قیمت طلا امروز




 روزنامه شرق / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

تلفات زلزله اندونزی به ۵۱ نفر رسید

شمار کشته شدگان زمین‌ لرزه‌ ۷.۷ ریشتری در شرق اندونزی به دست‌کم ۵۱ کشته و ۱۱۳ زخمی افزایش یافت و حدود پنج هزار نفر در پی این حادثه از مناطق آسیب‌دیده تخلیه شدند؛ در حالی که رانش زمین و مسدود شدن جاده‌ها عملیات امداد و نجات را با دشواری مواجه کرده است.
 تلفات زلزله اندونزی به ۵۱ نفر رسید
به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

به گزارش رویترز، «بنیامین پاولوس اکتاویانوس» معاون وزیر بهداشت اندونزی اعلام کرد که ۳۶ نفر در زمین‌لرزه صبح شنبه در استان «نوسا تنگارای شرقی» به‌شدت زخمی شدند و ۷۷ نفر نیز جراحات جزئی برداشتند.

بر اساس این گزارش، این زلزله که تاکنون حدود ۳۴۱ پس‌لرزه در اندونزی به دنبال داشته است، مرگبارترین زمین‌لرزه این کشور جنوب شرق آسیا از زمان زلزله سال ۲۰۲۲ در جاوه غربی است که صدها نفر را به کام مرگ کشاند.

آژانس ملی مدیریت بلایای اندونزی (BNPB) اعلام کرد که بیش از سه هزار و ۳۰۰ نفر در منطقه «سیکا» منازل خود را تخلیه کرده یا در یک سالن ورزشی اسکان یافته‌اند. برخی ساکنان این منطقه در نزدیکی خانه‌های فروریخته و زیر چادرهای موقت شب را سپری کردند و شماری از آسیب‌دیدگان نیز در چادری خارج از یک بیمارستان در شهر بندری «مامره» تحت درمان قرار گرفتند.

«سایمون سوباندی»، معاون فرماندار سیکا نیز به شبکه «کومپاس تی‌وی» گفت که تقریباً همه ساکنان این منطقه از ماندن در خانه‌ها هراس داشتند و شب را در ایوان یا چادرهای بیرون از خانه سپری کردند.

«تدی ایندرا ویجایا»، دبیر کابینه اندونزی، اظهار داشت که بیش از سه هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی و پلیس به منطقه اعزام شده‌اند. سازمان امداد و نجات اندونزی نیز از دسترسی نیروهای امدادی به بخش‌هایی از مامره که بر اثر رانش زمین مسدود شده بود خبر داد. آژانس مدیریت بلایا اعلام کرد که شمار مفقودان هنوز مشخص نیست و بیشتر افراد مفقود احتمالاً زیر آوار گرفتار شده‌اند؛ همچنین بیش از یک هزار و ۳۰۰ خانه آسیب دیده اند.

در پی قطعی برق، ۲۰ جایگاه سوخت متعلق به شرکت دولتی «پرتامینا» نیز از فعالیت خارج شده‌اند. آژانس مدیریت بلایا اندونزی اعلام کرد که دولت نوسا تنگارای شرقی در حال بررسی اعلام وضعیت اضطراری در سراسر استان است؛ اقدامی که امکان بسیج منابع و اختصاص بودجه برای مقابله با پیامدهای حادثه را فراهم می‌کند.

رویترز همچنین به نقل از آژانس ژئوفیزیک اندونزی گزارش داد که این منطقه در سال ۱۹۹۲ نیز شاهد زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۵ ریشتر بوده که خسارات گسترده‌ای برجا گذاشت. اندونزی با جمعیتی حدود ۲۹۰ میلیون نفر در امتداد «حلقه آتش» اقیانوس آرام قرار دارد؛ منطقه‌ای فعال از نظر لرزه‌ای که محل برخورد صفحات تکتونیکی است و به همین دلیل زمین‌لرزه‌ها و فوران‌های آتشفشانی در آن به‌طور مکرر رخ می‌دهد. منبع: ایرنا

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.



 علت تهدید عمان توسط ترامپ مشخص شد

علت تهدید عمان توسط ترامپ مشخص شد

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد واشنگتن مدعی است عمان در مذاکرات با ایران بر سر کنترل تنگه هرمز، امتیازهای زیادی واگذار کرده است.

 آیزنکوت دروازه تازه ورود به عصر پس از نتانیاهو

آیزنکوت دروازه تازه ورود به عصر پس از نتانیاهو

پیشتازی یاشار بر لیکود در نظرسنجی «کان» را نمی‌توان صرفاً جابه‌جایی یک کرسی دانست؛ این عدد می‌تواند بازتاب هزینه سیاسی جنگ غزه، رویارویی با ایران و پیامدهای سنگین بحران هرمز برای اسرائیل باشد.

 تبادل ۲۰۶ اسیر جنگی میان روسیه و اوکراین

تبادل ۲۰۶ اسیر جنگی میان روسیه و اوکراین

مقامات روسیه و اوکراین روز چهارشنبه هر کدام ۱۰۳ اسیر جنگی را با میانجیگری امارات متحده عربی مبادله کردند.

 حضور غیرقانونی فرمانده ارتش اسرائیل در جنوب سوریه

حضور غیرقانونی فرمانده ارتش اسرائیل در جنوب سوریه

به دنبال حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه «ابوالظهور» در حومه ادلب و افزایش تنش‌های این رژیم با دمشق و آنکارا، فرمانده ارتش اسرائیل به طور غیرقانونی در جنوب سوریه حضور پیدا کرد.

 اگر حزب‌الله به ما شلیک کند، ما به ایران حمله می‌کنیم!

اگر حزب‌الله به ما شلیک کند، ما به ایران حمله می‌کنیم!

نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی، در اظهاراتی تهدیدآمیز مدعی شد هرگونه حمله حزب‌الله باید به‌عنوان حمله مستقیم ایران تلقی شود و تل‌آویو در پاسخ، ایران را هدف قرار دهد.

 درخواست عراق از ایران برای صادرات نفت از تنگه‌هرمز

درخواست عراق از ایران برای صادرات نفت از تنگه‌هرمز

رئیس پارلمان عراق در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی ایران خواستار آن شد که برای عراق در صادرات نفت از مسیر تنگه هرمز استثنا در نظر گرفته شود.

 واکنش عربستان به حمله صهیونیست‌ها به فرودگاه نظامی سوریه

واکنش عربستان به حمله صهیونیست‌ها به فرودگاه نظامی سوریه

وزارت خارجه عربستان با شدیدترین لحن حملات هوایی رژیم صهیونیستی به فرودگاه نظامی ابوظهور در استان ادلب را محکوم کرد.

 کشورهای جهان درباره قدرت نظامی آمریکا دچار تردید شده‌اند

کشورهای جهان درباره قدرت نظامی آمریکا دچار تردید شده‌اند

انتقال اضطراری ناو آمریکا از سمت ژاپن به سوی منطقه باعث شده شک و تردیدهای کشورهای همپیمان در خصوص میزان توانمندی های نظامی واشنگتن برای حمایت از آنها تشدید شود.