قیمت طلا امروز




 سایت خبرفوری / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

وزیر خرانه‌داری آمریکا در ادعایی: تا ۲ سال آینده، از اهمیت تنگه هرمز کم خواهد شد/ عضو سابق هیئت علمی روابط بین‌الملل دانشگاه تهران: خاورمیانه به‌طور فزاینده‌ای تحت تأثیر ابتکارات کریدوری و شبکه‌های اتصال منطقه‌ای قرار خواهد گرفت

پژوهشگر مهمان مدرسه اقتصادی لندن و عضو سابق هیئت علمی روابط بین‌الملل دانشگاه تهران نوشت: منطقه خاورمیانه به‌طور فزاینده‌ای تحت تأثیر ابتکارات کریدوری و شبکه‌های اتصال منطقه‌ای قرار خواهد گرفت.
 وزیر خرانه‌داری آمریکا در ادعایی: تا ۲ سال آینده، از اهمیت تنگه هرمز کم خواهد شد/ عضو سابق هیئت علمی روابط بین‌الملل دانشگاه تهران: خاورمیانه به‌طور فزاینده‌ای تحت تأثیر ابتکارات کریدوری و شبکه‌های اتصال منطقه‌ای قرار خواهد گرفت

آرش رئیسی‌ نژاد، پژوهشگر مهمان مدرسه اقتصادی لندن و عضو سابق هیئت علمی روابط بین‌الملل دانشگاه تهران در کانال تلگرامی خود نوشت:

اسکات بسنت، وزیر خرانه‌داری ایالات متحده آمریکا، گفته است که: «تنگه هرمز دیگر هرگز به وضعیت سابق خود باز نخواهد گشت، زیرا ایرانی‌ها از آن به عنوان یک گلوگاه استفاده کرده‌اند، یا تلاش کرده‌اند از آن به همین منظور استفاده کنند.

آنچه در ۲ سال آینده شاهد خواهیم بود، این است که تنگه هرمز از اهمیتش کم خواهد شد. این تنگه به یک آبراه معمولی تبدیل خواهد شد و من معتقدم که بیش از ۵۰ یا ۷۰ درصد از انرژی که در حال حاضر از طریق این تنگه منتقل می‌شود، از طریق خطوط لوله زیرزمینی منتقل خواهد شد.»

کاهش اهمیت تنگه هرمز و فعال شدن کریدورهای زمینی انرژی، یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد و زمان می‌برد. ایجاد خطوط لوله، زیرساخت‌های انتقال انرژی و مسیرهای جایگزین، نیازمند سرمایه‌گذاری، هماهنگی سیاسی و زمان است. ‌به بیان دیگر، در زمانه کنونی کریدورهای جدید ظرفیت کمی دارند، گران و زمانبر هستند و نیازمند ثبات منطقه‌ای است. 

با این حال، این دگرگونی رخ خواهد داد، ولو به آهستگی! جایگزینی کامل تنگه هرمز بس دشوار است ولی بخشی از وابستگی بدان کاهش خواهد یافت.

همان‌گونه که سال‌ها پیش و به‌صورت مرتب اشاره کرده‌ام، منطقه خاورمیانه به‌طور فزاینده‌ای تحت تأثیر ابتکارات کریدوری و شبکه‌های اتصال منطقه‌ای قرار خواهد گرفت. این روند اکنون روزبه‌روز پررنگ‌تر می‌شود و رقابت‌ها و جنگ‌های منطقه‌ای نیز با چنین ابتکاراتی درهم‌تنیده خواهند شد!



۵۰ دقیقه قبل / سایت شهرآرانیوز

ادعای ترامپ: آمریکا کنترل تنگه هرمز را در اختیار دارد | اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، اسرائیل و خاورمیانه را نابود می‌کرد

به گزارش شهرآرانیوز، دونالد ترامپ مدعی شد: ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهد کرد و آمریکا کنترل تنگه هرمز را در اختیار دارد.

وی اضافه کرد که اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست یافته بود، از آن استفاده می‌کرد و اسرائیل و سراسر خاورمیانه را نابود می‌کرد.

ترامپ عنوان کرد: ما نیرو‌های دریایی و هوایی ایران را نابود کرده‌ایم. رسیدن به توافق آسان نیست، زیرا سران ایران را نیز از بین برده‌ایم و معلوم نیست چه کسی رهبر ایران است.

رئیس‌جمهور آمریکا در دفاع از تحمیل جنگ علیه ملت ایران گفت: ما انتخاب دیگری نداشتیم و اگر لازم باشد این کار را ۱۰۰ بار دیگر هم تکرار می‌کنیم.

منبع: مهر

در ادامه حتما بخوانید مخالفت چینی‌ها با کمپین فشار اقتصادی ترامپ | اعمال تحریم بر ایران کمکی به حل مساله نمی‌کند


۱ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

روایتی از دلالان جنگ | انعقاد قرارداد شرکت مورد حمایت پسر ترامپ برای حفاظت از زیرساخت‌های انرژی خاورمیانه

به گزارش شهرآرانیوز، شرکت پاوروس که در زمینه تولید پهپاد و رادار فعالیت می‌کند، روز پنجشنبه، ۲۹ مرداد، اعلام کرد که طبق سیستمی که در اختیار دارد، تهدیدات پهپادی را شناسایی، ردیابی و طبقه‌بندی و اطلاعات را به یک مرکز کنترل مرکزی در محل مشتری ارسال می‌کند تا به اپراتور‌ها تصویری واحد از فعالیت هوایی در منطقه ارائه دهد.

پسران ترامپ در شرکت پاوروس

پاوروس هویت مشتری یا محل استقرار تکنولوژی ضد پهپادی را فاش نکرد.

این قرارداد، تقاضای درحال رشد برای مقابله با پهپاد در خاورمیانه را نشان می‌دهد.

به گفته این شرکت، این قرارداد شامل تامین سخت‌افزار، نرم‌افزار، فعال‌سازی محل استقرار، نصب و یک برنامه نگهداری ۲۴ ماهه است.

پاوروس اعلام کرد که این سیستم را برای ادغام یک رهگیر پهپاد به نام گاردین ساخته است که مسیری را برای گسترش قابلیت‌های تشخیص ارائه می‌دهد.

در ادامه حتما بخوانید مخالفت چینی‌ها با کمپین فشار اقتصادی ترامپ | اعمال تحریم و فشار بر ایران کمکی به حل مساله نمی‌کند

برت ولیچوویچ، یکی از بنیانگذاران این شرکت و رئیس پاوروس، در این خصوص گفت: این قرارداد تجاری منعکس‌کننده مسیری است که ما معتقدیم بازار ضد پهپاد به سمت آن می‌رود؛ یعنی به سمت حفاظت یکپارچه و شبکه‌ای از زیرساخت‌های حیاتی نفت و گاز.

شرکت پاوروس سیستم‌های خودران برای دفاع و حفاظت از زیرساخت‌ها از جمله سکو‌های سنگین، سیستم‌های هوایی و دریایی خودران و فناوری پشتیبانی ماموریت می‌سازد.

منبع: ایرنا


۳ ساعت قبل / سایت انتخاب

در واکنش به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز، کنسولگری ایران در هند، «کالیفرنیا» را قلمروی جدید ایران معرفی کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در واکنشی کنایه‌آمیز به ادعای دونالد ترامپ درباره تنگه هرمز، دیپلمات‌های ایرانی در هند با انتشار نقشه‌ آمریکا، کالیفرنیا را قلمروی جدید ایران معرفی کردند.

به گزارش انتخاب، در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، درباره ادعای مالکیت آمریکا بر تنگه هرمز، کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد هند نقشه‌ای از ایالات متحده منتشر کردند که در آن ایالت کالیفرنیا با عبارت “قلمرو جدید جمهوری اسلامی ایران” مشخص شده است.




 عمان: عبور امن از تنگه هرمز، بخشی جدایی‌ناپذیر از ثبات و امنیت منطقه است
۱۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

عمان: عبور امن از تنگه هرمز، بخشی جدایی‌ناپذیر از ثبات و امنیت منطقه است

وزیر امور خارجه عمان امروز (پنجشنبه) تأکید کرد که عبور امن از تنگه هرمز جدا از امنیت و شکوفائی کل منطقه نیست.

 امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران
۳ ساعت قبل / سایت جماران

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

در حالی که دولت دونالد ترامپ از آغاز مرحله‌ای کم‌سابقه از فشار اقتصادی علیه ایران سخن می‌گوید، امارات متحده عربی به یکی از مهم‌ترین بازیگران این راهبرد تبدیل شده است. محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملاً نبندد.

 پزشکیان: ناترازی‌ها به دلیل آسیب‌های ناشی از جنگ، موجب افزایش فشار بر صنعت برق شده/ سیاست دولت، استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید است
۵ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

پزشکیان: ناترازی‌ها به دلیل آسیب‌های ناشی از جنگ، موجب افزایش فشار بر صنعت برق شده/ سیاست دولت، استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید است

رئیس‌جمهور بر رفع موانع تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید تأکید کرد.

 ادعای رسانه آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شکست خورد
۱۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

ادعای رسانه آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شکست خورد

رسانه «سمافور» به نقل از یک مقام آمریکایی و یک مقام کاخ سفید ادعا داد که دولت آمریکا معتقد است مذاکرات ایران و عمان چند هفته پیش شکست خورده است.

 تحول در پارادایم صنعت ساختمان با فناوری ساخت هوشمندتر و کم‌کربن
۱۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تحول در پارادایم صنعت ساختمان با فناوری ساخت هوشمندتر و کم‌کربن

معاون علمی رییس‌جمهور گفت: صنعت ساختمان باید با پذیرش فناوری‌ها و رعایت الزامات مبحث ۱۹ ساختمان، در مسیر ساخت سریع‌تر، هوشمندتر و کم‌کربن‌ گام‌بردارد.

 قالیباف: عمق پیوند دو کشور ایران و عراق ریشه در تاریخ و اعتقادات دارد
۸ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

قالیباف: عمق پیوند دو کشور ایران و عراق ریشه در تاریخ و اعتقادات دارد

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آنچه باعث شده تهران و بغداد به هم نزدیک شود امتناع مشترک از این است که پایتخت های بیگانه سرنوشت کشورهای ما را رقم بزنند.