قیمت طلا امروز




 سایت دنده ۶ / ۱۴۰۵/۰۵/۱۸

جهش ۱۲۰ درصدی صادرات خودروهای برقی چین

گزارش تازه آژانس بین‌المللی انرژی از نیمه نخست سال ۲۰۲۶ نشان می‌دهد صادرات خودروهای برقی چین با رشدی بیش از دو برابری، این کشور را به بازیگر اصلی معادلات صنعت خودروی جهان تبدیل کرده و بسیاری از خودروسازان سنتی اروپا و آمریکا را با چالشی جدی روبه‌رو ساخته است. تحلیل تازه آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)
 جهش ۱۲۰ درصدی صادرات خودروهای برقی چین

گزارش تازه آژانس بین‌المللی انرژی از نیمه نخست سال ۲۰۲۶ نشان می‌دهد صادرات خودروهای برقی چین با رشدی بیش از دو برابری، این کشور را به بازیگر اصلی معادلات صنعت خودروی جهان تبدیل کرده و بسیاری از خودروسازان سنتی اروپا و آمریکا را با چالشی جدی روبه‌رو ساخته است. تحلیل تازه آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) درباره تحولات صنعت خودرو در نیمه نخست سال ۲۰۲۶ میلادی حکایت از جابه‌جایی محسوس مرکز ثقل این صنعت از غرب به شرق دارد؛ روندی که در کانون آن، جهش خیره‌کننده صادرات خودروهای برقی چین قرار گرفته است.

بر پایه این گزارش، صادرات خودروهای برقی چین در بازه یادشده با رشدی نزدیک به ۱۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده که آن را به بالاترین سطح تاریخی خود رسانده است. این جهش عمدتاً حاصل ترکیبی از سیاست‌های حمایتی دولت پکن، زنجیره تأمین یکپارچه باتری و مواد اولیه، و توان رقابتی بالای قیمت‌گذاری تولیدکنندگان چینی در برابر رقبای غربی و ژاپنی است.

کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی معتقدند شکل‌گیری این روند نه یک نوسان موقت، بلکه بازتاب یک تغییر ساختاری در نقشه تولید و صادرات خودرو در سطح جهانی است. بر این اساس، شرکت‌های چینی با بهره‌گیری از مقیاس تولید انبوه و سرمایه‌گذاری گسترده در فناوری باتری‌های لیتیومی، توانسته‌اند در بازارهایی همچون اروپا، آمریکای لاتین، جنوب شرق آسیا و خاورمیانه سهم بازار قابل‌توجهی به دست آورند.

این تحول در حالی رخ می‌دهد که بسیاری از خودروسازان سنتی اروپایی و آمریکایی همچنان با کندی روند گذار به خودروهای الکتریکی، هزینه‌های بالای تولید و مقاومت بخشی از تقاضای داخلی دست‌به‌گریبان‌اند. برخی از این شرکت‌ها برای حفظ سهم بازار خود ناچار به تجدیدنظر در برنامه‌های سرمایه‌گذاری و حتی کاهش قیمت محصولات برقی خود شده‌اند تا در برابر رقابت فزاینده چین تاب بیاورند. بیشتر بخوانید:   قیمت بازار خودروهای برقی در ایران؟

از منظر اقتصاد کلان، گسترش صادرات خودروهای برقی چین می‌تواند اثرات قابل‌توجهی بر موازنه تجاری این کشور و همچنین جریان ارزی ناشی از صادرات صنعتی داشته باشد؛ موضوعی که در کنار سیاست‌های پولی پکن، می‌تواند بر روند نرخ برابری یوان در برابر ارزهای اصلی جهان نیز تأثیرگذار باشد.

ناظران بازار جهانی خودرو هشدار می‌دهند در صورت تداوم این روند، بسیاری از کشورهای واردکننده خودرو، از جمله برخی اقتصادهای در حال توسعه، با موج تازه‌ای از محصولات ارزان‌قیمت و باکیفیت چینی روبه‌رو خواهند شد که می‌تواند معادلات بازار داخلی خودرو در این کشورها را نیز دستخوش تغییر کند.

در همین حال، اتحادیه اروپا و برخی دیگر از بلوک‌های اقتصادی همچنان در حال بررسی ابزارهای تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای برای مهار رشد سریع واردات خودروهای برقی چینی هستند؛ اقدامی که به گفته تحلیلگران، می‌تواند در ماه‌های آینده به یکی از محورهای اصلی تنش‌های تجاری میان چین و غرب تبدیل شود.

به‌طور کلی، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد صنعت خودرو در آستانه یک بازآرایی بزرگ جغرافیایی و اقتصادی قرار دارد و چین با تکیه بر توان صنعتی و صادراتی خود، در حال تثبیت جایگاه خود به‌عنوان قطب اصلی تولید و صدور خودروهای برقی در جهان است. Post Views: 3 برچسب هاخودروهای برقی کپی لینک لینک کپی شد





 سیگنال جدید برای بازار طلا/ اونس جهانی دوباره اوج گرفت
۷ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

سیگنال جدید برای بازار طلا/ اونس جهانی دوباره اوج گرفت

اقتصادنیوز: قیمت طلای جهانی در پایان هفته با افزایش همراه شد و این فلز گرانبها را در مسیر ثبت رشد نزدیک به ۵ درصدی در یک هفته قرار داد.

 انتقام روس‌ها از مهد غلّه | باز هم پای سوسیالیسم در میان است | چرا اوکراین قربانی دومین قحطی بزرگ قرن شد؟
۹ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

انتقام روس‌ها از مهد غلّه | باز هم پای سوسیالیسم در میان است | چرا اوکراین قربانی دومین قحطی بزرگ قرن شد؟

اقتصادنیوز: قحطی ۱۹۳۳ شوروی نتیجه سیاست‌های اشتراکی‌سازی اجباری بود که برداشت معمولی را به فاجعه تبدیل کرد. در آن میان اوکراینی‌ها هدف شدیدترین اشتراکی‌سازی و بالاترین نرخ مرگ‌ومیر بودند.

 تسویه‌ حساب تاریخی در میرداماد/ چرا ۱۲۰ همت از «دارایی‌های بانک ایران‌زمین» سهم بانک مرکزی شد؟
۸ ساعت قبل / سایت تابناک

تسویه‌ حساب تاریخی در میرداماد/ چرا ۱۲۰ همت از «دارایی‌های بانک ایران‌زمین» سهم بانک مرکزی شد؟

بانک مرکزی سرانجام برای تسویه بدهی بیش از ۱۰۰ همتی بانک ایران‌زمین، سند مالکیت ۷۵ همت از دارایی‌های این بانک را امضا کرد و ۴۵ همت دیگر نیز در نوبت انتقال است...

 جهش خیره‌کننده قیمت طلا و نقره
۳ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

جهش خیره‌کننده قیمت طلا و نقره

آرمان امروز : بازار فلزات گران‌بها شاهد حرکت‌های صعودی قدرتمندی بود؛ به‌طوری که قیمت طلا با رشد حدودا ۳ درصدی تا نزدیکی مرز ۴,۴۹۰ دلار پیشروی کرد. به گزارش بازار، نقره نیز با جهشی چشمگیرتر، رشد ۴ درصدی را تجربه کرد و تا ۶۵.۶ دلار صعود کرد. این جهش قیمتی در حالی رخ داد که [ ]

 خداحافظی با بازار بزن و دررو / دستور دادستان تهران «حیات‌خلوت» خودروسازان را ویران می‌کند؟
۹ ساعت قبل / سایت تابناک

خداحافظی با بازار بزن و دررو / دستور دادستان تهران «حیات‌خلوت» خودروسازان را ویران می‌کند؟

در حالی که مردم در آتش قیمت‌های کاذب و بدعهدی‌های بی‌پایان خودروسازان می‌سوزند، دستور قاطع دادستان تهران برای نظارت آنلاین، پرده از یک واقعیت تلخ برمی‌دارد.

 بازار - ۱۴۰۵/۰۵/29
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بازار - ۱۴۰۵/۰۵/29

k: بازار