قیمت طلا امروز




 سایت فرتاک / ۲۷ ساعت قبل

چطور «عمو قدمعلی» سوژه مستند شد؟

فرتاک نیوز: حسن جعفری -کارگردان مستند «زمستان طولانی»- در گفت‌وگو با خبرنگار ، از روند شکل‌گیری، چالش‌های فیلمبرداری و پیام‌های اجتماعی مستند «زمستان طولانی» که به تازگی اکران خود را در یکی از پلتفرم‌های آنلاین آغاز کرده، گفت.
 چطور «عمو قدمعلی» سوژه مستند شد؟

به گزارش فرتاک نیوز،

این فیلم مستند، زندگی زوج سالمندی به نام‌های «عمو قدمعلی» و همسرش «کلثوم» را در یکی از روستاهای منطقه چهاردانگه ساری روایت می‌کند که در میانسالی، با خالی شدن روستا از سکنه و مهاجرت فرزندانشان، دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

چطور «عمو قدمعلی» سوژه مستند شد؟

جعفری با اشاره به سفرهای مستمر گروه‌ خود به مناطق شمالی کشور گفت: ما معمولاً در فصل زمستان به شمال سفر می‌کنیم. در یکی از این سفرها به روستایی در منطقه چهاردانگه ساری رفتیم و با خانوادۀ «عمو قدمعلی» آشنا شدیم. آنچه توجه ما را جلب کرد، تضاد میان سکوت و زیبایی برفی روستا با دغدغه‌های عمیق این خانواده بود.

وی افزود: تقریباً تمام اهالی این روستا به شهرهای مختلف مهاجرت کرده‌اند و تنها چند پیرمرد و پیرزن در آنجا باقی مانده‌اند. شغل‌های اصلی اهالی، دامداری و کشاورزی بود که به دلیل نبود نیروی کار جوان، رو به افول رفته است. فرزندان عمو قدمعلی نیز همگی به شهرهای ساری، نکا و سمنان رفته‌اند و او تنها با همسرش در روستا زندگی می‌کرد.

کارگردان این مستند ادامه داد: نکته کلیدی که باعث شد سوژه برای ما کامل شود، تصمیم آخرین پسر عمو قدمعلی، یعنی اصغر، برای مهاجرت بود. اصغر با وجود اینکه آخرین بازمانده روستا بود، به دلیل نبود درآمد کافی و رکود دامداری، مصمم شد به شهر برود و همین مسئله، هستۀ مرکزی فیلم ما شد.

زن و شوهری که مراقب روستای خالی از سکنه هستند / مهاجرت با انسان چه می‌کند؟

چهار فصل فیلمبرداری در دل سختی‌ها

جعفری با تأکید بر اینکه فیلمبرداری این مستند حدود دو سال به طول انجامیده است، خاطرنشان کرد: «ما طی ۲۵ جلسه فیلمبرداری در چهار فصل مختلف، زندگی این خانواده را دنبال کردیم. اما سخت‌ترین بخش کار، فیلمبرداری در فصل زمستان بود.

وی در تشریح این سختی‌ها توضیح داد: این روستا حدود ۴۵ دقیقه با جادۀ آسفالت فاصله دارد و در زمان بارش برف سنگین، تا یک هفته راه‌های دسترسی بسته می‌شد. ما با پیگیری دقیق پیش‌بینی‌های هواشناسی، زمان‌هایی را انتخاب می‌کردیم که برف می‌بارید و لوله‌ها یخ می‌زدند تا بتوانیم شرایط واقعی زندگی در این فصل را ثبت کنیم. اتفاقاً در یکی از این جلسات، همسر عمو قدمعلی به دلیل فشار خون بالا حالش بد شد و مجبور شدیم او را به درمانگاه روستای همجوار ببریم.

کارگردان «زمستان طولانی» به یکی از دغدغه‌های جالب عمو قدمعلی اشاره کرد و گفت: او کلیدهای خانه‌های خالی اهالی را که به شهر مهاجرت کرده بودند، به امانت داشت تا در صورت بارش سنگین برف، سقف خانه‌ها خراب نشود و از مرغ‌وخروس‌های همسایه‌ها نگهداری کند. همین مسئله نشان می‌داد که او هنوز خود را مسئول تمام روستا می‌داند.

زن و شوهری که مراقب روستای خالی از سکنه هستند / مهاجرت با انسان چه می‌کند؟

همکاری صمیمانه با سوژه؛ از دل‌بستگی به روستا تا وفاداری همسر

جعفری در پاسخ به این سؤال که آیا خانواده عمو قدمعلی با فیلمبرداری مشکلی نداشتند، گفت: یکی از دوستان ما به نام دکتر رمضانی، اعتماد اولیه را ایجاد کرد، اما مهم‌تر از آن، نگاه خود عمو قدمعلی بود. او معتقد بود این فیلم، یادگاری از زندگی‌اش برای نسل‌های بعد خواهد بود و با اشتیاق کامل همکاری می‌کرد.

وی افزود: عمو قدمعلی دلبستگی عجیبی به روستا داشت و می‌گفت «اگر به شهر بروم، آخرین روزهای عمرم خواهد بود؛ من بدون دام و بدون این طبیعت، می‌میرم». همسرش «کلثوم» نیز وفادارانه همراه او بود و تأکید می‌کرد که هر جا قدمعلی باشد، او هم خواهد ماند. این وفاداری در صحنه‌های فیلم کاملاً مشهود است، حتی جایی که میان آنها دعوا می‌شود.

زن و شوهری که مراقب روستای خالی از سکنه هستند / مهاجرت با انسان چه می‌کند؟

انتخاب نام «زمستان طولانی»؛ یک هفته سخت که یک سال به نظر می‌رسید

کارگردان این مستند در توضیح نام فیلم گفت: ما یک هفته در آن روستا ماندیم و با شرایط سخت برف و سرما، زندگی را آنقدر طاقت‌فرسا دیدیم که انگار یک سال تمام در آنجا بودیم. این حس باعث شد نام «زمستان طولانی» را برای فیلم انتخاب کنیم؛ هم اشاره به فصل سخت سال دارد و هم به طولانی شدن دغدغه‌های مهاجرت و تنهایی.

سرنوشت اصغر؛ مهاجرت همچنان ادامه دارد…

جعفری در پاسخ به سوالی درباره وضعیت فعلی خانواده عمو قدمعلی گفت: ما همچنان با آنها در تماس هستیم. آخرین باری که با اصغر صحبت کردم، حدود سه یا چهار هفته پیش بود. او گفت که برای کار به سمنان رفته بود و حالا در ساری مشغول است. البته اشاره کرد که در فصل گندم به روستا برگشته و به پدر کمک کرده، اما دوباره به شهر بازگشته است. مهاجرت او همچنان ادامه دارد.

زن و شوهری که مراقب روستای خالی از سکنه هستند / مهاجرت با انسان چه می‌کند؟

پروژه‌های جدید؛ از مهاجرت تا زندگی یک چوپان خاطره‌نویس

کارگردان «زمستان طولانی» در پایان خبر داد: در حال تولید دو مستند جدید هستیم؛ یکی درباره زندگی چوپانی که با وجود داشتن تنها چهار کلاس سواد، روزمره‌نگاری می‌کند و هر آنچه را می‌بیند، می‌نویسد. سوژه بعدی مهاجرت است، یک سوژه انسانی جذاب که تلاشش برای مهاجرت به یک کشور دیگر را روایت می‌کنیم، البته در این سوژه در حال پژوهش و تولید همزمان هستیم.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که فیلم‌هایی همچون «زمستان طولانی» بتوانند توجه بیشتری به معضل مهاجرت و خالی شدن روستاها از سکنه جلب کنند.

  برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید. حتما بخوانید: خوردن طالبی در تابستان باعث لاغری می‌شود؟ اصول صحیح نوشیدن آب در فصل گرما؛ جرعه‌جرعه بنوشید ۲۳ کشته در تصادف مرگبار مینی‌بوس و کامیون



۲ ساعت قبل / سایت عصرایران

تیپ تابستانی نسیم ادبی با اکسسوری‌های خاص (+عکس)

عصر ایران - نسیم ادبی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون متولد سال ۱۳۵۵ در تهران و دانش‌آموخته رشته بازیگری از دانشگاه آزاد اسلامی است. او کارنامه درخشانی در عرصه تئاتر دارد و رکورددار دریافت جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره تئاتر فجر است. این هنرمند علاوه بر تئاتر، با بازی در آثار شاخصی همچون سریال‌های شهرزاد در نقش حمیرا، گلشیفته، پدر گواردیولا و فیلم‌های سینمایی خائن‌کشی و دوران عاشقی به چهره‌ای محبوب در میان مخاطبان تبدیل شده است.

این هنرمند اخیراً در مراسم اکران پنج روایت کوتاه از پنج فیلمساز که در عمارت روبرو برگزار شد، شرکت کرد. نسیم ادبی در این رویداد فرهنگی با استایلی تابستانی شامل پیراهن روشن، هدبند طرح‌دار، دستبندهای رنگی و گوشواره‌های آبی‌رنگ خاص در مقابل دوربین عکاسان قرار گرفت که تصاویر او بازتاب زیادی در رسانه‌های هنری داشت. خبر بعد نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : تیپ تابستانی نسیم ادبی با اکسسوری‌های خاص (+عکس) بیشتر بخوانید: «آغی» در آمریکا به نمایش در می‌آید سری جدید «فیلم کوتاه» در تلویزیون ظاهر متفاوت نسیم ادبی (عکس) تماشاخانه یک جرعه آب برای هدهد؛ یک گودال مرگ برای کل و بزها / دو تصویر از یک ماجرا چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران


۵ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

یادگاری‌های اکبر عبدی به موزه اردبیل سپرده شد

به گزارش شهرآرانیوز، معصومه قاسمی، همسر زنده‌یاد اکبر عبدی ضمن تأیید خبر انتقال یادگاری‌های این بازیگر به موزه اردبیل، اظهار داشت: با هدف حفظ میراث هنری و معنوی آقای عبدی، بخشی از وسایل شخصی ایشان به موزه‌ای در اردبیل اهدا شده است. وی همچنین به طرح موضوع نام‌گذاری مکانی یا خیابانی در این شهر به نام این هنرمند خاطره‌ساز اشاره کرد که نشان از پیوند عمیق او با زادگاه و ریشه هنری‌اش دارد.

قاسمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره وضعیت مزار آن مرحوم توضیح داد: ضمن قدردانی از لطف و محبت هنرمندان و چهره‌های برجسته‌ای که پیش‌تر برای نصب سنگ مزار پیشنهاد همکاری داده بودند، باید بگویم که سنگ مزار نهایی با همفکری و انتخاب «المیرا عبدی» (فرزند آن مرحوم) سفارش داده شده است.

او در پایان تأکید کرد: شعر مندرج بر روی سنگ مزار نیز با دقت انتخاب شده و طی چند روز آینده، عملیات نصب سنگ مزار با طراحی مورد نظر خانواده، به سرانجام خواهد رسید.

منبع: ایسنا

در ادامه حتما بخوانید واکنش هنرمندان به درگذشت «ایرج خواجه‌امیری» + تصاویر


۷ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

اصغر فرهادی «قلب سارایوو» را گرفت

به گزارش آفتاب نیوز،

سی‌ودومین جشنواره فیلم سارایوو طبق اعلام پیشین خود با جایزه قلب افتخاری از اصغر فرهادی تقدیر کرد.  

فرهادی پس از دریافت این جایزه گفت: «از کشف این جشنواره بسیار خوشحال شدم و خوشحالم که می‌بینم جشنواره فیلم سارایوو در طول سال‌های گذشته چگونه شکل گرفته است؛ این یک هویت سینمایی ویژه است.»

در این جشنواره به پاس سهم برجسته‌اش در هنر سینما، جایزه «قلب افتخاری سارایوو» (Honorary Heart of Sarajevo) در تئاتر ملی سارایوو به اصغر فرهادی اهدا شد. یووان مارجانوویچ، مدیر جشنواره فیلم سارایوو، این جایزه را به یکی از تحسین‌شده‌ترین فیلمسازان ایران تقدیم کرد.

 یووان مارجانوویچ، مدیر جشنواره سارایوو گفت: «فیلمسازانی هستند که سینمای خود را حول رویدادهای خارق‌العاده می‌سازند. اصغر فرهادی کاری انجام می‌دهد که شاید حتی دشوارتر باشد. او درام خارق‌العاده را در دل زندگی عادی پیدا می‌کند. یک ازدواج، یک خانواده، یک سوءتفاهم، تصمیمی که در ابتدا کوچک به نظر می‌رسد، و ناگهان خود را در موقعیتی می‌یابیم که هر انتخابی پیامد دارد، هر شخصی قابل‌درک است و هیچ‌کس کاملاً بی‌گناه نیست. اصغر فرهادی بدنه‌ای منحصربه‌فرد از آثار را خلق کرده است.» 

او ادامه داد: «فیلم‌های او به طرز باورنکردنی دقیق هستند، آنها با مردم و زندگی روزمره‌شان آغاز می‌شوند و به تدریج به پرسش‌های بسیار بزرگ‌تری درباره حقیقت، مسئولیت، کرامت، خانواده و انتخاب‌هایی که وقتی هیچ انتخاب کاملی وجود ندارد، انجام می‌دهیم، بسط می‌یابد.

مارجانوویچ در ادامه گفت: «روش بسیار خاص شما در فیلم‌سازی، شما را به یکی از فیلمسازان تعیین‌کننده سینمای معاصر جهان تبدیل کرده است. فیلم‌های شما از زبان‌ها، فرهنگ‌ها و مرزها عبور کرده‌اند، در حالی که همیشه عمیقا در زندگی و جوامعی که از آنها برخاسته‌اند، ریشه داشته‌اند. امسال، از طریق برنامه بزرگداشت، این امتیاز را داشته‌ایم که به این بدنه قابل‌توجه از آثار با شما در سارایوو نگاه کنیم. شما پیش از این با این جشنواره سابقه دارید. در سال ۲۰۱۸ رییس هیات داوران بخش مسابقه فیلم بلند ما بودید، و دیدن دوباره شما در کنار ما فوق‌العاده است. اما امشب به خاطر فیلم‌های شماست و درباره آنچه به سینما بخشیده‌اید، و به جای اینکه بیشتر درباره آنها بگویم، بیایید به آن‌ها نگاهی بیندازیم. فیلم‌های شما مخاطبان را در سراسر جهان به نگاه دقیق‌تر به مردم، و شاید به خودشان، واداشته است. مفتخرم که قلب افتخاری سارایوو را به شما تقدیم کنم.»

اصغر فرهادی نیز در تئاتر ملی با مخاطبان صحبت کرد وگفت: «دریافت این جایزه یک‌عمر دستاورد، لحظه‌ای بزرگ برای من است. این جایزه‌ای پرمعناست و از جشنواره فیلم سارایوو برای دریافت آن سپاسگزارم. این دومین بار است که به شهر سارایوو می‌آیم. بار قبل، بخشی از هیات داوران بودم. از تمام فضای این شهر خوشم می‌آید. امشب می‌خواهم اشاره کنم که تعداد زیادی از مخاطبان به اینجا می‌آیند. در اینجا یک اکران داشتم و هزاران نفر فیلم مرا در اینجا تماشا کردند. از کشف این جشنواره بسیار خوشحال شدم و خوشحالم که می‌بینم جشنواره فیلم سارایوو در طول سال‌های گذشته چگونه شکل گرفته است؛ این یک هویت سینمایی ویژه است.»

اصغر فرهادی قرار است در مرکز جشنواره (مرکز فرهنگی بوسنی) یک مسترکلاس نیز برگزار کند.

 بزرگداشت فرهادی با اکران ویژه فیلم «جدایی (نادر از سیمین)» که یکی از مشهورترین و پرافتخارترین شاهکارهای اوست، به پایان رسید.




 اهدای نشان افتخاری «قلب سارایوو» و بزرگداشت کارنامه سینمایی اصغر فرهادی
۱۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

اهدای نشان افتخاری «قلب سارایوو» و بزرگداشت کارنامه سینمایی اصغر فرهادی

اصغر فرهادی، فیلمساز شناخته‌شده ایرانی و برنده دو جایزه اسکار، در سی‌ودومین جشنواره فیلم سارایوو حضور یافت و جایزه افتخاری «قلب سارایوو» را دریافت کرد.

 محکومیت خواننده‌ زن به 4 سال حبس
۴ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

محکومیت خواننده‌ زن به 4 سال حبس

آرمان امروز : هیوا سیفی‌زاده که در جریان تک‌خوانی در «عمارت روبرو» در اسفند ۱۴۰۳ بازداشت شده بود، اعلام کرد در دادگاه بدوی برای او حکم چهار سال حبس صادر شده است. هیوا سیفی‌زاده که در جریان تک‌خوانی در «عمارت روبرو» در اسفند ۱۴۰۳ بازداشت شده بود، اعلام کرد در دادگاه بدوی برای او حکم [ ]

 برگزاری همایش ملی بزرگداشت بیهقی در سال آینده
۴ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

برگزاری همایش ملی بزرگداشت بیهقی در سال آینده

آرمان امروز : در دیدار شهردار ششتمد با رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، برگزاری همایش ملی بزرگداشت فریدالدین ابوالحسن علی بن زید بیهقی، مورد توافق و تأکید قرار گرفت. در دیدار شهردار ششتمد با رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، برگزاری همایش ملی بزرگداشت فریدالدین ابوالحسن علی بن زید بیهقی، مشهور به ابن‌فندق در [ ]

 اصغر فرهادی «قلب سارایوو» را گرفت
۱۵ ساعت قبل / سایت تابناک

اصغر فرهادی «قلب سارایوو» را گرفت

اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی و برنده دو جایزه اسکار، در مراسمی در تئاتر ملی سارایوو، جایزه افتخاری «قلب سارایوو» را به پاس «سهم برجسته‌اش در هنر سینما» دریاف...

 بازگشت سینما به دوران پیش از کرونا
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بازگشت سینما به دوران پیش از کرونا

فروش خیره‌کننده فیلم‌های «اودیسه» و «مرد عنکبوتی: روزی نو» در کنار آثار غافلگیرکننده‌ای چون «اتاق‌های پشتی» و «وسواس» گیشه تابستان امسال را به‌شدت داغ کرد. از این رو درآمد فروش فیلم‌های داخلی آمریکا از مرز ۴‌میلیارد دلار عبور کرد؛ رقمی که بعد از دوران همه‌گیری کرونا تنها برای دومین بار به دست آمده است. نخستین تابستانی که پس از تغییرات گسترده ناشی از کرونا فروش ۴‌میلیارد‌دلاری را تجربه کرد سال ۲۰۲۳ بود و حالا یک بار دیگر این اتفاق تکرار شده است.

 هیچ‌وقت فکر نمی‌کنم که تمام واقعیت در دستان من است
۱۴ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

هیچ‌وقت فکر نمی‌کنم که تمام واقعیت در دستان من است

پنجاهمین نشست «شب‌های مستند» موزه سینما با حضور ارد عطارپور، مستندساز برگزار و جنبه‌های مختلف مستند «رویای سیاه»؛ بخشی از تاریخ نفت و وقایع اجتماعی مرتبط با آن از زبان محمدعلی موحد، ادیب و مولانا پژوه برجسته، بررسی شد.