قیمت طلا امروز




 روزنامه هفت صبح / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

بغداد و چند مسئله حساس

بررسی اهمیت سفر محمدباقر قالیباف به عراق و سه محور مهم این سفر در گفت‌وگو با علیرضا کمیلی
 بغداد و چند مسئله حساس

گروه سیاسی| محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه به عراق سفر می‌کند؛ سفری که می‌تواند از اهمیت بسیاری برخوردار باشد، زیرا در روزهای اخیر برخی گمانه‌زنی‌ها درباره ادامه روابط ایران و عراق و مناسبات دو کشور در شرایط خاص منطقه مطرح شده است. اکنون باید دید قالیباف در این سفر تا چه اندازه می‌تواند مسائل و احیاناً مشکلات فی‌مابین را برطرف کند.

 

محمدکاظم آل‌صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق درباره جزئیات این سفر گفته است: «آقای قالیباف در این سفر با رئیس مجلس، نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور، رئیس شورای عالی قضایی و مشاور امنیت ملی عراق دیدار و درباره مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی خواهد کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه نیز در مراسم چهلم رهبر شهید انقلاب که با حضور مقامات محلی کربلا، عشایر و طوایف مختلف و جمعی از مردم استان کربلا برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد. این سفر با توجه به تحولات منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است و قطعا رایزنی‌های دو کشور می‌تواند به تحقق ثبات و آرامش هرچه بیشتر در منطقه کمک کند».

   عراق و مسئله تنگه هرمز

علیرضا کمیلی، تحلیلگر مسائل عراق، در پاسخ به این پرسش که سفر قالیباف به عراق از چه جهاتی مهم است، به «هفت‌صبح» گفت: «ما اکنون سه پرونده جدی در روابط ایران و عراق داریم. یکی از این پرونده‌ها، موضوع خلع سلاح نیروهای مقاومت خارج از ارتش عراق است که آمریکا به‌شدت در این موضوع فشار می‌آورد. آنها مطرح کرده‌اند که باید این نیروها را کنار گذاشت و آنها را به یک جریان سیاسی تبدیل کرد.

 

حذف این نیروها در شرایطی که آمریکا در منطقه حضور دارد، نیروهای مسلح عراق فعال هستند و دغدغه‌های کردی نیز وجود دارد، خطرناک است و می‌تواند زمینه‌ساز جنگ داخلی شود. حمله‌ای که اخیرا عربستان به عراق انجام داد و پاسخی هم دریافت نکرد نیز به دلیل فشار آمریکا بود. مسئله دوم این است که عراقی‌ها می‌گویند به دلیل مسئله تنگه هرمز نمی‌توانیم صادرات داشته باشیم و با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم؛ در چنین شرایطی، موجی ضدایرانی نیز راه انداخته‌اند. 

 

سفر آقای قالیباف از این جهت مهم است که مسئله مالی در روابط دو کشور مطرح است. مقصر این وضعیت نیز عراق است، زیرا عراقی‌ها به آمریکا تعهد داده‌اند که پول خود را از طریق فروش نفت دریافت کنند. این موضوع نیز مسئله دیگری است که باید درباره آن گفت‌وگو شود. ما همواره گفته‌ایم که با عراق مشکلی نداریم و عراق می‌تواند نفت خود را صادر کند. ما هیچ محدودیتی برای عبور نفتکش‌های عراقی نداریم و مسائل داخلی عراق بر مشکل فروش نفتشان اثر گذاشته است».

   تحرکات کردی ضد ایرانی

او درباره تحرکات کردی ضد ایرانی در عراق مطرح کرد: «موضوع دیگر، تحرکات کردی در عراق است. دولت عراق باید در این زمینه تعهد بدهد، زیرا مسائل امنیتی مطرح است و از آسمان عراق دائما به ما حمله می‌شود. اینها تبعات مربوط به جنگ و درگیری با اسرائیل است و در کنار آن، مسائلی مانند موضوع کردی نیز به‌عنوان حاشیه‌های این درگیری‌ها مطرح است. قالیباف باید درباره این مسائل نیز رایزنی کند».

   عراق و پیمان مکه

این تحلیلگر مسائل عراق در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا ممکن است عراق نیز به پیمان مکه بپیوندد، بیان کرد: «تحلیل من درباره پیمان مکه این است که این پیمان علیه ایران نیست. وزیر خارجه پاکستان گفت که ما آماده‌ایم ایران هم به این پیمان اضافه شود. پاکستان و ترکیه هیچ انگیزه‌ای برای درگیر شدن با ایران ندارند و می‌دانند اگر علیه ایران اقدامی کنند، وضعیتشان بسیار سخت خواهد شد. از طرف دیگر، تضعیف محور مقاومت به این معناست که اسرائیل در آینده می‌تواند پاکستان و ترکیه را هم هدف قرار دهد.

 

به نظر من پیمان مکه، ضدایرانی است؛ بلکه این پیمان ناشی از خلأ حضور نظامی آمریکا در منطقه است. آنها می‌گویند که ما قدرت نظامی هستیم و می‌توانیم در برابر اسرائیل بایستیم. این اقدام، به‌جز از سوی وهابی‌ها، بیشتر اقدامی علیه اسرائیل دانسته شده است، نه ایران. چرا روز بعد از پیمان مکه، یمن حمله به عربستان را آغاز کرد؟ چرا این پیمان کار نمی‌کند؟ دلیلش این است که این پیمان کارکردی علیه کشورهای اسلامی و منطقه ندارد. اگر عراق هم به این پیمان اضافه شود، با توجه به نفوذ و پول سعودی‌ها، نگرانی‌هایی ایجاد می‌شود؛ اما عراق اقدامی در حمایت از آنها علیه ما انجام نخواهد داد».

   تشتت سیاسی در عراق

کمیلی در پایان درخصوص تعدد گروه‌های سیاسی در عراق و اینکه آیا این تشتت سیاسی می‌تواند به ضرر ایران تمام شود، گفت: « عراق کشور هفتاد و دو ملت است. این تنوع از ساختار قانون اساسی آن گرفته تا شیعیان، جریان‌های انقلابی و کردها وجود داشته و دارد. تنوع منفی در عراق بوده و هست، اما اینکه این جریان‌ها بتوانند یک جریان جدید علیه ایران ایجاد کنند، این‌طور نیست.

 

جریان مقاومت در انتخابات اخیر قدرت را به دست گرفت. درست است که با فشار ترامپ مجبور شد نخست‌وزیر را تغییر دهد، اما در مجلس و ساختار حکومت همچنان دست برتر را دارد. بعضی‌ها می‌خواهند این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند و بگویند چون فلان فرد انتقادی کرده است، ایران عراق را از دست داده است؛ در حالی که چنین برداشتی درست نیست و یک جریان جدید علیه ایران نمی‌تواند در عراق شکل بگیرد».

 



۱۷ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

قالیباف: هر توافقی که گروه‌ها و مسئولان عراقی به اجماع برسند، ایران حمایت خواهد کرد/ کشورمان هرگز در امور داخلی عراق دخالت نمی‌کند

 محمدباقر قالیباف روز جمعه (۳۰ مردادماه) در جمع بندی سفر ۳ روزه هیأت پارلمانی کشورمان به عراق افزود: فضای حاکم بر مذاکرات با مسئولان رتبه اول عراق، حاکی از یک صمیمیت برادرانه بود و دیدار و گفت و گوها نشان داد عراق در آستانه خروج نهایی و قطعی نیروهای خارجی و ائتلاف خارجی از این کشور است که چندین سال بعد از اشغال خاک و آسمان عراق، در این کشور مانده بودند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان‌داشت: ان انشالله این نیروها از عراق خارج خواهند شد و استقلال و حاکمیت کامل مردم و دولت عراق بدون حضور نیروهای خارجی برقرار می‌شود و این اتفاق بسیار مهم و اساسی است. تفاهم‌نامه‌ای مفصل میان ایران و عراق در حوزه امنیتی به امضا رسید

وی با بیان اینکه این سفر فرصت مناسبی بود که در حوزه مسائل امنیتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با مسوولان کشور عراق گفت و گو شود، گفت: در این سفر تفاهم‌نامه‌ای مفصل میان ایران و عراق در حوزه امنیتی و امنیت مرزها به امضا رسید.

رئیس قوه مقننه تاکید کرد: در این دیدارها درباره مسائل امنیتی و موضوع گروه‌های عراقی گفت‌وگوهایی انجام شد. البته ایران هرگز در امور داخلی عراق دخالت نمی‌کند و هر توافقی که گروه‌ها و مسئولان عراقی در چارچوب قانون اساسی با حفظ استقلال خود به اجماع برسند، ایران به‌عنوان کشور همسایه، دوست و برادر از آن حمایت کرده و حمایت خواهد کرد.

قالیباف تاکید کرد: کشور دوست و برادرمان عراق، نخستین کشوری است که می‌توانیم با هم به صورت مشترک در نظم نوین امنیتی منطقه بسیار تاثیرگذار باشیم و بیش از گذشته در این حوزه گام برداریم. همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق وارد مرحله عملیاتی می‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره مسائل اقتصادی بین دو کشور که در این سفر بین بخش‌های خصوصی و دولتی انجام شد، گفت: تحریم‌ها هر دو کشور را تحت فشار قرار داده است اما همین تحریم فرصت بزرگی برای همکاری‌های نزدیک است. بر همین اساس در دو هفته آینده هیاتی از اتاق بازرگانی عراق به ایران سفر خواهند کرد و با کارشناسان اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی کشور دیدار می‌کنند.

وی تاکید کرد: با حضور مسوولان از وزارتخانه‌های مربوطه در این نشست‌ها، قطعا کار کاملا میدانی و عملیاتی اقتصادی در زمینه‌های مختلف با همکاری دو کشور انجام خواهد شد.

گفتنیست، رئیس مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه (۲۸ مردادماه) در بدو ورود به فرودگاه بغداد به همراه هیأت پارلمانی کشورمان در محل شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس حاضر شد و به مقام آنها ادای احترام کرد.

دیدارهای جداگانه با هیبت الحلبوسی رئیس مجلس و تعدادی از نمایندگان پارلمان عراق، نزار آمیدی رئیس جمهور عراق، علی فالح‌الزیدی نخست وزیر عراق، فائق زیدان، رئیس شورای عالی قضایی عراق، قاسم العبودی مشاور امنیت ملی عراق و سخنرانی در نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی ایرانی و عراقی، از برنامه‌های قالیباف در ۲ روز گذشته بود.

همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی در شهر کاظمین به زیارت حرمین شریفین امام موسی‌بن‌جعفر(ع) و امام جواد(ع) رفت و در ادامه در مراسم چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در کربلا و در نماز جماعت مغرب و عشاء حرم مطهر امام حسین(ع) در کربلای معلی شرکت کرد. تشرف رئیس مجلس و هیات پارلمانی ایران به زیارت مضجع شریف و نورانی امام حسین (ع) نیز از دیگر برنامه‌های او و هیأت پارلمانی کشورمان بود.

زیارت مضجع شریف و نورانی حضرت علی (ع)، حضور بر سر مزار سردار رئیسعلی دلواری، رهبر قیام مردم جنوب ایران علیه انگلیس در جنگ جهانی اول و حضور بر سر مزار شهید ابومهدی المهندس و تعدادی از رزمندگان و فرماندهان جبهه مقاومت و حشدالشعبی از دیگر برنامه‌های رئیس مجلس شورای اسلامی در روز سوم سفر به عراق بود.


۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد ۲۴

واکنش عضو هیات رئیسه مجلس به حلبوسی: نمی‌توانی نام خلیج فارس را به سرقت ببری!

اقتصاد ۲۴- احمد نادری، عضو هیات رییسه مجلس دوازدهم طی پیامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، نوشت:

آقای حلبوسی! کسی که دیروز دیدی رفیق قدیمی حاج قاسم است. وقتی حاج قاسم علیه داعش در الانبار می‌جنگید، پرونده ات در همان زمان در الانبار برای سرقت تجهیزات اداری باز بود و هنوز هم باز است.

نمی‌توانی نام و واقعیت جغرافیایی چند هزارساله خلیج فارس را به سرقت ببری. اینجا الانبار نیست.




 صالحی امیری: اینکه کسی در یک تریبون رسمی و در زمانی که کشور درگیر جنگ است، رسماً درباره حمله به ترامپ و ترور او در ترکیه سخن بگوید، چه معنایی دارد؟ این اقدامات جز اینکه بخواهد نظام سیاسی را تحت فشار دشمن قرار دهد، چه نتیجه‌ای دارد؟
۷ دقیقه قبل / سایت جماران

صالحی امیری: اینکه کسی در یک تریبون رسمی و در زمانی که کشور درگیر جنگ است، رسماً درباره حمله به ترامپ و ترور او در ترکیه سخن بگوید، چه معنایی دارد؟ این اقدامات جز اینکه بخواهد نظام سیاسی را تحت فشار دشمن قرار دهد، چه نتیجه‌ای دارد؟

رضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: پزشکیان پرچمدار رفاه ملی است؛ بدون وفاق نمی‌توان کشور را اداره کرد/ پزشکیان در پایان دوره، کارنامه خوبی در آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت/ 3800 پروژه گردشگری در کشور؛ هدف‌گذاری جذب 2 میلیون گردشگر تا سال 1407/ ایران با یک میلیون اثر تاریخی، بزرگ‌ترین قدرت نرم خود را نادیده گرفته است

 تداوم صدرنشینی تیم والیبال زیر ۱۷ سال ایران با شکست پاکستان
۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تداوم صدرنشینی تیم والیبال زیر ۱۷ سال ایران با شکست پاکستان

تیم والیبال زیر ۱۷ سال پسر ایران در دومین دیدار خود در قهرمانی جهان دوحه موفق به شکست پاکستان شد و در صدر جدول گروه پنجم مرحله مقدماتی باقی ماند.

 مصدّق فکر می‌کرد آمریکا فقط قلقلکش می‌دهد؛ اما کودتا شد! - تسنیم
۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

مصدّق فکر می‌کرد آمریکا فقط قلقلکش می‌دهد؛ اما کودتا شد! - تسنیم

یک جامعه‌شناس سیاسی به روایت عجیبی از ضعف در تحلیل و اشراف دکتر مصدق در کودتای 18 مرداد 1332 پرداخت.

 نقد سریال «اعتراف می‌کنم»؛ از اهمیت جزئیات تا بازی پوریا پورسرخ
۱ ساعت قبل / سایت سلام سینما

نقد سریال «اعتراف می‌کنم»؛ از اهمیت جزئیات تا بازی پوریا پورسرخ

سازندگان سریال «اعتراف می‌کنم» در مجموع راه‌های هوشمندانه‌ای پیدا کرده‌اند تا، بدون عبور از خطوط قرمز، روح تازه‌ای در یک روایت پلیسی ایرانی بدمند.

 پزشکیان پرچمدار رفاه ملی است؛ بدون وفاق نمی‌توان کشور را اداره کرد/ پزشکیان در پایان دوره، کارنامه خوبی در آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت
۵ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

پزشکیان پرچمدار رفاه ملی است؛ بدون وفاق نمی‌توان کشور را اداره کرد/ پزشکیان در پایان دوره، کارنامه خوبی در آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با تأکید بر اینکه مسعود پزشکیان «پرچمدار رفاه و وفاق ملی» است، گفت: رئیس‌جمهور، مسیر دولت چهاردهم را بر مبانی فکری، قرآنی و نهج‌البلاغه بنا کرده و امروز بیش از هر زمان دیگری، حفظ وفاق و انسجام ملی را برای تأمین امنیت و آرامش جامعه ضروری می‌داند؛ باور دارم که پزشکیان در پایان دوره، کارنامه خوبی در آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت.

 چافست حاشیه سود ناخالص را هدف گرفت
۱ ساعت قبل / سایت صدای بورس

چافست حاشیه سود ناخالص را هدف گرفت

شرکت افست در کنفرانس اطلاع‌رسانی خود اعلام کرد با بهبود نرخ قراردادها نسبت به سال ۱۴۰۱، حاشیه سود ناخالص شرکت در شرایط عادی در محدوده ۲۰ درصد پیش‌بینی می‌شود. این شرکت کنترل هزینه‌ها و رشد درآمدها را عوامل اصلی پایداری این سطح از سودآوری دانست.