قیمت طلا امروز




 سایت سیتنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

جنگ خاموش هوش مصنوعی و صنعت نشر؛ کتاب‌ها سوخت مدل‌های آینده می‌شوند

شرکت‌های بزرگ هوش مصنوعی برای توسعه مدل‌های پیشرفته زبانی به حجم عظیمی از داده‌های متنی نیاز دارند؛ نیازی که باعث شده کتاب‌ها به یکی از ارزشمندترین منابع آموزشی
 جنگ خاموش هوش مصنوعی و صنعت نشر؛ کتاب‌ها سوخت مدل‌های آینده می‌شوند

به گزارش سیتنا به نقل از یورونیوز، رشد سریع هوش مصنوعی مولد، شرکت‌های فناوری را وارد رقابتی بی‌سابقه برای دستیابی به داده‌های باکیفیت کرده است. مدل‌های هوش مصنوعی مانند چت‌بات‌ها و سامانه‌های تولید محتوا، برای یادگیری زبان، تحلیل مفاهیم و تولید پاسخ‌های دقیق، به میلیاردها نمونه متنی نیاز دارند.

در این میان، کتاب‌ها به دلیل ساختار منظم، کیفیت زبانی بالا و عمق محتوایی، به یکی از منابع مهم آموزش مدل‌های هوش مصنوعی تبدیل شده‌اند. برخی شرکت‌های فعال در حوزه AI برای تأمین این داده‌ها اقدام به خرید مجموعه‌های بزرگ کتاب کرده‌اند؛ اقدامی که واکنش‌هایی را در میان نویسندگان، ناشران و فعالان حوزه مالکیت فکری به دنبال داشته است. 

منتقدان معتقدند استفاده گسترده از آثار منتشرشده بدون رضایت صاحبان اثر می‌تواند حقوق نویسندگان را تهدید کند و ارزش اقتصادی تولید محتوا را کاهش دهد. در مقابل، شرکت‌های فناوری استدلال می‌کنند آموزش مدل‌های هوش مصنوعی نیازمند دسترسی به حجم گسترده‌ای از اطلاعات است و این فرآیند می‌تواند به توسعه ابزارهای جدید و افزایش بهره‌وری در حوزه‌های مختلف کمک کند.

این مناقشه اکنون به یکی از مهم‌ترین چالش‌های صنعت هوش مصنوعی تبدیل شده است؛ جایی که مرز میان «یادگیری ماشین از داده‌های موجود» و «استفاده بدون اجازه از آثار انسانی» همچنان محل اختلاف است.

کارشناسان معتقدند با گسترش هوش مصنوعی، قوانین مربوط به داده‌های آموزشی، حق مؤلف و نحوه استفاده از محتوای دیجیتال باید بازتعریف شود تا هم مسیر نوآوری حفظ شود و هم حقوق تولیدکنندگان محتوا آسیب نبیند.

انتهای پیام





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 پرش شگفت‌انگیز یونیتری
روزنامه دنیای اقتصاد

پرش شگفت‌انگیز یونیتری

دنیای اقتصاد: سهام شرکت یونیتری (Unitree)، یکی از بزرگ‌ترین سازندگان روبات‌های انسان‌نما در چین، در اولین عرضه عمومی سهام خود در روز چهارشنبه در شانگهای، در جدیدترین نشانه خوش‌بینی سرمایه‌گذاران نسبت به پیشرفت‌های فناوری چین، در ابتدا تا ۶۲۹ درصد افزایش یافت. به گزارش آسوشیتدپرس، این شرکت که در سال ۲۰۱۶ توسط کارآفرین وانگ شینگ در مرکز فناوری شرقی چین،‌ هانگژو، تاسیس شد، حدود 6.1‌میلیارد یوآن (۹۰۴‌میلیون دلار) در فهرست خود در بازار STAR به سبک نزدک بورس شانگهای جمع‌آوری کرد. قیمت هر سهم 150.8یوآن (22.36دلار) بود. سهام آن با ۴۶۰درصد افزایش به ۸۴۵یوآن (125.31دلار) رسید.
 ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی
روزنامه دنیای اقتصاد

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight تخمین زده‌اند که امسال حدود ۱۳۴‌میلیون سیم‌کارت الکترونیکی مسافرتی در سطح جهان استفاده خواهد شد که نسبت به 101.8میلیون در سال ۲۰۲۵ افزایش یافته است. مصرف‌کنندگان در حال دانلود سیم‌کارت‌های الکترونیکی از شرکت‌هایی مانند Airalo هستند که نزدیک به ۳۰۰‌میلیون دلار از سرمایه‌گذارانی از جمله شرکت سهام خصوصی …
 سرخط اخبار/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - پیوست
مجله پیوست

سرخط اخبار/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - پیوست

ارائه خدمات آزمایشگاهی از طریق پلتفرم‌ها به بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی مجاز شد. کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال در رأی نهایی پرونده شکایت انجمن تجارت الکترونیک از سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد این خدمات، مشروط به صدور نسخه معتبر از سوی پزشک دارای صلاحیت و ثبت آن در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی، قابل ارائه است. براساس این رای
 حجم‌خوری یا مصرف پنهان؛ روایت اپراتورها از تمام شدن بسته‌های اینترنت
سایت سیتنا

حجم‌خوری یا مصرف پنهان؛ روایت اپراتورها از تمام شدن بسته‌های اینترنت

با افزایش گلایه کاربران درباره تمام شدن سریع بسته‌های اینترنت، سه اپراتور تلفن همراه کشور با تشریح نحوه محاسبه ترافیک و انجام آزمایش‌های عملی، ادعای کسر غیرواقع
 هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال
روزنامه دنیای اقتصاد

هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال

خلق ارزش، در ساده‌ترین تعریف، یعنی فهم شرایط، ایجاد تغییری مثبت در آن، دریافت بازخورد و تکرار این چرخه. اما این چرخه یک پیش‌شرط اساسی دارد: شرایط باید قابل فهم و قابل پیش‌بینی باشد.
 کشورهایی که بیشترین سرانه مصرف انرژی را در جهان دارند؛ رتبه ایران چند است؟
سایت اطلاعات آنلاین

کشورهایی که بیشترین سرانه مصرف انرژی را در جهان دارند؛ رتبه ایران چند است؟

ایسلند با ثبت نزدیک به ۷۴۵ گیگاژول مصرف انرژی به ازای هر نفر، در سال ۲۰۲۵ بالاترین میزان مصرف را ثبت کرد؛ حتی بیشتر از قطر و سنگاپور؛ آمریکا دهم شد و چین، با وجود جمعیت زیاد در رتبه ۳۶ ام ایستاد اما رتبه ایران در مصرف انرژی چند است؟
 رکورد خیره‌کننده قطار فوق سریع چینی در ۵ ثانیه!
سایت تابناک

رکورد خیره‌کننده قطار فوق سریع چینی در ۵ ثانیه!

یک قطار مغناطیسی آزمایشی در چین با ثبت شتاب صفر تا ۸۰۰ کیلومتربرساعت در مدت ۵٫۳ ثانیه، رکورد جدیدی در جهان ثبت کرد.
 اینوتکس ۲۰۲۶؛ فرصتی برای معرفی استارتاپ‌ها و جذب سرمایه
سایت توسعه برند

اینوتکس ۲۰۲۶؛ فرصتی برای معرفی استارتاپ‌ها و جذب سرمایه

توسعه برند؛ رئیس مرکز شتابدهی نوآوری از حضور نزدیک به ۲۰ شتاب‌دهنده در اینوتکس ۲۰۲۶ خبر داد و گفت این رویداد فرصتی برای معرفی دستاوردها و استارتاپ‌های تحت حمایت، ارتباط مستقیم با سرمایه‌گذاران و ایجاد زمینه‌های تازه برای جذب سرمایه و توسعه کسب‌وکارهای نوآور خواهد بود.