قیمت طلا امروز




 روزنامه شرق / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

ترامپ: دوست دارم رئیس‌جمهور بعدی باشم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از کاهش نفوذ لابی اسرائیل در ایالات متحده سخن گفت و همچنین هشدار داد که در صورت پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای، آمریکا تحت «حکومت جهادی» قرار خواهد گرفت؛ تعبیری که خود او به کار برده است.
 ترامپ: دوست دارم رئیس‌جمهور بعدی باشم
به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از کاهش نفوذ لابی اسرائیل در ایالات متحده سخن گفت و همچنین هشدار داد که در صورت پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای، آمریکا تحت «حکومت جهادی» قرار خواهد گرفت؛ تعبیری که خود او به کار برده است.

ترامپ در مصاحبه‌ای با شبکه آمریکایی «ریل آمریکا وُیس» گفت: «بزرگ‌ترین تغییری که طی یک ربع قرن شاهد آن بوده‌ام، اتفاقی است که برای اسرائیل و یهودیان رخ داده است؛ آنها زمانی قدرتمندترین لابی را در واشنگتن داشتند.» حمله ترامپ به چاک شومر

ترامپ همچنین به چاک شومر، رهبر دموکرات‌ها در سنا که یکی از برجسته‌ترین سیاستمداران یهودی در تاریخ آمریکا به شمار می‌رود، حمله کرد و او را متهم کرد که از مواضع پیشین خود در حمایت از اسرائیل فاصله گرفته است.

ترامپ گفت: «به مجلس نمایندگان و افرادی مانند شومر نگاه کنید؛ او فلسطینی شده است.»

این اظهارات تازه‌ترین انتقاد ترامپ از کاهش حمایت بی‌قیدوشرط از اسرائیل در میان دموکرات‌های کنگره محسوب می‌شود. انتقادات پیشین

ترامپ سال گذشته نیز در اظهاراتی شومر را «فلسطینی» خوانده بود؛ اظهاراتی که با واکنش گسترده روبه‌رو شد و سازمان‌های یهودی و اسلامی آن را محکوم کردند، زیرا ترامپ از واژه «فلسطینی» برای توهین به ارشدترین مقام منتخب یهودی در آمریکا استفاده کرده بود

ترامپ در ۱۲ مارس ۲۰۲۵، در گفت‌وگو با خبرنگاران در دفتر بیضی کاخ سفید، درباره چاک شومر، سناتور دموکرات نیویورک، گفته بود: «او فلسطینی شده است.» ترامپ افزود: «او یهودی بود. دیگر یهودی نیست؛ او فلسطینی است.»

شومر، رهبر باسابقه اقلیت در مجلس سنا، از حامیان اسرائیل محسوب می‌شود، اما از راه‌حل دوکشوری برای مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت کرده و از عملکرد اسرائیل در جنگ غزه نیز انتقاد کرده است.

در واکنش به آن اظهارات، نهاد عوض، مدیر اجرایی شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR)، از ترامپ خواست عذرخواهی کند و تأکید کرد استفاده از واژه «فلسطینی» به‌عنوان یک توهین نژادپرستانه، «توهین‌آمیز و در شأن مقام ریاست‌جمهوری نیست».

همچنین اتحادیه ضد افترا (ADL)، یک سازمان یهودی آمریکایی، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «رئیس‌جمهور اختیارات بسیاری دارد، اما تعیین اینکه چه کسی یهودی است و چه کسی نیست، جزو آنها نیست. انجام چنین کاری و استفاده از واژه "فلسطینی" به‌عنوان توهین، در شأن هیچ رئیس‌جمهور آمریکایی نیست.» هشدار درباره «حکومت جهادی» در واشنگتن

ترامپ در بخش دیگری از این مصاحبه درباره انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا نیز صحبت کرد و گفت: «اگر اجازه دهیم طرف مقابل در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز شود، کشور تحت حکومت جهادی‌ها قرار خواهد گرفت.»

به نظر می‌رسد این اظهارات اشاره‌ای به پیروزی عبدالرحمن سید، نامزد مسلمان دموکرات، در انتخابات درون‌حزبی حزب دموکرات برای نامزدی انتخابات میان‌دوره‌ای در ایالت میشیگان در هفته گذشته باشد.

ترامپ به شبکه «ریل آمریکا وُیس» گفت: «حزب جمهوری‌خواه باید سیاست‌های خوبی داشته باشد تا بتوانیم در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز شویم.» تمایل ترامپ به یک دوره ریاست‌جمهوری دیگر

ترامپ بار دیگر تمایل خود برای حضور در یک دوره دیگر ریاست‌جمهوری را ابراز کرد؛ موضوعی که با توجه به محدودیت‌های قانون اساسی آمریکا با مانع روبه‌رو است.

او گفت: «دوست دارم رئیس‌جمهور بعدی باشم، زیرا ما در حال ساخت هزاران کارخانه هستیم و این کارخانه‌ها طی یک سال و نیم آینده افتتاح خواهند شد.»

ترامپ افزود: «هر کسی که رئیس‌جمهور بعدی ایالات متحده باشد، موفقیت‌هایی را که من به دست آورده‌ام به نام خودش ثبت خواهد کرد.»

پیش‌بینی‌ها حاکی از کاهش محبوبیت نامزدهای جمهوری‌خواه پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای سال ۲۰۲۶ است. ترامپ هفته گذشته نیز هشدار داده بود که اگر دموکرات‌ها در انتخابات ماه نوامبر آینده پیروز شوند، ممکن است او «آخرین رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه» باشد. منبع: انتخاب

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.



 پرادعای تنها در جنگ با ایران

پرادعای تنها در جنگ با ایران

درخواست‌های ترامپ از دیگر کشورها برای ورود به جنگ به در بسته برخورد کرده است و برخی کشورها هم خواستار استقلال نظامی از آمریکا شده اند.

 ترکیه و اسرائیل در چند قدمی رویارویی مستقیم

ترکیه و اسرائیل در چند قدمی رویارویی مستقیم

پس از سقوط اسد و تشدید حضور اسرائیل در سوریه، ترکیه و اسرائیل اکنون در آستانه رویارویی مستقیم قرار گرفته‌اند؛ سناریویی که می‌تواند آمریکا را دچار وحشت و بحران خطرناک کند.

 ورود جنگنده‌های ترکیه به آسمان یونان

ورود جنگنده‌های ترکیه به آسمان یونان

منابع یونانی از نقض حریم هوایی کشورشان توسط جنگنده‌های ارتش ترکیه خبر دادند.

 مصر: با ایران درباره کاهش تنش‌ها در منطقه در ارتباط هستیم

مصر: با ایران درباره کاهش تنش‌ها در منطقه در ارتباط هستیم

وزیر امور خارجه مصر از تماس‌های قاهره و تهران در مورد لزوم کاهش تنش‌ها در منطقه خبر داد.

 امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟

امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟

دعای شلیک موشک از سوی ایران و توقف مناسبات با تهران، در حالی از سوی امارات مطرح شده که مقام‌های ایرانی آن را رد کرده‌اند؛ همزمانی این ادعا با تحرکات تازه آمریکا، درباره انگیزه ابوظبی پرسش‌هایی جدی برمی‌انگیزد.

 متحد دیرینه علیه زلنسکی

متحد دیرینه علیه زلنسکی

دنیای اقتصاد: میخایلو فدوروف، وزیر دفاع سابق اوکراین، در بزرگ‌ترین چالش داخلی که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور، از زمان آغاز تهاجم تمام‌عیار روسیه در سال ۲۰۲۲ با آن روبه‌رو بوده است، خواستار انتخابات در زمان جنگ شد. فدوروف در یک سخنرانی تکان‌دهنده که در یوتیوب منتشر شد، گفت که دموکراسی در اوکراین «نمی‌تواند توسط روسیه گروگان گرفته شود». الجزیره در گزارش دیروز چهارشنبه نوشت، فدوروف گفت که اوکراین باید «یک مکانیسم قانونی، ایمن و واقع‌بینانه» برای شروع مجدد روند کامل دموکراتیک خود «حتی در شرایط یک جنگ طولانی» پیدا کند. قانون اوکراین در حال حاضر انتخابات را در زمان جنگ ممنوع می‌کند و از زمان آغاز تهاجم در سال ۲۰۲۲، هیچ چهره سیاسی مهمی به طور آشکار با این موضوع مخالفت نکرده است.

 چرا توافق مکه می‌تواند فرصتی برای ایران باشد؟

چرا توافق مکه می‌تواند فرصتی برای ایران باشد؟

ایران ممکن است دلایل بیشتری برای استقبال از پیمان مکه داشته باشد تا نگرانی از آن. آنچه استراتژیست‌های آن تصمیم می‌گیرند، خطوط کلی محیط استراتژیک آینده منطقه را شکل خواهد داد.

 اروپا هدف بعدی ایران در دور جدید جنگ

اروپا هدف بعدی ایران در دور جدید جنگ

یک منبع داخلی در گفتگو با رسانه‌ها اعلام کرد که ایران در صورت تجاوز آمریکا، هیچ محدودیتی برای پاسخ خود قائل نخواهد بود.