قیمت طلا امروز




 سایت جوان آنلاین / ۹ ساعت قبل

این بار دشمن را با سلاح جدید ویران می‌کنیم

هرگونه خطای محاسباتی و تهدیدات متعارف و نوین دشمنان با پاسخ‌هایی انقلابی، کوبنده، پشیمان‌کننده و ویرانگر مواجه خواهد شد؛ موضعی که در کنار سخنان سرپرست وزارت...
 این بار دشمن را با سلاح جدید ویران می‌کنیم

جوان آنلاین: رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در پیامی با ترسیم تصویری از آمادگی همه‌جانبه، هوشمند و روزآمد نیرو‌های مسلح برای مواجهه با پیچیده‌ترین تهدیدات، تأکید کرد: هرگونه خطای محاسباتی و تهدیدات متعارف و نوین دشمنان با پاسخ‌هایی انقلابی، کوبنده، پشیمان‌کننده و ویرانگر مواجه خواهد شد؛ موضعی که در کنار سخنان سرپرست وزارت دفاع درباره ارتقای توان تکنیکی و تاکتیکی ایران، افزایش شگفتانه‌های دفاعی در جنگ رمضان و عملکرد متفاوت نیرو‌های مسلح نسبت به جنگ ۱۲ روزه، از ورود توان دفاعی کشور به مرحله‌ای تازه حکایت دارد؛ مرحله‌ای که در آن، تجربه میدان‌های اخیر با توسعه فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی، سامانه‌های هوشمند، ظرفیت‌های سایبری و فضایی و اتکا به نیروی انسانی متخصص پیوند خورده است تا پاسخ ایران به تغییر شکل تهدیدات دشمن نیز متناسب با مختصات جنگ‌های امروز و آینده، نوین‌تر، دقیق‌تر و بازدارنده‌تر باشد. 

سردار سرلشکر خلبان علی عبداللهی، رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح، در پیامی به سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح به مناسبت ۳۱ مرداد، روز صنعت دفاعی، این روز را تجلی‌گاه شکوه قدرت بومی و بازدارنده ایران مقتدر در برابر تحریم‌های ظالمانه و صف‌بندی استکبار کودک‌کش توصیف کرد. 

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح، صنعت دفاعی را یکی از ارکان بی‌بدیل «قدرت ملی» توصیف کرد که نقشی محوری در تحکیم امنیت و عزت ایران اسلامی دارد. به گفته وی، آنچه در سال‌های اخیر در مجموعه وزارت دفاع شکل گرفته، صرفاً افزایش ظرفیت تولید تجهیزات نظامی نبوده، بلکه باید آن را یک «انقلاب صنعتی دفاعی بازدارنده» دانست. عبداللهی تصریح کرد: این تحول راهبردی، حوزه‌هایی همچون طراحی، مدیریت فناوری، اقتصاد دفاع، زنجیره دانش‌بنیان و الگوی تولید هوشمند را دربرگرفته و در کنار توسعه تجهیزات و سامانه‌های دفاعی، زمینه لازم را برای تضمین موفقیت در میدان فراهم کرده است. از این منظر، صنعت دفاعی کشور به‌عنوان پاسخی هوشمندانه به پیچیدگی‌های جنگ‌های امروز و آینده، مسیر خود را از یک الگوی صرفاً تجهیزاتی فراتر برده و به عرصه‌ای برای پیوند علم، فناوری، دانش‌بنیان شدن و نیاز‌های عملیاتی تبدیل شده است. 

 خوداتکایی، پایه شکل‌گیری قدرت دفاعی 

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح، بالندگی کنونی صنعت دفاعی کشور را مرهون شکل‌گیری باور و اراده خوداتکایی دانست و تأکید کرد: این رویکرد، با اندیشه و تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره)، شکل گرفت و در ادامه با هدایت‌های رهبران انقلاب و تأکید بر خودکفایی علمی و توسعه قدرت بازدارنده، مسیر ظهور ظرفیت‌های گسترده دفاعی و تهاجمی کشور را هموار کرد. ثمرات این ظرفیت‌ها امروز تنها به عرصه‌های داخلی محدود نیست و آثار آن در میدان‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و همچنین در تجربه دفاع مقدس دوم و سوم در برابر جنگ تحمیلی امریکایی ـ صهیونیستی آشکار شده است. 

عبداللهی با گرامیداشت یاد و نام شهدای حوزه صنعت دفاعی، به‌ویژه شهیدان والامقام نصیرزاده، فخری‌زاده و نامجو، بار دیگر بر اهمیت نقش نیروی انسانی، دانش و خودباوری در استمرار مسیر پیشرفت دفاعی کشور تأکید کرد. 

 آمادگی در همه میدان‌ها. 

اما مهم‌ترین بخش پیام رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح، ترسیم گستره آمادگی ایران برای مواجهه با شکل‌های مختلف تهدید بود. سرلشکر عبداللهی تأکید کرد: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران با آمادگی همه‌جانبه، هوشمند و روزآمد، در تمامی عرصه‌های زمینی، دریایی، هوایی، پدافندی، فضایی و سایبری آماده مقابله با تهدیدات هستند. وی هشدار داد که هرگونه خطای محاسباتی و تهدیدات متعارف و نوین دشمنان، با پاسخ‌هایی انقلابی، کوبنده، پشیمان‌کننده و ویرانگر مواجه خواهد شد. این پیام را می‌توان تأکیدی بر یک اصل در معادله بازدارندگی ایران دانست؛ اینکه با تغییر شکل تهدیدات، نوع آمادگی و ظرفیت پاسخ نیز ثابت نخواهد ماند. اگر دشمنان به سراغ شیوه‌ها و ابزار‌های تازه بروند، توان دفاعی کشور نیز با اتکا به تجربه، فناوری و آمادگی روزآمد، برای پاسخ به تهدیدات جدید سازمان‌دهی شده است. تأکید رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح بر آمادگی در عرصه‌های سایبری و فضایی، در کنار حوزه‌های کلاسیک نظامی، نشان می‌دهد مفهوم تهدید در نگاه نیرو‌های مسلح محدود به یک جغرافیا یا یک شیوه مشخص از جنگ نیست. تهدیدات نوین می‌توانند از عرصه‌های مختلفی متوجه امنیت و منافع ملی کشور شوند و به همین دلیل، پاسخ به آنها نیز نیازمند مجموعه‌ای از ظرفیت‌های متنوع و به‌هم‌پیوسته است. از این منظر، آنچه عبداللهی از آن به‌عنوان آمادگی «هوشمند و روزآمد» یاد می‌کند، صرفاً افزایش توان تجهیزاتی نیست، بلکه به معنای انطباق مستمر ظرفیت‌های دفاعی با تحولات میدان و پیچیدگی‌های جنگ‌های جدید است. این رویکرد در سخنان سرپرست وزارت دفاع نیز بازتاب یافت؛ جایی که سردار سیدمجید ابن‌الرضا، با اشاره به تجربه دو جنگ اخیر، از ارتقای توانمندی‌های ایران و افزایش شگفتانه‌های تکنیکی و تاکتیکی سخن گفت. 

 کوهی که بخش بزرگی از آن دیده نمی‌شود 

سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران به مناسبت روز صنعت دفاعی، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ رمضان، شهدای صنعت دفاعی و فرماندهان شهید کشور در دو جنگ اخیر، صنعت دفاعی ایران را جلوه‌ای از علم و فناوری، خلاقیت، ایمان، استقلال و اراده یک ملت دانست. وی با بیان اینکه توانمندی‌های صنعت دفاعی را باید به کوهی تشبیه کرد که بخش بزرگی از آن در زیر سطح قرار دارد، گفت: مجموعه‌ای گسترده از دانشگاه‌ها، آزمایشگاه‌های علوم و تحقیقات، شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشمندان، مهندسان، کارگران، متخصصان و هزاران جوان ایرانی، به‌صورت شبانه‌روزی برای حفظ امنیت و اقتدار کشور تلاش می‌کنند. ابن‌الرضا افزود: اگر امنیت وجود نداشته باشد، اقتصاد آسیب می‌بیند، سرمایه‌گذاری کاهش پیدا می‌کند، علم و فناوری با مشکل مواجه می‌شود و آرامش عمومی نیز از بین خواهد رفت. از این رو، توان دفاعی و صنعت دفاعی امروز از ارکان مهم امنیت ملی و یکی از مؤلفه‌های اصلی بازدارندگی به شمار می‌رود. 

 قدرت برای جلوگیری از جنگ 

سرپرست وزارت دفاع در ادامه تأکید کرد: قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران برای جنگ‌طلبی نیست، بلکه هدف از تقویت این قدرت، جلوگیری از جنگ و تجاوز است. جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه آغازگر تجاوز به هیچ کشوری نبوده و نخواهد بود و اهل تجاوز نظامی نیست، اما در عین حال اجازه تجاوز نظامی به سرزمین، استقلال و امنیت کشور را نیز نخواهد داد. 

ابن‌الرضا جنگ اخیر را با وجود همه تلخی‌ها، هزینه‌ها و شهادت فرماندهان، دانشمندان، زنان و کودکان، یک میدان بزرگ آزمون برای ملت ایران توصیف کرد و گفت: ملت ایران در کنار همه داغ‌ها و خسارت‌های این جنگ، یک حقیقت بزرگ را نیز مشاهده کرد و آن قدرت خودباوری ملی بود. به گفته سرپرست وزارت دفاع، این تجربه نشان داد ملت ایران اگر بر توان داخلی خود تکیه کند، به جوانان اعتماد داشته باشد، علم و فناوری را وارد میدان کند و اتحاد و انسجام خود را حفظ کند، می‌تواند در برابر تهدیدات ایستادگی کند. سرپرست وزارت دفاع همچنین یکی دیگر از درس‌های جنگ اخیر را اتحاد و انسجام ملی دانست و گفت: هر زمان ملت و قدرت دفاعی کشور در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، ایران توانسته است همه ظرفیت‌های خود را در برابر دشمن به کار گیرد. 

 شگفتانه‌های جنگ رمضان 

از مهم‌ترین بخش‌های سخنان سرپرست وزارت دفاع، مقایسه توان و عملکرد ایران در جنگ ۱۲روزه و جنگ رمضان بود. ابن‌الرضا تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در جنگ رمضان به‌مراتب قوی‌تر از جنگ ۱۲ روزه وارد میدان شد و شگفتانه‌های ایران در حوزه تکنیک و تاکتیک نیز نسبت به جنگ قبلی ارتقا یافته بود. وی همچنین گفت: میزان نفوذ نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در عمق مواضع دشمن، تعداد سقوط بالگرد‌ها و هواپیما‌های عملیاتی و شناسایی دشمن، تسلط بر اقدامات منطقه‌ای دشمن و ایجاد اقدامات دردآور علیه آن، نسبت به جنگ تحمیلی دوم افزایش یافته بود. سرپرست وزارت دفاع افزود: در جنگ رمضان، پایگاه‌های دشمن با دقت بیشتری نسبت به جنگ ۱۲ روزه مورد هدف قرار گرفتند و این مسئله، به نمایش قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی سوم در برابر ارتش‌های امریکا و رژیم صهیونیستی انجامید؛ قدرتی که به گفته وی، دشمن را از ادامه شرارت‌های خود پشیمان کرد. ابن‌الرضا در ادامه به بخشی از ظرفیت‌های نوین صنعت دفاعی کشور اشاره کرد و گفت: امروز ایران در حوزه‌هایی همچون فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، مواد پیشرفته، مخابرات، نرم‌افزار، علوم شناختی و سامانه‌های هوشمند به پیشرفت‌ها و توانمندی‌های مهمی دست یافته است. وی تأکید کرد: همه این دستاورد‌ها با اتکا به نیروی انسانی در داخل کشور محقق شده و سرمایه اصلی کشور نیز صرفاً تجهیزات و امکانات نیست، بلکه نیروی انسانی مؤمن، متخصص، خلاق، متعهد و آینده‌نگری است که می‌تواند علم و فناوری را به قدرتی پایدار تبدیل کند. سرپرست وزارت دفاع با اشاره به ترکیب نیروی انسانی وزارت دفاع گفت: امروز بیش از ۹۰ درصد نیرو‌های این وزارتخانه را افراد متخصص و تحصیل‌کرده تشکیل می‌دهند و بدنه این مجموعه نیز یکی از جوان‌ترین بدنه‌های تخصصی کشور است. 

 اعتماد به جوان ایرانی 

ابن‌الرضا در ادامه بر ضرورت اعتماد به جوانان ایرانی تأکید کرد و گفت: برای ارتقای ایران در حوزه‌های اقتصادی، دفاعی، نظامی و دیگر عرصه‌ها باید به جوان ایرانی مسئولیت داد و شرایطی فراهم کرد تا ایده‌های او به محصول تبدیل شود و شرایطی فراهم کرد که نخبه ایرانی برای شکوفایی استعداد خود احساس نکند باید حتماً به خارج از کشور برود. سرپرست وزارت دفاع همچنین تأکید کرد: تولید فناوری زمانی ارزشمند است که در کنار ایمان و اخلاق قرار گیرد، چراکه قدرت بدون اخلاق می‌تواند خطرناک باشد و علم و فناوری بدون تعهد و مسئولیت نیز ممکن است در مسیر نادرستی قرار گیرد. 

مجموع سخنان رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح و سرپرست وزارت دفاع در روز صنعت دفاعی، تصویری از پیوند میان تجربه میدان، توسعه فناوری و بازطراحی ظرفیت‌های دفاعی کشور ارائه می‌دهد. از یک سو، سرلشکر عبداللهی بر آمادگی هوشمند و روزآمد در تمامی عرصه‌های زمینی، دریایی، هوایی، پدافندی، فضایی و سایبری تأکید دارد و هرگونه تهدید متعارف و نوین را مستحق پاسخی کوبنده، پشیمان‌کننده و ویرانگر می‌داند؛ و از سوی دیگر، سرپرست وزارت دفاع از تجربه جنگ رمضان، ارتقای تکنیک‌ها و تاکتیک‌ها، افزایش شگفتانه‌های عملیاتی، دقت بیشتر در هدف‌گیری و توسعه توانمندی‌ها در حوزه فناوری‌های پیشرفته سخن می‌گوید.



۹ دقیقه قبل / سایت صفحه سیاست

جنگ اخیر منجر به تقویت انسجام ملی و تغییر دکترین نظامی ایران شد

صفحه سیاست-

سرتیپ محمد اکرمی‌نیا سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز شنبه  درباره پشتیبانی دولت از نیروهای مسلح اظهار کرد: یکی از وظایف دولت حمایت و پشتیبانی از نیروهای مسلح است که این موضوع همواره در طول دهه‌های گذشته وجود داشته و دولت‌های مختلف بر حسب شرایط و وضعیت بودجه ای خود از نیروهای مسلح حمایت و پشتیبانی داشته‌اند. وی افزود: دولت چهاردهم در جنگ اخیر خیلی خوب از نیروهای مسلح حمایت و پشتیبانی کرد و نیازمندی‌های نیروهای مسلح به بودجه و اعتبارات را تأمین کرد. امروز هم روابط خوب و تعاملات خوبی میان دولت و نیروهای مسلح وجود دارد.

سخنگوی ارتش با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و مشکلات دولت گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و مشکلاتی که برای دولت وجود دارد و البته از سال‌های قبل هم این مشکلات وجود داشت، وضعیت دولت را درک می‌کنیم و مجموع این روابط خیلی خوب همچنان برقرار است و حمایت‌ها و پشتیبانی دولت به خوبی در حال انجام است. تقویت وحدت و انسجام ملی از مهم‌ترین دستاوردهای جنگ

سرتیپ اکرمی‌نیا در پاسخ به پرسشی درباره عمده‌ترین دستاوردهای جنگ گفت: دستاوردهای جنگ را به شکل‌های مختلف می‌توانیم دسته‌بندی کنیم، ولی اجمالاً یکی از دستاوردهای بزرگ این جنگ، تقویت وحدت و انسجام ملی بوده است.

وی ادامه داد: مردم ایران حول محور رهبری، انقلاب و نظام و سرزمین ایران، وحدت و هماهنگی و در واقع یکپارچگی‌شان تقویت شده و این یک دستاورد بسیار بزرگی است. بیداری ژئوپلیتیکی ایرانیان از دستاوردهای جنگ اخیر بود

سخنگوی ارتش، بیداری ژئوپلیتیکی ایرانیان را از دیگر دستاوردهای جنگ دانست و گفت: ایرانیان به یک ظرفیت ژئوپلیتیکی که از گذشته وجود داشته و این ظرفیت فعال نشده بود، امروز پی بردند. تنگه هرمز با ظرفیت عظیمی که در اختیار مردم ایران قرار داده، امروز می‌تواند در پیشبرد اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تعیین‌کننده باشد و یک تأثیر ژئوپلیتیکی بسیار گسترده و عمیق را به همراه داشته باشد.

سرتیپ اکرمی‌نیا همچنین تجربیات نیروهای مسلح را از دیگر دستاوردهای جنگ عنوان کرد و افزود: یکی دستاوردهای این جنگ، تجربیاتی است که نیروهای مسلح از جنگ به دست آوردند. هم این جنگ جاری و هم جنگ ۱۲ روزه که ما به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی با ارتش‌های سران کفر وارد جنگ شدیم، تجربیات بسیار خوبی را در اختیار ما قرار داده است.

وی گفت: نیروهای مسلح ما امروز از اعتمادبه‌نفس بسیار بالاتری نسبت به گذشته برخوردار شده‌اند و این تجربیات در آینده حتماً بیش از زمان فعلی و گذشته به کار خواهد آمد و می‌تواند نهایتا موجب ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران و قدرت ملی ایران شود. جنگ ماهیت پلید دشمنان را برای جهانیان آشکارتر کرد

سخنگوی ارتش یکی از دستاوردهای بین‌المللی جنگ را آگاهی جهانیان از «ماهیت استکباری، جنایتکارانه و تجاوزطلبانه دشمنان» عنوان کرد و گفت: آمریکایی‌ها با تهاجم وحشیانه به ایران و به مدرسه شجره طیبه و به شهادت رساندن ۱۶۸ کودک ایرانی، به شهادت رساندن تعدادی از هموطنان در لامرد و نقاط دیگر، در واقع آن ماهیت پلید جنایتکارانه خودشان را نشان دادند.

وی افزود: مردم جهان امروز بیش از گذشته با ماهیت واقعی آمریکا و رژیم صهیونیستی آشنا شدند و این واقعیتی است که امروز برای مردم ایران یک دستاورد محسوب می‌شود که خیلی حائز اهمیت است. نشانه‌های افول آمریکا آشکارتر شده است

سرتیپ اکرمی‌نیا با اشاره به تحولات منطقه‌ای گفت: از سال‌ها قبل به تعبیر امام شهیدمان، ما با پیچ بزرگ تاریخی با دنیا و منطقه مواجه بوده ایم. در سال ۱۳۹۳ امام شهیدمان به این موضوع اشاره فرمودند و نشانگانی از افول قدرت آمریکا را برشمردند. این آثار امروز نمایان‌تر شده و ما به خوبی و به وضوح می‌توانیم نشانه‌های افول آمریکا را در سطح منطقه و نظام بین‌الملل شاهد باشیم. آمریکا از نظر بین المللی دیگر وجاهتی ندارد

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها وجاهت خودشان را به عنوان یک قدرت بین‌المللی بزرگ از دست داده‌اند. آمریکایی‌ها به عنوان یک قدرت ناظر بر مسائل حقوق بشری، مسائل صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی دیگر وجاهتی ندارند.

سخنگوی ارتش افزود: حتی ما در سطح منطقه شاهد افول به شدت زیاد آمریکا در منطقه بودیم و شاهد بودیم که سه کشور عربستان، ترکیه و پاکستان یک سازوکار امنیتی دفاعی مستقل از آمریکا ایجاد کردند. خود این سازوکار امنیتی دفاعی، فارغ از اینکه چقدر در آینده اثربخش باشد، در همین مرحله نشان‌دهنده افول جایگاه آمریکا در منطقه است و اولین سازوکار دفاعی امنیتی در منطقه بدون حضور آمریکاست.

اکرمی‌نیا گفت: اینها همه از پیامدهای این جنگ و دستاوردهایی است که مردم ایران بر اثر مقاومت خودشان در این جنگ به دست آوردند. البته دستاوردهای بسیار زیاد دیگری هم وجود دارد که می‌شود از آشنایی بیشتر مردم دنیا با مردم ایران یاد کرد.

وی افزود: مردم دنیا امروز بیش از گذشته انقلاب اسلامی ایران، مردم ایران و اساساً جمهوری اسلامی ایران را می‌شناسند و مردم ایران به عنوان مردمی شجاع، بصیر و مقاوم نزد افکار عمومی دنیا شناخته می‌شوند. این‌ها هم در واقع موضوعات بسیار مهمی است که به نظر بنده از دستاوردها و پیامدهای جنگ جاری است. تغییر دکترین نظامی ایران از تدافعی به تهاجمی

سخنگوی ارتش درباره تغییرات راهبرد نظامی کشور در فرایند دو جنگ ۱۲ و ۴۰ روزه گفت: دکترین نظامی کشورمان در گذشته، دفاعی بود اما به تدریج در طول این دو جنگ شاهد این بودیم که دکترین نظامی کشور از حالت تدافعی به سمت تهاجمی در حرکت بوده است.

وی تأکید کرد: تهاجمی بودن دکترین نظامی الزاماً به معنای انجام عملیات پیش‌دستانه نیست، که البته ما در این جنگ در یک مقطعی در حمله به پایگاه آمریکا در اردن، در واقع رویکرد پیش‌دستانه را از خودمان نشان دادیم و قبل از اینکه دشمن وارد جنگی شود، ما پایگاه دشمن را در کشور اردن مورد هدف قرار داده و آنجا آسیب‌های جدی به تجهیزات و امکانات و نیروی انسانی آمریکایی‌ها وارد شد.

سرتیپ اکرمی‌نیا ادامه داد: این یک بُعد مفهوم دکترین نظامی تهاجمی است، ولی ابعاد دیگری دارد از جمله اینکه حتماً هر اقدام تجاوزکارانه‌ای بلافاصله پاسخ داده خواهد شد و حتماً پاسخ می‌تواند گسترده‌تر از عمل تجاوزکارانه باشد. اینها در واقع ابعاد و نشانه‌های رویکرد تهاجمی جمهوری اسلامی ایران است که در این جنگ نمایان شده است.

وی افزود: دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران از یک دکترین کاملاً تدافعی به سمت یک دکترین تهاجمی در حال حرکت بوده در این جنگ که ما آثار و شواهدش را در پاسخگویی سریع، در پاسخگویی گسترده به اقدامات تجاوزکارانه دشمن و همچنین انجام عملیات‌های پیش‌دستانه شاهد بودیم. انتصابات جدید فرماندهان نشان‌دهنده جدیت نظام برای دفاع از کشور است

سرتیپ اکرمی‌نیا درباره انتصابات جدید فرماندهان نیروهای مسلح از سوی فرمانده معظم کل قوا گفت: این انتصابات نشان‌دهنده جدیت کشور و نظام برای دفاع از انقلاب، نظام و کشور و تمامیت ارضی است.

وی افزود: این انتصابات با توجه به اینکه منصوبان همه دارای سوابق درخشان دفاعی و حضور و فعالیت در عرصه‌های دفاع از کشور هستند و چهره‌هایی هستند که کاملاً برای ملت ایران شناخته شده‌اند، نشان می‌دهد که رهبر انقلاب اسلامی هوشمندانه با انتخاب این افراد می‌خواهند این پیام را به هم مردم داخل ایران و هم دشمنان در خارج از کشور بدهند که جمهوری اسلامی ایران بر سر دفاع از کشور و نظام و مردم کاملاً جدی است.

سخنگوی ارتش ادامه داد: انتصاب این افراد، که همان‌طور که گفتم از سوابق بسیار درخشانی در دفاع از کشور برخوردار هستند، تضمین‌کننده عملکرد خوب و اثربخش آنها برای دفاع از کشور در آینده خواهد بود و جدیت نظام را نشان می‌دهد.

وی ابراز امیدواری کرد: این افراد هم بتوانند در جایگاهی که منصوب شدند، مثل گذشته از انقلاب و نظام و کشور به خوبی حراست و پاسداری کنند. ارتش آمادگی خود را برای مقابله با تهدیدات افزایش داده است

سخنگوی ارتش درباره آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: همان‌طور که بارها اعلام کردیم، ما از زمانی که در وضعیت سکوت و آتش‌بس قرار گرفته ایم، تلاش کرده ایم لحظه‌ای را از دست ندهیم؛ به این دلیل که به هیچ وجه به دشمنان اعتماد نداریم. استفاده از فرصت‌ آتش بس برای ارتقای توان رزم ارتش

وی افزود: دشمنان در حالی که ما در حال مذاکره بودیم، به مذاکرات و به دیپلماسی خیانت کردند و کشور ما را به مورد حمله نظامی قرار دادند. بنابراین ما هیچ اعتمادی به دشمن نخواهیم داشت و از فرصت‌ها برای ارتقای توان رزم ارتش جمهوری اسلامی ایران استفاده کردیم.

سرتیپ اکرمی‌نیا ادامه داد: در این مدت هم سامانه‌هایی را که در جنگ آسیب دیده بودند بازسازی و بهینه کردیم و هم سامانه‌های جدیدی را در حوزه‌های مختلف وارد سازمان رزم ارتش جمهوری اسلامی ایران کردیم.

وی گفت: به لحاظ نرم‌افزاری نیز امروز بیش از گذشته کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران، رزمندگان غیور نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران اعم از زمینی، پدافند هوایی، نیروی هوایی و دریایی، از روحیه و انگیزه بسیار بالاتری برای دفاع از کشور برخوردار هستند.

سخنگوی ارتش افزود: تلاش کردیم در این راستا آموزش‌های نیروهای خودمان را به‌روز کنیم، آموزش‌ها را بهینه کنیم و به صورت کاربردی تجربیات دو جنگ اخیر و درس‌آموخته‌های دو جنگ اخیر را برای آینده به کار بگیریم تا بیش از گذشته آماده‌تر شویم.

اکرمی‌نیا اظهار کرد: این وضعیتی است که امروز وجود دارد و ما با اتکا به توان بومی صنعت دفاعی در وزارت دفاع و توانمندی‌هایی که در خود ارتش جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تجهیزات و فناوری وجود دارد، روزبه‌روز تلاش کردیم تا توان رزم ارتش جمهوری اسلامی ایران را ارتقا ببخشیم.

وی گفت: امروز می‌توانیم ادعا کنیم که بسیار بسیار بیش از گذشته هم دارای انگیزه‌ای بالاتر، هم دارای اعتمادبه‌نفس بالاتر و هم دارای تجهیزات مورد نیاز برای دفاع از کشور هستیم و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. با قدرت در حال تلاش بیشتر و مستمر هستیم برای اینکه اگر دشمن مجدداً دچار خطای محاسباتی بشود، بتوانیم پاسخ کوبنده‌تر از گذشته به دشمن بدهیم.

سخنگوی ارتش درباره تغییرات در سازمان رزم نیروهای مسلح نیز گفت: تغییرات در سازمان رزم نیروهای مسلح، امر عادی است و در همه جای دنیا بنا بر اقتضائات این تصمیمات گرفته می‌شود. وضعیت ساختاری نیروهای مسلح هم در دهه‌های گذشته مرتب در حال اصلاح و بهبود بوده است.

وی درباره ادغام قرارگاه الانبیا با ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: تغییرات اخیری که ایجاد شد یعنی ادغام قرارگاه الانبیا با ستاد کل نیروهای مسلح، به دلیل چابک‌تر کردن نیروهای مسلح، وحدت رویه، تصمیم‌گیری سریع و واکنش سریع در مقابل دشمن انجام شده که آثار و برکات بسیار زیادی در آینده خواهد داشت و توان دفاعی کشور مقابل تهدیدات دشمنان حتماً ارتقا خواهد بخشید.

سرتیپ اکرمی‌نیا افزود: محاسن بسیار زیادی این ادغام می‌تواند به همراه داشته باشد؛ از جمله وحدت فرماندهی، یکنواختی و هم‌افزایی در عمل نیروهای مسلح، سرعت عمل در پاسخگویی به تهدیدات و محاسن و مزایای دیگری که این ادغام می‌تواند به دنبال داشته باشد.

وی گفت: با توجه به شرایط جنگی فعلی، یکی از ضرورت‌های مهمی بوده که رقم خورده و نیروهای مسلح به سمت یکپارچگی بیشتر، وحدت فرماندهی و اثربخشی بیشتر پیش می‌روند. پیگیری وضعیت سه خلبان سوخو از طریق مجاری حقوقی و دیپلماتیک

سخنگوی ارتش درباره وضعیت سه خلبان هواپیمای سوخو ۲۴ ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: همان‌طور که قبلاً هم اعلام کردیم، ما به طور جدی خواهان روشن شدن وضعیت این خلبانان عزیزمان هستیم.

وی افزود: یکی از چهار خلبانی که پایگاه آمریکا در قطر را مورد هدف قرار دادند، سرتیپ دوم مجید کاظمی بود که به شهادت رسیدند و پیکر پاکشان در ایران تشییع و در شیراز به خاک سپرده شدند، اما وضعیت سه خلبان دیگر را قطر برای ما روشن نکرد.

سرتیپ اکرمی‌نیا ادامه داد: اقدامات حقوقی از طریق وزارت امور خارجه، از طریق ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران با طرف‌های قطری و طرف‌های بین‌المللی انجام شده و این اقدامات در حال پیگیری است.

وی اظهار امیدواری کرد: هرچه سریع‌تر هم ارتش و هم وزارت امور خارجه قطر در یک رویکرد مسئولیت‌پذیرانه بیشتر و با اهتمام جدی‌تر نسبت به روشن شدن وضعیت خلبانان عزیز ما، برابر با کنوانسیون‌های بین‌المللی اقدام کنند. تشریح طرح اعلام‌شده درباره پاداش برای مقابله با متجاوزان

سخنگوی ارتش در رابطه با طرح اعلام‌شده از سوی سرلشکر امیر حاتمی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره جایزه پنج میلیارد تومانی برای افرادی که متجاوزان آمریکایی را اسیر کنند یا به هلاکت برسانند گفت: در ماه‌های گذشته افرادی به ارتش جمهوری اسلامی ایران مراجعه کردند که توانایی شرکت در جنگ را به لحاظ جسمی ندارند، اما آمادگی دارند که در قالب یک جهاد مالی در این جنگ از این جنگ حمایت کنند و پشتیبانی کنند.

وی افزود: این اقدام باعث شد که پس از مشورت‌هایی در ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، طرحی ناظر بر اینکه هر فردی از نیروهای مسلح یا غیر نیروهای مسلح از مردم عزیزمان که دارای سلاح شکاری مجاز هستند، در صورت تجاوز زمینی نیروهای آمریکایی به خاک کشورمان، این متجاوزین را به هلاکت برسانند یا اسیر کنند، مبلغ ۵ میلیارد تومان پاداش دریافت خواهند کرد.

اکرمی‌نیا ادامه داد: همان‌طور که امیر فرمانده کل ارتش اعلام کرد، اگر این اقدام توسط زنان غیور سرزمین مان انجام شود، این پاداش مبلغش دو برابر خواهد بود، یعنی ۱۰ میلیارد تومان.

وی گفت: این پاداش شامل هر شهروند ایرانی می‌شود که توفیق داشته باشد این اقدام را در مقابله با جنایتکاران متجاوز انجام بدهد.

سخنگوی ارتش همچنین درباره بخش دیگری از این طرح گفت: اقدام دیگر این است که سلاح این افراد با دو برابر قیمت خریداری خواهد شد و در موزه‌ای که ارتش تدارک دیده، نگهداری خواهد شد؛ برای همیشه در طول تاریخ، به عنوان یک افتخار، با نام دارنده آن سلاح، این سلاح در موزه نگهداری خواهد شد و یک سلاح مشابه از طرف ارتش اهدا خواهد شد.

وی افزود: این هم به دلیل اینکه در واقع این افتخار بزرگی است برای همه ایرانیان که با متجاوزین به سرزمین، به آب و خاک ایران برخورد کنند و نامشان باید در تاریخ این کشور ثبت شود و به همین دلیل این طرح تنظیم شده و اجرا خواهد شد. ادغام قرارگاه الانبیا با ستاد کل برای چابک‌سازی نیروهای مسلح


۲۵ دقیقه قبل / سایت مشرق

جزئیات پاداش ۵ میلیاردی ارتش برای کشتن یا اسارت نیروهای آمریکایی

به گزارش مشرق ، سرتیپ محمد اکرمی‌نیا سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز شنبه درباره پشتیبانی دولت از نیروهای مسلح اظهار کرد: یکی از وظایف دولت حمایت و پشتیبانی از نیروهای مسلح است که این موضوع همواره در طول دهه‌های گذشته وجود داشته و دولت‌های مختلف بر حسب شرایط و وضعیت بودجه ای خود از نیروهای مسلح حمایت و پشتیبانی داشته‌اند.

وی افزود: دولت چهاردهم در جنگ اخیر خیلی خوب از نیروهای مسلح حمایت و پشتیبانی کرد و نیازمندی‌های نیروهای مسلح به بودجه و اعتبارات را تأمین کرد. امروز هم روابط خوب و تعاملات خوبی میان دولت و نیروهای مسلح وجود دارد.

سخنگوی ارتش با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و مشکلات دولت گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و مشکلاتی که برای دولت وجود دارد و البته از سال‌های قبل هم این مشکلات وجود داشت، وضعیت دولت را درک می‌کنیم و مجموع این روابط خیلی خوب همچنان برقرار است و حمایت‌ها و پشتیبانی دولت به خوبی در حال انجام است.

تقویت وحدت و انسجام ملی از مهم‌ترین دستاوردهای جنگ

سرتیپ اکرمی‌نیا در پاسخ به پرسشی درباره عمده‌ترین دستاوردهای جنگ گفت: دستاوردهای جنگ را به شکل‌های مختلف می‌توانیم دسته‌بندی کنیم، ولی اجمالاً یکی از دستاوردهای بزرگ این جنگ، تقویت وحدت و انسجام ملی بوده است.

وی ادامه داد: مردم ایران حول محور رهبری، انقلاب و نظام و سرزمین ایران، وحدت و هماهنگی و در واقع یکپارچگی‌شان تقویت شده و این یک دستاورد بسیار بزرگی است.

بیداری ژئوپلیتیکی ایرانیان از دستاوردهای جنگ اخیر بود

سخنگوی ارتش، بیداری ژئوپلیتیکی ایرانیان را از دیگر دستاوردهای جنگ دانست و گفت: ایرانیان به یک ظرفیت ژئوپلیتیکی که از گذشته وجود داشته و این ظرفیت فعال نشده بود، امروز پی بردند. تنگه هرمز با ظرفیت عظیمی که در اختیار مردم ایران قرار داده، امروز می‌تواند در پیشبرد اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تعیین‌کننده باشد و یک تأثیر ژئوپلیتیکی بسیار گسترده و عمیق را به همراه داشته باشد.

سرتیپ اکرمی‌نیا همچنین تجربیات نیروهای مسلح را از دیگر دستاوردهای جنگ عنوان کرد و افزود: یکی دستاوردهای این جنگ، تجربیاتی است که نیروهای مسلح از جنگ به دست آوردند. هم این جنگ جاری و هم جنگ ۱۲ روزه که ما به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی با ارتش‌های سران کفر وارد جنگ شدیم، تجربیات بسیار خوبی را در اختیار ما قرار داده است.

وی گفت: نیروهای مسلح ما امروز از اعتمادبه‌نفس بسیار بالاتری نسبت به گذشته برخوردار شده‌اند و این تجربیات در آینده حتماً بیش از زمان فعلی و گذشته به کار خواهد آمد و می‌تواند نهایتا موجب ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران و قدرت ملی ایران شود.

جنگ ماهیت پلید دشمنان را برای جهانیان آشکارتر کرد

سخنگوی ارتش یکی از دستاوردهای بین‌المللی جنگ را آگاهی جهانیان از «ماهیت استکباری، جنایتکارانه و تجاوزطلبانه دشمنان» عنوان کرد و گفت: آمریکایی‌ها با تهاجم وحشیانه به ایران و به مدرسه شجره طیبه و به شهادت رساندن ۱۶۸ کودک ایرانی، به شهادت رساندن تعدادی از هموطنان در لامرد و نقاط دیگر، در واقع آن ماهیت پلید جنایتکارانه خودشان را نشان دادند.

وی افزود: مردم جهان امروز بیش از گذشته با ماهیت واقعی آمریکا و رژیم صهیونیستی آشنا شدند و این واقعیتی است که امروز برای مردم ایران یک دستاورد محسوب می‌شود که خیلی حائز اهمیت است.

نشانه‌های افول آمریکا آشکارتر شده است

سرتیپ اکرمی‌نیا با اشاره به تحولات منطقه‌ای گفت: از سال‌ها قبل به تعبیر امام شهیدمان، ما با پیچ بزرگ تاریخی با دنیا و منطقه مواجه بوده ایم. در سال ۱۳۹۳ امام شهیدمان به این موضوع اشاره فرمودند و نشانگانی از افول قدرت آمریکا را برشمردند. این آثار امروز نمایان‌تر شده و ما به خوبی و به وضوح می‌توانیم نشانه‌های افول آمریکا را در سطح منطقه و نظام بین‌الملل شاهد باشیم.

آمریکا از نظر بین المللی دیگر وجاهتی ندارد

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها وجاهت خودشان را به عنوان یک قدرت بین‌المللی بزرگ از دست داده‌اند. آمریکایی‌ها به عنوان یک قدرت ناظر بر مسائل حقوق بشری، مسائل صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی دیگر وجاهتی ندارند.

سخنگوی ارتش افزود: حتی ما در سطح منطقه شاهد افول به شدت زیاد آمریکا در منطقه بودیم و شاهد بودیم که سه کشور عربستان، ترکیه و پاکستان یک سازوکار امنیتی دفاعی مستقل از آمریکا ایجاد کردند. خود این سازوکار امنیتی دفاعی، فارغ از اینکه چقدر در آینده اثربخش باشد، در همین مرحله نشان‌دهنده افول جایگاه آمریکا در منطقه است و اولین سازوکار دفاعی امنیتی در منطقه بدون حضور آمریکاست.

اکرمی‌نیا گفت: اینها همه از پیامدهای این جنگ و دستاوردهایی است که مردم ایران بر اثر مقاومت خودشان در این جنگ به دست آوردند. البته دستاوردهای بسیار زیاد دیگری هم وجود دارد که می‌شود از آشنایی بیشتر مردم دنیا با مردم ایران یاد کرد.

وی افزود: مردم دنیا امروز بیش از گذشته انقلاب اسلامی ایران، مردم ایران و اساساً جمهوری اسلامی ایران را می‌شناسند و مردم ایران به عنوان مردمی شجاع، بصیر و مقاوم نزد افکار عمومی دنیا شناخته می‌شوند. این‌ها هم در واقع موضوعات بسیار مهمی است که به نظر بنده از دستاوردها و پیامدهای جنگ جاری است.

تغییر دکترین نظامی ایران از تدافعی به تهاجمی

سخنگوی ارتش درباره تغییرات راهبرد نظامی کشور در فرایند دو جنگ ۱۲ و ۴۰ روزه گفت: دکترین نظامی کشورمان در گذشته، دفاعی بود اما به تدریج در طول این دو جنگ شاهد این بودیم که دکترین نظامی کشور از حالت تدافعی به سمت تهاجمی در حرکت بوده است.

وی تأکید کرد: تهاجمی بودن دکترین نظامی الزاماً به معنای انجام عملیات پیش‌دستانه نیست، که البته ما در این جنگ در یک مقطعی در حمله به پایگاه آمریکا در اردن، در واقع رویکرد پیش‌دستانه را از خودمان نشان دادیم و قبل از اینکه دشمن وارد جنگی شود، ما پایگاه دشمن را در کشور اردن مورد هدف قرار داده و آنجا آسیب‌های جدی به تجهیزات و امکانات و نیروی انسانی آمریکایی‌ها وارد شد.

سرتیپ اکرمی‌نیا ادامه داد: این یک بُعد مفهوم دکترین نظامی تهاجمی است، ولی ابعاد دیگری دارد از جمله اینکه حتماً هر اقدام تجاوزکارانه‌ای بلافاصله پاسخ داده خواهد شد و حتماً پاسخ می‌تواند گسترده‌تر از عمل تجاوزکارانه باشد. اینها در واقع ابعاد و نشانه‌های رویکرد تهاجمی جمهوری اسلامی ایران است که در این جنگ نمایان شده است.

وی افزود: دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران از یک دکترین کاملاً تدافعی به سمت یک دکترین تهاجمی در حال حرکت بوده در این جنگ که ما آثار و شواهدش را در پاسخگویی سریع، در پاسخگویی گسترده به اقدامات تجاوزکارانه دشمن و همچنین انجام عملیات‌های پیش‌دستانه شاهد بودیم.

انتصابات جدید فرماندهان نشان‌دهنده جدیت نظام برای دفاع از کشور است

سرتیپ اکرمی‌نیا درباره انتصابات جدید فرماندهان نیروهای مسلح از سوی فرمانده معظم کل قوا گفت: این انتصابات نشان‌دهنده جدیت کشور و نظام برای دفاع از انقلاب، نظام و کشور و تمامیت ارضی است.

وی افزود: این انتصابات با توجه به اینکه منصوبان همه دارای سوابق درخشان دفاعی و حضور و فعالیت در عرصه‌های دفاع از کشور هستند و چهره‌هایی هستند که کاملاً برای ملت ایران شناخته شده‌اند، نشان می‌دهد که رهبر انقلاب اسلامی هوشمندانه با انتخاب این افراد می‌خواهند این پیام را به هم مردم داخل ایران و هم دشمنان در خارج از کشور بدهند که جمهوری اسلامی ایران بر سر دفاع از کشور و نظام و مردم کاملاً جدی است.

سخنگوی ارتش ادامه داد: انتصاب این افراد، که همان‌طور که گفتم از سوابق بسیار درخشانی در دفاع از کشور برخوردار هستند، تضمین‌کننده عملکرد خوب و اثربخش آنها برای دفاع از کشور در آینده خواهد بود و جدیت نظام را نشان می‌دهد.

وی ابراز امیدواری کرد: این افراد هم بتوانند در جایگاهی که منصوب شدند، مثل گذشته از انقلاب و نظام و کشور به خوبی حراست و پاسداری کنند.

ارتش آمادگی خود را برای مقابله با تهدیدات افزایش داده است

سخنگوی ارتش درباره آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: همان‌طور که بارها اعلام کردیم، ما از زمانی که در وضعیت سکوت و آتش‌بس قرار گرفته ایم، تلاش کرده ایم لحظه‌ای را از دست ندهیم؛ به این دلیل که به هیچ وجه به دشمنان اعتماد نداریم.

استفاده از فرصت‌ آتش بس برای ارتقای توان رزم ارتش

وی افزود: دشمنان در حالی که ما در حال مذاکره بودیم، به مذاکرات و به دیپلماسی خیانت کردند و کشور ما را به مورد حمله نظامی قرار دادند. بنابراین ما هیچ اعتمادی به دشمن نخواهیم داشت و از فرصت‌ها برای ارتقای توان رزم ارتش جمهوری اسلامی ایران استفاده کردیم.

سرتیپ اکرمی‌نیا ادامه داد: در این مدت هم سامانه‌هایی را که در جنگ آسیب دیده بودند بازسازی و بهینه کردیم و هم سامانه‌های جدیدی را در حوزه‌های مختلف وارد سازمان رزم ارتش جمهوری اسلامی ایران کردیم.

وی گفت: به لحاظ نرم‌افزاری نیز امروز بیش از گذشته کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران، رزمندگان غیور نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران اعم از زمینی، پدافند هوایی، نیروی هوایی و دریایی، از روحیه و انگیزه بسیار بالاتری برای دفاع از کشور برخوردار هستند.

سخنگوی ارتش افزود: تلاش کردیم در این راستا آموزش‌های نیروهای خودمان را به‌روز کنیم، آموزش‌ها را بهینه کنیم و به صورت کاربردی تجربیات دو جنگ اخیر و درس‌آموخته‌های دو جنگ اخیر را برای آینده به کار بگیریم تا بیش از گذشته آماده‌تر شویم.

اکرمی‌نیا اظهار کرد: این وضعیتی است که امروز وجود دارد و ما با اتکا به توان بومی صنعت دفاعی در وزارت دفاع و توانمندی‌هایی که در خود ارتش جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تجهیزات و فناوری وجود دارد، روزبه‌روز تلاش کردیم تا توان رزم ارتش جمهوری اسلامی ایران را ارتقا ببخشیم.

وی گفت: امروز می‌توانیم ادعا کنیم که بسیار بسیار بیش از گذشته هم دارای انگیزه‌ای بالاتر، هم دارای اعتمادبه‌نفس بالاتر و هم دارای تجهیزات مورد نیاز برای دفاع از کشور هستیم و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. با قدرت در حال تلاش بیشتر و مستمر هستیم برای اینکه اگر دشمن مجدداً دچار خطای محاسباتی بشود، بتوانیم پاسخ کوبنده‌تر از گذشته به دشمن بدهیم.

ادغام قرارگاه الانبیا با ستاد کل برای چابک‌سازی نیروهای مسلح

سخنگوی ارتش درباره تغییرات در سازمان رزم نیروهای مسلح نیز گفت: تغییرات در سازمان رزم نیروهای مسلح، امر عادی است و در همه جای دنیا بنا بر اقتضائات این تصمیمات گرفته می‌شود. وضعیت ساختاری نیروهای مسلح هم در دهه‌های گذشته مرتب در حال اصلاح و بهبود بوده است.

وی درباره ادغام قرارگاه الانبیا با ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: تغییرات اخیری که ایجاد شد یعنی ادغام قرارگاه الانبیا با ستاد کل نیروهای مسلح، به دلیل چابک‌تر کردن نیروهای مسلح، وحدت رویه، تصمیم‌گیری سریع و واکنش سریع در مقابل دشمن انجام شده که آثار و برکات بسیار زیادی در آینده خواهد داشت و توان دفاعی کشور مقابل تهدیدات دشمنان حتماً ارتقا خواهد بخشید.

سرتیپ اکرمی‌نیا افزود: محاسن بسیار زیادی این ادغام می‌تواند به همراه داشته باشد؛ از جمله وحدت فرماندهی، یکنواختی و هم‌افزایی در عمل نیروهای مسلح، سرعت عمل در پاسخگویی به تهدیدات و محاسن و مزایای دیگری که این ادغام می‌تواند به دنبال داشته باشد.

وی گفت: با توجه به شرایط جنگی فعلی، یکی از ضرورت‌های مهمی بوده که رقم خورده و نیروهای مسلح به سمت یکپارچگی بیشتر، وحدت فرماندهی و اثربخشی بیشتر پیش می‌روند.

پیگیری وضعیت سه خلبان سوخو از طریق مجاری حقوقی و دیپلماتیک

سخنگوی ارتش درباره وضعیت سه خلبان هواپیمای سوخو ۲۴ ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: همان‌طور که قبلاً هم اعلام کردیم، ما به طور جدی خواهان روشن شدن وضعیت این خلبانان عزیزمان هستیم.

وی افزود: یکی از چهار خلبانی که پایگاه آمریکا در قطر را مورد هدف قرار دادند، سرتیپ دوم مجید کاظمی بود که به شهادت رسیدند و پیکر پاکشان در ایران تشییع و در شیراز به خاک سپرده شدند، اما وضعیت سه خلبان دیگر را قطر برای ما روشن نکرد.

سرتیپ اکرمی‌نیا ادامه داد: اقدامات حقوقی از طریق وزارت امور خارجه، از طریق ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران با طرف‌های قطری و طرف‌های بین‌المللی انجام شده و این اقدامات در حال پیگیری است.

وی اظهار امیدواری کرد: هرچه سریع‌تر هم ارتش و هم وزارت امور خارجه قطر در یک رویکرد مسئولیت‌پذیرانه بیشتر و با اهتمام جدی‌تر نسبت به روشن شدن وضعیت خلبانان عزیز ما، برابر با کنوانسیون‌های بین‌المللی اقدام کنند.

تشریح طرح اعلام‌شده درباره پاداش برای مقابله با متجاوزان

سخنگوی ارتش در رابطه با طرح اعلام‌شده از سوی سرلشکر امیر حاتمی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره جایزه پنج میلیارد تومانی برای افرادی که متجاوزان آمریکایی را اسیر کنند یا به هلاکت برسانند گفت: در ماه‌های گذشته افرادی به ارتش جمهوری اسلامی ایران مراجعه کردند که توانایی شرکت در جنگ را به لحاظ جسمی ندارند، اما آمادگی دارند که در قالب یک جهاد مالی در این جنگ از این جنگ حمایت کنند و پشتیبانی کنند.

وی افزود: این اقدام باعث شد که پس از مشورت‌هایی در ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، طرحی ناظر بر اینکه هر فردی از نیروهای مسلح یا غیر نیروهای مسلح از مردم عزیزمان که دارای سلاح شکاری مجاز هستند، در صورت تجاوز زمینی نیروهای آمریکایی به خاک کشورمان، این متجاوزین را به هلاکت برسانند یا اسیر کنند، مبلغ ۵ میلیارد تومان پاداش دریافت خواهند کرد.

اکرمی‌نیا ادامه داد: همان‌طور که امیر فرمانده کل ارتش اعلام کرد، اگر این اقدام توسط زنان غیور سرزمین مان انجام شود، این پاداش مبلغش دو برابر خواهد بود، یعنی ۱۰ میلیارد تومان.

وی گفت: این پاداش شامل هر شهروند ایرانی می‌شود که توفیق داشته باشد این اقدام را در مقابله با جنایتکاران متجاوز انجام بدهد.

سخنگوی ارتش همچنین درباره بخش دیگری از این طرح گفت: اقدام دیگر این است که سلاح این افراد با دو برابر قیمت خریداری خواهد شد و در موزه‌ای که ارتش تدارک دیده، نگهداری خواهد شد؛ برای همیشه در طول تاریخ، به عنوان یک افتخار، با نام دارنده آن سلاح، این سلاح در موزه نگهداری خواهد شد و یک سلاح مشابه از طرف ارتش اهدا خواهد شد.

وی افزود: این هم به دلیل اینکه در واقع این افتخار بزرگی است برای همه ایرانیان که با متجاوزین به سرزمین، به آب و خاک ایران برخورد کنند و نامشان باید در تاریخ این کشور ثبت شود و به همین دلیل این طرح تنظیم شده و اجرا خواهد شد.


۳۲ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

فرمانده کل سپاه: دشمنان هیچ‌گاه از کینه توزی و توطئه علیه ایران دست برنمی‌دارند

 متن پیام سرلشکر پاسدار احمد وحیدی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

برادر ارجمند سرتیپ پاسدار سید مجید ابن الرضا

سرپرست محترم وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران

با سلام و تحیات؛

فرا رسیدن ۳۱ مرداد ماه «روز صنعت دفاعی کشور» که تجلی بخش معجزه ایمان، اراده و شکوه خلاقیت و ابتکار نیروهای متخصص بومی و جوان صنعت دفاعی برای تولید توان دفاعی و تهاجمی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در عصر تحریم های ظالمانه استکباری است، را به جنابعالی و تمامی مسئولان، مدیران، کارکنان مؤمن، مجاهد، انقلابی و افتخارآفرین آن وزارتخانه صمیمانه تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم.

نگاه راهبردی به رخدادها و تحولات جاری منطقه‌ای، به ویژه جنگ‌های تحمیلی دوم و سوم آمریکای کودک کش و رژیم سفاک صهیونیستی علیه ایران اسلامی، به روشنی گویای این حقیقت انکارناپذیر است که دشمنان هیچ‌گاه از کینه توزی و توطئه علیه این ملت بزرگ دست برنمی‌دارند و صحنه نبرد، هر روز با اشکال جدیدی از تهاجم ترکیبی و نظامی و ارتکاب جنایات ضد بشری روبه‌رو است. در چنین مقطع حساس و سرنوشت‌سازی، ضرورت تداوم پرشتاب "راهبرد قدرت‌افزایی دفاعی و تهاجمی"، به عنوان تنها راهکار هوشمندانه و کارآمد برای عبور از گردنه‌های دشوار تاریخی و خنثی‌سازی دسیسه‌های امروز و فردای دشمن، بیش از پیش نمایان شده است.

خدای قادر متعال را شاکریم که در پرتو الطاف بیکرانه‌اش، نیروهای مسلح و حوزه صنعت دفاعی کشور به مدد مجاهدت‌های تاریخ‌ساز فرزندان میهن اسلامی، سپر دفاعی مستحکمی در برابر تهدیدات دشمنان و بدخواهان ایران و ایرانی رقم زده است و در میدانی واقعی و تاریخ ساز از جمله جنگ‌های تحمیلی اخیر دست برتر خود را بر شیطان بزرگ و رژیم اهریمنی صهیونی و حامیان آنان غلبه داده است.

در میانه جنگ امریکایی صهیونی، اطمینان داریم، به فضل الهی و بر اساس آموزه قرآنی «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّه وَ مِنْ رِباطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللّهِ وَ عَدُوَّکُمْ» و تمسک به هدایت‌های فرمانده حکیم، شجاع و دوراندیش کل قوا، خلف صالح امام شهید انقلاب(قدس‌سره)، قدرت‌افزایی در تولید محصولات صنعت دفاعی و نظامی با پرچمداری وزارت دفاع و مجاهدت‌های نیروهای مسلح بالنده‌تر از گذشته با هوشمندی، سرعت و درایت ادامه خواهد یافت تا ان‌شاءالله در افق ترسیم‌شده، ایران اسلامی به جایگاه حقیقی خود به عنوان قدرتی بی‌بدیل و تأثیرگذار در هندسه نظم نوین جهانی دست یابد.

در پایان، با گرامیداشت مقام شامخ شهدای والا مقام حوزه صنعت دفاعی کشور به ویژه شهیدان همیشه جاوید وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، شهیدان نصیرزاده، فخری زاده، فکوری، جبل عاملیان، مظفرنیا، کریمی، رضایی نژاد و سایر شهدای گرانقدر، از مجاهدت‌های خالصانه شبانه ‌روزی، خلاقیت‌های بی‌نظیر و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر آن سردار عالیقدر و یکایک همکاران فهیم، متخصص، انقلابی و مصمم در بخش‌های مختلف آن مجموعه راهبردی، متواضعانه از همه تلاش ها و پشتیبانی های صورت گرفته، قدردانی نموده و دوام توفیقات همگان در استمرار جهاد پرافتخار برای دفاع از کیان دین و میهن، تحت عنایات سرورمان حضرت مهدی (عج) و تبعیت از تدابیر،فرامین و رهنمودهای فرمانده معظم کل قوا حضرت آیت‌الله امام سید مجتبی حسینی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) را از درگاه پروردگار یکتا مسئلت کنم.»




 هشدار هواشناسی برای ۱۲ استان؛ رگبار و رعدوبرق در راه است | تهران خنک می‌ شود
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

هشدار هواشناسی برای ۱۲ استان؛ رگبار و رعدوبرق در راه است | تهران خنک می‌ شود

گزارش سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد امروز (۳۱ مرداد) رگبار تابستانی، رعد و برق و وزش باد شدید موقتی در مناطقی از شمال، شمال شرق و دامنه‌های البرز مرکزی ادامه دارد و برای ۱۲ استان هشدار هواشناسی سطح زرد صادر شده است. همزمان روند کاهش نسبی دمای تهران آغاز شده است.

 منتقدان بنزین رویافروشی می‌کنند!
۲۶ دقیقه قبل / سایت تابناک

منتقدان بنزین رویافروشی می‌کنند!

مردم حق دارند نگران باشند اما منتقدان هم باید پاسخ دهند راه‌حل‌شان برای فاصله ۱۵ میلیون لیتری تولید و مصرف چیست؟ نمی‌توان همزمان انتظار داشت بنزین فراوان، ار...

 طلاق تجاری تهران و ابوظبی - دیپلماسی ایرانی
۴۳ دقیقه قبل / سایت دیپلماسی ایرانی

طلاق تجاری تهران و ابوظبی - دیپلماسی ایرانی

شعله‌های آتش جنگ در خلیج فارس دامن دو شریک بزرگ تجاری را گرفته است. امارات پس از جنگ برای فروش نفت خود به دیواره سخت...

 اولتیماتوم به کارفرمایان؛ مهلت پرداخت حق بیمه تا ساعت ۲۴ امشب
۱۶ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

اولتیماتوم به کارفرمایان؛ مهلت پرداخت حق بیمه تا ساعت ۲۴ امشب

بر اساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی، آخرین روز ماه پایان مهلت قانونی پرداخت حق بیمه است و کارفرمایان تا ساعت ۲۴ امشب برای انجام این کار فرصت دارند.

 دو روایت از یک بازار؛ کمبود یا رانت؟ - مردم سالاری آنلاین
۵۳ دقیقه قبل / روزنامه مردم سالاری

دو روایت از یک بازار؛ کمبود یا رانت؟ - مردم سالاری آنلاین

بازار دستکش‌های پزشکی در ایران این روزها به میدان تقابل دو روایت تبدیل شده است. از یک سو تولیدکنندگانی که می‌گویند ظرفیت داخلی نه‌تنها نیاز کشور را تأمین می‌کند، بلکه توان صادرات به کشورهای منطقه را هم دارد. از سوی دیگر سازمان غذا و دارو که تأکید می‌کند واردات، تصمیمی موقت برای عبور از شرایط بحرانی جنگ و جلوگیری از کمبود در مراکز درمانی بوده است.

 سفره مردم؛ ضامن قدرت ملی - مردم سالاری آنلاین
۵۳ دقیقه قبل / روزنامه مردم سالاری

سفره مردم؛ ضامن قدرت ملی - مردم سالاری آنلاین

«هرچقدر قدرت نظامی داشته باشیم، اگر مردم گرسنه باشند، دوام نمی‌آوریم.» این جمله محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی ایرانی و عراقی شاید در نگاه اول یک اظهارنظر اقتصادی به نظر برسد، اما در واقع می‌توان آن را از منظری گسترده‌تر، یک گزاره درباره مفهوم «قدرت ملی» دانست؛ گزاره‌ای که در آن، امنیت و توان دفاعی کشور از وضعیت زندگی مردم جدا نیست.