قیمت طلا امروز




 سایت فراز / ۳۲ ساعت قبل

جمهوریت: از تریبون وزارت کشور تا اخراج از کانادا؛ سلمان سامانی کیست؟

جمهوریت ـ نام «سلمان سامانی» طی روز‌های گذشته بار دیگر در فضای سیاسی و رسانه‌ای ایران مطرح شده است؛ این بار نه به عنوان سخنگوی وزارت کشور و نه در مقام یکی از...
 جمهوریت: از تریبون وزارت کشور تا اخراج از کانادا؛ سلمان سامانی کیست؟

به گزارش روزنامه جمهوریت ـ نام «سلمان سامانی» طی روز‌های گذشته بار دیگر در فضای سیاسی و رسانه‌ای ایران مطرح شده است؛ این بار نه به عنوان سخنگوی وزارت کشور و نه در مقام یکی از مدیران دولت حسن روحانی، بلکه با خبری از آن سوی مرزها: حکم اخراج او از کانادا تأیید شده است.

سامانی که در سال‌های گذشته یکی از چهره‌های شناخته‌شده مدیریتی در وزارت کشور بود، حالا در شرایطی با پرونده اخراج از کانادا مواجه شده که پیش‌تر نیز سابقه حضورش در ساختار مدیریتی جمهوری اسلامی و نقش او در وقایع سیاسی و امنیتی سال‌های پایانی دهه ۹۰ مورد توجه قرار گرفته بود.

اما سلمان سامانی کیست و چگونه از یک دندانپزشک و عضو شورای شهر در خراسان شمالی به یکی از مدیران ارشد وزارت کشور رسید؟

از فاروج تا وزارت کشور

سلمان سامانی متولد سال ۱۳۵۹ در خراسان شمالی است. تحصیلات دانشگاهی او در رشته دندانپزشکی و سپس حقوق عمومی، تصویری متفاوت از مسیر حرفه‌ای او ارائه می‌دهد؛ چرا که بخش اصلی فعالیتش در سال‌های بعد، نه در حوزه پزشکی، بلکه در ساختار اجرایی و سیاسی کشور رقم خورد.

سامانی فعالیت سیاسی و اجرایی خود را از شورای اسلامی شهر فاروج آغاز کرد و بعد‌ها در مجموعه‌های مدیریتی و نظارتی کشور حضور یافت.

نقطه عطف در مسیر مدیریتی او، همکاری با عبدالرضا رحمانی فضلی بود؛ چهره‌ای که در سال‌های بعد ریاست دیوان محاسبات و سپس وزارت کشور را بر عهده گرفت.

با حضور رحمانی فضلی در وزارت کشور، سامانی نیز به یکی از مدیران نزدیک به مجموعه مدیریتی او تبدیل شد و مسئولیت‌های مختلفی را در این وزارتخانه بر عهده گرفت.

او از جمله در حوزه‌های بازرسی، مدیریت عملکرد، امور حقوقی، انتخابات و امور مجلس فعالیت کرد و در مقطعی نیز به عنوان سخنگوی وزارت کشور در مقابل رسانه‌ها قرار گرفت.

به این ترتیب، نام سامانی از یک مدیر استانی در خراسان شمالی به یکی از چهره‌های شناخته‌شده در ساختمان خیابان فاطمی تهران رسید.

مردی که بیشتر از یک مدیر معمولی دیده شد

شاید مهم‌ترین دوره حضور سامانی در افکار عمومی، زمانی بود که به عنوان سخنگوی وزارت کشور فعالیت می‌کرد.

وزارت کشور در دولت روحانی یکی از کانون‌های مهم تحولات سیاسی کشور بود؛ از برگزاری انتخابات گرفته تا حوادث اجتماعی و اعتراضات.

سامانی در قامت سخنگوی این وزارتخانه، بار‌ها درباره موضوعات سیاسی و اجتماعی کشور مقابل دوربین خبرنگاران قرار گرفت و از مواضع وزارت کشور دفاع کرد.

همین سابقه بعد‌ها به یکی از محور‌های اصلی پرونده مهاجرتی او در کانادا تبدیل شد.

در جریان رسیدگی به پرونده اخراج سامانی، سابقه مدیریتی او در وزارت کشور و مسئولیتش در زمان آبان ۱۳۹۸ مورد توجه قرار گرفت. سامانی در دفاعیات خود اعلام کرده بود که از برخی تصمیمات و اقدامات انجام‌شده علیه معترضان اطلاعی نداشته و نقشی در نقض حقوق آنان نداشته است.

او حتی در یکی از جلسات رسیدگی گفته بود که از دستور مقام بالادست خود درباره برخورد با معترضان اطلاع نداشته است؛ ادعایی که در همان زمان بازتاب زیادی پیدا کرد.

با پایان دولت روحانی، مسیر سیاسی سامانی نیز تغییر کرد.

او در سال ۲۰۲۱ ایران را ترک کرد و با ویزای توریستی وارد کانادا شد. حضور یک مقام سابق وزارت کشور جمهوری اسلامی در کانادا، اما خیلی زود به مسئله‌ای حساس تبدیل شد.

در پی سیاست دولت کانادا برای برخورد با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، پرونده سامانی نیز در این کشور مورد بررسی قرار گرفت.

در نهایت، هیئت مهاجرت و پناهندگی کانادا در سال ۲۰۲۴ حکم اخراج او را صادر کرد.

سامانی، اما به این حکم اعتراض کرد و روند حقوقی پرونده ادامه یافت.

اکنون خبر تازه این است که دادگاه فدرال کانادا نیز درخواست او برای متوقف کردن روند اخراج را رد کرده است؛ موضوعی که عملاً راه را برای اجرای حکم اخراج او هموار کرده است. رسانه‌های داخلی طی روز‌های اخیر این خبر را با عنوان «اخراج معاون سابق وزیر کشور از کانادا» منتشر کرده‌اند.

یک پرونده با حاشیه‌های سیاسی

پرونده سامانی صرفاً یک پرونده مهاجرتی معمولی نیست.

مسئله اصلی برای مقام‌های کانادایی، سابقه سیاسی و مدیریتی او در جمهوری اسلامی بوده است. در اسناد پرونده، سمت‌های مختلف سامانی در وزارت کشور و به‌خصوص مسئولیت او در دوران اعتراضات آبان ۱۳۹۸ مورد توجه قرار گرفته است.

از سوی دیگر، سامانی تلاش کرده بود اهمیت نقش خود در ساختار اجرایی کشور را کمتر از آنچه مقام‌های کانادایی عنوان می‌کردند نشان دهد.

همین موضوع باعث شد پرونده او به یکی از پرونده‌های قابل توجه درباره حضور مقام‌های سابق جمهوری اسلامی در کانادا تبدیل شود.

در واقع، آنچه امروز درباره سامانی خبرساز شده، نتیجه برخورد دو تصویر از یک فرد است؛ تصویری که او در ایران از خود به عنوان یک مدیر دولتی ارائه می‌کرد و تصویری که اکنون در پرونده مهاجرتی کانادا درباره سوابق او مورد استناد قرار گرفته است.

از «سخنگوی وزارت کشور» تا «مقام سابق»

تغییر عنوان سامانی در فاصله چند سال، خود به اندازه کافی گویاست.

او روزگاری در نشست‌های خبری وزارت کشور می‌نشست و درباره تصمیم‌های دولت و حوادث سیاسی کشور توضیح می‌داد؛ امروز نامش در رسانه‌ها در کنار عباراتی همچون «مقام سابق وزارت کشور» و «حکم اخراج از کانادا» قرار گرفته است.

این تغییر البته فقط درباره سامانی نیست.

در سال‌های اخیر، پرونده حضور برخی مدیران و مقام‌های سابق جمهوری اسلامی در کشور‌های غربی بار‌ها به موضوعی بحث‌برانگیز تبدیل شده است؛ به‌خصوص زمانی که سوابق سیاسی و مدیریتی این افراد در ایران با پرونده‌های مهاجرتی آنها در کشور‌های مقصد گره خورده است.

پرونده سامانی نیز از همین منظر قابل توجه است.

او در ایران از مسیر ساختار رسمی قدرت بالا آمد، در دولت روحانی به یکی از مدیران شناخته‌شده وزارت کشور تبدیل شد و در نهایت پس از ترک کشور، با پرونده‌ای مواجه شد که سابقه همان مسئولیت‌ها را در برابرش قرار داد.

چرا نام سامانی دوباره بر سر زبان‌ها افتاد؟

پاسخ را باید در همین تناقض جست‌و‌جو کرد.

سلمان سامانی برای بخش مهمی از افکار عمومی، چهره‌ای است که در سال‌های دولت روحانی بار‌ها از پشت تریبون وزارت کشور درباره تحولات سیاسی و اجتماعی کشور سخن گفته است.

اما برای پرونده مهاجرتی کانادا، او یک مقام ارشد سابق جمهوری اسلامی است که سابقه حضور در ساختار وزارت کشور دارد.

اکنون با رد درخواست نهایی او برای توقف اخراج، فصل تازه‌ای در پرونده سامانی آغاز شده است.

شاید مهم‌ترین نکته این پرونده همین باشد؛ اینکه مسئولیت سیاسی، همیشه با پایان یک دولت یا ترک یک منصب به پایان نمی‌رسد. گاهی فردی سال‌ها بعد، در کشوری دیگر، دوباره با همان سوابق و تصمیم‌هایی مواجه می‌شود که روزگاری بخشی از کارنامه مدیریتی او بوده‌اند.

سلمان سامانی از ساختمان وزارت کشور به کانادا رفت؛ اما ظاهراً گذشته سیاسی‌اش پیش از خودش به آنجا رسیده بود.



۲ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

مخالفت چینی‌ها با کمپین فشار اقتصادی ترامپ | اعمال تحریم بر ایران کمکی به حل مساله نمی‌کند

به گزارش شهرآرانیوز، دولت چین پنجشنبه، ۲۹ مرداد، با کارزار موسوم به روز D اقتصادی ترامپ علیه ایران مخالفت و بر لزوم استفاده از ابزار‌های دیپلماتیک برای پایان‌دادن به درگیری تاکید کرد.

لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در پکن به خبرنگاران گفت: اعمال تحریم و فشار کمکی به حل مساله نمی‌کند. چین از طرف‌های مربوطه می‌خواهد که اقدامات مسئولانه‌ای اتخاذ کنند و مسائل را از طریق ابزار‌های دیپلماتیک و سیاسی حل کنند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه، ۲۸ مرداد، برنامه خود برای پیاده‌سازی آنچه که خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی انجام‌شده علیه هر کشوری نامیده می‌شود را اعلام و کارزار خود را برای منزوی‌کردن ایران تشدید کرد و به کشور‌ها و شرکت‌هایی که به تهران کمک می‌کنند، در مورد عواقب شدید اقتصادی هشدار داد.

وی گفت که ایالات متحده دنبال قطع کانال‌های مالی و تجاری است که از ایران حمایت اقتصادی می‌کنند.

در ادامه حتما بخوانید تکرار محاسبه غیرواقع‌بینانه آمریکا با تحریم ایران | ونس: فشار اقتصادی باعث می‌شود ایران به سوی بهبود رابطه با غرب حرکت کند

منبع: تابناک


۳ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

اولیانوف: آمریکا اهداف خود در قبال ایران را با فشار محقق نمی‌کند

به گزارش شهرآرانیوز، اولیانوف در واکنش به خبر‌هایی مبنی بر تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به مجازات هر کشوری که از ایران حمایت اقتصادی کند، این اظهارات را مطرح کرد.

به نقل از روسیا الیوم، او در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ایران چندین دهه است که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد. تهران در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ نشان داد که توان ایستادگی در برابر سیاست فشار حداکثری را دارد. اگر واشنگتن واقعاً می‌خواهد به هر یک از اهداف خود دست یابد، راه نادرستی را برگزیده است. نتایج مثبت تنها از طریق دیپلماسی صادقانه قابل دستیابی است. هرچه ایالات متحده زودتر به این واقعیت پی ببرد، بهتر خواهد بود.»

پیش‌تر، ترامپ از آغاز یک عملیات اقتصادی علیه ایران خبر داده و در حالی که آمریکا از دست یابی به اهداف خود علیه ایران عاجز مانده است، ترامپ از متحدان آمریکا خواست به واشنگتن بپیوندند.

منبع: ایسنا

در ادامه حتما بخوانید پوتین: ۳۰ گیگاوات ظرفیت هسته‌ای جدید در روسیه راه‌اندازی می‌شود | روسیه، پیشرو در زنجیره انرژی هسته‌ای جهان


۳ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

فرمانده انتظامی خراسان رضوی: استقامت، مهم‌ترین آموزه رهبر شهید برای نیرو‌های مسلح است

سردار احمد نگهبان در حاشیه برگزاری آیین بزرگداشت چهلم رهبر شهید انقلاب اسلامی که شامگاه پنجشنبه، ۲۹ مرداد، در حرم مطهر رضوی برگزار شد، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز اظهار کرد: پس از شهادت، سیدعلی خامنه‌ای نه‌تنها فراموش نشد بلکه راه و مکتب او، استقامت و پایداری‌اش، ایستادگی و ایمانش و همچنین اخلاص و روحیه مجاهدانه‌ای که در طول سال‌ها از خود نشان داد، امروز در وجود نیرو‌های مسلح، عموم مردم و خانواده‌های ما زنده است.

وی افزود: ما با مشاهده سال‌ها استقامت رهبر شهیدمان در برابر فشارها، تهدید‌ها و سختی‌ها، به این باور رسیدیم که راه پیشرفت و عبور از مشکلات، چیزی جز ایستادگی و پایداری نیست. ایشان به ما آموختند که در مسیر دفاع از آرمان‌ها و منافع ملت، نباید در برابر دشمن عقب‌نشینی کرد و نباید اجازه داد سختی‌ها اراده ما را متزلزل کند.

در ادامه حتما بخوانید استاندار خراسان رضوی: تحقق آرمان‌های امام شهید، مسئولیت ذاتی ما خراسانی‌هاست

فرمانده انتظامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای ما نیرو‌های مسلح، این میراث شاید از هر چیز دیگری روشن‌تر و ملموس‌تر باشد. وقتی استقامت و پایداری رهبر شهیدمان را دیدیم و سال‌ها شاهد ایستادگی ایشان بودیم، به این نتیجه رسیدیم که بهترین راه برای ما نیز همین است؛ استقامت، استقامت و استقامت.

نگهبان ادامه داد: امروز این کلام فقط یک شعار نیست بلکه تبدیل به یک باور و یک رویکرد در میان نیرو‌های مسلح و مردم شده است. راه ایشان با همین روحیه ادامه پیدا خواهد کرد و ما وظیفه خود می‌دانیم که با حفظ آمادگی، ایمان و پایمردی، از کشور و آرمان‌های ملت دفاع کنیم و اجازه ندهیم مسیر ایستادگی که ایشان برای ما به یادگار گذاشتند، متوقف شود.




 ببینید|قالیباف و هیئت پارلمانی ایران به زیارت حرم امام حسین(ع) رفتند - تسنیم
۵ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید|قالیباف و هیئت پارلمانی ایران به زیارت حرم امام حسین(ع) رفتند - تسنیم

رئیس مجلس و هیئت پارلمانی ایران در جریان سفر به عراق، به زیارت مضجع شریف امام حسین(ع) مشرف شدند.

 ترامپ: کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ را علیه ایران اجرا می‌کنم/ هر کشوری که به ایران کمک کند، خود نیز با پیامدهای اقتصادی سنگین مواجه خواهند شد
۹ ساعت قبل / سایت روزنو

ترامپ: کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ را علیه ایران اجرا می‌کنم/ هر کشوری که به ایران کمک کند، خود نیز با پیامدهای اقتصادی سنگین مواجه خواهند شد

دونالد ترامپ مدعی شد: امروز علیه ایران کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ای که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم.

 مجید انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است
۱۱ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

مجید انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است

مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است.

 آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی: اسلام‌آباد برای ازسرگیری مذاکرات، با ایران و آمریکا در تماس است
۱۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی: اسلام‌آباد برای ازسرگیری مذاکرات، با ایران و آمریکا در تماس است

مقام‌های پاکستانی می‌گویند رهبری سیاسی و نظامی این کشور همچنان با ایران و آمریکا در تماس است تا تلاش‌ها برای کاهش تنش و حرکت به سمت ازسرگیری مذاکرات را بررسی کند.

 ببینید| راز اهمیت تحلیل کودتای 28 مرداد بعد از 73 سال چیست؟ - تسنیم
۱۰ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید| راز اهمیت تحلیل کودتای 28 مرداد بعد از 73 سال چیست؟ - تسنیم

امام خمینی در توصیف نتیجه کودتا تعبیری به این مضمون داشتند که «محمدرضا رفت و رضاشاه برگشت».

 قالیباف: ملت ایران و عراق نگذاشتند سرنوشت‌شان توسط غربی‌ها تعیین شود
۸ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

قالیباف: ملت ایران و عراق نگذاشتند سرنوشت‌شان توسط غربی‌ها تعیین شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در تاریخ درباره ما خواهند نوشت که ما دو ملت ایران و عراق نپذیرفتیم پاورقی روایت‌های دیگران شویم و سرنوشت مان را در پایتخت‌های دولت‌های غربی ننوشتند.