافزون و برای مردم شریف بنگلادش نیز صلح، سعادت و بهروزی مسئلت کرد.

 

 

 


۶ دقیقه قبل / سایت برترینها

یادداشت تند فارس علیه نطق صلح‌آمیز پزشکیان

برترین‌ها: مسعود پزشکیان صبح جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ در مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران گفت: بهتر است امروز که در قدرت و عزت هستیم و تمام دنیا به پیروزی ما اذعان دارند و تأکید می‌کنند که آمریکا برخلاف تمام مقررات، به مدارس، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های ما حمله کرده و در دنیا منفور است، جنگ را پایان دهیم.

پزشکیان با اشاره به سخنان امام علی (ع) درباره صلح اظهار داشت: امام علی (ع) می‌فرماید صلحی را که دشمن تو را به آن دعوت می‌کند، رد نکن؛ اما از او غافل نشو و مواظب باش، چون ممکن است بخواهد به تو نزدیک شود و خدعه کند. بعد هم پیمانی که بستی، خلف پیمان نکن؛ هیچ فضیلتی بالاتر از پایبندی به پیمان نیست که متأسفانه خیلی وقت‌ها ما آن را نادیده می‌گیریم.

ساعاتی بعد خبرگزاری فارس در یادداشتی با انتقاد از اظهارات پزشکیان درمورد لزوم پایان جنگ نوشت:  ایران جنگ را آغاز نکرده که پایان دادنش با ایران باشد!

در این رابطه بخوانید: نبویان از سیگنال پزشکیان برای پایان جنگ عصبانی شد!

متن خبر فارس بدین شرح است: این روزها برخی از سیاسیون ورشکسته در فضای رسانه‌ای، از لزوم «پایان جنگ» سخن می‌گویند و حالا این ادبیات در اظهارات رئیس‌جمهور هم تکرار شده است.

پرسش ساده اما اساسی اینجاست: مگر ما شروع‌کننده جنگ بودیم که پایان دادن به آن به دست ماست؟

جنگ را دشمن تحمیل کرد. دشمن حمله کرد، دشمن ترور کرد، دشمن تأسیسات ما را زد و دشمن بود که پیمان‌ها را نقض کرد. جمهوری اسلامی ایران در مقام دفاع مشروع و با اقتدار کامل پاسخ داد و دشمن را شکست خورده به عقب راند.

حالا با این واقعیت روشن، «پایان دادن به جنگ» یعنی چه؟ یعنی چه کنیم که جنگ تمام شود؟ یعنی برویم و از دشمن متجاوز خواهش کنیم که آتش‌بس کند؟ یعنی با پذیرش خواسته‌های او، سازش کنیم تا او راضی شود دست از تجاوز بردارد؟

این رویکرد، نه تنها هیچ نسبتی با واقعیت میدان ندارد، بلکه دقیقاً همان حرفی است که برخی جریانات سیاسی ورشکسته و بی‌اعتبار در روزهای اخیر مطرح کرده‌اند. جالب آنکه همان افراد، پیشتر نیز با ادبیات انفعالی خود، زمینه‌ساز خوش‌بینی‌های بی‌نتیجه به دشمن شده بودند.

نکته مهمتر اینکه چنین مواضع ضعیف و انفعالی، نه تنها جنگی را پایان نمی‌دهد، بلکه دقیقاً همان عاملی است که دشمن را به حمله و تجاوز مجدد تشویق می‌کند. تاریخ گواه است که هرگاه ایران از موضع انفعال و عقب‌نشینی سخن گفته، دشمن جری‌تر شده و بر طمع خود افزوده است. 

نمونه بارز آن، دو جنگ اخیری است که در دوره ای صورت گرفت که دولتمردان ما بیشترین تمایل را به مذاکره و انعطاف با دشمن داشتند و هر بار نیز در حین مذاکره مورد حمله قرار گرفتیم.

دشمن همچون گرگی است که بوی ضعف را حس می‌کند و به جای عقب‌نشینی، حمله‌ای سخت‌تر را آغاز می‌کند. ادبیات «پایان جنگ» از موضع خواهش و التماس، به دشمن این پیام را می‌دهد که ایران از میدان خسته شده و برای خروج شتابزده است؛ این دقیقاً همان نقطه‌ای است که دشمن برای افزایش فشار و طراحی حمله‌ای جدید، از آن بهره‌برداری خواهد کرد.

مردم هوشیار و بصیر ایران، رئیس‌جمهور را به صداقت می‌شناسند و از ایشان انتظار دارند که فریفته ادبیات سیاسیون شکست‌خورده نشوند. تکرار این حرف‌های به‌ظاهر صلح‌طلبانه و عوامانه، نه تنها به اعتماد مردم نسبت به دولت آسیب می‌زند، بلکه به دشمن این پیام را می‌دهد که ایران برای خروج از میدان شتابزده است و او را نسبت به اقدامات خصمانه تر تشویق می‌کند.




 سخنگوی دولت: درباره قیمت‌های جدید بنزین هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده است
۵۵ دقیقه قبل / روزنامه آرمان امروز

سخنگوی دولت: درباره قیمت‌های جدید بنزین هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده است

آرمان امروز : سخنگوی دولت با رد مطالب منتشر شده درباره تعیین قیمت ۸۰ هزار تومانی برای بنزین، گفت: موضوع مدیریت مصرف سوخت همچنان در مرحله بررسی‌های کارشناسی قرار دارد و تاکنون هیچ عدد یا الگوی قیمتی به تصویب نرسیده است. فاطمه مهاجرانی روز جمعه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا، در واکنش به [ ]

 ویدئو | صدوهفتادوچهارمین شب حضور مردم مشهد در خیابان (۳۰ مرداد ۱۴۰۵)
۵۳ دقیقه قبل / سایت شهرآرانیوز

ویدئو | صدوهفتادوچهارمین شب حضور مردم مشهد در خیابان (۳۰ مرداد ۱۴۰۵)

مردم مشهد همچنان پای رهبر و انقلاب ایستاده‌اند و در یکصد و هفتاد و چهارمین شب حضور در سنگر خیابان، بر حفاظت از ایران و نظامشان و همچنین آرمان‌های الهی خویش تاکید می‌کنند.

 چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟
۴۸ دقیقه قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟

دنیای‌اقتصاد: تحلیلگران رسانه‌ای بارها با سردرگمی تلاش کرده‌اند بفهمند چرا نامزدهای مترقی در آمریکا با وجود بودجه‌های انتخاباتی بسیار کمتری که دارند، دموکرات‌های سنتی را در انتخابات مقدماتی شکست می‌دهند. پاسخ این معما چندان پیچیده نیست. مترقی‌ها برخلاف دموکرات‌های تشکیلات‌گرا درباره مشکلات واقعی خانواده‌های طبقه کارگر صحبت می‌کنند و برای آنها راه‌حل‌های عملی دارند. این مشکلات طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود که از فساد در نظام مالی انتخابات و نابرابری بی‌سابقه ثروت تا بحران سیستم درمان، تهدیدهای هوش مصنوعی و سیاست خارجی مخرب را دربرمی‌گیرد.

 ادعا‌ و لفاظی‌های جدید ترامپ: توافق با ایران آسان نیست/ ما هیچ گزینه دیگری جز حمله نداشتیم، حتی لازم بود 100 بار هم تکرار می کردم
۵۸ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

ادعا‌ و لفاظی‌های جدید ترامپ: توافق با ایران آسان نیست/ ما هیچ گزینه دیگری جز حمله نداشتیم، حتی لازم بود 100 بار هم تکرار می کردم

رئیس جهمور آمریکا لفاظی های جدیدی علیه کشورمان داشته است.

 فرصت نفتی برای ایران
۴۸ دقیقه قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

فرصت نفتی برای ایران

یک تحلیلگر بین‌المللی نفت و انرژی گفت: برداشت گسترده آمریکا و کشورهای عضو آژانس بین‌المللی انرژی از ذخایر راهبردی در پی اختلال تنگه هرمز، ذخایر نفت آمریکا را به پایین‌ترین سطح در چهار دهه اخیر رسانده و این موضوع، آسیب‌پذیری واشنگتن را آشکار کرده و فرصتی برای افزایش قدرت چانه‌زنی ایران در مذاکرات ایجاد کرده است.

 قالیباف: هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم اما رشد اقتصادی نداشته باشیم،دوام نمی‌آوریم
۵۰ دقیقه قبل / روزنامه آرمان امروز

قالیباف: هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم اما رشد اقتصادی نداشته باشیم،دوام نمی‌آوریم

آرمان امروز : از قضا ما به ‌عنوان یک رزمنده، بیش از آن‌هایی که حرف از صلح می‌زنند، قدر صلح را می‌دانیم؛ یعنی کسی قدر صلح را می‌داند که جنگیده باشد. از سوی دیگر معتقدیم دیپلماسی وقتی ارزش دارد و پیش می‌رود که برای جنگ آماده باشیم و اگر آماده جنگ نباشیم در زمان استفاده [ ]