قیمت طلا امروز




 سایت عصر خبر / ۱ ساعت قبل

چرا طلا در هفته اخیر به بالای 20 میلیون تومان افزایش پیدا کرد؟

طلا سود دوره‌ای پرداخت نمی‌کند. بنابراین هرچه بازده دارایی‌های بدون ریسک مانند اوراق خزانه بیشتر باشد، هزینه فرصت نگهداری طلا افزایش پیدا می‌کند. برعکس، وقتی بازده اوراق کاهش پیدا می‌کند، طلا جذاب‌تر می‌شود.
 چرا طلا در هفته اخیر به بالای 20 میلیون تومان افزایش پیدا کرد؟

بازار طلای ایران در هفته اخیر وارد مرحله‌ای تازه شد و قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار از مرز مهم ۲۰ میلیون تومان عبور کرد. این رشد در شرایطی اتفاق افتاد که بازار جهانی طلا نیز یکی از قدرتمندترین هفته‌های خود را پشت سر گذاشت و اونس جهانی تا محدوده ۴۶۰۰ دلار پیش رفت.

بر اساس داده‌های اخیر، طلای جهانی در روز ۲۱ اوت ۲۰۲۶ تا محدوده ۴۶۰۰ دلار رشد کرد و سومین هفته متوالی افزایش خود را به ثبت رساند. در بازار داخلی نیز همزمانی رشد اونس با افزایش نرخ دلار، باعث شد قیمت طلای ۱۸ عیار به بالای ۲۰ میلیون تومان برسد. نوشته های مشابه عجیب اما واقعی؛ طرح مجلس برای جرم‌انگاری نگهداری بیش از حد طلا، سکه و ارز در دست مردم 1404/10/26 طلا سقوط کرد/ قیمت جدید طلای جهانی امروز ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴ 1404/04/25

اما دلیل این رشد فقط افزایش قیمت طلای جهانی نبود. پشت این حرکت، مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی و سیاسی قرار دارد؛ از افزایش بازخرید اوراق بلندمدت خزانه‌داری آمریکا و کاهش بازده اوراق گرفته تا ضعف دلار، نگرانی درباره بدهی دولت آمریکا، افزایش ریسک‌های تورمی و رشد نرخ ارز در ایران.

در واقع برای تحلیل عبور طلای داخلی از ۲۰ میلیون تومان باید دو بازار را همزمان بررسی کرد: بازار جهانی طلا و بازار ارز ایران. جهش انس جهانی؛ مهم‌ترین محرک خارجی

نخستین عامل رشد قیمت طلای داخلی، جهش قابل توجه اونس جهانی بود. طلای جهانی در ابتدای هفته گذشته تحت فشار افزایش بازده اوراق خزانه‌داری قرار داشت و حتی در ۱۸ اوت تا حدود ۴۳۶۴ دلار عقب‌نشینی کرد. افزایش بازده اوراق در آن مقطع باعث شد نگهداری طلا برای سرمایه‌گذاران جذابیت کمتری داشته باشد. اما ورق بازار در میانه هفته برگشت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد حجم بازخرید اوراق بلندمدت خود را افزایش خواهد داد. انتشار این خبر باعث شد بازده اوراق کاهش پیدا کند و دلار نیز تحت فشار قرار بگیرد. در ادامه، طلا جهش قابل توجهی را تجربه کرد و از محدوده ۴۵۰۰ دلار عبور کرد. در پایان هفته، قیمت طلای نقدی حتی تا حدود ۴۶۳۲ دلار نیز پیش رفت و رشد هفتگی آن از ۵ درصد عبور کرد.

این حرکت برای بازار ایران اهمیت بسیار زیادی داشت؛ زیرا هرچه …



 قیمت دلار، طلا و سکه امروز شنبه 31 مرداد ۱۴۰۵
۷ دقیقه قبل / سایت برترینها

قیمت دلار، طلا و سکه امروز شنبه 31 مرداد ۱۴۰۵

قیمت طلا ۱۸ عیار با عبور از مرز ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، به بالاترین سطح یک ماه اخیر رسید

 جهش  قیمت بیت کوین و طلا؛ چرا بازار دوباره به سمت «پول سخت» چرخید؟
۳۱ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

جهش  قیمت بیت کوین و طلا؛ چرا بازار دوباره به سمت «پول سخت» چرخید؟

بیت‌کوین پس از چند هفته نوسان محدود، با جهشی بیش از ۹ درصدی تا سطح ۷۹ هزار و ۴۵۵ دلار صعود کرد؛ رشدی که همزمان از چند عامل تغذیه شد. افزایش تقاضای نهادی، ورود قابل‌توجه سرمایه به محصولات نقدی بیت‌کوین در آمریکا، بسته شدن اجباری موقعیت‌های فروش، افزایش انتظارات برای کاهش بازده اوراق خزانه‌داری و بهبود چشم‌انداز مقرراتی دارایی‌های دیجیتال. در کنار این عوامل، تصمیم وزارت خزانه‌داری آمریکا برای افزایش خرید اوراق بلندمدت و عبور بدهی فدرال از ۴۰ تریلیون دلار نیز سرمایه‌گذاران را بار دیگر به سمت دارایی‌هایی مانند بیت‌کوین، طلا و نقره سوق داده است.

 سردار طلایی‌نیک: تولید تسلیحات دفاعی کشور دو برابر شده است
۳۲ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

سردار طلایی‌نیک: تولید تسلیحات دفاعی کشور دو برابر شده است

سردار طلایی‌نیک، سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، اعلام کرد که از تیرماه سال گذشته تا تیرماه امسال، میزان تولید تسلیحات و تجهیزات دفاعی کشور دو بر...

 ۵ مدال طلا، ۳ نقره و ۵ برنز حاصل تلاش پاراتکواندوکاران ایران در پرزیدنت‌کاپ
۳۳ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

۵ مدال طلا، ۳ نقره و ۵ برنز حاصل تلاش پاراتکواندوکاران ایران در پرزیدنت‌کاپ

تیم ملی پاراتکواندو ایران در پایان رقابت‌های پرزیدنت‌کاپ پاکستان با کسب ۱۳ مدال شامل پنج طلا، سه نقره و پنج برنز به کار خود پایان داد.

 سخنگوی وزارت دفاع: میزان تولید تسلیحات و تجهیزات دفاعی در کشور 2 برابر شده است/ امروز بیش از هزار نوع سامانه پیشرفته در کشور تولید می‌شود/ هزینه تولید برخی تجهیزات دفاعی تا 20 برابر کمتر از نمونه خارجی است
۴۱ دقیقه قبل / سایت جماران

سخنگوی وزارت دفاع: میزان تولید تسلیحات و تجهیزات دفاعی در کشور 2 برابر شده است/ امروز بیش از هزار نوع سامانه پیشرفته در کشور تولید می‌شود/ هزینه تولید برخی تجهیزات دفاعی تا 20 برابر کمتر از نمونه خارجی است

سردار طلایی نیک گفت:ویژگی‌های برجسته صنعت دفاعی ما سرعت و قابلیت تولید محصولات دفاعی است.