قیمت طلا امروز




 روزنامه توسعه ایرانی / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

«حسین آقایاری» تراستی ابربدهکار کیست؟

آقایاری طی ۱ سال از شرکت نفت بیش از ۹۰ میلیون بشکه نفت سفارش فروش می گیرد که برخی از نمایندگان مجلس این شرایط ویژه را در قالب بده و بستان در وزارت نفت
 «حسین آقایاری» تراستی ابربدهکار کیست؟
آقایاری طی ۱ سال از شرکت نفت بیش از ۹۰ میلیون بشکه نفت سفارش فروش می‌گیرد که برخی از نمایندگان مجلس این شرایط ویژه را در قالب بده و بستان در وزارت نفت عنوان و اعلام کرده‌اند که این اقدام به جز رانت و همکاری جریانی در وزارت نفت و شبکه بانکی قابل اجرا نبود.

به گزارش ایلنا، از سال گذشته موضوع عملکرد برخی تراستی‌های فروش نفت و آنچه از سوی برخی مسئولان و نمایندگان مجلس به عنوان «غارت ملی»، تخلف گسترده و شبکه نفوذ در فرآیند فروش و بازگشت منابع نفتی مطرح شده، امروز به یکی از جدی‌ترین ابهامات اقتصادی کشور تبدیل شده است.

هرچند تاکنون رقم قطعی و نهایی از پول نفتی که به کشور برنگشته، اعلام نشده  اما در برخی اظهارات و گزارش‌ها گفته شده، جریانی مشکوک که در قالب تراستی اقدام به فروش نفت کرده‌اند، چیزی حدود ۷ تا ۱۰ میلیارد دلار از منابع حاصل از فروش نفت را به کشور بازنگردانده‌اند.

برخی نمایندگان مجلس این موضوع را فراتر از پرونده مالی و غارت ملی می دانند وعملکرد تراستی‌های متخلف را به به خطر انداختن امنیت اقتصادی اعلام کرده و حتی در برخی اظهارات، این ادعا مطرح شده که فعالیت این تراستی‌ها تحت پوشش شبکه نفوذ صورت گرفته و با برنامه از قبل تعیین شده به کاهش یا تضعیف منابع ارزی کشور دامن زدند و زمینه افزایش قیمت ارز و به دنبال آن تشدید گرانی‌ها ایجاد کرده  و اساسا تراستی های آلوده بستر وقوع اتفاقات تلخ 18 و 19 دی ماه را فراهم کردند.

در میان اسامی تراستی های آلوده نفتی، نام یک فرد بیش از دیگران شنیده می‌شود؛ «حسین آقایاری».

گفته می‌شود بالاترین رقم از منابع نفتی بازنگشته، به تراستی منتسب به آقایاری مربوط است. هر چند طی ماه‌های گذشته بارها نام وی به عنوان تراستی متخلف و بدحساب رسانه‌ای شده که بابت ارقام بالای معاملات نفتی، تضامین بسیار ناچیز به سپرده گذاشته اما تا کنون اطلاعاتی از این فرد منتشر نشده است. با افشا و رسانه‌ای شدن نام بزرگترین تراستی بدهکار، سوال مردم این است که آقایاری کیست و چگونه توانسته وارد معاملات نفتی شود و مهمتر اینکه چگونه توانسته با حجم بدهی بالا، باز هم از وزارت نفت و شرکت نیکو سفارش فروش نفت بگیرد؟

طبق اطلاعات رسیده به ایلنا، حسین آقایاری متولد سال ۱۳۶۱ در تهران با پاسپورت ایرانی ـ افغانستانی، در خارج از کشور فعالیت دارد. همچنین گفته می‌شود وی پیش از وقوع جنگ ۴۰ روزه در دبی مستقر بوده است.

بر اساس اطلاعاتی که به ایلنا رسیده، شرکت OPS در بخش حمل‌ونقل و لجستیک و شرکت Vaio در حوزه ترید، از مجموعه‌های منتسب به آقایاری هستند. همچنین گفته می‌شود یکی از مدیران پرنفوذ سال‌های گذشته در گمرک کشور، نمایندگی وی در ایران را بر عهده دارد.

آقایاری فعالیت خود را از یک صرافی کوچک در «کسبه آهن» آغاز کرده اما در یک جهش عجیب ، طی دو سال گذشته وارد معاملات بزرگ نفتی شده و به یکی از بزرگ‌ترین تراستی‌های فعال در ایران تبدیل شده است. البته گفته می‌شود این تراستی تازه ورود در همین مدت با فاصله قابل توجه نسبت به سایر همکاران خود در میان تراستی‌های آلوده به یکی از بزرگ‌ترین بدهکاران نفتی کشور تبدیل شده است.

بر اساس ادعای یک منبع آگاه، آقایاری طی همین مدت دو سال، حدود ۴۰ فروند نفتکش و کشتی تجاری را با شرایط ویژه خریداری کرده و گفته می‌شود بخشی از این نفتکش‌ها از وزارت نفت و با قیمت‌هایی در حد «آهن قراضه» خریداری شده‌اند.

اما یکی از عجیب‌ترین بخش‌های این پرونده، حجم معاملات نفتی آقایاری در یک سال است، آقایاری طی ۱ سال از شرکت نفت بیش از ۹۰ میلیون بشکه نفت سفارش فروش می‌گیرد که برخی از نمایندگان مجلس این شرایط ویژه را در قالب بده و بستان در وزارت نفت عنوان و اعلام کرده‌اند که این اقدام به جز رانت و همکاری جریانی در وزارت نفت و شبکه بانکی قابل اجرا نبود.

هنوز رقم دقیق منابعی که آقایاری یا سایر تراستی‌های مورد انتقاد به کشور بازنگردانده‌اند، به صورت رسمی اعلام نشده است؛ اما گفته می‌شود این رقم در مورد برخی افراد به چند میلیارد دلار می‌رسد که بخشی از این رقم با ترفندهایی از جمله «خالی‌خوانی» به کشور بازنگشته است که خداییان، رییس کل بازرسی کشور در این‌باره در یک برنامه تلویزیونی توضیحاتی ارایه داد، بخش دیگری از این چند میلیارد دلار  نیز در قالب بدهی به شرکت ملی نفت باقی مانده است.

اینجاست که سؤال اصلی دوباره خود را نشان می‌دهد که چرا وقتی بدهی ایجاد شده بود، فرآیند فروش نفت متوقف نشد؟

اگر یک تراستی در بازپرداخت منابع قبلی دچار مشکل شده بود، چه نهادی اجازه داد مجدداً نفت بیشتری در اختیار او قرار گیرد؟

گویا حوزه نفت کشور با یک «بابک زنجانی» جدید مواجه است که توانسته با بهره گیری از شگردهای پیشکسوت و خالق این ترفندها رقم جدیدی از غارت ملی را ثبت کند و اینجاست نقش دستگاه های امنیتی و نظارتی به طور ویژه دیده می شود و در غفلت و غیاب دستگاه هایی مانند وزارت نفت و بانک مرکزی؛ اقدام موثر دستگاه ها و نهادهای امنیتی می‌تواند خواسته مردم درباره برخورد قاطع با اخلالگران اقتصادی را براورده و اعتماد مردم به دستگاه نظارتی احیا و تقویت کند.

در پرونده تراستی‌های متخلف بررسی عملکرد وزارت نفت، شرکت ملی نفت و شبکه بانکی کشور باید زیر ذره‌بین نهادهای امنیتی قرار بگیرد. اگر میلیاردها دلار از منابع نفتی بازنگشته، باید مشخص شود چه فرآیندی برای اعتبارسنجی تراستی‌ها وجود داشته است.اگر تضامین دریافت‌شده ناچیز بوده، چه کسی این تضامین را تأیید کرده است؟

اگر یک تراستی بدهی قبلی داشته، چه کسی اجازه داده مجدداً نفت دریافت کند؟ اگر منابع حاصل از فروش نفت باید از طریق شبکه بانکی و مسیرهای مشخص به کشور بازگردد، بانک‌ها و بانک مرکزی در این فرآیند چه نقشی داشته‌اند؟

و مهم‌تر از همه آیا در این زنجیره صرفاً با ضعف مدیریتی و نظارتی مواجهیم یا احتمال وجود تخلف، سوءاستفاده و حتی تبانی در بخشی از این فرآیند نیز باید بررسی شود؟ این پرسشی است که پاسخ آن باید توسط نهادهای نظارتی، امنیتی و اطلاعاتی مشخص شود.

  کپی شد



 کتابخانه مرکزی کرمانشاه و ۱۹ سال انتظار!

کتابخانه مرکزی کرمانشاه و ۱۹ سال انتظار!

آرمان امروز : در روزگاری که رقابت کشورها دیگر تنها به میدان اقتصاد، صنعت یا قدرت نظامی محدود نمی‌شود، فرهنگ به مهم‌ترین سرمایه ماندگار ملت‌ها تبدیل شده است؛ سرمایه‌ای که هویت، انسجام اجتماعی، آینده علمی و حتی امنیت فکری یک جامعه را تضمین می‌کند. هر اندازه زیرساخت‌های فرهنگی یک کشور تقویت شود، مسیر توسعه در [ ]

 پیشنهاد اردوغان برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا

پیشنهاد اردوغان برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا

آرمان امروز : دفتر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه عصر چهارشنبه پس از مکالمه تلفنی بین اردوغان و سانای تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: رئیس‌جمهور اردوغان اظهار داشت که تنها راه‌حل اختلاف بین ایران و آمریکا از طریق مذاکره است و ما به عنوان ترکیه، از تلاش‌های دیپلماتیک برای صلح و ثبات پایدار [ ]

 عارف از تلاش‌های جهادگرانه استاندار کرمانشاه تقدیر کرد

عارف از تلاش‌های جهادگرانه استاندار کرمانشاه تقدیر کرد

دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور از «تلاش‌های جهادگرانه و بی‌وقفه» و «مدیریت» دکتر منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه تقدیر کرد.

 ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight تخمین زده‌اند که امسال حدود ۱۳۴‌میلیون سیم‌کارت الکترونیکی مسافرتی در سطح جهان استفاده خواهد شد که نسبت به 101.8میلیون در سال ۲۰۲۵ افزایش یافته است. مصرف‌کنندگان در حال دانلود سیم‌کارت‌های الکترونیکی از شرکت‌هایی مانند Airalo هستند که نزدیک به ۳۰۰‌میلیون دلار از سرمایه‌گذارانی از جمله شرکت سهام خصوصی CVC و Saily، اپراتوری متعلق به NordVPN، توسعه‌دهنده Nord Security، جمع‌آوری کرده است.

 پزشکیان :چه دلیلی وجود دارد که کامیون‌ها در مرز 20 روز در صف معطل بمانند؟

پزشکیان :چه دلیلی وجود دارد که کامیون‌ها در مرز 20 روز در صف معطل بمانند؟

آرمان امروز : در جلسه هیئت دولت، رفع موانع توسعه همکاری‌های اقتصادی با افغانستان و تسهیل مبادلات مرزی، آخرین وضعیت تأمین و ناترازی برق، مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارزها، توسعه تعاملات بانکی و تجاری با کشورهای منطقه و نیز دستاوردها و توانمندی‌های صنعت دفاعی کشور مورد بررسی قرار گرفت و رئیس‌جمهور بر ضرورت اقدام هماهنگ، [ ]

 «خیابان» در ترازوی نقد؛ بایدها و نبایدهای تاثیرگذار

«خیابان» در ترازوی نقد؛ بایدها و نبایدهای تاثیرگذار

آرمان امروز- عرفان بیوک‌نژاد: تجمعات خیابانی در شرایطی به یکی از جلوه‌های حضور اجتماعی و حمایت از کشور تبدیل شده‌اند که همزمان، ضرورت حفظ انسجام داخلی و هماهنگی میان عرصه‌های مختلف اثرگذاری مورد توجه قرار گرفته است. در چنین شرایطی، نحوه تداوم این تجمعات، میزان بازتاب دیدگاه‌های مختلف، پرهیز از بهره‌برداری‌های سیاسی و انتخاباتی و [ ]

 دیپلماسی در میدان بغداد

دیپلماسی در میدان بغداد

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: محمدباقر قالیباف روز چهارشنبه(۲۸ مرداد ۱۴۰۵) در جریان نخستین روز سفر خود به عراق در دیدار با نزار آمیدی رئیس جمهور عراق گفت: وظیفه خود می‌دانم از طرف رئیس جمهور کشورمان و مردم ایران و به ویژه بیت معظم و شخص رهبر انقلاب برای حضورتان در ایران جهت شرکت در مراسم تشییع [ ]

 پرش شگفت‌انگیز یونیتری

پرش شگفت‌انگیز یونیتری

دنیای اقتصاد: سهام شرکت یونیتری (Unitree)، یکی از بزرگ‌ترین سازندگان روبات‌های انسان‌نما در چین، در اولین عرضه عمومی سهام خود در روز چهارشنبه در شانگهای، در جدیدترین نشانه خوش‌بینی سرمایه‌گذاران نسبت به پیشرفت‌های فناوری چین، در ابتدا تا ۶۲۹ درصد افزایش یافت. به گزارش آسوشیتدپرس، این شرکت که در سال ۲۰۱۶ توسط کارآفرین وانگ شینگ در مرکز فناوری شرقی چین،‌ هانگژو، تاسیس شد، حدود 6.1‌میلیارد یوآن (۹۰۴‌میلیون دلار) در فهرست خود در بازار STAR به سبک نزدک بورس شانگهای جمع‌آوری کرد. قیمت هر سهم 150.8یوآن (22.36دلار) بود. سهام آن با ۴۶۰درصد افزایش به ۸۴۵یوآن (125.31دلار) رسید.