قیمت طلا امروز




 سایت فرتاک / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

تسهیلات جدید خرید مسکن به ۲ میلیارد تومان رسید

تسهیلات جدید خرید مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم (تسه) به سقف ۲ میلیارد تومان برای زوجین و ۱ میلیارد تومان برای افراد انفرادی رسید. این افزایش به تازگی از سوی هیات عالی بانک مرکزی تصویب شده است.
 تسهیلات جدید خرید مسکن به ۲ میلیارد تومان رسید

به گزارش فرتاک نیوز؛ بر اساس تصمیم جدید بانک مرکزی، تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم در تهران برای افراد انفرادی به ۱ میلیارد تومان و برای زوجین به ۲ میلیارد تومان افزایش یافته است.

در مراکز استان‌ها و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر، سقف تسهیلات انفرادی به ۸۰۰ میلیون تومان و برای زوجین به ۱.۶ میلیارد تومان رسیده است. در سایر مناطق نیز این وام به ترتیب ۶۰۰ میلیون و ۱.۲ میلیارد تومان تعیین شده است.

همچنین سقف تسهیلات جعاله (تعمیر) واحد مسکونی از ۲۸۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

تسهیلات ودیعه مسکن نیز از محل اوراق گواهی حق تقدم افزایش یافته و به ۴۰۰ میلیون تومان در تهران، ۳۰۰ میلیون تومان در مراکز استان‌ها و ۲۰۰ میلیون تومان در سایر مناطق رسیده است.

با این حال، افزایش قیمت مسکن در سال جاری باعث شده تا قدرت پوشش‌دهی وام کاهش یابد. برخی برآوردها نشان می‌دهد که میانگین قیمت هر متر مسکن در تهران به حدود ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است، که به معنای آن است که سقف تسهیلات مسکن از محل خرید اوراق تنها امکان خرید حدود ۱۰ متر خانه را فراهم می‌کند.

نکته مهم این است که خریداران برای دریافت این وام باید مبلغ قابل‌توجهی را صرف خرید «اوراق حق تقدم» کنند. هر برگ اوراق به متقاضی ۵۰۰ هزار تومان وام اختصاص می‌دهد، به این معنا که برای دریافت وام یک میلیارد تومانی، متقاضی باید ۲۰۰۰ برگ اوراق تهیه کند که قیمت آن‌ها در حال حاضر حدود ۹۰ هزار تومان است. بنابراین، هزینه واقعی دریافت وام یک میلیارد تومانی به ۱۸۰ میلیون تومان می‌رسد.

کارشناسان معتقدند که افزایش سقف وام بدون توجه به «توان بازپرداخت خانوار» و «شکاف عمیق قیمت مسکن و قدرت خرید»، تنها به افزایش بار مالی بر دوش وام‌گیرندگان منجر می‌شود. حسن محتشم، کارشناس بازار مسکن، در این باره گفت: "افزایش سقف وام مسکن بدون کاهش نرخ سود و کنترل تورم مصالح، تأثیر چندانی در تقویت توان متقاضیان نخواهد داشت."

وی افزود: "وام دو میلیاردی با نرخ بهره کنونی که حدود ۲۲.۵ درصد است، فشار سنگینی به خانوارها وارد می‌کند که برای دهک‌های پایین و متوسط غیرقابل‌تحمل است. این سیاست صرفاً با اعداد بازی می‌کند و نمی‌تواند رونق واقعی در بازار مسکن ایجاد کند."

به گفته کارشناسان، تا زمانی که شرایط اقتصادی و سیاست‌های عرضه مسکن به ثبات نرسد، این‌گونه تسهیلات تنها به مُسکن‌های موقت تبدیل خواهند شد و اثرات تورمی آن‌ها بر بازار، بیشتر از منفعت برای مردم خواهد بود. بازار مسکن به تولید ارزان و کاهش ریسک‌های سرمایه‌گذاری نیاز دارد. حتما بخوانید: اصول صحیح نوشیدن آب در فصل گرما؛ جرعه‌جرعه بنوشید پف و تیرگی زیر چشم؛ دلایل و راهکارهای ساده برای داشتن چشم‌هایی شاداب قیمت ارز امروز ۲۸ مرداد؛ دلار و یورو چند شد؟



۱۴ دقیقه قبل / سایت الف

با این تسهیلات، دردی از بازار مسکن درمان نمی شود

هیات عالی بانک مرکزی به تازگی و در راستای حمایت از متقاضیان تسهیلات مسکن، تقویت عرضه و تقاضای بخش مسکن و افزایش قدرت خرید در این بخش، سقف تسهیلات پرداختی از محل اوراقی گواهی حق تقدم برای ساخت و خرید واحد مسکونی و جعاله را افزایش داده است. 

در این راستا، تسهیلات خرید و ساخت مسکن در تهران به صورت انفرادی و زوجین، به ترتیب ۱و ۲ میلیارد تومان، در مراکز استان ها و شهرهای بیش از ۲۰۰ هزار نفر به صورت انفرادی و زوجین، ۸۰۰ میلیون، و ۱میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، و در سایر مناطق به صورت انفرادی و زوجین، ۶۰۰ میلیون و ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان شده است. تسهیلات جعاله مسکن هم از ۲۸۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است. 

این افزایش اگرچه در نوع خود می تواند تحول مثبتی باشد با این حال در تحلیل و ارزیابی آن باید نکاتی را مد نظر داشت. به عنوان مثال، پرسش اصلی این است که آیا این افزایش واقعا قدرت خرید خانوارها را به اندازه‌ای بالا می‌برد که قفل بازار مسکن باز شود؟ پاسخ کوتاه این است: به‌تنهایی خیر و بعید به نظر می رسد چنین باشد. افزایش سقف وام زمانی می‌تواند اثر جدی داشته باشد که رشد آن با واقعیت قیمت مسکن، درآمد خانوارها و توان بازپرداخت تسهیلات متناسب باشد.

واقعیت بازار این است که سهم وام از قیمت یک واحد مسکونی، مخصوصا در تهران، همچنان محدود است. حتی وام دو میلیارد تومانی زوجین نیز در برابر قیمت یک واحد معمولی در بسیاری از مناطق پایتخت، تنها بخشی ناچیز از هزینه خرید را پوشش می‌دهد. بنابراین مساله اصلی برای بسیاری از خانوارها، صرفا کمبود تسهیلات نیست بلکه شکاف عمیق میان قیمت مسکن و قدرت خرید و درآمد خانوار است. اگر این شکاف پُر نشود، افزایش سقف وام الزاما به افزایش محسوس معاملات منجر نخواهد شد.

از سوی دیگر، هزینه دریافت و بازپرداخت تسهیلات نیز اهمیت بالایی دارد. وام بزرگ‌تر به معنای اقساط سنگین‌تر است و اگر درآمد خانوار متناسب با آن افزایش نیافته باشد، بخش قابل توجهی از متقاضیان اساساً توان استفاده از سقف جدید را نخواهند داشت. در چنین شرایطی، ممکن است وام روی کاغذ قدرت خرید را افزایش دهد، اما در عمل تقاضای موثر چندان رشد نکند.

با این حال، تصمیم جدید بانک مرکزی را نمی‌توان بی‌اثر دانست. افزایش سقف تسهیلات می‌تواند برای بخشی از خانوارهایی که سرمایه اولیه دارند، مقداری از شکاف مالی خرید مسکن را پوشش دهد و آنها را به بازار بازگرداند. همچنین افزایش وام ساخت می‌تواند در صورت همراه شدن با سیاست‌های کاهش هزینه ساخت و تسهیل صدور مجوزها، به تحریک عرضه کمک کند. موضوعی که برای حل ریشه‌ای بحران مسکن اهمیت بیشتری دارد.

از منظر بازار نیز یک نگرانی وجود دارد: اگر وام افزایش یابد اما عرضه مسکن رشد نکند، بخشی از منابع جدید می‌تواند نهایتا به افزایش قیمت‌ها منتقل شود و اثر واقعی تسهیلات را خنثی کند. بنابراین، وام مسکن باید مکمل سیاست افزایش عرضه و نه جایگزین آن باشد. 

در مجموع، افزایش سقف تسهیلات مسکن اقدام مثبتی است، اما به‌تنهایی گره بازار را باز نمی‌کند. برای خروج واقعی بازار از رکود، این سیاست باید همزمان با افزایش ساخت‌وساز، کنترل هزینه های تولید، تقویت قدرت خرید خانوارها و طراحی تسهیلاتی با اقساط متناسب با درآمد اجرا شود. در غیر این صورت، وام جدید بیشتر یک "کمک‌هزینه خرید" خواهد بود تا اینکه راه‌حلی را برای مشکل مسکن ارائه کند. 

 




 فرمانده نداجا به ترامپ: چرا جرات نمی‌کنی یک متر جلوتر بیایی؟
۱ ساعت قبل / سایت روزنو

فرمانده نداجا به ترامپ: چرا جرات نمی‌کنی یک متر جلوتر بیایی؟

امیردریادار شهرام ایرانی: اگر دشمن ادعای محاصره اقتصادی دریایی دارد پس بخشی از کشتی‌های ما کجا می‌روند و در بنادر حضور پیدا می‌کنند و این همان تنگه احد ولایت...

 سرمقاله همشهری/ آخرین برگ ترامپ و چه باید کرد؟ | آخرین خبر
۴۰ دقیقه قبل / سایت آخرین خبر

سرمقاله همشهری/ آخرین برگ ترامپ و چه باید کرد؟ | آخرین خبر

همشهری/ «آخرین برگ ترامپ و چه باید کرد؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: ترامپ از «تحریم‌های سخت و شکننده اقتصادی» علیه ایران گفته است. این یعنی چه؟ بازگشت از میدان به اقتصاد. شکست مطلق در میدان و دیپلماسی و حالا دوباره به همان ابزاری برگشته که پیش از ج

 پیش‌بینی وضعیت جوی ۵ روز آینده؛ رگبار و رعدوبرق شدید در ۸ استان
۱۳ دقیقه قبل / خبرگزاری مهر

پیش‌بینی وضعیت جوی ۵ روز آینده؛ رگبار و رعدوبرق شدید در ۸ استان

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در ۸ استان خبر داد و گفت: وزش باد شدید و گردوخاک نیز در برخی مناطق کشور پیش‌بینی می‌شود.

 بنزین گران تر می شود، اما با چه کیفیتی؟/ ورود متانول به بنزین و یک سؤال بزرگ برای میلیون ها راننده / شرکت نفت ستاره خلیج فارس شفاف سازی کند!
۵۲ دقیقه قبل / سایت رکنا

بنزین گران تر می شود، اما با چه کیفیتی؟/ ورود متانول به بنزین و یک سؤال بزرگ برای میلیون ها راننده / شرکت نفت ستاره خلیج فارس شفاف سازی کند!

رکنا اقتصادی: در شرایطی که دولت و وزارت نفت با کمبود تولید بنزین، دشواری واردات و سناریوهای تغییر نرخ و سهمیه سوخت روبه رو هستند، خبر استفاده از متانول در بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس، یک نگرانی تازه را به پرونده پرچالش بنزین اضافه کرده است؛ نگرانی از اینکه در آینده نزدیک، شهروندان نه تنها باید برای بنزین بیشتر بپردازند، بلکه همچنان ندانند دقیقاً چه سوختی، با چه ترکیبی و با چه تبعاتی برای خودروهایشان دریافت می کنند.

 دومینوی کناره‌گیری در دولت ترامپ؛ معاون وزیر جنگ کنار می رود
۹ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

دومینوی کناره‌گیری در دولت ترامپ؛ معاون وزیر جنگ کنار می رود

یک روزنامه آمریکایی فاش کرد که وزیر ارتش ایالات متحده به علت درگیری با وزیر جنگ این کشور، پنتاگون را ترک می کند.

 سازمان تجارت دریایی بریتانیا: افزایش ۲۷ درصدی شمار کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز طی هفته گذشته/ سخنگوی وزارت خارجه: اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است/ ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند
۳۰ دقیقه قبل / سایت انتخاب

سازمان تجارت دریایی بریتانیا: افزایش ۲۷ درصدی شمار کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز طی هفته گذشته/ سخنگوی وزارت خارجه: اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است/ ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و دوم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۷ روز می‌گذرد، سازمان عملیات تجارت دریایی ب...