قیمت طلا امروز




 روزنامه مردم سالاری / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

العربی الجدید:‌ نیروهای آمریکایی در اربیل جابه‌جا شده‌اند - مردم سالاری آنلاین

نیروهای آمریکایی مستقر در اربیل در شمال عراق در حال انجام عملیات گسترده‌ای برای جابه‌جایی و انتقال نیرو و تجهیزات هستند؛ این عملیات عمدتا در ساعات شب و بین پایگاه هوایی حریر (واقع در حومه شهر)، فرودگاه بین‌المللی اربیل و کنسولگری آمریکا در جاده صلاح‌الدین صورت گرفته است.
 العربی الجدید:‌ نیروهای آمریکایی در اربیل جابه‌جا شده‌اند - مردم سالاری آنلاین

به گزارش مردم سالاری آنلاین، به نظر می‌رسد این تحرکات بخشی از تدابیر مربوط به خروج باقی‌مانده نیروهای ایالات متحده از عراق باشد که بر اساس توافق حاصل‌شده میان واشنگتن و بغداد در سپتامبر ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده است. این عملیات همزمان با خنثی‌سازی تلاش برای حمله پهپادی به کنسولگری آمریکا در اربیل در سه‌شنبه گذشته و همچنین صدور هشدار امنیتی در روز شنبه توسط سفارت آمریکا در بغداد و کنسولگری این کشور در اربیل انجام می‌شود؛ هشداری که طی آن از شهروندان آمریکایی خواسته شده است تا برای احتمال تشدید وضعیت امنیتی آماده باشند.

سفارت آمریکا و کنسولگری آن در بیانیه‌ای خاطرنشان کردند که در بحبوحه تشدید تنش‌ها میان واشنگتن و تهران، تأسیسات دیپلماتیک ایالات متحده هدف قرار گرفته‌اند و منافع، شرکت‌ها و نهادهای مرتبط با آمریکا در مناطق مختلف جهان با خطر احتمالی مواجه هستند.

خروج کارکنان غیرضروری

منابع امنیتی و سیاسی در اربیل روز یکشنبه به العربی الجدید گفتند که روند خروج کارکنان غیرضروری با ارتش آمریکا از جمله تیم‌های مربیان و مشاوران در واقع از چند روز پیش آغاز شده و همزمان، تجهیزات مختلفی نیز از پایگاه حریر به فرودگاه اربیل منتقل شده است.

این منابع همچنین خاطرنشان کردند که عملیات انتقال شامل سامانه پدافندی «پاتریوت» آمریکا نیز می‌شد؛ سامانه‌ای که در چارچوب فرآیندی گسترده‌تر برای تغییر موقعیت استقرار و خروج نیروهای غیرضروری از عراق، از محل فعلی خود در پایگاه حریر به نزدیکی کنسولگری آمریکا واقع در جاده «صلاح‌الدین» (موسوم به خیابان بیرمام) منتقل شده است.

به گفته منابع، نیروهای آمریکایی در چارچوب روند پایان دادن به مأموریت نظامی ائتلاف بین‌المللی، عملا خروج مرحله‌ای خود را از آخرین پایگاه نظامی بزرگ آنها در عراق (پایگاه هوایی حریر) به مقصدهایی در خارج از این کشور آغاز کرده‌اند.

این منابع افزودند که اگرچه پیشتر تجهیزات و تسلیحات به نیروهای پیشمرگه منتقل شده بود اما سامانه‌های پدافند هوایی به‌ویژه سامانه‌های «پاتریوت» و «سیرام» به‌جای انتقال به خارج از …