قیمت طلا امروز




 روزنامه توسعه ایرانی / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

عدم شفافیت در ردیف‌ها و تعرفه‌های قبوض عمدی است

رامتین موثق هر روز به هزینه های زندگی خانوارها افزوده می شود و بخش خطرناک ماجرا اینجاست که این افزایش هزینه ها در ضروریات زندگی، نظیر قیمت
 عدم شفافیت در ردیف‌ها و تعرفه‌های قبوض عمدی است

رامتین موثق

هر روز به هزینه‌های زندگی خانوارها افزوده می‌شود و بخش خطرناک ماجرا اینجاست که این افزایش هزینه‌ها در ضروریات زندگی، نظیر قیمت خوراکی‌ها و انرژی، اتفاق افتاده است.

در زمانی که تورم مواد غذایی سر به فلک کشیده است، هزینه قبوض آب، برق، گاز و تلفن مردم نیز نجومی شده که گاه از توان پرداخت برخی خانوارها، با داشتن یک نفر شاغل، خارج است. در روزهای اخیر، تعرفه آبونمان تلفن ثابت 45 درصد افزایش داشته است و انتظار شرکت مخابرات اینست که این اقدام، ۲.۶ همت درآمد مازاد برای این شرکت ایجاد کند.

وضعیت قبوض برق، آب و گاز نیز بهتر از تلفن نیست؛ خانواری که در دوره‌های گذشته به‌طور منظم رقمی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان برای صورتحساب برق پرداخت می‌کرد، در دوره اخیر ناگهان با قبض یک میلیون تومانی مواجه شده که به معنای جهش 4 تا 5 برابری در یک دوره کوتاه است. اقتصاد24، در گزارشی درباره افزایش تعرفه آب، نوشته است: «یک مشترک خانگی روایت می‌کند که در یک ماه برای واحد مسکونی‌شان قبض آب ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی صادر شده، در حالی که تمام اعضای خانواده اشتغال داشته و الگوی مصرف غیرعادی نداشته‌اند. در موردی دیگر، یک شهروند از جهش قبض گاز از ۱۳۰ هزار تومان به ۸ میلیون تومان خبر می‌دهد؛ رقمی که معادل حدود یک‌ سوم دریافتی ماهانه اوست و عملاً امکان مدیریت سایر هزینه‌های ضروری زندگی را از او سلب می‌کند.»

دولت قیمت برق را برای هر 1 کیلووات ساعت، 5 هزارتومان تعیین می‌کند و مردم نیز باید این مبلغ را پرداخت کنند اما باید توجه داشت که این قیمت تمام‌شده، واقعی نیست. اگر متخصصان امر در تولید برق ورود کنند، قیمت‌ها واقعی می‌شود زیرا برای مثال، 55 هزار نفر را با حقوق 3.5 برابر متوسط دستمزد جامعه، در بخش برق وزارت نیرو استخدام نمی‌کنند!

ادعای اعمال تعرفه پلکانی برای بدمصرف‌ها

در واکنش به جهش ناگهانی قبوض برق، آب و گاز، وزارت نیرو اعلام کرده است که این تعرفه‌ها تغییر نکرده‌اند بلکه تنها تعرفه پلکانی اعمال شده که عمده فشار آن بر دوش «بدمصرف‌»هاست!

مصطفی …