قیمت طلا امروز




 روزنامه توسعه ایرانی / ۲ ساعت قبل

جایگزینی بن با افزایش واقعی مزد ممنوع

سمیه گلپور، فعال کارگری برگزاری نشست شورای عالی کار و طرح موضوع ترمیم مزد در نیمه دوم سال آزمونی جدی برای تحقق
 جایگزینی بن با افزایش واقعی مزد ممنوع

 

   سمیه گلپور،  فعال کارگری

برگزاری نشست شورای عالی کار و طرح موضوع «ترمیم مزد در نیمه دوم سال» آزمونی جدی برای تحقق اجتماعی وعده‌های وزیر کار و و رئیس مجلس درباره بازنگری در دستمزد جامعه کارگری است. در شرایطی‌که شکاف میان دستمزد اسمی و هزینه واقعی زندگی به‌طور مستمر افزایش یافته، تصمیم‌گیری درباره ترمیم مزد باید بر پایه واقعیت‌های اقتصادی، الزامات قانونی و شرایط معیشتی خانوارهای کارگری انجام شود؛ نه بر مبنای ارقام منجمد ابتدای سال.

براساس بندهای 1 و 2 ماده 41 قانون کار، تعیین حداقل مزد باید با توجه به درصد تورم اعلام‌شده از سوی مراجع رسمی و تأمین زندگی یک خانوار متوسط انجام شود. بنابراین تصمیم‌گیری درباره ترمیم مزد در نیمه دوم سال 1405 نمی‌تواند صرفاً بر مبنای آمارهای مربوط به ابتدای سال صورت گیرد.

خروجی شورای عالی کار زمانی می‌تواند از مشروعیت حقوقی و کارکرد اقتصادی برخوردار باشد که شاخص قیمت مصرف‌کننده در شهریورماه 1405 و رقم به‌روزشده سبد واقعی معیشت خانوار کارگری، مبنای تصمیم‌گیری قرار گیرد. دستمزدی که از تأمین نیازهای اساسی خانوار ناتوان باشد، نه‌تنها معیشت و کرامت نیروی کار را تهدید می‌کند، بلکه بر بهره‌وری، انگیزه کار و کیفیت تولید نیز اثر منفی می‌گذارد.

تورم اقلام اساسی و ناکارآمدی افزایش‌های مقطعی

میانگین تورم عمومی، به‌تنهایی نمی‌تواند واقعیت هزینه‌های زندگی طبقه کارگر را نشان دهد زیرا سهم اقلام ضروری در سبد مصرفی خانوارهای کارگری بسیار بیشتر از خانوارهای برخوردار است. در حوزه‌هایی مانند خوراکی‌ها، پروتئین، لبنیات و دیگر اقلام اساسی، افزایش قیمت‌ها در مواردی از مرز 100درصد نیز عبور کرده است. در چنین شرایطی، حتی اگر افزایش مزد در نیمه دوم سال در حد افزایش اسفندماه 1404 یعنی 60درصد در نظر گرفته شود، باز هم نمی‌تواند جبران‌کننده کاهش قدرت خرید و آثار انباشته تورم بر زندگی کارگران باشد. افزایش دستمزدی که از سرعت رشد قیمت اقلام اساسی عقب بماند، نه ترمیم مزد، بلکه ادامه روند کاهش قدرت خرید و تحمیل هزینه بحران اقتصادی بر سفره کارگران است.

جامعه کارگری …



 بحران سوختگی و اقتصاد سلامت
۵ دقیقه قبل / روزنامه پیام ما

بحران سوختگی و اقتصاد سلامت

بررسی چالش‌های درمان سوختگی در ایران، نقش آموزش و ایمنی صنعتی در کاهش حوادث و همکاری انجمن ققنوس و جراحان پلاستیک برای حمایت از بیماران.

 دیدار رئیس جمهور و فرمانده ارتش پاکستان؛ آمادگی ایران برای تعامل با همسایگان
۱ ساعت قبل / روزنامه تعادل

دیدار رئیس جمهور و فرمانده ارتش پاکستان؛ آمادگی ایران برای تعامل با همسایگان

به گزارش تسنیم، رئیس‌جمهور در دیدار با فرمانده ارتش پاکستان با اشاره به اینکه آمریکا باید لحن و رویکرد خود در تعامل با ایران را اصلاح کند، چراکه تکیه بر زورگ...

 پذیره‌نویسی ۵۰۰ مگاوات تجدید
۶ دقیقه قبل / روزنامه پیام ما

پذیره‌نویسی ۵۰۰ مگاوات تجدید

پذیره‌نویسی ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ۱۰۹ ساختگاه کشور از هفته آینده آغاز می‌شود؛ جزئیات مشارکت مردمی و تجهیز ۱۲ هزار مدرسه به پنل خورشیدی.

 وزیر اقتصاد: دشمنان در جنگ اقتصادی نیز شکست خواهند خورد/ متوسط توقف کالا در گمرکات از ۱۰ ماه به ۸ روز کاهش یافت
۳۶ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

وزیر اقتصاد: دشمنان در جنگ اقتصادی نیز شکست خواهند خورد/ متوسط توقف کالا در گمرکات از ۱۰ ماه به ۸ روز کاهش یافت

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دولت از مدت‌ها قبل برای شرایط جدید آماده بود و همان‌طور که مردم، نیروهای نظامی، دولتمردان و میدان دیپلماسی در جنگ نظامی در کنار یکدیگر ایستادند، در جنگ اقتصادی نیز با همین انسجام از کشور دفاع خواهند کرد.

 ESG و سهم انسان از ارزش
۹ دقیقه قبل / روزنامه پیام ما

ESG و سهم انسان از ارزش

بررسی نقش دستمزد معیشتی در ESG؛ چرا پایداری زنجیره تأمین بدون تأمین زندگی شایسته کارگران و کشاورزان کامل نیست؟

 آبرسانی حیات‌وحش همدان
۵ دقیقه قبل / روزنامه پیام ما

آبرسانی حیات‌وحش همدان

مشارکت شهرداری ملایر و ۶ واحد صنعتی همدان در آبرسانی به مناطق حفاظت‌شده لشگردر و ملوسان و بهسازی پاسگاه‌های محیط‌بانی در قالب مسئولیت اجتماعی.



روزنامه شرق

استوری کنایه آمیز علیرضا بیرانوند

در تورهای لاکچری چه می گذرد ؟ / از لابستر تا ماشین لباسشویی در طبیعت
روزنامه شرق

در تورهای لاکچری چه می گذرد ؟ / از لابستر تا ماشین لباسشویی در طبیعت

ماشین لباس‌شویی، دستگاه تصفیه و فیلتراسیون آب، تختخواب، میز اردور و منوی دریایی با خرچنگ پشت‌آبی، لابستر و کالاماری؛ انبوهی از تجهیزات رفاهی. اینها شاید فهرست امکانات یک اقامتگاه لوکس باشد، اما حالا تصاویر و ویدئوهای منتشرشده در فضای مجازی که تورهای فوق‌لاکچری طبیعت‌گردی از آن استفاده می کنند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

سلام به کار عمیق + اینفوگرافیک

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
از کافئین تا کراتین؛ کدام مکمل ورزشی واقعاً پشتوانه علمی دارد؟ - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

از کافئین تا کراتین؛ کدام مکمل ورزشی واقعاً پشتوانه علمی دارد؟ - مجله اینترنتی کولاک

مکمل‌های ورزشی زیادی وعده افزایش انرژی، عضله‌سازی و بهبود عملکرد می‌دهند؛ اما شواهد علمی درباره همه آنها یکسان نیست.
آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟

ماجرای مشاهده یک دایناسور در استان خراسان رضوی خیلی زود با تکذیب اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست این استان تکذیب شد. درکنار این حرکت درست و اصولی، موضوع تشخیص دیپ‌فیک اما توسط مخاطبان، سواد رسانه‌ای و البته کمی هم دانش درباره موجودات ماقبل تاریخ مهم به‌نظر می‌رسد.