قیمت طلا امروز




 سایت خبرفوری / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

المانیتور افشا کرد: تل‌آویو در سردرگمی و انتظار برای دستور ترامپ/ طرح جدید نتانیاهو برای بی‌ثبات‌سازی ایران

پایگاه خبری-تحلیلی المانیتور در گزارشی از سردرگمی مقامات تل‌آویو خبر داد و اعلام کرد اسرائیل عملاً ناچار شده در حاشیه منتظر تصمیم نهایی دونالد ترامپ بماند؛ این در حالی است که بنیامین نتانیاهو از نهادهای امنیتی خود خواسته طرح‌های جدیدی را برای بی‌ثبات‌کردن ایران تدوین کنند.
 المانیتور افشا کرد: تل‌آویو در سردرگمی و انتظار برای دستور ترامپ/ طرح جدید نتانیاهو برای بی‌ثبات‌سازی ایران

پایگاه خبری المانیتور در گزارشی با بررسی آخرین وضعیت هماهنگی‌های نظامی و سیاسی میان واشنگتن و تل‌آویو نوشت: در شرایط کنونی، اسرائیل عملاً ناچار شده است در حاشیه منتظر تصمیم دونالد ترامپ باقی بماند و پیچیدگی‌های استراتژیک جدیدی را تجربه کند.

بر اساس این گزارش، یک منبع امنیتی اسرائیلی افشا کرده است که ترامپ اجازه پیوستن اسرائیل به کارزار فعلی آمریکا علیه ایران را نداده و مقام‌های تل‌آویو نیز هنوز دقیقاً نمی‌دانند واشنگتن چه برنامه‌ای برای ادامه این مسیر دارد.

المانیتور در ادامه افزوده است که در چنین فضایی از بلاتکلیفی، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به نهادهای امنیتی و اطلاعاتی این رژیم دستور داده است تا طرح‌های جدیدی را برای تلاش دوباره در جهت بی‌ثبات‌کردن حکومت ایران تهیه و آماده کنند.



۱۲ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

گزارش رویترز از تهدید اقتصادی ترامپ علیه ایران: هر کشور یا نهادی که به تهران کمک کند، با پیامد‌های عظیم مواجه می‌شود

رویداد۲۴| رویترز نوشت: دونالد ترامپ تهدید اقتصادی خود علیه ایران را گسترش داده و آن را شامل هر کشور یا نهادی کرده است که به تهران آنچه را او «شریان حیاتی» توصیف کرده، ارائه دهد. او تهدید کرده است کشور‌ها و نهاد‌هایی که به ایران در صادرات نفت یا باز نگه داشتن کانال‌های مالی و تجاری کمک کنند، با «پیامد‌های اقتصادی عظیم» مواجه خواهند شد.

در ادامه این مطلب آمده است: با این حال، ترامپ نام هیچ کشور مشخصی را مطرح نکرد و توضیح نداد که چگونه این تهدید را به اقدامات عملی تبدیل خواهد کرد؛ آن هم در حالی که دامنه این تهدید از قاچاق نفت و انتقالات مالی گرفته تا صرافی‌ها و شرکت‌های پوششی گسترش یافته است.

به گزارش رویترز، حتی متحدان واشنگتن که در میانجیگری مذاکرات صلح میان آمریکا و ایران نقش داشته‌اند نیز ممکن است در این دایره قرار بگیرند.


۲۶ دقیقه قبل / سایت برترینها

از ناتالی هارپ، دستیار مرموز ترامپ، چه می‌دانیم؟

فرارو: یک جمله کوتاه از جان اوساف، سناتور دموکرات ایالت جورجیا، کافی بود تا نام ناتالی هارپ، دستیار ۳۵ساله و کمتر شناخته‌شده دونالد ترامپ، ناگهان به یکی از بحث‌برانگیزترین نام‌ها در اطراف رئیس‌جمهور آمریکا تبدیل شود.  همان ناتالی هارپی که برای همراهی ترامپ صندوق عقب یک خودرو شاسی بلند را ترجیح داده بود.

اوساف در یک تجمع انتخاباتی، در انتقاد از عملکرد ترامپ گفت رئیس‌جمهور «به جای انجام دادن کارش می‌خواهد سالن رقص خود را بسازد و با ناتالی سفر کند». او در ادامه ترامپ را متهم کرد که درگیر منافع شخصی و تفریحات خود است، در حالی که نیروهای آمریکایی درگیر جنگ هستند. 

این کنایه، ناگهان هارپ را که تا پیش از آن برای افکار عمومی آمریکا چهره‌ای تقریبا ناشناخته بود، به مرکز توجه کشاند. واکنش‌ها نیز به همین‌جا ختم نشد؛ ترامپ در پاسخ، اوساف را با «پی‌وی هرمان» مقایسه کرد و گفت «ترجیح می‌دهد کارهای دیگری انجام دهد». 

اما چرا نام ناتالی هارپ در یک حمله سیاسی علیه ترامپ تا این اندازه حساسیت ایجاد کرد؟  از سرطان تا ورود به حلقه نزدیک ترامپ

هارپ از زمانی وارد مدار ترامپ شد که روایت شخصی خود از مبارزه با سرطان را به سیاست گره زد. او در سال ۲۰۱۹ در فاکس‌نیوز درباره سرطان استخوان خود صحبت کرد و از قانون «حق امتحان کردن» که ترامپ در سال ۲۰۱۸ امضا کرده بود، تشکر نمود. این قانون  به بیماران اجازه می‌دهد در شرایط مشخص به برخی درمان‌های آزمایشی دسترسی پیدا کنند. 

هارپ بعدها در کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان در سال ۲۰۲۰، در سخنرانی‌ای که بنا بر گزارش گاردین پس از جلب توجه ترامپ به روایت او از بیماری‌اش انجام شد، رئیس‌جمهور را ستود و گفت: «اگر تو نبودی، من امروز زنده نبودم.» 

اما روایت او بدون چالش نماند. واشنگتن‌پست بعدا با استناد به نظر متخصصان پزشکی، ادعای هارپ درباره نقش قانون ترامپ در دسترسی او به درمان را زیر سوال برد و نوشت درمانی که او دریافت کرده بود، لزوما از طریق این قانون در دسترس او قرار نگرفته است. 

هارپ سپس به رسانه راست‌گرای One America News Network پیوست و در آنجا نیز در ترویج ادعاهای ترامپ درباره انتخابات ۲۰۲۰ نقش داشت. پس از ترک این شبکه در سال ۲۰۲۲، همکاری مستقیم خود با ترامپ را آغاز کرد. 

چاپگر انسانی که از ترامپ جدا نمی‌شود

امروز عنوان رسمی هارپ «دستیار ویژه رئیس‌جمهور و دستیار اجرایی او» است و طبق گزارش گاردین، سالانه ۱۵۰ هزار دلار حقوق دریافت می‌کند. اما همکارانش او را با لقب متفاوتی می‌شناسند: «چاپگر انسانی». 

دلیل این لقب ساده است؛ هارپ یک چاپگر قابل حمل را همراه خود دارد و اطلاعاتی را که ترامپ می‌خواهد یا نیاز دارد، به صورت چاپی در اختیار او می‌گذارد. اما نقش او به چاپ اسناد محدود نیست. 

بر اساس گزارش تایم، بسیاری از پست‌هایی که ترامپ در شبکه اجتماعی تروث منتشر می‌کند، در واقع مطالبی هستند که او به هارپ دیکته می‌کند و این دستیار آن‌ها را تایپ کرده و دکمه ارسال را می‌زند. 

گزارش‌های نیویورک‌تایمز نیز نشان می‌دهد هارپ در انتشار برخی از تندترین پیام‌های ترامپ نقش داشته است.  بعنوان مثال پیام‌هایی علیه میریام ادلسون، میلیاردر و حامی مالی جمهوری‌خواهان، و ده‌ها پست علیه ای جین کارول. 

به این ترتیب، دستیار شخصی ترامپ  درکنار چاپگر انسانی بودن در انتقال بخشی از افکار و واکنش‌های رئیس‌جمهور به فضای عمومی نیز نقش دارد.  چرا ناتالی این‌قدر  به ترامپ نزدیک است؟ 

شاید یکی از مهم‌ترین نشانه‌های جایگاه هارپ در حلقه ترامپ، اتفاقی باشد که در سفر مخفی رئیس‌جمهور از ترکیه رخ داد. 

در جریان این سفر، ترامپ به دلیل تهدیدهای امنیتی، با هواپیمایی متفاوت و در شرایطی محرمانه از ترکیه خارج شد. برخلاف بسیاری از مقام‌های ارشد دولت و اعضای رسانه‌ای همراه رئیس‌جمهور، هارپ از جمله معدود افرادی بود که در همان هواپیمای مخفی با ترامپ حضور داشت. 

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، در دفاع از او گفت: «ناتالی هارپ یکی از وفادارترین و سخت‌کوش‌ترین دستیاران تیم رئیس‌جمهور ترامپ است.» 

همین میزان دسترسی به رئیس‌جمهور است که باعث شده جایگاه هارپ در کاخ سفید بیش از یک دستیار معمولی به نظر برسد. 

اما ماجرای نزدیکی هارپ به ترامپ به همین‌جا ختم نمی‌شود. سی‌ان‌ان در گزارشی درباره نخستین نشانه‌های پررنگ شدن جایگاه او در حلقه نزدیک رئیس‌جمهور، به اتفاقی در اکتبر ۲۰۲۳ اشاره کرده است. در آن  زمان  ترامپ قرار بود برای رسیدگی به یکی دیگر از پرونده‌های حقوقی‌اش در دادگاهی در نیویورک حاضر شود. 

در آن روز، در حالی که خودروهای کاروان ترامپ مقابل برج ترامپ منتظر حرکت بودند، یک مشکل غیرمنتظره ایجاد شد.  برای هارپ، دستیار وفادار ترامپ، جایی در خودروهای کاروان وجود نداشت. به گفته دو منبع آگاه که با سی‌ان‌ان صحبت کرده‌اند، همین موضوع به مشاجره‌ای در لابی برج ترامپ منجر شد. هارپ اصرار داشت که شخص ترامپ از او خواسته است در دادگاه همراهش باشد. 

اما وقتی جایی برای او پیدا نشد، هارپ حاضر نشد از کاروان جا بماند. بر اساس روایت این دو منبع و عکسی که سی‌ان‌ان به آن دست یافته، او برای اینکه همراه ترامپ حرکت کند، به صندوق عقب یکی از خودروهای شاسی‌بلند کاروان پرید. 

این اتفاق، اگرچه در نگاه اول عجیب به نظر می‌رسد، یکی از نخستین نشانه‌های علنی از میزان دسترسی و وفاداری هارپ به ترامپ بود. حالا این  رابطه‌  در سال‌های بعد، با حضور او در سفرهای حساس، نقش‌آفرینی در انتشار پیام‌های رئیس‌جمهور و همراهی دائمی با او، پررنگ‌تر شد. نامه‌هایی که جنجال را بزرگ‌تر کردند

در کنار نقش حرفه‌ای هارپ، گزارش‌هایی درباره نامه‌هایی که او برای ترامپ نوشته نیز منتشر شده که حساسیت درباره رابطه آن‌ها را افزایش داده است. 

نیویورک‌تایمز گزارش داده که هارپ در سال ۲۰۲۳ چند نامه برای ترامپ نوشته بود که برخی افراد نزدیک به رئیس‌جمهور را نگران کرده بود. در یکی از آن‌ها نوشته بود: «تو تمام چیزی هستی که برای من مهم است» و در نامه‌ای دیگر گفته بود: «من هرگز نمی‌خواهم تو را ناامید کنم.» 

او همچنین ترامپ را «نگهبان و محافظ خود در این زندگی» خطاب کرده و نوشته بود: «می‌خواهم برایت شادی بیاورم، تا احساس کنیم می‌توانیم یک روز را بدون اینکه مجبور باشیم در مورد «کار» صحبت کنیم، پشت سر بگذاریم. »

تایمز همچنین به نقل از دو منبع آگاه گزارش داده که ترامپ در مقطعی از سال ۲۰۲۳ گفته بود هارپ تنها فردی در تیمش است که به او اهمیت می‌دهد. 

برادر هارپ نیز در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان، رابطه خواهرش با ترامپ را نوعی شیفتگی توصیف کرده، هرچند تأکید کرده است: «فکر نمی‌کنم جذابیت فیزیکی باشد.» 

او درباره خواهرش گفت: «فکر می‌کنم بهترین دوستان ترامپ افرادی هستند که باشگاه هواداران او هستند. و بنابراین خواهرش بزرگترین طرفدار اوست.»  یک کنایه و واکنشی که همه‌چیز را بزرگ‌تر کرد

با این سابقه، وقتی اوساف در یک سخنرانی نام ناتالی هارپ  را در کنار ترامپ آورد، ماجرا می‌توانست صرفا  یک حمله سیاسی باقی بماند. اما واکنش کاخ سفید باعث شد موضوع ابعاد بسیار بزرگ‌تری پیدا کند. 

ترامپ شخصا به اوساف حمله کرد و رسانه‌های نزدیک به دولت نیز وارد میدان شدند. حتی وقتی کریستن هولمز، خبرنگار سی‌ان‌ان، در دفتر بیضی از ترامپ درباره اظهارات اوساف پرسید، ترامپ به او حمله کرد و حساب رسمی «Rapid Response» کاخ سفید نیز خبرنگار را هدف قرار داد. این مساله  تا جایی پیش رفت که ترامپ در پیامی خطاب به هولمز نوشت: «روزی فرزندان شما با سوال نفرت‌انگیز و غیرانسانی شما مواجه خواهند شد.» 

گاردین در تحلیل خود نوشت واکنش تند کاخ سفید نه‌تنها گمانه‌زنی‌ها درباره هارپ را کاهش نداد، بلکه توجه عمومی را به رابطه و میزان نفوذ او در حلقه ترامپ بیشتر کرد. 

در واقع، پرسش اصلی این نیست که «ناتالی» کیست؟!  این است که یک دستیار ۳۵ساله چگونه به یکی از نزدیک‌ترین افراد به رئیس‌جمهور آمریکا تبدیل شده، تا جایی که در سفرهای فوق‌محرمانه همراه اوست، پیام‌هایش را برای شبکه‌های اجتماعی آماده می‌کند و نامه‌هایی با چنین ادبیاتی برای او می‌نویسد؟ 

و شاید مهم‌تر از همه، این‌که چرا یک کنایه سیاسی درباره او توانست چنین واکنش کم‌سابقه‌ای از سوی کاخ سفید ایجاد کند؟ پرسشی که حالا، به جای خاموش شدن، بیشتر از قبل در فضای سیاسی و رسانه‌ای آمریکا تکرار می‌شود.


۳۱ دقیقه قبل / سایت شهرآرانیوز

واشنگتن‌پست: ترامپ در تحقق اهدافش علیه ایران ناکام ماند

به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه واشنگتن‌پست در این گزارش با اشاره به افزایش تهدید‌ها و مواضع تند ترامپ علیه ایران و حتی برخی شرکای آمریکا در منطقه، نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا در شرایطی قرار گرفته که راه روشنی برای خروج از جنگی که خود آغاز کرده، پیدا نکرده است.

بر اساس این گزارش، ترامپ در ابتدای هفته عمان را که از متحدان آمریکا و میانجی مذاکرات برای پایان جنگ با ایران است، تهدید به حمله کرد. روز بعد نیز نقشه‌ای از تنگه هرمز منتشر کرد که بخش‌هایی از سواحل عمان، امارات متحده عربی و ایران را در محدوده‌ای با عنوان «سرزمین جدید آمریکا» نشان می‌داد.

ترامپ همچنین روز چهارشنبه هشدار داد، کشور‌هایی که به هر شکل به تهران کمک کنند، با پیامد‌های اقتصادی سنگینی مواجه خواهند شد. او خواستار توقف قاچاق نفت، انتقال پول، مبادلات مالی، فعالیت شرکت‌های پوششی و دیگر مسیر‌های اقتصادی مرتبط با ایران شد.

به نوشته واشنگتن‌پست، این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که جنگ پس از نزدیک به شش ماه به یک بن‌بست عجیب رسیده و حملات آمریکا به ایران و حملات ایران به متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس از ماه گذشته به میزان چشمگیری کاهش یافته است.

این روزنامه تاکید کرد: ترامپ نتوانسته تهران را به پذیرش خواسته‌های خود وادار کند و به ویژه در موضوع تنگه هرمز، به هدفش دست نیافته است. در همین حال، با کاهش ذخایر تسلیحات آمریکا، دولت ترامپ فعلاً از تشدید عملیات نظامی خودداری کرده و تمرکز خود را بر فشار‌های اقتصادی علیه ایران گذاشته است.

«اندرو لیبر»، پژوهشگر مسائل خاورمیانه در موسسه کارنگی تصریح کرد، ترامپ در شرایطی گرفتار شده که نمی‌تواند به آسانی از آن خارج شود. به گفته او، قدرت نظامی و لفاظی‌ها قادر به حل این بحران نیست و زمانی که ترامپ نمی‌تواند ایران را وادار به تغییر مسیر کند، به دیگران حمله می‌کند.

در همین چارچوب، عمان به یکی از اهداف اصلی خشم ترامپ تبدیل شده است. این کشور در حال میانجیگری میان ایران و طرف‌های درگیر برای دستیابی به توافقی درباره تنگه هرمز است؛ موضوعی که ظاهراً با خواسته‌های کنونی دولت آمریکا در تضاد قرار گرفته است.

منبع: ایرنا

در ادامه حتما بخوانید ادعای ترامپ: آمریکا کنترل تنگه هرمز را در اختیار دارد | اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، اسرائیل و خاورمیانه را نابود می‌کرد




 دانشگاه فرهنگیان کانون اصلی تربیت معلم و قلب نظام تعلیم و تربیت است
۱۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

دانشگاه فرهنگیان کانون اصلی تربیت معلم و قلب نظام تعلیم و تربیت است

وزیر آموزش و پرورش در یازدهمین اجلاس همکاران دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان، با تأکید بر جایگاه راهبردی دانشگاه فرهنگیان در نظام تعلیم و تربیت کشور، این دانشگاه را قلب نظام تعلیم و تربیت دانست و بر ضرورت حمایت همه‌جانبه از آن و تقویت مأموریت‌های تربیتی و فرهنگی دانشگاه تأکید کرد.

 وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران از دل تهدید متولد شد اما در تهدید متوقف نماند
۱۸ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران از دل تهدید متولد شد اما در تهدید متوقف نماند

وزارت دفاع در بیانیه‌ای بیانیه به مناسبت ۳۱ مردادماه روز صنعت دفاعی تصریح کرد: ۳۱ مرداد، روز صنعت دفاعی، یادآور مسیر پرافتخاری است که ملت ایران برای دستیابی به استقلال، خودکفایی و ساخت قدرت دفاعی کشور پیموده است؛ امروز با هدایت رهبر عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی با تکیه بر دانش بومی، مشارکت ملی و تجربه میدان‌های اخیر، برای ساخت ایرانی مقتدر و برخوردار از قدرت دفاعی روزآمد ادامه دارد.

 هشدار سرلشکر عبداللهی ؛  پاسخ ایران به تهدیدات نوین ویرانگر و پشیمان‌ کننده خواهد بود
۴۱ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

هشدار سرلشکر عبداللهی ؛ پاسخ ایران به تهدیدات نوین ویرانگر و پشیمان‌ کننده خواهد بود

رئیس ستادکل نیروهای مسلح در پیامی به سرپرست وزارت دفاع به مناسبت ۳۱ مرداد، روز صنعت دفاعی هشدار داد: هرگونه خطای محاسباتی و تهدیدات متعارف و نوین دشمنان با پاسخ های انقلابی، کوبنده، پشیمان‌ کننده و ویرانگر مواجه خواهد بود.

 ماجرای جمع آوری کمک مالی برای پسر و عروس معصومه ابتکار چیست؟
۴۷ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

ماجرای جمع آوری کمک مالی برای پسر و عروس معصومه ابتکار چیست؟

سید عیسی هاشمی، فرزند معصومه ابتکار، همسرش مریم طهماسبی و پسر نوجوانشان که از آوریل ۲۰۲۶ در بازداشت ICE به سر می‌برند، حالا برای تأمین هزینه‌های حقوقی و مقابله با اخراج از آمریکا به یک کمپین جمع‌آوری کمک مالی متکی شده‌اند. این کمپین تاکنون حدود ۴۰ هزار دلار جمع کرده و بیش از یک‌سوم تعداد و مبلغ کمک‌ها نیز به‌صورت بی‌نام ثبت شده است.

 قالیباف: برقراری امنیت بدون تداوم آن با اقتصاد، پایدار نخواهد بود
۱۱ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

قالیباف: برقراری امنیت بدون تداوم آن با اقتصاد، پایدار نخواهد بود

رئیس مجلس شورای اسلامی، امنیت و اقتصاد را لازم و ملزوم هم دانست و گفت: توسعه روابط دوجانبه ایران و عراق با نقشه راه دقیق می‌تواند در منطقه و بر کشورهای اسلامی به ویژه عربی اثر بگذارد.

 فوری/ فرودگاه بن‌گوریون اسرائیل تعطیل شد
۱۸ ساعت قبل / سایت اکوایران

فوری/ فرودگاه بن‌گوریون اسرائیل تعطیل شد

اعتصاب ناگهانی کارکنان و کمبود نیرو در فرودگاه بن‌گوریون، همزمان با شلوغ‌ترین روز سال، صدها پرواز و بیش از ۱۰۰ هزار مسافر را با اختلال گسترده مواجه کرد.