قیمت طلا امروز




 روزنامه شرق / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

خزر نباید به عرصه حضور قدرت‌های خارج از منطقه تبدیل شود

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه گفت: امنیت خزر نباید به عرصه‌ای برای رقابت یا حضور قدرت‌های خارج از منطقه تبدیل شود. کشورهای ساحلی خود قادرند و باید بتوانند درباره امنیت، ثبات و آینده خزر گفت‌وگو و تصمیم‌گیری کنند.
 خزر نباید به عرصه حضور قدرت‌های خارج از منطقه تبدیل شود

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه دریای خزر ظرفیت آن را دارد که به یکی از عرصه‌های اعتمادسازی و همکاری منطقه‌ای تبدیل شود، گفت: امنیت خزر نباید به عرصه‌ای برای رقابت یا حضور قدرت‌های خارج از منطقه تبدیل شود. کشور‌های ساحلی خود قادرند و باید بتوانند درباره امنیت، ثبات و آینده خزر گفت‌و‌گو و تصمیم‌گیری کنند.

کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزرات امور خارجه و نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور خزر در سخنانی به مناسبت روز خزر (۲۱ مردادماه) در مراسمی با حضور جمعی از مسئولان، کارشناسان و اعضای جامعه دیپلماتیک در سازمان حفاظت محیط زیست، بر اهمیت پهنه آبی دریای خزر و مسئولیت مشترک کشور‌های ساحلی در قبال آن تاکید کرد.  

وی گفت: ۲۱ مردادماه، روز خزر که یادآور اهمیت این پهنه آبی و مسئولیت مشترک کشور‌های ساحلی در قبال آن است. ۲۳ سال پیش در چنین روزی کشور‌های ساحلی دریای خزر، در تهران، کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط زیست دریای خزر، معروف به کنوانسیون تهران را به امضا رساندند و ۲۰ سال از اجرای آن می‌گذرد.

غریب‌آبادی افزود: دریای خزر برای ایران و کشور‌های ساحلی آن، همواره فراتر از یک پهنه آبی بوده است. خزر در طول تاریخ، بخشی از جغرافیا، هویت و مناسبات ملت‌های پیرامون خود بوده و در شکل‌گیری روابط بین جوامع این منطقه نقش داشته است. این دریا طی قرن‌ها نه‌تنها مسیر ارتباط و تجارت، بلکه بستری برای رفت وآمد انسان‌ها، انتقال فرهنگ‌ها، شکل‌گیری مناسبات اجتماعی و گسترش تعامل بین جوامع پیرامونی خود بوده است. این دریا در بسیاری از مقاطع تاریخی، بیش از آنکه عامل جدایی باشد، پل ارتباطی بین ملت‌ها بوده است.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: تحولات اخیر منطقه و به‌ویژه جنگ ۴۰روزه اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، و پیامد‌های آن، بار دیگر اهمیت ژئوپلیتیکی و راهبردی دریای خزر را بیش از پیش آشکار کرد و جایگاه این پهنه آبی را در محاسبات راهبردی کشور‌های ساحلی و مناسبات منطقه‌ای برجسته‌تر …




 در مراسم تجلیل از تلاش‌های خبرنگاران حوزه سیاست خارجی چه گذشت؟

در مراسم تجلیل از تلاش‌های خبرنگاران حوزه سیاست خارجی چه گذشت؟

مراسم تجلیل از تلاش‌های خبرنگاران حوزه سیاست خارجی با حضور وزیر امور خارجه برگزار شد.

 شنیده شدن صدای انفجار در این استان/ سپاه اطلاعیه داد

شنیده شدن صدای انفجار در این استان/ سپاه اطلاعیه داد

روابط عمومی سپاه از احتمال شنیده شدن صدای انفجار در شهرستان لردگان و حومه خبر داد.

 شماره ۲۳۰۷ روزنامه سازندگی پنج‌شنبه ۱۴۰۵/۰۵/۲۹

شماره ۲۳۰۷ روزنامه سازندگی پنج‌شنبه ۱۴۰۵/۰۵/۲۹


 تغییر ساختار جنسیتی در کنکور سراسری

تغییر ساختار جنسیتی در کنکور سراسری

آرمان امروز : آمار تازه منتشر شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، فراتر از یک گزارش ساده از تعداد داوطلبان، گویای یک تحول ساختاری در چشم‌انداز آموزشی ایران است. در حالی که روایت‌های سنتی، ورود به عرصه‌های علمی و دانشگاهی را حوزه‌ای با غلبه مردان می‌دانستند، آمارهای نوبت دوم آزمون سراسری، نشان‌دهنده یک «انقلاب [ ]

 ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران/ مذاکرات ایران و آمریکا به بن‌بست رسید؟

ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران/ مذاکرات ایران و آمریکا به بن‌بست رسید؟

ترامپ با تکرار ادعاهای خود درباره ایران و تنگه هرمز، از فعال بودن محاصره دریایی ایران و بی‌فایده بودن مذاکره با تهران سخن گفت.

 سوریه به تهدید جدید برای اسرائیل تبدیل شده است/ اسرائیل نگران چیست؟

سوریه به تهدید جدید برای اسرائیل تبدیل شده است/ اسرائیل نگران چیست؟

تلاش سوریه برای بازسازی ارتش و خرید سامانه‌های نظامی، به نگرانی تازه اسرائیل تبدیل شده است؛ به‌گونه‌ای که تل‌آویو این روند را تهدیدی علیه آزادی عمل نظامی خود در سوریه دانسته و همزمان با رایزنی با واشنگتن، برای تقویت توان نظامی دمشق خط قرمز تعیین کرده است.

 استقلال بدون تجارت!

استقلال بدون تجارت!

درباره اثرات محاصره دریایی بر زندگی مردم به‌قلم؛ فریدون مجلسی؛ تحلیلگر مسائل بین‌الملل

 همتی: مشکلات بانکی ایران و عراق طی هفته‌های آینده برطرف می‌شود

همتی: مشکلات بانکی ایران و عراق طی هفته‌های آینده برطرف می‌شود

رئیس کل بانک مرکزی گفت: مشکلات بانکی ایران و عراق طی هفته‌های آینده برطرف می‌شود.