قیمت طلا امروز




 سایت شفقنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

پولیتیکو: آتش‌بس آمریکا و ایران با بن‌بست مذاکرات در آستانه انقضا قرار دارد/فشار اقتصادی تهران را به زانو در نمی‌آورد

شفقنا – به نظر می‌رسد آتش‌بس شکننده یک ماهه بین ایالات متحده آمریکا و ایران، بدون توافق دقیقه نودی برای تمدید آن و احتمالاً پایان جنگ بین این دو کشور، روز دوشنبه منقضی می‌شود. به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، یک مقام ارشد کاخ سفید که نخواست نامش فاش شود، وضعیت میان دو کشور را پیش [ ]
 پولیتیکو: آتش‌بس آمریکا و ایران با بن‌بست مذاکرات در آستانه انقضا قرار دارد/فشار اقتصادی تهران را به زانو در نمی‌آورد



۵۲ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

کپلر: تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده‌اند

جوان آنلاین: داده های شرکت کپلر (Kpler) که در زمینه ردیابی حرکت کشتی ها فعالیت می کند نشان می دهد حرکت آنها در تنگه هرمز به شدت کاهش پیدا کرده است.

بر اساس این گزارش، طی روز شنبه گذشته تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده اند.

پولیتیکو پیشتر در گزارشی نوشته بود که دولت ترامپ مدعی است که تنگه هرمز برای تجارت باز است و عبور و مرور نفتکش‌ها در جریان است. این در حالی است که ردیاب‌های بازار تصویر نه چندان خوش‌بینانه‌ای را نشان می‌دهند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بارها مدعی شده است که نفت آزادانه از طریق تنگه هرمز جریان دارد. اما کارشناسان می‌گویند که نمی‌توان به ارقام دولت ترامپ اعتماد کرد زیرا هیچ داده‌ای وجود ندارد که نشان دهد واقعاً حجم نفت از طریق تنگه هرمز در حال حرکت است.


۱ ساعت قبل / سایت جماران

پامپئو هم نگران شد: بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا تهدیدی علیه امنیت ملی است

به گزارش جماران، پامپئو در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه «ایکس» نوشت: «خبر رسیدن بدهی ملی ما به ۴۰ تریلیون دلار، یک رویداد تعیین‌کننده تیره برای هر کسی است که به آینده کشورمان اهمیت می‌دهد. این فقط یک بحران مالی نیست، بلکه تهدیدی علیه امنیت ملی ماست. وظیفه ما در قبال نسل آینده این است که این وضعیت را اصلاح کنیم.»

اظهارات پامپئو پس از آن مطرح شد که وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه، ۱۸ اوت ۲۰۲۶ اعلام کرد مجموع بدهی فدرال برای نخستین بار در تاریخ از آستانه ۴۰ تریلیون دلار فراتر رفته و به ۴۰٫۰۴۷ تریلیون دلار رسیده است. این بدهی شامل ۳۲٫۲۷ تریلیون دلار بدهی در اختیار عموم و ۷٫۷۸ تریلیون دلار بدهی در اختیار نهادهای دولتی است.

بدهی ملی آمریکا در دهه گذشته شتابی بی‌سابقه گرفته است؛ به‌گونه‌ای که از زمان آغاز به کار دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷، زمانی که بدهی حدود ۱۹٫۹۵ تریلیون دلار بود، دو برابر شده است. مرز ۳۹ تریلیون دلار در مارس گذشته شکسته شد؛ به این معنا که بدهی تنها طی پنج ماه، یک تریلیون دلار افزایش یافته است.

برآوردها نشان می‌دهد هزینه خدمت بدهی به سطحی سنگین رسیده است؛ به‌طوری‌که پرداخت سالانه بهره از ۱٫۱۷ تریلیون دلار فراتر می‌رود. این بدان معناست که دولت آمریکا برای بهره بدهی‌ها بیش از هزینه‌ای که صرف دفاع ملی می‌کند، بودجه اختصاص می‌دهد.

کارشناسان اقتصادی هشدار داده‌اند که این مسیر مالی ناپایدار، اقتصاد آمریکا و آینده این کشور را تهدید می‌کند. رئیس کمیته فدرال بودجه نیز اظهار داشته است که «سطح سوءمدیریت مالی فاجعه‌بار است» و هشدار داده که بدهی، بار سنگینی بر دوش هر خانواده آمریکایی می‌گذارد و بدهی بیشتری را بر نسل‌های آینده تحمیل می‌کند.

این افزایش چشمگیر بدهی به عوامل متعددی نسبت داده شده است؛ از جمله «جنگ با ایران و افزایش هزینه‌های دفاعی ناشی از آن، افزایش هزینه بهره بدهی‌های موجود، کاهش‌های گسترده مالیاتی مصوب سال ۲۰۲۵، و نیز هزینه غرامت‌های تجاری که در پی احکام قضایی مربوط به تعرفه‌های گمرکی، از ۱۶۰ میلیارد دلار فراتر رفته است».

 


۱۲ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

کریدور شبانه ارتش آمریکا علیه بستن تنگه هرمز

کد خبر: 787388 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۱۲:۱۴:۴۰ اعتمادآنلاین |

اکسیوس گزارش داد که ارتش آمریکا در اقدامی محرمانه، یک کریدور دریایی در مسیر ورود و خروج کشتی‌ها از تنگه هرمز ایجاد کرده است تا روزانه میلیون‌ها بشکه نفت از این مسیر عبور کند؛ اقدامی که به گفته دو مقام آمریکایی، با وجود بن‌بست در جنگ، موفقیتی قابل توجه برای واشنگتن محسوب می‌شود.

این عملیات طی چند هفته گذشته در جریان بوده و هر شب حدود ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق یک مسیر جنوبی در امتداد سواحل عمان وارد تنگه هرمز شده یا از آن خارج می‌شوند.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت، معادل تقریبا نیمی از حجم انتقال نفت پیش از جنگ، از تنگه هرمز عبور کرده و وارد بازار جهانی انرژی می‌شود.

بر پایه این گزارش، این عملیات به رهبری آمریکا بخشی از مهم‌ترین پیامدهای جنگ، یعنی اختلال در عرضه نفت و جهش قیمت جهانی نفت خام، را کاهش داده است. اگرچه حجم نفت عبوری همچنان پایین‌تر از سطح پیش از جنگ است، مقام‌های آمریکایی می‌گویند این روند تاثیر محسوسی بر عرضه جهانی انرژی گذاشته است.

عملیات چگونه انجام می‌شود؟

این عملیات تنها به اسکورت نفتکش‌های حامل نفت محدود نمی‌شود. ارتش آمریکا به نفتکش‌های خالی نیز کمک می‌کند تا از دریای عرب وارد خلیج فارس شوند، از تنگه هرمز عبور کنند، در بنادر کشورهای منطقه نفت بارگیری کنند و سپس از همان مسیر خارج شوند.

جزئیات این عملیات تاکنون به‌طور عمومی منتشر نشده بود.

یکی از مقام‌های آمریکایی که مستقیما در جریان این عملیات قرار دارد، به اکسیوس گفت: «ما دو ماه است مسیر جنوبی تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم. سپاه پاسداران می‌تواند مزاحمت ایجاد کند، اما کنترل تنگه در دست آنها نیست؛ در دست ماست.»

مدیریت عملیات از فورت براگ

به نوشته اکسیوس، کارگروه مسئول عملیات تنگه هرمز از مقر ارتش آمریکا در فورت براگ در ایالت کارولینای شمالی هدایت می‌شود و با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هماهنگی دارد.

این کارگروه هر روز فهرست کشتی‌هایی را که قصد خروج از خلیج فارس از طریق تنگه هرمز به سمت دریای عرب دارند، تهیه می‌کند. هم‌زمان، نفتکش‌های خالی اجاره‌شده نیز برای ورود به خلیج فارس و بارگیری نفت برنامه‌ریزی می‌شوند.

کشتی‌ها هر شب در بازه‌های زمانی مشخص و در قالب دو صف بزرگ، یکی برای ورود و دیگری برای خروج، از مسیر جنوبی تنگه عبور می‌کنند و تحت هدایت ارتش آمریکا قرار دارند.

در همین حال، جنگنده‌های نیروی هوایی آمریکا نیز برای مقابله با موشک‌های کروز و پهپادهای ایرانی از این مسیر محافظت می‌کنند.

کاهش توان رصد ایران

مقام‌های آمریکایی می‌گویند این عملیات پس از یک کارزار نظامی دو هفته‌ای توسط فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) امکان‌پذیر شد؛ کارزاری که به ادعای آنها توان راداری و سامانه‌های نظارت دریایی ایران را کاهش داده است.

بر اساس این گزارش، ایران اکنون دید محدودی نسبت به تردد کشتی‌ها در مسیر جنوبی تنگه هرمز دارد و تنها از چند رادار بازسازی‌شده و نیروهای دیده‌بانی مستقر در قایق‌های تندروی سپاه برای رصد این مسیر استفاده می‌کند.

مقام‌های آمریکایی مدعی‌اند به دلیل کاهش توان شناسایی ایران، حملات پهپادی و موشکی این کشور عمدتا به‌صورت تقریبی و به سمت مناطقی انجام می‌شود که احتمال می‌رود کشتی‌ها از آن عبور کنند.

به گفته یکی از مقام‌های آمریکایی، برخی کشتی‌ها در حملات ایران هدف قرار گرفته‌اند، اما بسیاری از حملات نیز توسط نیروهای آمریکایی رهگیری شده‌اند. او مدعی شد که نیروهای آمریکا در اوایل هفته جاری هشت پهپاد و دو موشک کروز ایرانی را سرنگون کرده‌اند.

صادرات نفت در حال افزایش است

مقام‌های آمریکایی می‌گویند طی دو هفته گذشته، هر شب حدود ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از مسیر جنوبی تنگه هرمز عبور کرده‌اند و صادرات نفت از خلیج فارس همچنان ادامه داشته است.

به گفته آنها، میانگین صادرات روزانه اکنون به حدود ۱۰ میلیون بشکه رسیده است. در برخی شب‌های هفته‌های اخیر نیز حجم نفت خارج‌شده از خلیج فارس به ۱۵ تا ۲۰ میلیون بشکه رسیده است.

بر اساس این گزارش، در یکی از شب‌های همین هفته بیش از ۲۰ کشتی برای عبور از مسیر جنوبی تنگه برنامه‌ریزی شده بودند و امکان انتقال حدود ۱۵ میلیون بشکه نفت وجود داشته است.

ترامپ: حجم عظیمی از نفت از هرمز خارج می‌شود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه در گفت‌وگو با آکسیوس گفت: «حجم عظیمی از نفت از تنگه هرمز خارج می‌شود.»

ترامپ همچنین گفت آمریکا در حال حاضر با ایران مذاکره نمی‌کند و افزود: «آنها وقت تلف می‌کنند. مذاکره با آنها اتلاف وقت است.»

او درباره وضعیت ایران نیز گفت: «ایرانی‌ها هنوز مقداری توان مبارزه دارند، اما در مجموع، دیگر چیزی جز سایه‌ای از گذشته خود نیستند.»

  اخبار مرتبط ادعای جنجالی وزیر انرژی آمریکا درباره تردد نفت از تنگه هرمز؛ کپلر: قابل تطبیق نیست مسیرهای جایگزین تنگه هرمز کدام هستند؟




 نگاه و ارزیابی سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی به فرمانده جدید سپاه پاسداران/ وحشت مقامات امنیتی در تل‌آویو از حضور سردار وحیدی در راس سپاه‌ پاسداران
۱۷ دقیقه قبل / سایت مشرق

نگاه و ارزیابی سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی به فرمانده جدید سپاه پاسداران/ وحشت مقامات امنیتی در تل‌آویو از حضور سردار وحیدی در راس سپاه‌ پاسداران

انتصاب سردار احمد وحیدی به فرماندهی دائم سپاه پاسداران، به باور مقامات امنیتی اسرائیل، نه یک جابه‌جایی عادی، بلکه بخشی از فرایند آمادهسازی ایران برای انتخاب زمانبندی رویارویی بعدی با آمریکاست.

 عرضه اولیه سمهریز؛ زمان جلسات معارفه شرکت سیمان تجارت مهریز اعلام شد
۶ دقیقه قبل / سايت نبض بورس

عرضه اولیه سمهریز؛ زمان جلسات معارفه شرکت سیمان تجارت مهریز اعلام شد

جلسات معارفه شرکت گروه صنعتی و معدنی سیمان تجارت مهریز با نماد «سمهریز» برای آماده‌سازی عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس برگزار می‌شود.

 حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت
۴۶ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت

چهار نفر به دنبال حمله یک هواپیمای بدون سرنشین در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند.

 گزارش وال‌استریت ژورنال از فشار تدریجی امارات بر ایران| محدودیت‌ها برای بازدارندگی از حملات به کشتی‌ها
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

گزارش وال‌استریت ژورنال از فشار تدریجی امارات بر ایران| محدودیت‌ها برای بازدارندگی از حملات به کشتی‌ها

یک رسانه آمریکایی نوشت که امارات در حال حاضر به دنبال قطع کامل روابط اقتصادی و سیاسی با تهران نیست.

 پرده زبرا؛ انتخابی مدرن برای خانه‌های شیک و نورگیر
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

پرده زبرا؛ انتخابی مدرن برای خانه‌های شیک و نورگیر

پرده زبرا نوعی پوشش مدرن پنجره است که از لایه‌های موازی تور و پارچه تشکیل می‌شود. این ساختار امکان تنظیم دقیق نور، حفظ حریم خصوصی و کنترل دید بیرون را فراهم می‌کند.

 ماجرای جمع آوری کمک مالی برای پسر و عروس معصومه ابتکار چیست؟
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

ماجرای جمع آوری کمک مالی برای پسر و عروس معصومه ابتکار چیست؟

سید عیسی هاشمی، فرزند معصومه ابتکار، همسرش مریم طهماسبی و پسر نوجوانشان که از آوریل ۲۰۲۶ در بازداشت ICE به سر می‌برند، حالا برای تأمین هزینه‌های حقوقی و مقابله با اخراج از آمریکا به یک کمپین جمع‌آوری کمک مالی متکی شده‌اند. این کمپین تاکنون حدود ۴۰ هزار دلار جمع کرده و بیش از یک‌سوم تعداد و مبلغ کمک‌ها نیز به‌صورت بی‌نام ثبت شده است.