قیمت طلا امروز




 روزنامه مردم سالاری / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

موج گرمای بی‌سابقه در اروپا/قیمت برق تابستانی به اوج زمستانی رسید - مردم سالاری آنلاین

موج گرمای بی‌سابقه‌ای که تابستان سال جاری اروپا را دربر گرفته، موجب شده است قیمت برق به سطوحی افزایش یابد که معمولا در ماه‌های سرد زمستان و همزمان با اوج تقاضای برق برای گرمایش، مشاهده می‌شود.
 موج گرمای بی‌سابقه در اروپا/قیمت برق تابستانی به اوج زمستانی رسید - مردم سالاری آنلاین

موج گرمای بی‌سابقه در اروپا/قیمت برق تابستانی به اوج زمستانی رسید اروپا سریع‌ترین قاره جهان از نظر افزایش دماست و به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود که موج‌های گرمای تابستانی و پیامدهای آنها برای شبکه برق، در سال‌های آینده به پدیده‌ای رایج‌تر تبدیل شوند.

  افزایش تقاضا برای سرمایش و کاهش تولید برق

به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از ایسنا، در اواخر ژوئن و اواسط جولای، همزمان با نزدیک شدن به شدیدترین روزهای موج گرما، قیمت برق اروپا به سرعت افزایش یافت، زیرا خریداران بازار برق برای تامین تقاضای فزاینده استفاده گسترده از تجهیزات سرمایشی رقابت می‌کردند.

این فشار قیمتی با کاهش تولید نیروگاه‌های هسته‌ای فرانسه، نیروگاه‌های گازی آلمان و انگلیس و همچنین افت تولید مزارع بادی اروپا به دلیل کاهش سرعت باد، تشدید شد.

داده‌های گروه بورس اوراق بهادار لندن (LSEG) نشان می‌دهد که در ۲۳ ژوئن، قیمت برق تحویلی روز بعد در آلمان به ۲۱۰ یورو به ازای هر مگاوات ساعت رسید. همچنین قیمت قراردادهای برق در فرانسه و انگلیس نیز به بالاترین سطوح از ژانویه ۲۰۲۵ افزایش یافت.

آلساندرو آرمینیا، تحلیلگر شرکت «کپلر» (Kpler) گفت: تغییرات اقلیمی فقط به معنای افزایش میانگین دما نیست، بلکه وقوع رویدادهای شدیدتر را نیز بیشتر می‌کند. به همین دلیل، موج‌های گرما به تدریج به وضعیت عادی تبدیل خواهند شد و بر قیمت گاز و برق تاثیر خواهند گذاشت. وی پیش‌بینی کرد که تابستان آینده نیز نوسانات بیشتری در بازار انرژی رخ دهد.

  گرمای هوا ظرفیت نیروگاه‌های هسته‌ای را کاهش می‌دهد

طبق داده‌های اندیشکده «امبر» (Ember)، نیروگاه‌های هسته‌ای، بزرگ‌ترین منبع تولید برق در اتحادیه اروپا هستند و حدود ۲۳ درصد برق این منطقه را تامین می‌کنند. راکتورهای هسته‌ای فرانسه که بزرگ‌ترین ناوگان هسته‌ای اروپا را تشکیل می‌دهند، برای خنک‌سازی از آب رودخانه‌ها استفاده می‌کنند.

با افزایش دمای آب رودخانه‌ها در زمان موج گرما، این نیروگاه‌ها ناچار می‌شوند برای رعایت استانداردهای زیست‌محیطی، توان تولید خود را کاهش دهند.

بر اساس داده‌های شرکت «کپلر»، هنگامی که دمای هوا در برخی مناطق فرانسه از ۴۰ درجه سانتی‌گراد عبور کرد، تولید برق هسته‌ای این کشور طی چند روز بیش از ۹ گیگاوات کاهش یافت و ۱۲ راکتور از مجموع ۵۷ راکتور تحت تاثیر قرار گرفتند. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد دمای بالای رودخانه‌های مورد استفاده در خنک‌سازی نیروگاه‌ها در بخش عمده‌ای از تابستان تداوم خواهد داشت.

  کاهش بازده نیروگاه‌های گازی و پنل‌های خورشیدی

نیروگاه‌های گازی که نزدیک به ۱۷ درصد برق اتحادیه اروپا را تولید می‌کنند، در هوای بسیار گرم با افت بازده مواجه می‌شوند، زیرا کاهش چگالی هوا موجب کاهش میزان اکسیژن ورودی و در نتیجه افت راندمان احتراق سوخت می‌شود. داده‌های شرکت تحقیقاتی «ریستاد انرژی» نشان می‌دهد که در دمای ۳۰ درجه سانتی‌گراد، توان تولید یک نیروگاه گازی معمولی می‌تواند حدود هفت تا ۱۲ درصد کاهش یابد.

همزمان، قیمت گاز نیز به دلیل اختلال در جریان انتقال انرژی از خاورمیانه در پی تهاجم آمریکا علیه ایران، به بالاترین سطوح خود از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲ نزدیک شده و همین موضوع هزینه تولید برق را افزایش داده است.

پنل‌های خورشیدی نیز در دماهای بسیار بالا با کاهش بازده روبه‌رو می‌شوند، زیرا افزایش دمای سلول‌ها موجب افت ولتاژ تولیدی آنها می‌شود؛ حتی اگر تابش خورشید بسیار زیاد باشد.

  افزایش تقاضای سرمایش در تابستان‌های داغ‌تر

اگرچه استفاده از سیستم‌های تهویه مطبوع در اروپا هنوز به اندازه برخی کشورهای آسیایی یا آمریکا فراگیر نیست، اما با گرم‌تر شدن تابستان‌ها و افزایش دفعات وقوع موج‌های گرما، استفاده از تجهیزات سرمایشی به سرعت در حال افزایش است. در نتیجه، نوسانات ناشی از شرایط آب‌وهوایی در تقاضای برق نیز بیشتر شده است.

لوران باتای، معاون اجرایی عملیات اروپایی شرکت «اشنایدر الکتریک» گفت: مشکل اصلی، ناهماهنگی میان عرضه و تقاضاست؛ در زمان وقوع موج گرما، تولید برق کاهش می‌یابد، در حالی که همزمان تقاضا برای برق افزایش پیدا می‌کند.

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، در انگلیس نیز اپراتور ملی سامانه انرژی در ۲۳ ژوئن برای نخستین بار در تاریخ انگلیس، هشدار کمبود ظرفیت تولید برق تابستانی صادر کرد و از تولیدکنندگان خواست برای حفظ پایداری شبکه، تولید خود را افزایش دهند.





 بازار نفت در واکنش به اظهارات ترامپ صعودی شد
۱۰ ساعت قبل / روزنامه تعادل

بازار نفت در واکنش به اظهارات ترامپ صعودی شد

به گزارش ایرنا، قیمت آتی نفت خام برنت دریای شمال در معاملات ساعات اخیر بازار‌های آسیا، ۱.۵۹ درصد افزایش یافت و به ۹۳.۰۸ دلار در هر بشکه رسید. قیمت آتی نفت وس...

 قیمت طلا، سکه و دلار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ | دلار به کانال ۱۸۹ هزار برگشت؛ طلا و سکه صعودی شدند
۱۳ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت طلا، سکه و دلار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ | دلار به کانال ۱۸۹ هزار برگشت؛ طلا و سکه صعودی شدند

اقتصادنیوز: بازار در آخرین روز معاملاتی هفته دو مسیر متفاوت را تجربه کرد؛ دلار پس از صعود هیجانی روز گذشته به کانال ۱۸۹ هزار تومان برگشت، اما طلا و سکه با صعود اونس تا ۴۵۲۴ دلار، معاملات را در کانال‌های بالاتر آغاز کردند.

 آمریکا با هوش مصنوعی به جنگ زباله‌های هسته‌ای می‌رود
۱۳ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

آمریکا با هوش مصنوعی به جنگ زباله‌های هسته‌ای می‌رود

آمریکا در حال توسعه نسل جدیدی از فناوری‌های هوشمند برای مقابله با یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های صنعت هسته‌ای، یعنی مدیریت و پاکسازی زباله‌های هسته‌ای است.

 جهش ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات خگلپا
۱۰ ساعت قبل / سایت صدای بورس

جهش ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات خگلپا

شرکت فنرسازی زر گلپایگان (خگلپا) در پی توافق با مشتری عمده خود، سازه‌گستر سایپا، از افزایش حدود ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات اصلی خبر داد.

 قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۵ | واکنش بازار ارز به صحبت‌های همتی
۸ ساعت قبل / سايت نبض بورس

قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۵ | واکنش بازار ارز به صحبت‌های همتی

بازار ارز در آخرین روز هفته بار دیگر به ابهام‌های سیاسی و ارزی واکنش نشان داد؛ دلار آزاد با عبور از مرز ۱۹۰ هزار تومان، در سطح ۱۹۰ هزار و ۱۰۰ تومان ایستاد. ه...

 کالا برگ در محاصره گرانی | نفت ما
۱۵ ساعت قبل / سایت نفت ما

کالا برگ در محاصره گرانی | نفت ما

دی ماه سال گذشته بود که همزمان با حذف ارز ترجیحی، کالابرگ یک میلیون تومانی به همه مردم ایران داده شد. کالابرگی که قرار بود با تغییر نرخ کالاهای اساسی نیز اعتبار آن افزایش یابد اما نه تنها این رقم ثابت مانده بلکه برخی فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ نیز به دنبال لغو قرارداد هستند و برخی از آنها نیز فروش با اعتبار کالابرگ را متوقف کردند.