قیمت طلا امروز




 سایت دنده ۶ / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

قیمت‌ها روی کاغذ ریخت؛ خریدار در بازار نیست

بازار خودرو در حالی در سایه کاهش نرخ ارز و انتظار برای تحولات سیاسی وارد فاز رکودی شده که قیمت‌های اعلامی برخی خودروها عقب‌نشینی کرده، اما خریدار همچنان در بازار غایب است. بازار خودرو در روزهایی قرار گرفته که مرز میان «کاهش قیمت» و «کاهش تقاضا» بیش از هر زمان دیگری باریک شده است. در ظاهر،
 قیمت‌ها روی کاغذ ریخت؛ خریدار در بازار نیست

بازار خودرو در حالی در سایه کاهش نرخ ارز و انتظار برای تحولات سیاسی وارد فاز رکودی شده که قیمت‌های اعلامی برخی خودروها عقب‌نشینی کرده، اما خریدار همچنان در بازار غایب است. بازار خودرو در روزهایی قرار گرفته که مرز میان «کاهش قیمت» و «کاهش تقاضا» بیش از هر زمان دیگری باریک شده است.

در ظاهر، تابلوهای قیمت خودرو در برخی مدل‌ها عقب‌نشینی کرده‌اند، اما در سمت دیگر بازار خبری از صف خریداران نیست. همین تناقض باعث شده ارزیابی وضعیت واقعی بازار برای مصرف‌کنندگان دشوارتر از گذشته باشد؛ بازاری که یک روز با خبرهای ارزی و سیاسی تکان می‌خورد و روز دیگر زیر سایه افت قدرت خرید، وارد فاز سکوت و انتظار می‌شود.در چنین شرایطی، قیمت‌های اعلامی لزوماً همان قیمت‌هایی نیستند که معامله در نهایت با آنها انجام می‌شود. فاصله میان قیمت پیشنهادی فروشنده و عددی که خریدار حاضر است برای خودرو پرداخت کند، به یکی از نشانه‌های مهم رکود در بازار تبدیل شده است. از سوی دیگر، افزایش قیمت کارخانه‌ای محصولات خودروسازان نیز نتوانسته معادله بازار را به‌طور کامل تغییر دهد؛ چراکه مسئله اصلی فقط قیمت خودرو نیست، بلکه توان خرید خانوارها نیز به‌شدت تحت فشار قرار گرفته است.

در این میان، نرخ ارز همچنان یکی از مهم‌ترین متغیرهای اثرگذار بر انتظارات بازار خودرو محسوب می‌شود. هر تغییر در چشم‌انداز اقتصادی و سیاسی می‌تواند نگاه فعالان بازار را تغییر دهد و مسیر قیمت‌ها را جابه‌جا کند.

بازار خودرو در حال حاضر در شرایط رکودی قرار دارد و کاهش نرخ ارز طی روزهای اخیر اثر خود را بر قیمت خودرو گذاشته است، اما این کاهش قیمت بیشتر در قیمت‌های اعلامی و روی کاغذ دیده می‌شود و هنوز به رونق معاملات منجر نشده است.

بازار خودرو ارتباط نزدیکی با قیمت ارز دارد و کوچک‌ترین نوسان نرخ ارز یا انتشار یک خبر مثبت و منفی می‌تواند بر بازار خودرو و سایر بازارها اثر بگذارد.

طی روزهای اخیر با کاهش نرخ ارز، قیمت برخی خودروها روی کاغذ حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان کاهش پیدا کرده است، اما در عمل مشتری برای خرید خودرو در بازار وجود ندارد.

در شرایط فعلی فروشنده‌ای که نیاز به نقدینگی داشته باشد، برای فروش خودرو ناچار است با قیمت پایین‌تری وارد معامله شود. حتی ممکن است فروشنده مجبور شود خودرو را حدود ۱۰ درصد و در برخی موارد ۲۰ درصد پایین‌تر از قیمت اعلامی بازار عرضه کند تا بتواند آن را به فروش برساند. بنابراین نباید صرفاً قیمت‌های اعلامی را ملاک ارزیابی وضعیت واقعی بازار خودرو قرار داد.

تا زمانی که تورم در کشور کنترل نشود، نمی‌توان انتظار داشت قیمت کالاها به ثبات واقعی برسد. وقتی همزمان با تورم، نرخ ارز نیز با نوسان همراه باشد، کسب‌وکارها نمی‌توانند برای آینده برنامه‌ریزی کنند و بازارها نیز در معرض نوسانات مداوم قرار می‌گیرند.

در کنار این عوامل، قدرت خرید مردم نیز نسبت به یک سال گذشته به شکل قابل‌توجهی کاهش پیدا کرده است. به همین دلیل بازار خودرو در حال حاضر بیشتر از آنکه با کمبود تقاضای سفته‌بازانه مواجه باشد، با کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان و نبود مشتری روبه‌رو است.

بازار در حال حاضر منتظر تحولات و اخبار مربوط به مذاکرات است. اگر خبر مثبتی از مذاکرات منتشر شود، می‌تواند روی بازار اثر بگذارد و قیمت‌ها را تحت فشار کاهشی قرار دهد. بازار خودرو به دلیل ارتباط مستقیم با نرخ ارز، به اخبار سیاسی و اقتصادی واکنش سریع نشان می‌دهد.

خودروسازان افزایش قیمت داده‌اند، اما همچنان نمی‌توانند نیاز بازار را به طور کامل تأمین کنند. با این حال، افزایش قیمت کارخانه‌ای الزاماً به معنای افزایش قیمت در بازار آزاد نیست؛ چراکه در شرایط فعلی قدرت خرید مردم اجازه نمی‌دهد هر قیمتی در بازار به معامله واقعی تبدیل شود.

اگر فاصله قیمت کارخانه و بازار برای یک خودرو بسیار زیاد باشد، در شرایط فعلی احتمال کاهش این فاصله وجود دارد؛ زیرا برای خودروهایی که با قیمت‌های بالا عرضه می‌شوند، خریدار کافی در بازار وجود ندارد. در واقع ممکن است قیمت یک خودرو در بازار روی کاغذ بالا باشد، اما فروشنده برای نقد کردن آن ناچار شود تخفیف قابل‌توجهی ارائه کند.

کاهش نرخ ارز روی خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی اثر می‌گذارد، هرچند میزان اثرگذاری در هر بخش متفاوت است. خودروهایی که هنوز فاکتور نشده‌اند ممکن است قیمت بالاتری روی کاغذ داشته باشند، اما خودروهایی که فاکتور می‌شوند، با کاهش قیمت مواجه شده‌اند.

اگر نرخ ارز بار دیگر کاهش پیدا کند، خودروهای مونتاژی و وارداتی به دلیل وابستگی بیشتر قیمت آنها به ارز، ظرفیت بیشتری برای کاهش قیمت خواهند داشت. برای نمونه، اگر خودرویی امروز حدود هشت میلیارد تومان قیمت داشته باشد و نرخ ارز به شکل قابل‌توجهی کاهش پیدا کند، قیمت آن خودرو نیز می‌تواند تحت تأثیر کاهش هزینه‌های ارزی پایین بیاید.

در شرایط تورمی نمی‌توان با قطعیت گفت خودرویی که امروز ارزان شده، دو یا شش ماه آینده نیز با همین قیمت عرضه خواهد شد. اگر تورم کنترل نشود، ممکن است قیمت کالاها دوباره افزایش پیدا کند. بنابراین تصمیم برای خرید خودرو باید با در نظر گرفتن همزمان نرخ ارز، تورم، قدرت خرید و شرایط بازار انجام شود. بیشتر بخوانید:   ریزش‌های ۵۰ میلیونی شاسی بلند مونتاژی Post Views: 1 برچسب هابازار خودرو کپی لینک لینک کپی شد



 بیت‌کوین به ۶۵ هزار دلار رسید؛ بازگشت شاخص اس‌اندپی ۵۰۰ با کاهش تنش‌های آمریکا و ایران

بیت‌کوین به ۶۵ هزار دلار رسید؛ بازگشت شاخص اس‌اندپی ۵۰۰ با کاهش تنش‌های آمریکا و ایران

بیت‌کوین برای نخستین بار طی یک هفته به محدوده ۶۵ هزار دلار بازگشت، در حالی که بهبود شاخص اس‌اندپی ۵۰۰ و اظهارات آمریکا درباره باز بودن تنگه هرمز به بازارهای ریسک‌پذیر کمک کرد، اما مقاومت تکنیکال ۶۵,۸۰۰ دلار همچنان مانع مهمی برای ادامه صعود بیت‌کوین است.

 ورود 4 هزار میلیارد تومان پول به صندوق های طلا / نقره دوباره در کانون تقاضا

ورود 4 هزار میلیارد تومان پول به صندوق های طلا / نقره دوباره در کانون تقاضا

افزایش قیمت دلار در کنار رشد اونس جهانی و چشم‌انداز مثبت طلا، معاملات صندوق های طلا و نقره را صعودی کرد. در این میان، صندوق های طلا با ورود حدود 4 هزار و 81 میلیارد تومان پول حقیقی و ثبت ارزش معاملات بیش از 18 هزار میلیارد تومان، صدرنشین بازار صندوق‌ها شدند.

 ببیننپید| همتی: عظمت ایران را در آینده نزدیک خواهید دید

ببیننپید| همتی: عظمت ایران را در آینده نزدیک خواهید دید

همتی رئیس کل بانک مرکزی گفت: یکی از مسئولین بالا که نمی توانم اسمش را ببرم، چون ممکن است ناراحت شود در سفر خارجی به من گفت که آمریکایی ها فکر کردند ایران هم مثل ونزوئلا یا کشورهای آمریکای لاتین یا جاهای دیگر است. ایشان به من گفت که شما در آینده نزدیک نقش جمهوری اسلامی را در منطقه خواهید دید، خواهیم دید که در واقع آن چیزی که آنها فکر می‌کردند نشد و یک چیز خلاف آن، عظمت ایران را خواهند دید

 سیگنال‌های جدید به تالار شیشه‌ای | رشد بورس ادامه می یابد؟

سیگنال‌های جدید به تالار شیشه‌ای | رشد بورس ادامه می یابد؟

بازار سرمایه در واپسین روزهای مردادماه ۱۴۰۵، روایتی جذاب از پویایی، تعادل و چرخش هوشمندانه نقدینگی را به نمایش گذاشت.

 تکیه یک بازنشسته بر صندلی مدیرعاملی بانک مسکن

تکیه یک بازنشسته بر صندلی مدیرعاملی بانک مسکن

در شرایط فعلی اقتصاد، عملکرد برخی بانکداران و مدیران آنها زیر ذره‌بین قرار گرفته است؛ در این میان، نام علی خورسندیان، مدیرعامل بانک مسکن نیز به دلیل عملکرد...

  نکاتی که در تصادف با خودروهای دولتی باید بدانید 

 نکاتی که در تصادف با خودروهای دولتی باید بدانید 

به گزارش فرکانس، دولتی‌بودن خودرو به‌خودی‌خود تغییری در قواعد تعیین مقصر ایجاد نمی‌کند و مسئولیت حادثه مانند سایر تصادف‌ها بر اساس ضوابط و نظر مرجع رسیدگی‌کننده مشخص می‌شود. در صورت مقصر بودن خودروی دولتی، خسارت زیان‌دیده اصولاً از محل بیمه شخص ثالث خودروی مقصر قابل مطالبه است. اگر راننده خودروی شخصی مقصر باشد نیز خسارت [ ]

 پس‌لرزه‌های جنگ ایران تا دو سوی اقیانوس اطلس؛ وقتی روح ماگا در سرزمین ژرمن‌ها آرام می‌گیرد

پس‌لرزه‌های جنگ ایران تا دو سوی اقیانوس اطلس؛ وقتی روح ماگا در سرزمین ژرمن‌ها آرام می‌گیرد

اکوایران: همسویی بعضی از اعضای حزب «آلترناتیو برای آلمان» با ترامپ امیدهایی درباره برخورداری از حمایت سیاسی ایجاد کرده است.

 قیمت طلا امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد 1405/ افزایش قیمت طلا

قیمت طلا امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد 1405/ افزایش قیمت طلا

اقتصادنیوز: قیمت طلا امروز با افزایش 81 دلاری نسبت به روز گذشته، 4461 (چهار هزار و چهارصد و شصت و یک) دلار نرخ‌گذاری شد.