قیمت طلا امروز




 روزنامه شرق / ۱۴۰۵/۰۵/۱۵

تاکید نشست چهارجانبه امان بر ضرورت بازگشت به تفاهم ایران و آمریکا

تهران- ایرنا- وزرای خارجه عربستان، مصر، ترکیه و پاکستان در نشست چهارجانبه اردن، خواستار بازگشت به یادداشت تفاهم میان ایران و آمریکا و تداوم مسیر دیپلماسی برای جلوگیری از تشدید تنش‌های منطقه‌ای شدند.
 تاکید نشست چهارجانبه امان بر ضرورت بازگشت به تفاهم ایران و آمریکا

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

به گزارش پایگاه خبری العهد، وزرای خارجه عربستان، مصر، ترکیه و پاکستان در پنجمین نشست چهارجانبه خود که در حاشیه نشست وزارتی حمایت از قدس در امان، پایتخت اردن برگزار شد، آخرین تحولات منطقه را بررسی و بر ضرورت کاهش تنش‌ها از مسیر گفت‌وگو و دیپلماسی تأکید کردند.

شرکت‌کنندگان در این نشست، بازگشت به یادداشت تفاهم امضاشده میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده در ماه ژوئن را گامی مهم برای تقویت امنیت و ثبات منطقه دانسته و بر حمایت از تلاش‌ها برای دستیابی به توافقی پایدار تأکید کردند.

وزرای خارجه چهار کشور همچنین خواستار ادامه هماهنگی‌های مشترک و توسعه همکاری‌ها در چارچوب سازوکار چهارجانبه شدند و بر حمایت از راه‌حل‌های دیپلماتیک و میانجی‌گری‌های منطقه‌ای، از جمله تلاش‌های مشترک پاکستان و قطر، تأکید کردند.

در این نشست همچنین بر اهمیت تضمین امنیت آبراه‌های راهبردی، از جمله تنگه هرمز و باب‌المندب، حفظ آزادی کشتیرانی و صیانت از امنیت تجارت جهانی و بازارهای انرژی تأکید شد.

وزارت خارجه مصر اعلام کرد این گفت‌وگوها بر بررسی راه‌های مهار تنش‌های نظامی و تقویت روند آرام‌سازی اوضاع منطقه متمرکز بوده است.

خبرگزاری عربستان نیز از استقبال وزیران چهار کشور از تشکیل ائتلاف دریایی دفاعی چندملیتی برای حفاظت از مسیرهای بین‌المللی کشتیرانی و مقابله با تهدیدهای امنیت دریایی خبر داد.

این گفت‌وگوهای دیپلماتیک در حالی انجام می‌شود که کشورهای منطقه در تلاش هستند از طریق رایزنی‌های سیاسی، مانع از گسترش دامنه تنش‌ها و پیامدهای امنیتی آن در منطقه شوند.

آمریکا از ۱۶ تیر ماه ۱۴۰۵ (هفتم جولای ۲۰۲۶) در پی ادعای حمله به تعدادی از شناورهای عبوری از جنوب تنگه هرمز، با نقض «تفاهم نامه اسلام آباد» حملات تجاوزکارانه علیه ایران را از سر گرفت و محاصره دریایی را نیز از ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه ۲۳ تیرماه بار دیگر آغاز کرد.

ارتش آمریکا به دستور دونالد ترامپ ۱۳ شب پیاپی به بهانه امنیت تنگه هرمز به خاک ایران حملات تجاوزکارانه انجام داد که با دفاع قاطعانه نیروهای مسلح ایران پاسخ داده شد و سرانجام این حملات متوقف شد اما در هفتم مرداد ماه بار دیگر این حملات را انجام داد.

واشنگتن با ادعای دفاع از «آزادی کشتیرانی» و اجرای عملیات فریب برای کشتی‌های تجاری حضور و نقش خود را در منطقه توجیه می‌کند، در حالی که ایران تاکید دارد امنیت تنگه هرمز باید بر پایه همکاری کشورهای ساحلی و بدون مداخله نظامی قدرت‌های خارجی تامین شود.

  منبع: ایرنا

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.



۱۱ ساعت قبل / سایت مشرق

دیدارهای معاون وزیر خارجه روسیه با سفیران فلسطین، اردن و رژیم صهیونیستی

به گزارش مشرق از تارنمای وزارت امور خارجه روسیه، گئورگی بوریسنکو با عبدالحافظ نوفل سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در مسکو دیدار کرد.

در این دیدار، تمرکز طرفین بر اوضاع خاورمیانه و همچنین اوضاع منطقه درگیری فلسطین و اسرائیل، با تمرکز ویژه بر اوضاع نوار غزه بود.

همچنین برخی مسائل جاری همکاری‌های دوجانبه روسیه و فلسطین مورد بحث قرار گرفت.

بوریسنکو همچنین روز پنجشنبه با خالد شوابکا سفیر اردن در فدراسیون روسیه دیدار داشت.

این دیدار بر تعدادی از مسائل عملی در روابط روسیه و اردن متمرکز بود. همچنین تبادل نظر در مورد وضعیت خاورمیانه نیز انجام شد.

معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین به درخواست اودد یوسف سفیر رژیم صهیونیستی در مسکو با او دیدار کرد.

تارنمای وزارت امور خارجه روسیه گزارش داد: در این دیدار، طرفین در مورد تحولات اخیر در خاورمیانه، جایی که تنش‌ها همچنان پابرجاست، تبادل نظر کردند.

بوریسنکو و یوسف همچنین به چند موضوع دوجانبه، از جمله تدارک برای جشن سی و پنجمین سالگرد احیای کامل روابط دیپلماتیک روسیه و رژیم صهیونیستی در ماه اکتبر (مهر - آبان ۱۴۰۵) پرداختند.




 آخرین آمار از تلفات ارتش آمریکا در جنگ با ایران
۲۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

آخرین آمار از تلفات ارتش آمریکا در جنگ با ایران

تازه‌ترین آمار منتشر شده از سوی وزارت جنگ آمریکا (پنتاگون) نشان می‌دهد که در جریان تجاوز نظامی این کشور علیه ایران ۱۸ نظامی آمریکایی کشته و ۷۵۷ نظامی نیز مجروح شده‌اند.

 مرحله جدید حملات یمنی به عربستان آغاز شد
۲۱ ساعت قبل / سایت تابناک

مرحله جدید حملات یمنی به عربستان آغاز شد

منابع یمنی با اعلام جزئیات ۳ معادله خود علیه دشمن، به عربستان هشدار دادند که مرحله بعدی دردناک‌تر خواهد بود.

 سوریه پس از بمباران اسرائیل: پایگاه ابوظهور نباید به محل استقرار نظامی ترکیه تبدیل شود
۲۲ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

سوریه پس از بمباران اسرائیل: پایگاه ابوظهور نباید به محل استقرار نظامی ترکیه تبدیل شود

اسعد شیبانی، وزیر خارجه سوریه، گفت که به اسرائیل توضیح داده است که کشورش هیچ برنامه‌ای برای ایجاد یک پایگاه نظامی ترکیه در پایگاه هوایی ابوظهور ندارد.

 کره شمالی ۱۰ موشک بالستیک شلیک کرد
۱۶ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کره شمالی ۱۰ موشک بالستیک شلیک کرد

دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی پرتاب بیش از ۱۰ موشک بالستیک کوتاه‌برد کره شمالی در روز پنجشنبه را محکوم کرد و به ارتش خود دستور داد تا در طول رزمایش‌های مشترک جاری با ایالات متحده، آمادگی کامل خود را حفظ کند.

 آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد | کنترل بخش جنوبی تنگه هرمز با ادعای اکسویس
۱۸ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد | کنترل بخش جنوبی تنگه هرمز با ادعای اکسویس

دو مقام آمریکایی به آکسیوس گفته‌اند ارتش آمریکا طی هفته‌های اخیر به‌طور مخفیانه یک مسیر کشتیرانی در بخش جنوبی تنگه هرمز ایجاد کرده است که به نفتکش‌ها اجازه می‌دهد هر شب از این مسیر وارد تنگه شوند یا از آن خارج شوند.

 با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد
۲۱ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد

حسین الحاج حسن با اشاره به تثبیت قدرت ایران در منطقه گفت حزب‌الله با حمایت ایران، همچنان قاطعانه ایستاده است.