قیمت طلا امروز




 روزنامه شرق / ۲۱ ساعت قبل

پکن خواستار روابط بهتر و بیشتر با تهران است

سفیر جمهوری خلق چین در ایران سالگرد پنجاه و پنجمین روابط دیپلماتیک را آغاز ارتباطات مؤثر و عمیق دانست که می‌تواند سطح جدید برای روابط دو کشور ایجاد کند.
 پکن خواستار روابط بهتر  و بیشتر با تهران است
به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

زونگ پی وو، سفیر جمهوری خلق چین در ایران در جلسه هم اندیشی به مناسبت پنجاه و پنجمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و چین اظهار داشت: در شرایط فعلی دولت چین خواستار ایجاد روابط بهتر  و بیشتر بین دو کشور می باشد. 

وی تصریح کرد: یکی از حوزه‌های مهم در روابط دوکشور؛ روابط خواهرخواندگی است که از آن می‌توان در بخش‌های فرهنگی، گردشگری، آموزش و پرورش، جوان، ورزشی و ارتباطات بهره گرفت.

همچنین وی با اشاره به جنگ آمریکا با ایران؛ با اقدامات غیرقانونی آمریکا و اسراییل علیه ایران مخالفت و عنوان کرد: رییس‌جمهور چین ۴ ابتکار جهت حفظ و ترویج صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه به سازمان ملل ارائه کرده است.

سفیر جمهوری خلق چین در پایان سالگرد پنجاه و پنجمین روابط دیپلماتیک را آغاز ارتباطات مؤثر و عمیق دانست که می‌تواند سطح جدید برای روابط دو کشور ایجاد کند. 

ایران و چین باید از فرصت تاریخی برای تعمیق روابط دو کشور استفاده کنند

علاءالدین بروجردی، رئیس انجمن دوستی ایران و چین، نیز در این مراسم ضمن قدردانی از سفیر و سفارت چین برای برگزاری این مراسم، روابط دو کشور را دارای ریشه‌هایی عمیق و تاریخی دانست و بر ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه تأکید کرد.

بروجردی با اشاره به سابقه تاریخی روابط ایران و چین اظهار کرد: تاریخ روابط دو کشور به هزاران سال پیش بازمی‌گردد و آنچه در اسناد تاریخی به عنوان روابط رسمی ثبت شده، به دوره اشکانیان و دودمان هان در چین بازمی‌گردد؛ زمانی که سفیر چین به دربار مهرداد دوم اشکانی اعزام شد و ارتباطات میان دو تمدن در مسیر تاریخی جاده ابریشم گسترش یافت.

وی ادامه داد: روابط ایران و چین در دوره‌های مختلف تاریخی فراز و نشیب‌هایی داشته، اما در نهایت در قرن بیستم وارد مرحله جدیدی شد و پس از برقراری روابط رسمی دیپلماتیک، زمینه برای توسعه همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور فراهم شد.

رئیس انجمن دوستی ایران و چین با اشاره به دوره جمهوری اسلامی ایران گفت: در این دوره روابط تهران و پکن روندی رو به رشد پیدا کرد و دیدارهای متقابل سران دو کشور و توسعه همکاری‌های دوجانبه، ابعاد تازه‌ای به مناسبات ایران و چین بخشید. همچنین در سال ۱۴۰۰، «برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله ایران و چین» به عنوان سندی مهم در مسیر توسعه روابط دو کشور به امضا رسید.

بروجردی با تأکید بر اهمیت این سند گفت: همکاری‌های ایران و چین نباید صرفاً به حوزه‌های سیاسی و اقتصادی محدود شود، بلکه باید ابعاد فرهنگی، اجتماعی، علمی و مردمی روابط نیز بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین نقش انجمن‌های دوستی را در تقویت مناسبات دو کشور مهم دانست و اظهار کرد: انجمن دوستی ایران و چین وظیفه خود می‌داند از همه ظرفیت‌ها و ارتباطات موجود برای تقویت همه‌جانبه روابط دو کشور استفاده کند.

رئیس انجمن دوستی ایران و چین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات اخیر منطقه و نظام بین‌الملل گفت: ملت ایران جنگ‌طلب نیست، اما در برابر تجاوز با قدرت ایستادگی می‌کند. وی افزود که جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارها و تهدیدها از مواضع خود دفاع کرده است.

بروجردی با اشاره به تحولات ژئوپلیتیکی جهان اظهار کرد: جهان در حال تجربه تغییرات مهمی است و حرکت نظام بین‌الملل از یک ساختار تک‌قطبی به سوی نظمی چندقطبی سرعت گرفته است. به گفته وی، در این شرایط ایران، چین و روسیه می‌توانند نقش مهمی در شکل‌گیری نظم جدید جهانی ایفا کنند.

وی همچنین با اشاره به اهمیت روابط راهبردی ایران و چین گفت: آنچه برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت دارد، تقویت روابط با چین و استفاده از ظرفیت‌های این کشور برای توسعه همکاری‌های دوجانبه است. تصمیم‌گیری درباره روابط دو کشور باید در بالاترین سطح انجام شود و فرصت تاریخی موجود برای گسترش مناسبات نباید از دست برود.

بروجردی همچنین بر ضرورت تقویت همکاری‌های پارلمانی تأکید کرد و گفت گروه دوستی پارلمانی ایران و چین در مجلس شورای اسلامی مسئولیت مهمی در توسعه همکاری‌های دو کشور بر عهده دارد و باید از ظرفیت‌های خود برای گسترش مناسبات استفاده کند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که روابط ایران و چین در دوره جدید، بیش از گذشته در مسیر همکاری‌های عملی، پایدار و همه‌جانبه قرار گیرد و مناسبات دو ملت در حوزه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، علمی، گردشگری و مردمی توسعه یابد.

پیش از این نیز رئیس انجمن دوستی ایران و چین بر نقش انجمن‌های دوستی به عنوان یکی از ظرفیت‌های مؤثر در تعمیق روابط تهران و پکن تأکید کرده بود. همچنین در ماه‌های اخیر سفیر چین در تهران در دیدار با اعضای انجمن دوستی ایران و چین، بر اهمیت این انجمن در ارتقای همکاری‌های دو کشور تأکید کرده است. منبع: ايسنا

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.



 کارنامه فاجعه‌بار ترامپ در خاورمیانه

کارنامه فاجعه‌بار ترامپ در خاورمیانه

لوموند با اشاره به شکست‌های پی‌درپی رئیس‌جمهور آمریکا در ضمن ماجراجویی‌ها و جنگ‌افروزی‌های مشترکش با رژیم صهیونیستی در غرب آسیا تاکید کرد در حالی که در دوران...

 شلیک موشک از یمن به امارات/انفجار شدید در جبل‌علی

شلیک موشک از یمن به امارات/انفجار شدید در جبل‌علی

منابع محلی از شنیده شدن صدای انفجار در منطقه جبل علی امارات خبر می‌دهند.

 «نبرد هرمز» روز چهلم | گزارش در حال به روز رسانی

«نبرد هرمز» روز چهلم | گزارش در حال به روز رسانی

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز سی و نهم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۴ روز می‌گذرد، ترامپ مدعی شده هیچ مذاکره‌ای...

 سقوط آزاد محبوبیت ترامپ

سقوط آزاد محبوبیت ترامپ

دنیای‌اقتصاد: تازه‌ترین نظرسنجی رویترز و ایپسوس نشان می‌دهد میزان محبوبیت دونالد ترامپ به پایین‌ترین سطح در دوران ریاست‌جمهوری‌اش سقوط کرده است. همزمان اکثریت قاطع آمریکایی‌ها از طولانی شدن جنگ ایالات متحده علیه ایران به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند. در این افکارسنجی چهار روزه که روز دوشنبه پایان یافت تنها ۳۳درصد از شرکت‌کنندگان عملکرد ترامپ در کاخ سفید را تایید کردند و ۶۴درصد مخالف رویکرد او بودند. این رقم نسبت به نظرسنجی اوایل ماه جاری میلادی که ۳۵درصد بود، 2 واحد درصد کاهش یافته و محبوبیت فعلی ترامپ اکنون با پایین‌ترین رکورد دوره قبلی او در دسامبر ۲۰۱۷ برابری می‌کند.

 ام اس ناو: ایران زنجیره تأمین ناو آبراهام لینکلن آمریکا را قطع کرد - تسنیم

ام اس ناو: ایران زنجیره تأمین ناو آبراهام لینکلن آمریکا را قطع کرد - تسنیم

یک رسانه خبری آمریکایی از قطع زنجیره تامین ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکا به دست ایران پرده برداشت.

 ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن رهبران حماس در غزه

ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن رهبران حماس در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد در حملات امروز خود به شهر غزه، رهبران حماس را هدف قرار گرفته است.

 اتهام «نفوذ سایبری» علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

اتهام «نفوذ سایبری» علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

دادستان‌های فدرال در نیویورک در ادعایی ۱۷ ایرانی را به «نفوذ سایبری» در دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی مستقر در ایالات متحده متهم کردند.

 فایننشال تایمز: آمریکا آسیا را ترک می‌کند؟

فایننشال تایمز: آمریکا آسیا را ترک می‌کند؟

تصمیم ترامپ برای کاهش رزمایش‌های نظامی مشترک با کره جنوبی، نگرانی‌های متحدان آمریکا در منطقه هند-اقیانوسیه را درباره قابلیت اتکا به واشنگتن عمیق‌تر کرد؛ متحدانی که پیش از این نیز با اظهارات او درباره تایوان با شک و تردید به آینده روابط با آمریکا می‌نگریستند.