
به گزارش هفت صبح هر حساب کاربری گوگل ۱۵ گیگابایت فضای ذخیرهسازی رایگان دارد که بین سرویسهای مختلف این شرکت (گوگل فوتوز، جیمیل، گوگل درایو و غیره) مشترک است. به محض اینکه حجم دادههای شما از این مقدار فراتر رود، دیگر قادر به آپلود عکس یا فایل جدید، ارسال یا دریافت ایمیل در جیمیل، و ایجاد سند جدید در «گوگل داکس»، «شیت» یا «اسلاید» نخواهید بود. اینجاست که اشتراکهای «گوگل وان» اهمیت پیدا میکنند؛ اشتراکهایی که با پرداخت هزینه ماهانه، فضای ابری بیشتری به همراه چند امکان جانبی در اختیار شما قرار میدهند. اما اگر از مثلاً ۱۰۰ گیگابایت فضای گوگل وان استفاده کرده باشید و حالا تصمیم به لغو اشتراک خود بگیرید، چه میشود؟ آیا فایلهایتان بلافاصله حذف میشوند یا همچنان به آنها دسترسی دارید؟ بیایید بررسی کنیم.
نگران نباشید، دادههای شما (فعلاً) امن هستند
اگر اشتراک گوگل وان خود را لغو کنید، فضای ذخیرهسازی حساب شما به همان سقف ۱۵ گیگابایتِ رایگان برای همه کاربران برمیگردد. اگر پس از لغو اشتراک، حجم دادههای ذخیرهشده شما همچنان بیش از ۱۵ گیگابایت باشد، محدودیتهای زیر اعمال خواهد شد: دیگر نمیتوانید هیچ فایل یا پوشه جدیدی در «گوگل درایو» آپلود کنید. قادر به ارسال یا دریافت ایمیلهای جدید در جیمیل نخواهید بود. نمیتوانید در گوگل داکس، شیت، اسلاید یا برنامههای مشابه گوگل فایل جدید بسازید. بکآپگیری خودکار از عکسها یا ویدیوهای جدید در «گوگل فوتوز» متوقف میشود. دسترسی به ویژگیهای پریمیوم گوگل وان (مانند پشتیبانی اختصاصی یا مزایایی مثل نسخه پیشرفته جمینای - Gemini Advanced) را از دست خواهید داد.
با این حال، نکته کلیدی این است که دسترسی شما به فایلهای موجود، بلافاصله قطع نمیشود. حتی اگر ۱۰۰ گیگابایت عکس و ویدیو در «گوگل فوتوز» داشته باشید، همچنان میتوانید آنها را ببینید، دانلود کنید و یا حذف کنید. گوگل نه دسترسی شما به دادههای فعلی را محدود میکند و نه آنها را سریعاً پاک میکند.
اما یک محدودیت زمانی وجود دارد: طبق اعلام رسمی گوگل، اگر حساب شما برای مدت طولانی (۲ سال) بیش از سقف مجاز (۱۵ گیگابایت) باقی بماند، گوگل این حق را برای خود محفوظ میدارد که دادههای شما را حذف کند. این فرصت …









