قیمت طلا امروز




 روزنامه مردم سالاری / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

افشاگری تلگراف از وتوی نقشه موساد توسط اردوغان - مردم سالاری آنلاین

روزنامه بریتانیایی «تلگراف» در گزارشی اختصاصی افشا کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، با مداخله مستقیم نزد کاخ سفید، عملیات محرمانه و مشترک آمریکا و اسرائیل برای گسیل داشتن هزاران نیروی مسطح کرد از اقلیم کردستان عراق به داخل مرزهای غربی ایران را وتو کرده و مانع از اجرای این طرح شده است.
 افشاگری تلگراف از وتوی نقشه موساد توسط اردوغان - مردم سالاری آنلاین

به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛ روزنامه «تلگراف» نوشت در تاریخ ۱۱ فوریه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در اتاق وضعیت کاخ سفید در برابر دونالد ترامپ نشست تا او را برای ورود به جنگ و براندازی در ایران متقاعد کند. بخش اصلی نقشه پیشنهادی نتانیاهو بر سناریوی موساد و سی‌آی‌ای استوار بود؛ اعزام هزاران نیروی مسلح کرد تحت حمایت هوایی آمریکا از مرزهای اقلیم کردستان عراق به داخل ایران تا با ایجاد آشوب و شورش، زمینه سقوط حاکمیت را فراهم کنند.

اما گزاره اصلی که نتانیاهو در محاسبات خود ندیده بود، واکنش تند رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، بود. وتوی طرح موساد توسط آنکارا

به نوشته تلگراف، رئیس‌جمهور ترکیه که به هیچ وجه حاضر به پذیرش تسلیح و تقویت گروه‌های شبه‌نظامی کرد در نزدیک مرزهای خود نبود، مستقیماً وارد عمل شد و واشنگتن را تحت فشار گذاشت تا این طرح محرمانه را کاملاً متوقف کند.

یک مقام ارشد اسرائیلی که در نشست اتاق وضعیت حضور داشته، به تلگراف گفت: «برخی از شرایط پیش‌بینی‌شده به دلایلی که وارد آن نمی‌شوم محقق نشد؛ این ناکامی نه به دلیل نقص در دیدگاه، بلکه به دلیل شکست عملیاتی و تصمیماتی بود که اتخاذ شد.»

منابع اسرائیلی و منطقه‌ای تاکید دارند اردوغان به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، صراحتاً اعلام کرده بود که هیچ‌گونه خودمختاری یا تسلیح نیروهای کرد را در منطقه برنمی‌تابد؛ چرا که آنکارا بیش از چهار دهه است که با پ‌ک‌ک در جنگ است و مسلح شدن گروه‌های کرد در مرزهای شرقی را خطری مستقیم برای امنیت ملی خود می‌داند. «مسخره»؛ توصیف ترامپ از سناریوی نتانیاهو

بر اساس این گزارش، گزارش‌های نیویورک تایمز نیز نشان می‌دهد پس از جلسه اتاق وضعیت، مقامات آمریکایی ارزیابی کردند که طرح نتانیاهو برای حمله زمینی کردها به ایران کاملاً دور از واقعیت است. زمانی که جان راتکلیف، مدیر سازمان سی‌آی‌ای، گزارش ارزیابی اطلاعاتی را به دونالد ترامپ ارائه کرد، رئیس‌جمهور آمریکا سناریوی نخست‌وزیر اسرائیل برای تغییر رژیم را با یک واژه توصیف کرد: «مسخره».

با این حال، دونالد ترامپ بدش نمی‌آمد این گزینه را بیازماید. او در اول مارس با برخی رهبران کرد گفت‌وگو کرد و اسرائیل نیز حملاتی را به پایگاه‌ها و مبادی مرزی در غرب ایران انجام داد تا راه را برای پیشروی احتمالی باز کند.

ائتلافی از ۶ گروه کرد قرار بود در ۱۸ مارس عملیات را آغاز کند و تنها منتظر چراغ سبز نهایی کاخ سفید بود. اما با افشای ابعاد طرح و فشار هم‌زمان ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس  (که نسبت به تجزیه قومی ایران و بی‌ثباتی کامل خاورمیانه هشدار داده بودند) واشنگتن عقب‌نشینی کرد.

سخنگوی کاخ سفید نیز رسماً اعلام کرد آمریکا قصدی برای تسلیح کردها برای این منظور ندارد. با این حال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بارها اعتراف کرده‌است که سلاح‌هایی را برای ایجاد ناآرامی در ایران به اقلیم کردستان عراق ارسال کرده‌است. زلزله در موساد و ناکامی در واشنگتن

شکست این طرح و لغو عملیات موجی از خشم و سرخوردگی را در تل‌آویو ایجاد کرد. در پی این افتضاح عملیاتی، رومن گوفمان، رئیس موساد، دو تن از بلندپایه‌ترین مقامات این سازمان اطلاعاتی را که مسئول طراحی این نقشه بودند از سمت خود برکنار کرد.

در آخرین دیدار نتانیاهو و ترامپ در کاخ سفید در ۲۸ ژوئیه (آغاز مرداد ۱۴۰۵)، نخست‌وزیر اسرائیل بار دیگر سعی کرد موضوع تغییر رژیم را مطرح کند، اما باز هم در متقاعد کردن دونالد ترامپ ناکام ماند؛ طوری که رئیس‌جمهور آمریکا در نهایت فشار و تحریم اقتصادی طولانی‌مدت را به جای عملیات‌های نظامی ترجیح داد.





 پیام هشت حمله اسرائیل برای شخص اردوغان؛ پاسخ در راه است؟
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پیام هشت حمله اسرائیل برای شخص اردوغان؛ پاسخ در راه است؟

سردبیر رای‌الیوم حملات صهیونیست‌ها به فرودگاه ابوالظهور در سوریه را حامل پیام‌هایی برای اردوغان و ترکیه دانست.

 آخرین آمار از تلفات ارتش آمریکا در جنگ با ایران
۲۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

آخرین آمار از تلفات ارتش آمریکا در جنگ با ایران

تازه‌ترین آمار منتشر شده از سوی وزارت جنگ آمریکا (پنتاگون) نشان می‌دهد که در جریان تجاوز نظامی این کشور علیه ایران ۱۸ نظامی آمریکایی کشته و ۷۵۷ نظامی نیز مجروح شده‌اند.

 کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند
۱۹ ساعت قبل / سایت نورنیوز

کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند

سفر جرد کوشنر به مصر و سرزمین‌های اشغالی، در ظاهر برای احیای طرح صلح غزه انجام شد؛ اما همزمانی گفت‌وگو با حماس و حمایت از شروط تل‌آویو، دوگانگی راهبرد آمریکا و نیاز ترامپ به دستاوردسازی سیاسی را آشکارتر هم کرد.

 کره جنوبی: پیونگ‌یانگ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای دارد
۱۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

کره جنوبی: پیونگ‌یانگ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای دارد

وزیر دفاع کره جنوبی امروز گفت که تخمین زده می شود که کره شمالی بین ۸۰ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای داشته باشد. پیشتر رئیس جمهوری آمریکا مدعی شده بود که تعداد کلاهک های هسته ای پیونگ یانگ ۵۷ عدد است.

 ایران، تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا را محکوم کرد - تسنیم
۱۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ایران، تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا را محکوم کرد - تسنیم

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تحریم‌های تازه آمریکا علیه اقتصاد و تجارت کشورمان را محکوم کرد.

 ثروتمندترین مرد آسیا به حبس ابد محکوم شد
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

ثروتمندترین مرد آسیا به حبس ابد محکوم شد

بنیان‌گذار گروه «اورگرند» چین که زمانی ثروتمندترین مرد آسیا بود، روز پنجشنبه از سوی دادگاهی در چین به حبس ابد محکوم شد؛ پنج سال پس از آنکه فروپاشی این شرکت، اقتصاد و بازارهای مالی چین را تحت تاثیر قرار داد.