قیمت طلا امروز




 سایت شفقنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

سخنگوی سپاه: تنگه هرمز به ابزار استراتژیک قدرت تبدیل شده است

شفقنا-سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه جغرافیا پس از سال‌ها حاشیه رفتن از معادلات نظامی، اکنون با قدرت به قلب جنگ بازگشته است، تصریح کرد: تنگه هرمز امروز دیگر صرفا یک گذرگاه اقتصادی نیست، بلکه به یک «ابزار استراتژیک قدرت و جنگ» در تقابل‌های جهانی تبدیل شده است. به گزارش شفقنا از [ ]
 سخنگوی سپاه: تنگه هرمز به ابزار استراتژیک قدرت تبدیل شده است



فیصل بن‌فرحان: دیپلماسی، گفت‌وگو و ابزارهای مسالمت‌آمیز همچنان اولویت‌های ما هستند

 فیصل بن‌فرحان: دیپلماسی، گفت‌وگو و ابزارهای مسالمت‌آمیز همچنان اولویت‌های ما هستند
 خبرگزاری ایسنا / ۲۴ دقیقه قبل
وزیر امور خارجه عربستان بر لزوم باز، امن و عاری‌بودن تنگه هرمز، باب‌المندب و تمام مسیرهای دریایی از هر گونه تهدید تأکید کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری عربستان (واس)، وزیر امور خارجه عربستان در دیدار با توشیمیتسو موتگی، وزیر امور خارجه ژاپن، در حاشیه سومین نشست گفت‌وگوی استراتژیک بر اهمیت حفاظت از آزادی دریانوردی در تمام آبراه‌های بین‌المللی تأکید کرد.

شاهزاده فیصل بن فرحان خاطرنشان کرد که امنیت دریایی برای هر دو کشور از اولویت بالایی برخوردار است. او افزود: «پادشاهی سعودی با تمرکز بر راه‌ حل‌های دیپلماتیک جامع و پایدار که به منابع بی‌ثباتی در منطقه ما می‌پردازند، به تلاش‌هایش برای کاهش تنش‌ها و جلوگیری از درگیری‌های جدید ادامه می‌دهد.»

بن فرحان تأکید کرد: «دیپلماسی، گفت‌وگو و ابزارهای مسالمت‌آمیز همچنان اولویت‌های ما هستند و ما نقش ژاپن در حمایت از اصول حقوق بین‌الملل، کمک‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آن و مواضعش در حمایت از ثبات و راه‌ حل‌های مسالمت‌آمیز را ارج می‌نهیم.»

انتهای پیام



تصرف تنگه هرمزیک خیال‌پردازی است! | جهان نیوز

 تصرف تنگه هرمزیک خیال‌پردازی است! | جهان نیوز
 سایت جهان نیوز / ۲۶ دقیقه قبل
تحلیلگر ارشد آمریکایی گفت: ادعای ترامپ برای تصرف تنگه هرمز «خیال‌پردازی» و عملاً غیرممکن است.

تحلیلگر ارشد آمریکایی گفت: ادعای ترامپ برای تصرف تنگه هرمز «خیال‌پردازی» و عملاً غیرممکن است.



ترامپ یک رویکرد تازه در جنگ علیه ایران آزمایش می‌کند: عقب‌نشینی!

 ترامپ یک رویکرد تازه در جنگ علیه ایران آزمایش می‌کند: عقب‌نشینی!
 سایت اطلاعات آنلاین / ۱ ساعت قبل
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، هفته‌هاست تلاش می‌کند تا تحولات مثبتی را در جبهه جنگ و مذاکره با ایران ایجاد کند، اما موفقیت چندانی نداشته است.

به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از سی‌ان‌ان، روز سه‌شنبه، به نظر می‌رسید ترامپ رویکرد جدیدی را اتخاذ کرده است. به گفته یک مقام آمریکایی، او به نمایندگان ارشد دولت گفته است که گفتگوهای خود با ایران را متوقف کنند. علاوه بر این، مقامات کاخ سفید اخیراً به متحدان سیاسی خود اطلاع داده‌اند که در حال تغییر راهبرد خود هستند - از «هر چه سریع‌تر ایران را سرکوب کنید» به «خفه کردن» در طول زمان.

ترامپ به جای اینکه ادعا کند مذاکرات به خوبی پیش می‌رود و توافق جدیدی در شرف وقوع است - همانطور که بارها از زمان فروپاشی آتش‌بس امضاشده در ماه ژوئن ادعا کرده - اعلام کرد که هیچ شکلی از دیپلماسی در جریان نیست.

او در رسانه‌های اجتماعی نوشت: «هیچ مذاکره یا گفتگویی با جمهوری اسلامی ایران در حال انجام یا برنامه‌ریزی نیست. محاصره دریایی با تمام قوا و به قوت خود باقی است. تنگه هرمز باز و فعال است. همه مین‌های آبی برداشته یا منفجر شده‌اند. از توجه شما به این موضوع متشکریم!»

در واقع، تردد از تنگه هرمز همچنان بسیار کم است و کشتی‌هایی که از این آبراه کلیدی عبور می‌کنند، همچنان هدف آتش موشک‌های ایرانی قرار می‌گیرند.

با این حال، ترامپ که از تلاش‌های به بن‌بست رسیده برای بازگشایی تنگه ناامید شده و با سوالات فزاینده‌ای در مورد تلفات جنگ نامحبوب بر ارتش ایالات متحده روبروست، نشان می‌دهد که آماده است از این درگیری فاصله بگیرد.

مقامات روز سه‌شنبه گفتند که دستور ترامپ به تیم مذاکره‌کننده‌اش - شامل جی. دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور و استیو ویتکاف و جارد کوشنر، فرستادگان - مبنی بر عدم تعامل با تهران، پس از «مذاکرات مثبت» با این کشور بوده است.

مقامات گفتند، اما ترامپ هنوز از عدم تمایل تهران به تسلیم شدن در برابر خواسته‌هایش راضی نیست. او می‌خواهد منتظر بماند تا رهبران این کشور تمایل جدیدی برای دستیابی به توافقی که او به دنبال آن است، قبل از تعامل مجدد نشان دهند.

یک روز قبل از پست ترامپ در شبکه‌های اجتماعی، کوشنر در سفری به خاورمیانه، ارزیابی خوش‌بینانه‌تری از مذاکرات ارائه داد. او در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز گفت که گفتگوها بین ایالات متحده و ایران «احتمالاً قوی‌تر» از همیشه است و افزود که تیم آمریکایی با چهره‌های مختلف درون رژیم در حال گفتگو است.

او گفت: «آنها به شکلی بسیار قوی در حال تعامل هستند و این کاملاً مثبت است. ما گفتگوهای بسیار مثبت و فعالی داریم.» مقامات ایران بارها اعلام کرده‌اند که گفتگوهای مستقیم آنها با ایالات متحده نادرست است. ترامپ پیش از این از این انکارها خشمگین شده و گفته بود که ایران در حال بازی کردن است و مقامات مشتاقند در گفتگوهای خصوصی‌تر به توافق برسند.

در پشت صحنه، به گفته افراد آگاه، ترامپ از خطوط در حال ظهور ترتیباتی که ایران سعی دارد با عمان در مدیریت ترافیک از طریق تنگه هرمز به آن ضربه بزند، ناراضی شده است. او این هفته به عمان حمله و تهدید کرد که این کشور خلیج فارس را با بمب هدف قرار خواهد داد، گرچه این کشور برای دهه‌ها به عنوان شریک راهبردی ایالات متحده عمل کرده است.

او روز دوشنبه در دفتر بیضی شکل به خبرنگاران گفت: «فکر نمی‌کنم آنها خیلی خوب رفتار کرده باشند، اما ما خیلی راحت با آنها برخورد خواهیم کرد - درست مثل دیگران.» ایران و عمان هر دو در امتداد تنگه هرمز خط ساحلی دارند و این توافق، همانطور که مقامات منطقه‌ای توصیف کرده‌اند، به معنای کنترل هر کشور بر ترافیک ورودی و خروجی از خلیج فارس خواهد بود.

در داخل کاخ سفید نگرانی‌هایی وجود دارد که این طرح، که هنوز نهایی نشده است، می‌تواند کنترل ایران بر این آبراه را تشدید کند. برخی از مقامات معتقدند عمان در مذاکرات، به جای اینکه به عنوان یک شریک بی‌طرف عمل کند، بیشتر به ایران تمایل داشته تا به ایالات متحده.

از جمله پیشنهادهایی که ترامپ و مقامات ارشد آمریکایی با آن مخالفند: اخذ عوارض از کشتی‌هایی که به دنبال عبور از تنگه هستند. ترامپ اصرار داشته است هیچ‌گونه عوارض یا پرداخت دیگری مجاز نیست، اما برخی نسخه‌های این توافق که منتشر شده‌اند شامل هزینه‌های مربوط به حفاظت از محیط زیست یا امنیت است.

ترامپ این نحوه عملکرد کانال را پیش‌بینی نمی‌کند. او خواهان توافقی است که این گذرگاه را به طور کامل به وضعیت پیش از جنگ خود بازگرداند، زمانی که ترافیک نامحدود از طریق این آبراه بین‌المللی جریان داشت. دولت او بارها گفته است که اجازه دادن به هر کشوری برای اعمال کنترل بر این تنگه، سابقه‌ای خطرناک ایجاد خواهد کرد.

با وجود اینکه ترامپ این هفته ادعا کرد هدف اصلی او همچنان جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای است، بازگرداندن ترافیک در این تنگه به ​​چالش اصلی جنگ تبدیل شده است.

مقامات آمریکایی گفته‌اند انتظار می‌رود ایالات متحده به زودی تحریم‌های جدید و خردکننده‌ای را علیه ایران اعمال کند، شاید همین هفته. مقامات نظامی، از جمله پیت هگست، وزیر دفاع، گفته‌اند که نیروهای آمریکایی در منطقه آماده‌اند تا محاصره بنادر ایران توسط ایالات متحده را برای همیشه اجرا کنند.

ترامپ و تیمش معتقدند فشار اقتصادی بر ایران در نهایت باعث خواهد شد تهران شرایط او را برای پایان دادن به جنگ بپذیرد. اما مقامات ایرانی نیز ترامپ را تحت فشار سیاسی برای خروج از جنگ می‌دانند که منجر به بن‌بست می‌شود.

فشار نظامی نیز ترامپ را مجبور به مذاکره برای خروج از جنگ کرده است. استقرار طولانی دارایی‌های نظامی ایالات متحده در منطقه - از جمله ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن - به دلیل تلفاتی که بر کشتی‌ها و ملوانان آنها وارد کرده است، مورد بررسی دقیق قرار گرفته و ترامپ اذعان کرده است که ذخایر پیشرفته‌ترین مهمات پس از شش ماه جنگ در جایی که او دوست دارد، نیستند.

اما تاکنون، او در برابر درخواست‌های فزاینده جمهوری‌خواهان برای یافتن راه خروجی به جنگ مقاومت کرده و اصرار دارد که هیچ کمبود زمانی احساس نمی‌کند.



پشت‌پرده حیرت ایرانی‌ها از خودروهای عراقی/ کشورهای منطقه برای تجارت و انرژی چه مسیرهایی را جایگزین تنگه هرمز کردند؟ +فیلم

 پشت‌پرده حیرت ایرانی‌ها از خودروهای عراقی/ کشورهای منطقه برای تجارت و انرژی چه مسیرهایی را جایگزین تنگه هرمز کردند؟ +فیلم
 روزنامه دنیای اقتصاد / ۲ ساعت قبل
ویدیویی از واکنش مردم ایران به خودروی یک گردشگر عراقی، یک سوال مهم را مطرح می‌کند: چرا دیدن بعضی خودروها در ایران هنوز می‌تواند چنین واکنشی ایجاد کند؟

​در «تیتر یک» امروز، صنعت در دو سوی متفاوت یک معادله قرار گرفته است؛ از یک سو، فشار هزینه و ضعف تقاضا و از سوی دیگر، تغییر قواعد رقابت و حرکت به سمت صنعت هوشمند و همکاری داده‌محور.تازه‌ترین آمارها از افزایش بی‌سابقه تورم نهاده‌های صنعتی خبر می‌دهند؛ تورمی که در بهار ۱۴۰۵ به ۱۰۹ درصد رسیده و می‌تواند در ماه‌های آینده خود را در قیمت کالاهای نهایی نشان دهد. هم‌زمان، شامخ تیرماه از تداوم افت فعالیت صنعتی حکایت دارد؛ شرایطی که در صنایع غذا و نفت، هم در سمت عرضه و هم تقاضا خود را نشان داده است. اما در سوی دیگر، صنعت جهانی در حال تعریف دوباره‌ای از رقابت است. گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد که در اقتصاد هوشمند، مزیت رقابتی دیگر فقط به عملکرد یک بنگاه وابسته نیست؛ اشتراک داده، زیرساخت و فرایند میان شرکت‌ها می‌تواند ارزش جدیدی در سطح کل اکوسیستم ایجاد کند. تجربه‌هایی از روتردام تا چین نشان می‌دهد همکاری داده‌ای می‌تواند هزینه‌ها را کاهش و بهره‌وری را افزایش دهد. در کنار این دو روایت صنعتی، در «تیتر یک» امروز سراغ بازار تراشه‌ها، تغییر مسیر تجارت انرژی آسیا پس از بحران هرمز، تناقض آماری در میزان عبور نفت از این تنگه و البته پشت‌پرده واکنش ایرانی‌ها به خودروهای عراقی هم رفته‌ایم. با «تیتر یک» چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ همراه باشید. گزارش جدید تورم تولید صنعت

آخرین آمارهای صنعت نشان می‌دهد وضعیت تورم نهاده‌ها در این بخش اقتصاد اوج گرفته و به رقم تاریخی ۱۰۹ درصد رسیده است. این تورم که در بهار ۱۴۰۵ به وقوع پیوسته نسبت به بهار ۲۵ سال گذشته خود بی‌سابقه بوده است. باید دقت داشت که تورم به وقوع پیوسته در نهاده‌های بخش صنعت در نهایت خود را در قیمت کالاهای نهایی بخش صنعتی نشان خواهد داد و تورم کالاهای صنعتی نیز در ماه‌های آتی به این نرخ نزدیک خواهد شد.

در سمت دیگر آمار شامخ تیرماه ۱۴۰۵ منتشر شده که نشان می‌دهد همچنان وضعیت اقتصاد و صنعت نسبت به خرداد ماه بدتر شده است. بیشترین میزان افت کارایی در صنعت غذا و نفت قابل مشاهده است. آمارهای شامخ حکایت از آن دارد که هم عرضه و هم تقاضا در این صنایع با مشکل مواجه شده است. صنعت غذایی به عنوان مهمترین صنعت فعال در زمان محاصره اقتصادی با کاهش موجودی مواجه نشده که دلیل آن را می‌توان به افت تقاضا به دلیل کاهش رفاه خانوار در اقتصاد گره زد.

  بازار جهانی تراشه‌ها

بازار سهام آمریکا در میانه هفته معاملاتی تحت فشار قرار گرفت؛ اما این بار بیش از آنکه یک خبر منفی درباره عملکرد شرکت‌ها عامل افت بازار باشد، بازار اوراق قرضه و افزایش هزینه سرمایه در مرکز توجه قرار داشت.

فروش گسترده سهام شرکت‌های نیمه‌رسانا و افت سهام مرتبط با هوش مصنوعی نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران نسبت به ارزش‌گذاری‌های بالای این شرکت‌ها محتاط‌تر شده‌اند. در همین حال، بازده اوراق بلندمدت آمریکا همچنان در سطوح بالایی قرار دارد؛ شرایطی که می‌تواند هزینه تأمین مالی شرکت‌ها را افزایش دهد و جذابیت نسبی سهام را کاهش دهد.

این موضوع برای غول‌های فناوری اهمیت بیشتری دارد؛ شرکت‌هایی که برای توسعه دیتاسنترها، زیرساخت‌های محاسباتی و تراشه‌های موردنیاز هوش مصنوعی، سرمایه‌گذاری‌های سنگینی انجام داده‌اند. در چنین شرایطی، هرچه نرخ‌های بلندمدت بالاتر بمانند، بازار حساسیت بیشتری نسبت به زمان و میزان بازگشت این سرمایه‌گذاری‌ها نشان خواهد داد.

خبر مرتبط اقتصاد ایران در تله تورم و بیکاری/ چرا سهام شرکت‌های فناوری و تراشه‌سازها هم‌زمان در آمریکا و آسیا تحت فشار قرار گرفته‌اند؟ +فیلم

بازار کار ایران در بهار ۱۴۰۵، تصویری نگران‌کننده از اقتصاد کشور ترسیم می‌کند؛ تصویری که تنها با افزایش نرخ بیکاری قابل توضیح نیست.

از سوی دیگر، ریسک‌های ژئوپلیتیک و احتمال اختلال در عرضه انرژی نیز می‌توانند فشارهای تورمی را دوباره تشدید کنند و مسیر کاهش نرخ بهره را دشوارتر سازند.

با این حال، فعلاً نشانه‌ای از یک بحران فراگیر در بازار سهام دیده نمی‌شود. مسئله اصلی، کاهش حاشیه اطمینان بازار در برابر نرخ‌های بهره بالاتر است؛ وضعیتی که می‌تواند سهام گران‌قیمت، به‌ویژه در حوزه هوش مصنوعی، را همچنان آسیب‌پذیر نگه دارد. کشورهای منطقه برای تجارت و انرژی چه مسیرهایی را جایگزین تنگه هرمز کردند؟

بسته‌شدن تنگه هرمز فقط یک اختلال در مسیر تجارت انرژی نبود؛ برای اقتصادهای آسیایی، این بحران به آزمونی برای تنوع‌بخشی به منابع، مسیرهای واردات و حتی الگوی مصرف انرژی تبدیل شد.

پیش از جنگ، حدود ۸۰ درصد نفت و نزدیک به ۲۷ درصد واردات LNG آسیا از مسیر هرمز عبور می‌کرد. به همین دلیل، کشورهایی که وابستگی بیشتری به این مسیر داشتند، ناچار شدند گزینه‌های جایگزین را فعال کنند؛ از افزایش خرید نفت و گاز از آمریکا و روسیه گرفته تا استفاده بیشتر از ذخایر استراتژیک، خطوط لوله، بنادر خارج از خلیج فارس و مسیرهای دریایی طولانی‌تر.

ژاپن بخشی از شوک را با استفاده از ذخایر استراتژیک مدیریت کرد و هم‌زمان واردات نفت از آمریکا را افزایش داد. چین به سمت کاهش مصرف نفت و افزایش استفاده از خودروهای برقی رفت، در حالی که هند واردات نفت از روسیه را به شکل قابل‌توجهی افزایش داد.

کشورهای دیگری نیز به دنبال ترکیبی از راهکارها رفتند. اندونزی افزایش واردات نفت از روسیه و توسعه سوخت‌های زیستی را در دستور کار قرار داد. کره جنوبی منابع وارداتی خود را متنوع‌تر کرد و تایوان برای کاهش وابستگی به LNG قطر، خرید از استرالیا و آمریکا را افزایش داد و موقتاً به زغال‌سنگ روی آورد.

این تحولات یک پیام مهم دارد: حتی اگر تردد در هرمز به شرایط عادی بازگردد، تجارت انرژی آسیا لزوماً به نقطه قبل از بحران بازنمی‌گردد.

قراردادهای جدید، مسیرهای جایگزین و تغییر الگوی مصرف می‌توانند بخشی از میراث ماندگار این بحران باشند. نسل جدید رقابت صنعتی، با چاشنی همکاری

رقابت صنعتی در حال ورود به مرحله‌ای تازه است؛ مرحله‌ای که در آن مزیت رقابتی فقط به عملکرد یک بنگاه وابسته نیست، بلکه به توانایی شرکت‌ها برای اشتراک داده، زیرساخت و فرایندها و بهینه‌سازی کل اکوسیستم بستگی دارد.

در اقتصاد هوشمند، بخشی از ارزش در مرز میان شرکت‌ها شکل می‌گیرد؛ جایی که داده‌های مربوط به انرژی، تولید، لجستیک و زنجیره تأمین با یکدیگر ترکیب می‌شوند و امکان تصمیم‌گیری هماهنگ را فراهم می‌کنند.

تجربه‌های جهانی نیز نشان می‌دهد این همکاری می‌تواند ارزش اقتصادی قابل‌توجهی ایجاد کند. در پروژه Starlings در بندر روتردام، شرکت‌های صنعتی توانستند انعطاف‌پذیری انرژی خود را تقریبا به‌صورت بلادرنگ با یکدیگر مبادله کنند. آزمایش‌های اولیه حدود ۵ درصد بهره‌وری ایجاد کرد و مدل‌سازی‌ها نشان می‌دهد با اشتراک داده پیشرفته‌تر و زیرساخت مشترک، این منافع می‌تواند چندین برابر شود. در پارک صنعتی Ordos-Envision چین نیز اشتراک داده میان بیش از ۵۰ شرکت به مصرف حدود ۸۰ درصد برق سبز در محل و کاهش تقریبا ۱۰ درصدی هزینه‌های انرژی انجامید.

اما مانع اصلی، لزوما فناوری نیست؛ اعتماد، حکمرانی داده، تقسیم منافع، تفاوت بلوغ دیجیتال و امنیت سایبری چالش‌هایی هستند که می‌توانند مانع شکل‌گیری این همکاری شوند.

به این ترتیب، آینده رقابت صنعتی شاید متعلق به شرکتی نباشد که بیشترین داده را دارد؛ بلکه متعلق به شرکتی است که بتواند داده خود و دیگران را بهتر به ارزش مشترک تبدیل کند؛ همان چیزی که می‌توان آن را «همکاری رادیکال» نامید. پشت‌پرده حیرت ایرانی‌ها از خودروهای عراقی

ویدیویی از واکنش مردم ایران به خودروی یک گردشگر عراقی، یک سوال مهم را مطرح می‌کند: چرا دیدن بعضی خودروها در ایران هنوز می‌تواند چنین واکنشی ایجاد کند؟

پشت این واکنش، فقط علاقه به خودروهای خاص نیست؛ داستان به فاصله بازار ایران با صنعت خودروی جهان و البته قدرت خرید مردم برمی‌گردد.خودروهایی که در بسیاری از بازارهای دنیا بخشی از انتخاب‌های معمول مصرف‌کننده‌اند، در ایران به محصولاتی دور از دسترس تبدیل شده‌اند؛ جایی که محدودیت واردات، هزینه‌های بالای ورود خودرو و فاصله درآمد مردم با قیمت جهانی، معادله مالکیت خودرو را کاملاً تغییر داده است. تناقض آماری از ترانزیت تنگه هرمز

تنگه هرمز بار دیگر به یکی از مهم‌ترین متغیرهای بازار جهانی نفت تبدیل شده؛ اما این بار نه فقط به دلیل حجم نفتی که از آن عبور می‌کند، بلکه به دلیل اختلاف آماری درباره میزان واقعی این عبور.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، میانگین خروج نفت از تنگه را حدود ۹ میلیون بشکه در روز اعلام کرده؛ در حالی که داده‌های شرکت‌های مستقل رهگیری حمل‌ونقل دریایی مانند کپلر، ارقام بسیار پایین‌تری را نشان می‌دهند. اختلاف چند میلیون بشکه‌ای میان این دو برآورد، در بازاری که کوچک‌ترین اختلال در عرضه می‌تواند قیمت‌ها را جابه‌جا کند، اهمیت زیادی دارد.

برای این اختلاف دست‌کم سه توضیح وجود دارد: ممکن است داده‌های رهگیری، به‌خصوص در مورد «ناوگان سایه»، بخشی از محموله‌ها را نبینند؛ ممکن است برخی محموله‌ها به دلیل انتقال کشتی‌به‌کشتی اشتباه شمارش شده باشند؛ یا اینکه آمار رسمی آمریکا بیش از واقعیت را نشان دهد تا انتظارات بازار مدیریت شود.

مسئله اینجاست که راستی‌آزمایی هم ساده نیست. نفت پنهان بالاخره باید در جایی تخلیه شود، اما ممکن است همان لحظه‌ای که مسیرهای پنهان شناسایی می‌شوند، دیگر پنهان نباشند.

به همین دلیل، برخی تحلیلگران بازار این وضعیت را به «گربه شرودینگر» تشبیه کرده‌اند؛ تنگه هرمز هم‌زمان می‌تواند باز و بسته به نظر برسد، بسته به اینکه کدام داده را مبنا قرار دهیم.

حالا باید دید داده‌های مقصد، موجودی نفت و رفتار قیمت‌ها در هفته‌های آینده کدام روایت را تأیید خواهند کرد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



آمریکا مدعی ایجاد یک مسیر پنهانی در تنگه هرمز شد

 آمریکا مدعی ایجاد یک مسیر پنهانی در تنگه هرمز شد
 سایت برترینها / ۲ ساعت قبل
ایالات متحده در حال اجرای عملیاتی پنهانی برای انتقال نفت از طریق تنگه هرمز است.

فرارو: ایالات متحده در حال اجرای عملیاتی پنهانی برای انتقال نفت از طریق تنگه هرمز است. 

به نقل از آکسیوس، دو مقام آمریکایی به وب‌سایت «اکسیوس» ادعا کردند که ارتش ایالات متحده بی‌سروصدا یک کریدور کشتیرانی برای ورود و خروج به تنگه هرمز جهت انتقال روزانه میلیون‌ها بشکه نفت ایجاد کرده است؛ اقدامی که حتی با وجود بن‌بست در جنگ گسترده‌تر، موفقیتی قابل‌توجه محسوب می‌شود. 

در چارچوب این عملیات که از چند هفته پیش آغاز شده است، ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق کانالی جنوبی در امتداد سواحل عمان وارد تنگه شده و از آن خارج شده‌اند. 

این مقامات مدعی شدند که روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت تقریباً نیمی از حجم پیش از جنگ از تنگه خارج و وارد بازار جهانی انرژی می‌شود. 

طبق ادعای مقامات آمریکایی، اگرچه میزان نفت خروجی از تنگه همچنان کمتر از سطوح پیش از جنگ است، اما تأثیر محسوسی بر عرضه جهانی دارد. 

یکی از مقامات آمریکایی که از جزئیات این موضوع آگاهی مستقیم دارد، ادعا کرد: «ما اکنون دو ماه است که کنترل مسیر جنوبی تنگه هرمز را در دست داریم. کنترل تنگه در دست ماست.» 

هدایت کارگروه مسئول این عملیات در تنگه هرمز، از مقر ارتش در «فورت براگ» واقع در کارولینای شمالی انجام می‌شود. 

براساس این گزارش، این کارگروه با شرکای منطقه‌ای در خلیج [فارس] هماهنگی می‌کند. آن‌ها فهرستی روزانه از کشتی‌هایی که از خلیج و از طریق تنگه هرمز به سمت دریای عرب خارج می‌شوند، و همچنین فهرستی از نفتکش‌های خالی اجاره‌ای که از دریای عرب و از طریق تنگه به ​​بنادر کشورهای حوزه خلیج می‌روند تا نفت بیشتری بارگیری کنند، تهیه می‌کنند. 

طبق برنامه، کشتی‌ها هر شب در یک بازه زمانی مشخص در قالب یک صف بزرگِ خروجی و در بازه زمانی جداگانه‌ای در قالب یک صف بزرگِ ورودی حرکت می‌کنند. 

سپس این کشتی‌ها بر اساس هدایت ارتش آمریکا از کانال جنوبی عبور می‌کنند. نیروی هوایی ایالات متحده جنگنده‌هایی در اختیار دارد که در برابر موشک‌های کروز و پهپادهای ایرانی محافظت می‌کنند. 

به گفته مقامات، این عملیات به لطف یک کارزار نظامی دوهفته‌ای اخیر توسط «فرماندهی مرکزی ایالات متحده» (سنتکام) امکان‌پذیر شد؛ کارزاری که سامانه‌های راداری و نظارت دریایی ایران را تضعیف کرد. 

این مقامات ادعا کرده‌اند که برخی کشتی‌ها هدف حملات ایران قرار گرفته‌اند، اما ارتش آمریکا مانع بسیاری از این حملات شده است.

 



ادعای ترامپ درباره صادرات نفت از تنگه هرمز و تنش‌های جدید

 ادعای ترامپ درباره صادرات نفت از تنگه هرمز و تنش‌های جدید
 سایت فرتاک / ۲ ساعت قبل
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در پی فشارهای داخلی و بین‌المللی، ادعا کرد که «مقدار بسیار زیادی نفت از تنگه هرمز خارج می‌شود».

به گزارش فرتاک نیوز؛ به نقل از ، ترامپ در مصاحبه‌ای با تارنمای آکسیوس در روز چهارشنبه به وقت محلی، بار دیگر در حالی که به دنبال کاهش فشارهای افکار عمومی است، گفت که آمریکا فعلاً با ایران مذاکره نمی‌کند.

رئیس‌جمهوری آمریکا که به دلیل ناکامی‌هایش در میدان جنگ و ادعاهای پیروزی تحت فشار است، با تکرار ادعای عدم مذاکره، در پی کسب امتیازات بیشتر قرار دارد.

ترامپ در این مصاحبه اظهار داشت: «آنها وقت تلف می‌کنند. مذاکره با آنها اتلاف وقت است.»

وی همچنین در ادامه به دستاوردهای خود پس از اقدامات نظامی علیه ایران اشاره کرد و گفت: ایرانی‌ها هنوز توانایی جنگ دارند، اما به طور کلی به شکل سابق خود نیستند.

در پاسخ به خبرنگاری که از او پرسید آیا مذاکرات با ایران از سر گرفته خواهد شد، ترامپ گفت: شاید در مقطعی این کار را انجام دهیم، اما در حال حاضر اوضاع خوب است.

وی افزود: ما تحریم‌های سختی داریم و باید دید چه اتفاقی خواهد افتاد.

براساس گزارش آکسیوس، مقامات آمریکایی اعلام کردند که در دو هفته گذشته، هر شب بین ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق مسیر جنوبی از تنگه هرمز عبور کرده‌اند و به این ترتیب صادرات نفت همچنان ادامه دارد. میانگین صادرات روزانه به حدود ۱۰ میلیون بشکه نزدیک شده است.

در حالی که ادعاهای ترامپ و دولتش مطرح می‌شود، نیویورک‌تایمز گزارش داده است که دنیا با کمبود نفت مواجه نیست، بلکه مشکل در ظرفیت تبدیل نفت به سوخت است که بر قیمت فرآورده‌های پالایشی تأثیر گذاشته و زندگی آمریکایی‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نیویورک‌تایمز نیز به پیامدهای این وضعیت پرداخته و هشدار داده است که این موضوع می‌تواند به شکل گسترده‌تری اقتصاد را تحت تأثیر قرار دهد. به همین دلیل، خدمات پستی آمریکا برای مقابله با افزایش هزینه‌ها، قیمت ارسال بسته‌ها را افزایش داده است. همچنین پیش‌بینی می‌شود که قیمت سوخت هواپیما نیز به میزان ۷۰ درصد افزایش یابد، که در نهایت منجر به افزایش قیمت بلیت‌ها خواهد شد.

داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد که تا پایان ژوئیه و در اوج فصل رانندگی، قیمت عمده‌فروشی بنزین و گازوئیل نسبت به سال گذشته به ترتیب حدود ۵۹ و ۶۹ درصد افزایش یافته است. حتما بخوانید: اصول صحیح نوشیدن آب در فصل گرما؛ جرعه‌جرعه بنوشید پف و تیرگی زیر چشم؛ دلایل و راهکارهای ساده برای داشتن چشم‌هایی شاداب قیمت ارز امروز ۲۸ مرداد؛ دلار و یورو چند شد؟



تداوم تناقض‌گویی‌ها؛ ترامپ باز هم مدعی خارج شدن نفت از تنگه هرمز شد!

 تداوم تناقض‌گویی‌ها؛ ترامپ باز هم مدعی خارج شدن نفت از تنگه هرمز شد!
 خبرگزاری ایرنا / ۲ ساعت قبل
نیویورک- ایرنا- دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در حالیکه به دلیل تجاوز بی دلیل خود علیه ایران و کنترل تنگه هرمز از سوی تهران، به شدت تحت فشار افکار عمومی داخل و خارج کشورش قرار دارد، برای کاهش این فشارها مدعی شد: «مقدار بسیار زیادی نفت از تنگه هرمز خارج می‌شود.»

به گزارش ایرنا، ترامپ روز چهارشنبه به وقت محلی در مصاحبه با تارنمای آکسیوس و در ادامه سخن پراکنی‌های ضد و نقیض خود و ساعاتی پس از آنکه گفته بود، شاید در مقطعی مذاکراتی انجام شود، بار دیگر ادعا کرد: آمریکا در حال حاضر با ایران مذاکره نمی‌کند.

رئیس جمهوری جنگ طلب آمریکا که در پی ناکامی در دستیابی به اهدافش در میدان جنگ و ادعاهای پیروزی، به دنبال فشار برای مذاکره با تهران به منظور دست یافتن به اهدافش بوده، اکنون با تکرار ادعای عدم مذاکره، در پی امتیاز گیری بیشتر است.

ترامپ در مصاحبه با آکسیوس مدعی شد: «آنها وقت تلف می‌کنند. مذاکره با آنها اتلاف وقت است.»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین در ادامه دستاوردسازی از تجاوز بی دلیل خود به ایران ادعا کرد: ایرانی‌ها هنوز مقداری توان برای جنگیدن دارند، اما در مجموع تنها پوسته‌ای از آن چه قبلا بودند، باقی مانده‌اند.

ترامپ در کاخ سفید نیز در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا مذاکرات با ایران را از سر خواهید گرفت؟، مدعی شد: شاید در مقطعی این کار را انجام دهیم، اما در حال حاضر اوضاع بسیار خوب است البته شاید در مقطعی این کار را انجام دهیم.

وی در ادامه رویکرد خصمانه واشنگتن علیه تهران ادعا کرد: مواردی وجود دارد که می توانیم تحریم کنیم. تحریم‌های بسیار سخت و شدیدی داریم و خواهیم دید چه اتقافی می‌افتد.

تارنمای آکسیوس مدعی شد: مقامات آمریکایی می‌گویند طی دو هفته گذشته، هر شب ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق مسیر جنوبی، از تنگه هرمز وارد و خارج شده‌اند و به این ترتیب صادرات نفت همچنان ادامه داشته است. میانگین صادرات روزانه افزایش یافته و اکنون به حدود ۱۰ میلیون بشکه نزدیک شده است.

ادعاهای ترامپ و دولتش در حالی است که نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به تنش‌های خاورمیانه و تاثیر آن بر بهای نفت، گفت: دنیا با کمبود نفت مواجه نیست؛ مشکل این است که ظرفیت و فضای کافی برای تبدیل نفت به سوخت ندارد؛ بدین معنا که قیمت فرآورده‌های پالایشی همچون بنزین همچنان بالا خواهد ماند؛ و حل این مشکل می‌تواند به مراتب آزاردهنده‌تر باشد و زندگی را برای آمریکایی‌ها ناخوشایند کند.

نیویورک‌تایمز خطاب به آمریکایی‌ها افزود: پیامدهای این وضعیت بسیار فراتر از رفت‌وآمد روزمره شماست و کل اقتصاد را در مقیاسی گسترده تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. گازوئیل موتور محرکه اقتصاد واقعی است. کامیون‌ها و قطارها با گازوئیل کالاها را جابه‌جا می‌کنند؛ برداشت محصولات کشاورزی به آن وابسته است و در ساخت خانه‌ها، ساختمان‌ها و کارخانه‌ها نیز نقشی حیاتی دارد.

به همین دلیل، خدمات پستی آمریکا به‌طور موقت هزینه ارسال بسته‌ها را افزایش داده است. انتظار می‌رود قیمت سوخت هواپیما نیز امسال حدود ۷۰ درصد افزایش یابد؛ موضوعی که هزینه‌های عملیاتی شرکت‌های هواپیمایی را بالا برده و در نهایت به افزایش قیمت بلیت‌ها منجر می‌شود. همه این عوامل، کار فدرال رزرو برای مهار تورم را دشوارتر می‌کند.

داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد که تا پایان ژوئیه و در اوج فصل رانندگی، قیمت عمده‌فروشی بنزین و گازوئیل در مقایسه با سال گذشته به‌ترتیب حدود ۵۹ و ۶۹ درصد افزایش یافته که به مراتب بیشتر از رشد ۳۶ درصدی قیمت نفت خام است.



ادعای آمریکایی‌ها: مسیر جدید ورود و خروج از تنگه هرمز | جهان نیوز

 ادعای آمریکایی‌ها: مسیر جدید ورود و خروج از تنگه هرمز | جهان نیوز
 سایت جهان نیوز / ۲ ساعت قبل
یک رسانه آمریکایی به نقل از چند مقام این کشور مدعی شد که یک مسیر برای ورود و خروج از تنگه هرمز ایجاد کرده‌اند و روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت از این مسیر به بازار انرژی منتقل می شود.

یک رسانه آمریکایی به نقل از چند مقام این کشور مدعی شد که یک مسیر برای ورود و خروج از تنگه هرمز ایجاد کرده‌اند و روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت از این مسیر به بازار انرژی منتقل می شود.



امارات مبادلات تجاری و مالی با ایران را متوقف کرد

 امارات مبادلات تجاری و مالی با ایران را متوقف کرد
 روزنامه دنیای اقتصاد / ۳ ساعت قبل
تعلیق روابط تجاری ابوظبی با تهران در حالی صورت می‌گیرد که امارات متحده عربی مدعی حمله موشکی از سوی ایران به خاک خود شده است. این در حالی است که تهران تمامی ادعاها در این رابطه را تکذیب کرده است. همزمان با این تنش‌آفرینی که به مخالفت‌های آمریکا با عمان در رابطه با مسیر ایرانی تنگه هرمز بازمی‌گردد، رسانه‌های این کشور با توجه به حجم مبادلات میان تهران و ابوظبی تحلیل کرده‌اند که تحریم تجاری امارات ممکن است ایران را بیشتر از هر چیزی که واشنگتن با محاصره تحمیل کرده، تحت‌تاثیر قرار دهد. این تحول در حالی است که پیش از این تماس‌های سطح بالا میان مقامات ارشد ابوظبی با رئیس مجلس ایران باعث تلطیف در روابط در فضای جنگ شده بود و بسیاری انتظار حل و فصل مسائل میان تهران و ابوظبی شده بودند.

عکس: AFP دنده معکوس امارات

امارات متحده عربی پس از متهم کردن ایران به شلیک دو موشک بالستیک به سمت این کشور، تحریم تجاری نامحدودی علیه تهران وضع کرده است؛ اتهامی که ایران آن را رد می‌کند. در بیانیه‌ای که صبح روز چهارشنبه منتشر شد، وزارت امور خارجه امارات اعلام کرد که این تصمیم «در پرتو تشدیدهایی که صلح و امنیت در منطقه را تضعیف می‌کند» اتخاذ شده است. این وزارتخانه افزود: «تمامی مبادلات تجاری، تبادلات بازرگانی و تراکنش‌های مالی با ایران تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.» این بیانیه پس از آن صادر شد که وزارت دفاع امارات ادعا کرد سامانه‌های دفاع هوایی‌اش دو موشک بالستیک شلیک شده از ایران را شناسایی کرده‌اند، که یکی در خارج از آب‌های سرزمینی این کشور و دیگری در داخل آن سقوط کرده است. در بیانیه‌ای پیرو، وزارت دفاع امارات اعلام کرد که این موشک‌ها ترافیک دریایی را هدف قرار داده‌اند. این بیانیه افزود که امارات به هر تلاشی برای تضعیف امنیت کشور یا ناوبری دریایی در منطقه به شدت پاسخ خواهد داد.

در واکنش، وزارت امور خارجه ایران این اتهامات را «بی‌پایه و اساس» خواند. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ادعای امارات متحده عربی مبنی بر پرتاب موشک از سوی ایران به سوی این کشور را کاملا مردود و مخل تلاش‌های جاری برای تقویت اعتماد بین کشورها و جلوگیری از تشدید ناامنی در منطقه دانست. در تحولی دیگر، رسانه‌ها گزارش داده‌اند که یک نفتکش توقیف‌شده امارات متحده عربی در تنگه هرمز به سمت بندرعباس تغییر مسیر داده است. به گزارش رسانه‌ها، ‌مقصد این نفت‌کش ابتدا بندرجبل‌علی بود که حالا به سمت بندرعباس تغییر مسیر داده است. فرود هواپیمای اماراتی

تحولات اخیر در حالی روی داده که طی روزهای اخیر منبع خبری ادعا کردند که یک فروند هواپیمای دولتی تشریفاتی امارات متحده عربی، از نوع بوئینگ طی دو روز متوالی، برای مدت کوتاهی به ایران سفر کردند. بنا به گزارش‌ها، این هواپیما در ۱۱ اوت از ابوظبی به سمت منطقه تهران پرواز کرد و حدود یک ساعت در آنجا ماند و سپس ایران را ترک کرد. این گزارش‌ها در ادامه مدعی شدند که همین هواپیما در ۱۲ اوت بار دیگر وارد ایران شد و این بار در فرودگاه پیام کرج، در حدود ۴۰ کیلومتری غرب تهران، فرود آمد. هواپیما حدود ۳۰ دقیقه در فرودگاه ماند و سپس ایران را ترک کرد. برخی منابع رسانه‌ای مدعی ارتباط این پروازها با پرونده آزادسازی منابع مالی بلوکه‌شده ایران شده بودند. اهمیت تحریم‌ها

شبکه الجزیره طی گزارشی عنوان کرد که در شش هفته اول جنگ، ایران با حملات تلافی‌جویانه امارات را بیش از هر کشور دیگر خلیج فارس هدف قرار داد و صدها موشک بالستیک، موشک کروز و پهپاد به سمت دارایی‌های ایالات متحده شلیک کرد. حمله ادعایی روز سه‌شنبه اولین حمله به امارات از ماه مه به شمار می‌رود و چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که ابوظبی تهران را متهم به حمله به دو کشتی متعلق به شرکت ملی نفت ابوظبی (ADNOC) در تنگه هرمز کرده است. این در حالی است که ایران مسوولیت حملات به این دو کشتی را بر عهده نگرفته است. الجزیره در ادامه نوشت: تحریم تجاری در حالی اعمال می‌شود که ایالات متحده همچنان محاصره دریایی بر بنادر ایران برقرار کرده است و ترامپ عنوان کرده که به جای فشار نظامی، به سمت فشار اقتصادی با هدف مجبور کردن تهران به پذیرش خواسته‌های ایالات متحده حرکت می‌کند.

مارک کیمیت، ژنرال بازنشسته آمریکایی و معاون سابق وزیر امور خارجه، به الجزیره گفت که تحریم تجاری امارات ممکن است ایران را بیشتر از هر چیزی که واشنگتن تحمیل کرده تحت‌تاثیر قرار دهد؛ چراکه دبی طی سالیان اخیر به مهم‌ترین شریک تجاری ایران تبدیل شده و تقریبا یک‌سوم کل واردات سالانه ایران را تامین می‌کند. گفتنی است که امارات در اوایل مارس، تنها چند روز پس از آغاز جنگ، حمل‌ونقل بار مستقیم بین دو کشور را معلق کرد و تنها در اواخر ژوئن از طریق بندر جبل علی دبی تجارت را از سر گرفت. کیمیت در ادامه گفت: «فکر نمی‌کنم بتوان اهمیت تجارت، چه مالی و چه کالا، بین دبی و ایران را دست‌کم گرفت.»

این ژنرال بازنشسته در ادامه عنوان کرد که این وابستگی عمیق‌تر از کالاهای روی کشتی‌هاست، به‌ویژه با توجه به موقعیت دبی به عنوان یک مرکز مالی جهانی که مدت‌هاست به ایران راهی برای جابه‌جایی پول، دور از تحریم‌های بین‌المللی، داده است. وی افزود: «از بسیاری جهات، اهمیت تحریمی که امارات وضع کرده حتی بیشتر از تحریم‌های ایالات‌متحده‌ است.» وی پیش‌بینی کرد که بعید است سایر کشورهای خلیج فارس بلافاصله اقدام مشابهی انجام دهند و در عوض، رویکرد صبر را پیش خواهند گرفت. وی گفت که اقدام امارات به قدری مهم است که تهران می‌تواند آن را نزدیک به یک عمل جنگی تفسیر کند. به گفته این مقام نظامی، اقدام ابوظبی را می‌توان مشابه تحریم تقریبا کامل ایالات متحده علیه ژاپن پس از جنگ جهانی دوم دانست.

اقدام اخیر امارات متحده عربی در مسدودسازی و تعلیق نامحدود تمامی مبادلات تجاری، بازرگانی و تراکنش‌های مالی با ایران در صورتی که از واکنش‌های رسانه‌ای فراتر رود و تبدیل به دستورکار مشخص شود، یک چرخش راهبردی بی‌سابقه در مناسبات اقتصادی دو کشور محسوب می‌شود و بنا به گزارش المانیتور، نخستین اثر عمده این تحریم نامحدود، انسداد کانال‌های مالی، صرافی‌ها و جابه‌جایی ارز در دبی است. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



ارتش آمریکا به‌طور محرمانه یک کریدور کشتیرانی در تنگه هرمز ایجاد کرده؛ روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت از تنگه خارج می‌شود؛ تقریباً نیمی از حجم انتقال نفت پیش از جنگ / نیروی هوایی آمریکا نیز جنگنده‌هایی را برای مقابله با موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی بر روی این کریدور در اختیار دارد

 ارتش آمریکا به‌طور محرمانه یک کریدور کشتیرانی در تنگه هرمز ایجاد کرده؛ روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت از تنگه خارج می‌شود؛ تقریباً نیمی از حجم انتقال نفت پیش از جنگ / نیروی هوایی آمریکا نیز جنگنده‌هایی را برای مقابله با موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی بر روی این کریدور در اختیار دارد
 سایت انتخاب / ۳ ساعت قبل
ارتش آمریکا به‌طور محرمانه یک کریدور کشتیرانی برای ورود و خروج کشتی‌ها از تنگه هرمز ایجاد کرده است تا روزانه میلیون‌ها بشکه نفت از این مسیر عبور کند؛ اقدامی...

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اکسیوس نوشت: ارتش آمریکا به‌طور محرمانه یک کریدور کشتیرانی برای ورود و خروج کشتی‌ها از تنگه هرمز ایجاد کرده است تا روزانه میلیون‌ها بشکه نفت از این مسیر عبور کند؛ اقدامی که در شرایطی که جنگ گسترده‌تر همچنان در بن‌بست قرار دارد، یک موفقیت قابل‌توجه محسوب می‌شود. دو مقام آمریکایی این موضوع را به آکسیوس گفته‌اند.   به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس این عملیات که طی چند هفته گذشته در جریان بوده، روزانه ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق یک مسیر جنوبی در امتداد سواحل عمان وارد تنگه هرمز شده یا از آن خارج شده‌اند.   به گفته این مقامات، حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت در روز ــ تقریباً نیمی از حجم انتقال نفت پیش از جنگ ــ از تنگه خارج شده و وارد بازار جهانی انرژی می‌شود.   چرا مهم است؟   این عملیات تحت رهبری آمریکا در حال کاهش یکی از دردناک‌ترین پیامدهای جنگ است: اختلال در عرضه نفت که باعث جهش قیمت نفت خام شده بود.   مقامات آمریکایی می‌گویند اگرچه حجم نفت عبوری از تنگه همچنان پایین‌تر از سطح پیش از جنگ است، اما همین میزان نیز تفاوت محسوسی در عرضه جهانی ایجاد کرده است.   عملیات چگونه انجام می‌شود؟   این عملیات فقط به اسکورت نفتکش‌های حامل نفت در مسیر خروج محدود نمی‌شود.   ارتش آمریکا به نفتکش‌های خالی کمک می‌کند تا از دریای عرب از طریق تنگه وارد خلیج فارس شوند، در آنجا نفت کشورهای منطقه را بارگیری کنند و سپس از تنگه خارج شوند.   جزئیات کامل این عملیات تاکنون گزارش نشده بود.   یکی از مقامات آمریکایی که مستقیماً در جریان این عملیات قرار دارد، گفت:  «ما دو ماه است که مسیر جنوبی تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم. ایران ممکن است دردسرساز باشد، اما آنها کنترل تنگه را در اختیار ندارند؛ ما داریم.   پشت صحنه   نیروی ویژه‌ای که مسئول نظارت بر عملیات هرمز است، از ستاد ارتش آمریکا در فورت براگ، کارولینای شمالی هدایت می‌شود.   این نیروی ویژه با شرکای منطقه‌ای آمریکا در کشورهای خلیج فارس هماهنگ است.   این نیرو هر روز فهرستی از کشتی‌هایی را که از خلیج فارس، از طریق تنگه هرمز، وارد دریای عرب می‌شوند تهیه می‌کند. همچنین فهرستی از نفتکش‌های خالیِ اجاره‌ای تهیه می‌شود که از دریای عرب، از طریق تنگه، وارد بنادر کشورهای خلیج فارس می‌شوند تا نفت بیشتری بارگیری کنند.   هر شب، کشتی‌ها برای حرکت در قالب یک صف بزرگ خروجی در یک بازه زمانی مشخص و یک صف بزرگ ورودی در بازه زمانی دیگری برنامه‌ریزی می‌شوند.   سپس کشتی‌ها بر اساس دستورالعمل‌های ارتش آمریکا از مسیر جنوبی تنگه عبور می‌کنند.   نیروی هوایی آمریکا نیز جنگنده‌هایی را برای مقابله با موشک‌های کروز و پهپادهای ایرانی در اختیار دارد.   جزئیات بیشتر   به گفته مقامات، این عملیات پس از یک کارزار نظامی دو هفته‌ای اخیر فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) امکان‌پذیر شد؛ عملیاتی که توانایی ایران برای استفاده از رادارها و سامانه‌های نظارت دریایی را کاهش داد.   مقامات آمریکایی می‌گویند ایران اکنون دید محدودی نسبت به رفت‌وآمد کشتی‌ها در مسیر جنوبی تنگه دارد.   نظارت ایران به چند راداری که توانسته دوباره فعال کند و همچنین «دیده‌بان‌هایی» در قایق‌های تندروی کوچک ایران محدود شده است.   به گفته مقامات آمریکایی، از آنجا که ایرانی‌ها تا حد زیادی «کور» شده‌اند، پهپادها و موشک‌های کروز خود را به‌طور کلی به سمت مناطقی شلیک می‌کنند که احتمال می‌دهند کشتی‌ها در حال عبور باشند.   برخی کشتی‌ها در حملات ایران هدف قرار گرفته‌اند، اما ارتش آمریکا بسیاری از این حملات را متوقف کرده است.   یکی از مقامات آمریکایی گفت برای مثال، نیروهای آمریکایی اوایل این هفته هشت پهپاد ایرانی و دو موشک کروز را سرنگون کردند.   وضعیت فعلی   مقامات آمریکایی می‌گویند طی دو هفته گذشته، هر شب ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از مسیر جنوبی وارد تنگه هرمز شده یا از آن خارج شده‌اند و به این ترتیب جریان صادرات نفت ادامه یافته است.   به گفته آنها، میانگین صادرات روزانه در حال افزایش بوده و اکنون به حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز نزدیک شده است.   آنها می‌گویند در برخی شب‌های چند هفته گذشته، میزان نفت خارج‌شده از خلیج فارس به ۱۵ تا ۲۰ میلیون بشکه رسیده است.   یکی از مقامات گفت در یکی از شب‌های همین هفته، قرار بود بیش از ۲۰ کشتی از مسیر جنوبی وارد تنگه شوند یا از آن خارج شوند که در مجموع امکان انتقال حدود ۱۵ میلیون بشکه نفت وجود داشت.   ترامپ چه می‌گوید؟   رئیس‌جمهور ترامپ روز چهارشنبه به آکسیوس گفت: «مقدار بسیار زیادی نفت در حال خروج از تنگه هرمز است.»   او گفت آمریکا در حال حاضر با ایران مذاکره نمی‌کند.   ترامپ گفت:«آنها وقت تلف می‌کنند. مذاکره با آنها اتلاف وقت است.»   او همچنین گفت: «ایرانی‌ها هنوز مقداری توان مبارزه دارند، اما در مجموع، چیزی جز پوسته‌ای از آنچه بودند نیستند.»



فایننشال‌تایمز: جنگ ایران، قیمت دیزل در آمریکا را به آستانه رکورد تاریخی رساند

 فایننشال‌تایمز: جنگ ایران، قیمت دیزل در آمریکا را به آستانه رکورد تاریخی رساند
 سایت فرارو / ۳ ساعت قبل
قیمت دیزل در آمریکا با جهش ۸ درصدی طی یک ماه به ۵.۴۷ دلار در هر گالن رسیده و پیامدهای جنگ ایران، اختلال در تردد نفتکش‌ها از تنگه هرمز و کاهش عرضه جهانی را به اقتصاد آمریکا منتقل کرده است.

روزنامه فایننشال‌تایمز گزارش داد قیمت دیزل در آمریکا روز سه‌شنبه به ۵.۴۷ دلار در هر گالن رسید؛ رقمی که تنها ۳۵ سنت با رکورد تاریخی ۵.۸۲ دلار فاصله دارد. قیمت دیزل طی یک ماه ۸ درصد افزایش یافته و اختلاف قیمت آن با نفت خام نیز به بالاترین سطح تاریخی رسیده است. 

به گزارش فرارو، این روزنامه نوشت: افزایش قیمت سوخت تنها به پمپ‌بنزین‌ها محدود نمی‌شود و می‌تواند هزینه‌های کامیون‌داران، کشاورزان و صنایع آمریکا را افزایش داده و فشارهای تورمی را تشدید کند.

فایننشال‌تایمز گزارش داد: جنگ آمریکا علیه ایران و محدودیت در انتقال محموله‌ها از تنگه هرمز، کمبود موجودی دیزل را تشدید کرده است. حملات پهپادی اوکراین به پالایشگاه‌های روسیه و کاهش صادرات چین نیز بر فشار موجود در بازار جهانی فرآورده‌های نفتی افزوده است. 

بر اساس این گزارش، پالایشگاه‌های آمریکا برای جبران کمبود جهانی با ظرفیت بالایی فعالیت می‌کنند و این کشور به «تأمین‌کننده آخرین پناهگاه» بازار تبدیل شده است؛ با این حال، ذخایر داخلی در حال کاهش است.

فایننشال‌تایمز به نقل از تحلیلگران هشدار داد: هرگونه اختلال بیشتر، از جمله وقوع طوفان یا توقف فعالیت پالایشگاه‌ها، می‌تواند قیمت دیزل را به ۵، ۶ یا حتی ۷ دلار در هر گالن برساند.



ادعای اکسیوس درباره کریدور آمریکایی در تنگه هرمز

 ادعای اکسیوس درباره کریدور آمریکایی در تنگه هرمز
 سایت فرارو / ۳ ساعت قبل
یکی از مقامات آمریکایی ادعا کرد: «ما اکنون دو ماه است که کنترل مسیر جنوبی تنگه هرمز را در دست داریم. کنترل تنگه در دست ماست.»

فرارو- ایالات متحده در حال اجرای عملیاتی پنهانی برای انتقال نفت از طریق تنگه هرمز است. 

به گزارش فرارو به نقل از آکسیوس، دو مقام آمریکایی به وب‌سایت «اکسیوس» ادعا کردند که ارتش ایالات متحده بی‌سروصدا یک کریدور کشتیرانی برای ورود و خروج به تنگه هرمز جهت انتقال روزانه میلیون‌ها بشکه نفت ایجاد کرده است؛ اقدامی که حتی با وجود بن‌بست در جنگ گسترده‌تر، موفقیتی قابل‌توجه محسوب می‌شود. 

براساس این گزارش در چارچوب این عملیات که از چند هفته پیش آغاز شده است، ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق کانالی جنوبی در امتداد سواحل عمان وارد تنگه شده و از آن خارج شده‌اند. 

این مقامات مدعی شدند که روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت تقریباً نیمی از حجم پیش از جنگ از تنگه خارج و وارد بازار جهانی انرژی می‌شود. 

طبق ادعای مقامات آمریکایی، اگرچه میزان نفت خروجی از تنگه همچنان کمتر از سطوح پیش از جنگ است، اما تأثیر محسوسی بر عرضه جهانی دارد. 

یکی از مقامات آمریکایی که از جزئیات این موضوع آگاهی مستقیم دارد، ادعا کرد: «ما اکنون دو ماه است که کنترل مسیر جنوبی تنگه هرمز را در دست داریم. کنترل تنگه در دست ماست.» 

هدایت کارگروه مسئول این عملیات در تنگه هرمز، از مقر ارتش در «فورت براگ» واقع در کارولینای شمالی انجام می‌شود. 

براساس این گزارش، این کارگروه با شرکای منطقه‌ای در خلیج [فارس] هماهنگی می‌کند. آن‌ها فهرستی روزانه از کشتی‌هایی که از خلیج و از طریق تنگه هرمز به سمت دریای عرب خارج می‌شوند، و همچنین فهرستی از نفتکش‌های خالی اجاره‌ای که از دریای عرب و از طریق تنگه به ​​بنادر کشورهای حوزه خلیج می‌روند تا نفت بیشتری بارگیری کنند، تهیه می‌کنند. 

طبق برنامه، کشتی‌ها هر شب در یک بازه زمانی مشخص در قالب یک صف بزرگِ خروجی و در بازه زمانی جداگانه‌ای در قالب یک صف بزرگِ ورودی حرکت می‌کنند. 

سپس این کشتی‌ها بر اساس هدایت ارتش آمریکا از کانال جنوبی عبور می‌کنند. نیروی هوایی ایالات متحده جنگنده‌هایی در اختیار دارد که در برابر موشک‌های کروز و پهپادهای ایرانی محافظت می‌کنند. 

به گفته مقامات، این عملیات به لطف یک کارزار نظامی دوهفته‌ای اخیر توسط «فرماندهی مرکزی ایالات متحده» (سنتکام) امکان‌پذیر شد؛ کارزاری که سامانه‌های راداری و نظارت دریایی ایران را تضعیف کرد. 

این مقامات ادعا کرده‌اند که برخی کشتی‌ها هدف حملات ایران قرار گرفته‌اند، اما ارتش آمریکا مانع بسیاری از این حملات شده است.



تاکید عربستان بر امنیت در مسیر‌های دریایی

 تاکید عربستان بر امنیت در مسیر‌های دریایی
 سایت اقتصاد ۲۴ / ۳ ساعت قبل
شاهزاده فیصل بن فرحان آل‌سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، گفت تنگه هرمز، تنگه باب‌المندب و تمامی مسیر‌های دریایی باید باز و امن باقی بمانند.

اقتصاد۲۴- شاهزاده فیصل بن فرحان آل‌سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، گفت تنگه هرمز، تنگه باب‌المندب و تمامی مسیر‌های دریایی باید باز و امن باقی بمانند.

به نقل از روزنامه سعودی «سعودی گزت»، فیصل این اظهارات را در دیدار با توشیمیتسو موتگی، همتای ژاپنی خود، مطرح کرد.

فیصل گفت امنیت دریایی در صدر اولویت‌های مشترک دو کشور قرار دارد.

بیشتر بخوانید: عکس / خیال پردازی های ناممکن ترامپ برای تنگه هرمز

او افزود: «پادشاهی عربستان همچنان به تلاش‌های خود برای کاهش تنش‌ها و جلوگیری از بازگشت درگیری‌ها ادامه می‌دهد و بر راه‌حل‌های دیپلماتیک جامع و پایدار تمرکز دارد که به ریشه‌های بی‌ثباتی در منطقه ما رسیدگی کند.»

فیصل همچنین گفت: «ما تأکید می‌کنیم که دیپلماسی، گفت‌و‌گو و روش‌های مسالمت‌آمیز همچنان اولویت‌های ما هستند و از نقش ژاپن در حمایت از اصول حقوق بین‌الملل، کمک‌های بشردوستانه و توسعه‌ای این کشور و مواضع آن در حمایت از ثبات و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز قدردانی می‌کنیم.» منبع: انتخاب


 کسی که اولین «سلفی» را از خود ثبت کرد

کسی که اولین «سلفی» را از خود ثبت کرد

دوربین را روی سه‌پایه و مقابل یک آینه بزرگ قرار داد؛ خودش در مقابل آن ایستاد و شاتر را زد.

 قتل پدر، مادر و برادر همسر با اسلحه

قتل پدر، مادر و برادر همسر با اسلحه

مردی که مادر، پدر و برادر همسرش را با شلیک گلوله در شهرستان نور کشته بود دستگیر شد.

 پیشنهاد اردوغان برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا

پیشنهاد اردوغان برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا

آرمان امروز : دفتر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه عصر چهارشنبه پس از مکالمه تلفنی بین اردوغان و سانای تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: رئیس‌جمهور اردوغان اظهار داشت که تنها راه‌حل اختلاف بین ایران و آمریکا از طریق مذاکره است و ما به عنوان ترکیه، از تلاش‌های دیپلماتیک برای صلح و ثبات پایدار [ ]

 قطب‌نمای رشد اقتصادی

قطب‌نمای رشد اقتصادی

نگاه جدید و متفاوتی به تجارت بین‌الملل و رشد اقتصادی در حال شکل‌گیری است. این نگاه تجارت را نه یکی از اجزای رشد بلکه هدایت‌کننده آن می‌داند. ریکاردو ‌هاوسمن، استاد اقتصاد دانشگاه‌ هاروارد، در فصل «رشد صادرات‌محور» کتاب اجماع لندن به این سوال پاسخ می‌دهد که نسبت میان رشد اقتصادی و تجارت خارجی چیست؟‌

 آیا صندوق‌های طلا می‌توانند وثیقه بانکی باشند؟

آیا صندوق‌های طلا می‌توانند وثیقه بانکی باشند؟

یکی از چالش‌های جدی نظام تامین مالی کشور، مساله وثایق بانکی است. بسیاری از متقاضیان تسهیلات، به‌ویژه صاحبان کسب‌وکار و تولیدکنندگان، ممکن است توان بازپرداخت مناسبی داشته باشند، اما به دلیل نداشتن وثایق سنتی مانند ملک، عملا امکان دسترسی آسان به منابع بانکی را از دست بدهند. از سوی دیگر، بانک نیز نمی‌تواند بدون اطمینان از کیفیت و قابلیت نقدشوندگی وثیقه، ریسک اعطای تسهیلات را بپذیرد.

 هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به کشورهای عربی

هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به کشورهای عربی

آرمان امروز : سرلشکر عبداللهی هشدار داد: هرگونه کمک و تسهیل‌گری به ارتش متجاوز آمریکا به منزله مشارکت با نیروهای نظامی آمریکاست. سرلشکر علی عبداللهی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس که با صدور بیانیه‌های مختلف اعلام می‌کنند اجازه استفاده آمریکا از سرزمین‌هایشان علیه ایران را [ ]

 مسئولیت اجتماعی سبز و توسعه پایدار در فولاد خوزستان

مسئولیت اجتماعی سبز و توسعه پایدار در فولاد خوزستان

آرمان امروز : سال‌ها مسئولیت اجتماعی صنایع، بیشتر با ساخت مدرسه، درمانگاه یا حمایت از برنامه‌های فرهنگی شناخته می‌شد؛ اما امروز در جهان، مهم‌ترین شاخص مسئولیت‌پذیری یک صنعت، نحوه تعامل آن با محیط‌زیست است. صنعتی که بتواند هم تولید کند، هم اشتغال بیافریند و هم ردپای زیست‌محیطی خود را کاهش دهد، در واقع مسئولیت اجتماعی [ ]

 هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال

هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال

خلق ارزش، در ساده‌ترین تعریف، یعنی فهم شرایط، ایجاد تغییری مثبت در آن، دریافت بازخورد و تکرار این چرخه. اما این چرخه یک پیش‌شرط اساسی دارد: شرایط باید قابل فهم و قابل پیش‌بینی باشد.