قیمت طلا امروز




 سایت روزنو / ۱ ساعت قبل

سن ازدواج یکی از علل مهم تغییرات در وضعیت ساختاری خانواده در کشور است

نگرش به فرزند دلخواه و سن مناسب ازدواج، با میزان فردگرایی همبستگی معنادار دارند؛ لذا می‌توان تاثیر عوامل فرهنگی بر تغییرات ازدواج و فرزندآوری در ایران را مور...
 سن ازدواج یکی از علل مهم تغییرات در وضعیت ساختاری خانواده در کشور است

جمعیت ایران از اواخر دهه۱۳۵۰ تا اوایل دهه۱۳۷۰ با یک انفجار جمعیتی روبه‌رو شد؛ رخدادی که نسل پرجمعیت متولدان دهه۶۰ را شکل داد.

به گزارش روز نو در نگاه نخست، انتظار می‌رفت با ورود این نسل به سن اشتغال و ازدواج، تولید ناخالص داخلی، شمار ازدواج‌ها و میزان فرزندآوری نیز رشد قابل‌توجهی را تجربه کند. با این حال، آمار‌ها نشان می‌دهد که شمار ازدواج‌ها و تولد نوزادان نه‌تنها متناسب با جمعیت این نسل افزایش نیافته، بلکه روندی نزولی را طی کرده است.

 بر اساس داده‌های مرکز آمار، تعداد وقایع ازدواج از حدود ۸۷۵هزار مورد در سال۱۳۹۰ به کمتر از ۴۳۲هزار مورد در سال۱۴۰۴ کاهش یافته است. همچنین نرخ باروری نیز به سطحی پایین‌تر از نرخ جایگزینی جمعیت رسیده، درحالی‌که شمار طلاق‌ها طی سال‌های اخیر روندی افزایشی داشته است.

 «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌و‌گو با زهرا افشاری، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا و نادر مطیع حق‌شناس، استادیار موسسه تحقیقات جمعیت کشور، ریشه‌های این تناقض جمعیتی را بررسی می‌کند.

 به اعتقاد این کارشناسان، پرجمعیت بودن یک نسل به‌تنهایی تضمین‌کننده افزایش ازدواج و فرزندآوری نیست؛ زیرا حضور جمعیت زیاد در سن ازدواج تنها ظرفیت بالقوه ایجاد می‌کند و تحقق آن نیازمند بسترسازی مناسب سیاستگذاران است. در این میان، افزایش سن ازدواج و گسترش تجرد قطعی موجب شده است ورود به سن ازدواج الزاما به تشکیل خانواده بیشتر منجر نشود.

 از سوی دیگر، نااطمینانی اقتصادی، بیکاری، ناپایداری اشتغال، کاهش قدرت خرید و افزایش هزینه مسکن، تشکیل خانواده را به تعویق انداخته است. همچنین تغییرات فرهنگی و ارزشی، از جمله افزایش سطح تحصیلات، شهرنشینی، تغییر سبک زندگی، فردگرایی و تحول نگرش به ازدواج و فرزندآوری نیز در این روند نقش داشته‌اند.

 در نتیجه، پنجره جمعیتی تنها در صورت همراهی با اشتغال، ثبات اقتصادی و همسویی تحولات فرهنگی می‌تواند به فرصتی برای رشد جمعیتی و اقتصادی تبدیل شود.

ایران در مقطعی با ورود نسل پرجمعیت دهه ۶۰ به سن کار و ازدواج، از یک ظرفیت جمعیتی کم‌سابقه برخوردار شد، اما این ظرفیت به افزایش پایدار ازدواج و فرزندآوری در دهه‌های بعد، تبدیل نشد.

به باور کارشناسان، اگر شرایط کشور در سه حوزه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی برای متولدین دهه ۶۰ مساعد بود، احتمال وقوع …



 طرح مقابله با نفوذ؛ سامانه امنیتی برای ارتباط با خارجی‌ها؟
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

طرح مقابله با نفوذ؛ سامانه امنیتی برای ارتباط با خارجی‌ها؟

طرح «مقابله با نفوذ»، قانونی که قرار است مبنای مجازات قرار گیرد، باید حدود رفتار ممنوع را تا جای ممکن روشن کند.

 چهلمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در تهران آغاز به کار کرد
۳۱ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

چهلمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در تهران آغاز به کار کرد

چهلمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، صبح امروز با حضور رئیس‌جمهور و جمعی از علمای برجسته جهان اسلام در سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد.

 دیدار عارف با معاونان اول دولت‌های گذشته به مناسبت هفته دولت
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

دیدار عارف با معاونان اول دولت‌های گذشته به مناسبت هفته دولت

معاون اول رئیس‌جمهور به مناسبت هفته دولت با معاونان اول دولت‌های گذشته و خانواده برخی از معاونان اول پیشین دیدار و از خدمات و تلاش‌های آنان در دوره مسئولیت‌شان قدردانی کرد.

 قائم‌پناه: قیمت بنزین عادلانه نیست؛ نیازمند اصلاح است
۱۲ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

قائم‌پناه: قیمت بنزین عادلانه نیست؛ نیازمند اصلاح است

معاون اجرایی رئیس‌جمهور، با بیان اینکه لاجرم باید قیمت بنزین را اصلاح کنیم، گفت: شیوه اجرای این اصلاح اطلاع رسانی خواهد شد.

 درخشش «هویت ایران» در میانه جنگ
۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

درخشش «هویت ایران» در میانه جنگ

نمایه ایران پساجنگ چه تصویر و چه تحلیلی از جامعه، سیاست و روابط خارجی ایران ساخته است؟ هر چه که هست، جنگ رمضان باز هم کاستی‌ها، ادراکات و برساخت‌های روانشناختی و جامعه‌شناسی از ایرانیان را برجسته کرد.

 پاسخ قالیباف به سردبیر روزنامه کیهان+ متن کامل/ مذاکره به معنای عقب‌نشینی نیست
۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

پاسخ قالیباف به سردبیر روزنامه کیهان+ متن کامل/ مذاکره به معنای عقب‌نشینی نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نامه مدیر مسئول روزنامه کیهان تاکید کرد: در عین مرزبندی با غرب‌گرایی باید بگویم که هر اقدام عقلانی از موضع انقلابی، هر گفت‌وگوی مقتدرانه یا هر تلاش برای گرفتن حق ملت از دشمن، نباید به نادرست در ذیل سازش و انفعال تعریف شود.



دیپلماسی چکمه ‌ در منطقه خاکستری
روزنامه اعتماد

دیپلماسی چکمه ‌ در منطقه خاکستری

وضعیت نه جنگ، نه صلح بین ایران و امریکا امکان چرخش ناگهانی بین جنگ یا صلح را رقم می زند. تهران و واشنگتن در سخت ترین سطح به دنبال وزن کشی در چارچوب جنگ ترکیبی تمام عیار هستند. هر کدام از طرفین می خواهند در این تقابل ماتریسی به سطح بالاتری از منافع دست پیدا کنند. حضور فیلد مارشال ارتشبد عاصم منیر در تهران، دقیقا در نقطه ای از تاریخ منطقه ای رخ می دهد که دیپلماسی سیاسی کلاسیک به انتهای کارایی خود رسیده و جای خود را به دیپلماسی چکمه ها داده است. سفر بالاترین مقام نظامی اسلام آباد به پایتخت ایران، …
آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟
سایت روزنو

آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟

سؤال از همین‌جا آغاز می‌شود که وقتی وزارت خارجه یک حرف می‌زند و رسانه رسمی کشور تصویری دیگر به جهان نشان می‌دهد، سیاست خارجی ایران را چه کسی نمایندگی می‌کند؟
سرمقاله وطن امروز/ چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟ | آخرین خبر

وطن امروز/ «چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم محسن ردادی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در روزهای گذشته، انتشار 2 خبر متناقض، پرده از یک واقعیت بزرگ و پنهان در ساختار حاکمیتی آمریکا برداشت. خبر نخست، ادعای رسانه‌ها و تحلیلگران غرب (نظیر لری جانسو
سرمقاله شرق/ درس عبرت تاریخ از ما | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ درس عبرت تاریخ از ما | آخرین خبر

شرق/ «درس عبرت تاریخ از ما» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق به قلم هاشمی طبا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: می‌گویند تاریخ آینه عبرت است. عبرت همان پندآموزی و نصیحت است و تاریخ آینه عبرت است، یعنی انسان می‌تواند از تاریخ پند و نصیحت بپذیرد. البته هر موضوع مطرح در تاریخ مشخصات و ویژگی‌های مربو
دولت و تدبیر کاهش هزینه بحران
سایت ایران آنلاین

دولت و تدبیر کاهش هزینه بحران

عملکرد دولت پزشکیان و وزیر خارجه در شرایط ویژه‌ای که در آن قرار داریم از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.
«طرد اقتصادی ایران» هم طرد می‌شود
سایت جوان آنلاین

«طرد اقتصادی ایران» هم طرد می‌شود

روزنامه تلگراف: پروژه طرد اقتصادی ایران محکوم به شکست است چرا که امریکا دیگر نفوذ یک یا دو دهه قبل خود در اعمال محاصره اقتصادی جهانی علیه دشمنانش را ندارد.