قیمت طلا امروز




 سایت جوان آنلاین / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

ابزار قدرت امریکا چگونه نقطه آسیب او شد

امریکا در جنگ با ایران یک اشتباه راهبردی مهم مرتکب شد، اشتباهی که فقط در محاسبات نظامی خلاصه نمی‌شود. واشینگتن تصور کرده بود که می‌تواند با تکیه بر برتری تسل...
 ابزار قدرت امریکا چگونه نقطه آسیب او شد

امریکا در جنگ با ایران یک اشتباه راهبردی مهم مرتکب شد، اشتباهی که فقط در محاسبات نظامی خلاصه نمی‌شود. واشینگتن تصور کرده بود که می‌تواند با تکیه بر برتری تسلیحاتی و حضور گسترده نظامی، جنگ را مدیریت کند و هزینه آن را به تهران تحمیل کند، اما جنگ همیشه مطابق محاسبات اتاق‌های فرمان پیش نمی‌رود. گاهی آنچه در ابتدا ابزار قدرت به نظر می‌رسد، به نقطه آسیب‌پذیری تبدیل می‌شود. امروز «ناو آبراهام لینکلن» از روشن‌ترین نمونه‌های همین وضعیت است. 

این ناو با حدود ۵ هزار ملوان و تفنگدار دریایی، بیش از ۲۶۰ روز در مأموریت بوده است، مدت زمانی که برای یک مأموریت دریایی، فشاری بسیار سنگین بر ملوانان وارد می‌کند. گزارش‌های منتشرشده از سوی رسانه‌های امریکایی و اظهارات خانواده‌های خدمه، از کمبود مواد غذایی و اقلام ضروری، مشکلات تأسیسات و آب، اختلال در دریافت مرسولات و فشار فزاینده بر آنان حکایت دارد. 

باوجود انکار مقامات رسمی، اما وقتی خانواده‌های ملوانان، رسانه‌های امریکایی و سناتور‌ها درباره وضعیت خدمه هشدار می‌دهند، موضوع دیگر صرفاً یک شایعه نیست. کمبود غذا، صابون، خمیردندان یا آب گرم اگرچه در ظاهر مسئله‌ای رفاهی است، در یک مأموریت فرسایشی، روان و اراده ملوانان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و احساس برده بودن را به آنان القا می‌کند. باید توجه داشت، آبراهام لینکلن فقط مسئله کیفیت زندگی نیست، بلکه مسئله تحقیر و فرسایش یک نیروی نظامی در یک جنگ طولانی خردکننده است. 

برده‌های اسرائیل در کاخ سفید متوجه نیستند که یک سرباز یا ملوان خسته، فقط یک انسان خسته نیست، بخشی از توان عملیاتی یک ارتش است که در اثر یک مأموریت سخت با تجربه زنجیره ناکامی، در حال نابودی است. در چنین شرایطی، یک شوک نظامی جدی و غیرمنتظره از طرف حریف، می‌تواند کل معادله را به هم بریزد. اگر ناوی که ماه‌ها در دریا بوده و خدمه آن از قبل زیر فشار مأموریت طولانی و ناکامی‌های نظامی قرار دارند، ناگهان با یک حادثه جنگی سنگین روبه‌رو شود، فشار روانی آن می‌تواند ویرانگر باشد. شوک فقط به بدنه ناو وارد نمی‌شود، به ذهن ملوانان درمانده وارد می‌شود که باید در همان لحظه بفهمند آیا جایی که قرار بود نماد قدرت و امنیت امریکا باشد، واقعاً امن نیست و می‌تواند تبدیل به قتلگاه آنان شود. 

وقتی یک نیروی نظامی شکست‌خورده پیش از حد تحت فشار باشد، یک شوک تازه می‌تواند او را از نظر روانی نابود کند. به زبان ساده، اگر یک شوک سنگین به آبراهام لینکلن وارد شود، ممکن است ملوانانی را راهی تیمارستان کند و ترامپ را به زباله‌دان تاریخ بفرستد. درست در همین نقطه، بحران نظامی می‌تواند به بحران سیاسی تبدیل شود. اگرچه ایران به اخلاق در جنگ به شدت پایبند است، کشتار ناجوانمردانه سرنشینان ناو غیرمسلح آموزشی «دنا» را فراموش نکرده است و نخواهد کرد. 

در صورت چنین رخداد ویرانگری، آن‌وقت خانواده‌ها خواهند پرسید که چرا امریکا با کشور قدرتمندی مانند ایران بدون شناخت و تنها با توصیه اسرائیل وارد جنگ شد، چرا مأموریت ادامه پیدا کرد، چرا نگرانی‌های خدمه جدی گرفته نشد، چرا رئیس‌جمهور فرزندان ما را قربانی خودخواهی خودش و اسرائیل کرد و ده‌ها سؤال بی‌پاسخ دیگر. 

در چنین شرایطی، یک رخداد دیگر فقط یک حادثه نظامی نیست. موج سیاسی آن تا واشینگتن خواهد رسید. این همان چیزی است که شاید واشینگتن به آن توجه نکرده باشد. بنابراین، اگر یک شوک نظامی جدید بتواند این زنجیره روانی ساکنان ناو آبراهام را مختل کند، پیامد آن از خسارت مادی فراتر می‌رود. افکار عمومی امریکا ممکن است برای نخستین بار از خود بپرسد که آیا جنگ واقعاً آن‌قدر که دولت می‌گوید قابل کنترل است و این پرسش برای ترامپ خطرناک است. 

زیرا رئیس‌جمهوری که جنگ را آغاز کرده و بر ادامه آن اصرار دارد، در برابر نخستین نشانه‌های جدی هزینه داخلی آن باید پاسخ‌گو باشد. اگر خانواده‌های نظامیان، رسانه‌ها، کنگره و افکار عمومی هم‌زمان وارد میدان شوند، دیگر نمی‌توان بحران را صرفاً با عبارت‌هایی مانند «اخبار جعلی» یا «تحریف واقعیت» کنار زد. آبراهام لینکلن امروز دقیقاً در نقطه حساسی قرار گرفته است. بنابراین، خطر اصلی برای امریکا فقط از دست دادن یک ناو یا تجهیزات آن نیست. خطر بزرگ‌تر این است که یک شوک نظامی، تمام فشار‌های انباشته‌شده را هم‌زمان آزاد کند. 

آن روز دیگر بحث فقط بر سر آبراهام لینکلن نخواهد بود، ممکن است یک ناو در دریا هدف قرار بگیرد، اما آنچه در نهایت به لرزه درمی‌آید، شاید نه عرشه ناو، بلکه اعتماد امریکایی‌ها به محاسبات جنگی کاخ سفید باشد؛ و اگر چنین اتفاقی در اوج فرسودگی خدمه رخ دهد، آن‌گاه یک شوک نظامی می‌تواند به یک شوک روانی، یک شوک اجتماعی و سرانجام یک شوک سیاسی تبدیل شود. آبراهام لینکلن فقط یک ناو نیست، می‌تواند به نماد این پرسش تبدیل شود که امریکا تا کجا می‌تواند جنگی را ادامه دهد که هزینه آن، پیش از آنکه به سیاستمداران برسد، بر دوش انسان‌های داخل همین ناو افتاده است که خود را برده سیاسیون تلقی می‌کنند. تأکید می‌کنم، یک شوک می‌تواند ملوانان را راهی تیمارستان کند، و موج آن از عرشه ناو به واشینگتن برسد، و ترامپ را هم راهی زباله‌دان تاریخ کند.



 عراقچی: پزشکیان اصلاح طلب اصول گراست

عراقچی: پزشکیان اصلاح طلب اصول گراست

آرمان امروز : عباس عراقچی اظهار کرد: در دولت دکتر پزشکیان اولویت بیشتری به همسایگان داده شد و اولویت ما بر این اساس قرار گرفت تا در محیط پیرامونی‌مان اولا صلح و آرامش برقرار شود و بعد از آن زمینه‌های همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با همسایگان ایجاد شود.» وی افزود:نگاه دکتر پزشکیان یک نگاه [ ]

 مومنی، اقتصاددان: مردم اصلا توان خرید ندارند که بخواهند به فروشگاه‌ها هجوم آورند! | ۴۰ درصد جامعه زیر خط فقر و ۴۰ درصد دیگر جامعه نیز در آستانه فروافتادن به زیر خط فقر هستند!

مومنی، اقتصاددان: مردم اصلا توان خرید ندارند که بخواهند به فروشگاه‌ها هجوم آورند! | ۴۰ درصد جامعه زیر خط فقر و ۴۰ درصد دیگر جامعه نیز در آستانه فروافتادن به زیر خط فقر هستند!

عضو هیأت علمی گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اینکه در ایام جنگ به فروشگاه‌ها هجوم برده نشد، ریشه در فقر گسترده دارد. اکنون طبق گزارش‌های رسمی، ۴۰ درصد جامعه زیر خط فقر قرار دارند و بخش بزرگی از عدد، نیز زیر خط فقر شدید هستند؛ یعنی شرایط مماس بر قحطی‌زدگی. کسی که قحطی‌زده است و حتی فقر غذایی خود را هم نمی‌تواند برطرف کند، اصلا تقاضایی ندارد که بخواهد به فروشگاه‌ها هجوم بیاورد.

 خط و نشان تازه ترامپ علیه ایران

خط و نشان تازه ترامپ علیه ایران

دونالد ترامپ در تکرار ادعاهایش علیه برنامه هسته‌ای ایران، هم‌زمان با طرح ادعای کنترل آمریکا بر تنگه هرمز، بار دیگر گفت واشنگتن اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد.

 قالیباف: اگر آماده جنگ نباشیم مذاکره هم ثمره‌ای ندارد!

قالیباف: اگر آماده جنگ نباشیم مذاکره هم ثمره‌ای ندارد!

محمدباقر قالیباف در دیدار با رئیس مجلس عراق، ضمن تأکید بر ضرورت شتاب‌دهی به پیوندهای اقتصادی و ریلی میان دو کشور، حضور نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را کانون ناامنی منطقه دانست.

 مشکل ویژه بازسازی ذخایر تسلیحاتی ارتش آمریکا | سفارش تسلیحاتی تازه پنتاگون چیست؟

مشکل ویژه بازسازی ذخایر تسلیحاتی ارتش آمریکا | سفارش تسلیحاتی تازه پنتاگون چیست؟

با وجود تکذیب‌ مقام‌های آمریکایی، نشانه‌های فرسایش ذخایر تسلیحاتی آمریکا درپی جنگ اخیر علیه ایران، یکی پس از دیگری درحال نمایان شدن است و درخواست ارتش آمریکا برای تولید ۱۳۳هزار فروند راکت GMLRS تا سال ۲۰۳۴ دراین راستاست.

 قالیباف: نیرو‌های آمریکایی به دنبال خروج آبرومندانه از منطقه هستند

قالیباف: نیرو‌های آمریکایی به دنبال خروج آبرومندانه از منطقه هستند

رئیس مجلس نوشت: رژیم صهیونیستی خیال نهر تا بحر را حتی در رویاهایش نیز نخواهد دید.

 ادعای جدید سنتکام/ محاصره دریایی ایران وارد مرحله تازه‌ای شد؟

ادعای جدید سنتکام/ محاصره دریایی ایران وارد مرحله تازه‌ای شد؟

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی شد در جریان محاصره دریایی ایران، تاکنون ۶۵ کشتی تجاری منحرف، سه کشتی از کار انداخته و دو کشتی توقیف شده‌اند.

 قالیباف در دیدار با نزار آمیدی: هدف آمریکا چپاول کشورهای خلیج فارس است - تسنیم

قالیباف در دیدار با نزار آمیدی: هدف آمریکا چپاول کشورهای خلیج فارس است - تسنیم

رئیس مجلس در دیدار با رئیس جمهور عراق گفت: نگاه دقیق رهبر شهید انقلاب باعث نزدیک شدن دو کشور ایران و عراق شد.