قیمت طلا امروز




 سایت خبرفوری / ۱۴۰۵/۰۵/۱۴

ورزش چگونه عضلات پیر را سالم نگه می‌دارد؟

پژوهشگران سنگاپوری یک کلید مولکولی را کشف کرده‌اند که توضیح می‌دهد چرا ورزش، عضلات در حال پیر شدن را سالم نگه می‌دارد و چگونه این کار را انجام می‌دهد.
 ورزش چگونه عضلات پیر را سالم نگه می‌دارد؟

ورزش در کمک به قوی ماندن عضلات بدن افراد مسن بسیار مؤثر است و بسیاری از ما این موضوع را می‌دانیم اما تاکنون به دلیل آن فکر کرده‌اید؟ به نقل از ساینس‌دیلی، بررسی جدید پژوهشگران دانشکده پزشکی Duke-NUS زیرمجموعه «دانشگاه دوک»(Duke University) و «دانشگاه ملی سنگاپو»(NUS) نشان می‌دهد فعالیت بدنی می‌تواند سیستم‌های ترمیم طبیعی را که با افزایش سن ضعیف می‌شوند، بازیابی کند و به عضلات کمک کند تا در مراحل بعدی زندگی بهبود یابند و عملکرد خود را حفظ کنند.

این گروه پژوهشی با همکاری پژوهشگرانی از «بیمارستان عمومی سنگاپور» و «دانشگاه کاردیف»(Cardiff University) دریافتند ورزش به اصلاح عدم تعادل مهمی که در سلول‌های عضلانی در حال پیر شدن ایجاد می‌شود، کمک می‌کند. یافته‌های این پژوهش، اطلاعات جدیدی را درباره مکانیسم‌های بیولوژیکی ورای پیری عضلات ارائه می‌دهند و در نهایت می‌توانند به ارائه رویکردهای جدیدی برای جلوگیری از تحلیل عضلات مرتبط با سن کمک کنند.

عضلات سالم، وظایف بیشتری را برای پشتیبانی از حرکت انجام می‌دهند. آنها نقش‌های مهمی را نیز در متابولیسم، تنظیم قند خون و سلامت کلی بر عهده دارند. با آغاز میانسالی، قدرت و عملکرد عضلات به تدریج کاهش می‌یابد و خطر زمین خوردن، شکستگی و بهبودی کندتر پس از بیماری یا آسیب را افزایش می‌دهد.

عواقب این موضوع فراتر از سلامت فردی است. با افزایش سن جمعیت، از دست دادن عضلات می‌تواند تقاضا را برای مراقبان و سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی افزایش دهد. بنابراین، حفظ عملکرد عضلات یک بخش مهم از حفظ استقلال و کیفیت زندگی است.

یکی از تنظیم‌کننده‌های کلیدی سلامت عضلات، یک مسیر رشد به نام «mTORC1» است که به کنترل تولید پروتئین و حفظ عضلات کمک می‌کند. در عضلات پیر، این مسیر می‌تواند بیش از حد فعال شود. وقتی این اتفاق می‌افتد، عضلات بیشتر بر ساخت پروتئین‌های جدید تمرکز می‌کنند و در حذف پروتئین‌های آسیب‌دیده کارآیی کمتری دارند.

با گذشت زمان، این پروتئین‌های آسیب‌دیده درون سلول‌های عضلانی تجمع می‌یابند و آنها را تحت فشار قرار می‌دهند و به از دست دادن تدریجی قدرت مرتبط با پیری کمک می‌کنند. تاکنون، دانشمندان به طور کامل نمی‌دانستند چه چیزی باعث این عدم تعادل می‌شود.

پژوهشگران ژن موسوم به «DEAF1» را به عنوان عامل مهمی در این فرآیند شناسایی کردند. نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که سطح DEAF1 در عضلات مسن افزایش می‌یابد. با افزایش DEAF1، فعالیت mTORC1 افزایش می‌یابد و تعادل طبیعی بین تولید پروتئین و حذف پروتئین را مختل می‌کند. این عدم تعادل، زوال عضلات را سرعت می‌بخشد.

در شرایط عادی، DEAF1 توسط گروهی از پروتئین‌ها به نام FOXO تنظیم می‌شود. با وجود این، فعالیت FOXO به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می‌یابد. در نتیجه، DEAF1 دیگر تحت کنترل شدید نیست و سطح آن می‌تواند افزایش یابد و عضلات را از ترمیم و نگهداری دورتر کند. پژوهشگران دریافتند که ورزش می‌تواند به معکوس کردن این عدم تعادل کمک کند؛ مشروط بر این که سیستم تنظیمی اساسی همچنان پاسخگو باشد.

پژوهشگران یک محدودیت مهم را نیز یافتند. در برخی از عضلات مسن‌تر، سطح DEAF1 بسیار بالا می‌رود یا فعالیت FOXO به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. در این موارد، ورزش به تنهایی ممکن است برای بازیابی کامل ظرفیت ترمیم عضله کافی نباشد.

یافته‌های این پژوهش ممکن است به توضیح دادن این موضوع کمک کنند که چرا برخی از افراد مسن نسبت به دیگران از ورزش فواید بیشتری می‌برند و همچنین، اهمیت درک زیست‌شناسی زیربنای پیری عضلات را برجسته می‌کنند.

پژوهشگران برای آزمایش یافته‌های خود، آزمایش‌هایی را روی مگس‌های میوه و موش‌های مسن انجام دادند. نتایج در هر دو گونه یکسان بود. افزایش سطح DEAF1 باعث تضعیف سریع‌تر عضلات شد؛ در حالی که کاهش DEAF1 تعادل پروتئین سالم‌تر را بازیابی کرد و قدرت عضلات را بهبود بخشید. یافته‌ها نشان می‌دهند که DEAF1 نقش محافظت‌شده‌ای را در پیری عضلات موجودات گوناگون بر عهده دارد.

پیامدهای این پژوهش ممکن است فراتر از پیری طبیعی باشند. DEAF1 بر سلول‌های بنیادی عضله نیز تأثیر می‌گذارد که مسئول کمک به ترمیم و بازسازی بافت عضلات هستند. این سلول‌های بنیادی به طور طبیعی با افزایش سن کارآیی کمتری پیدا می‌کنند و به نظر می‌رسد اختلال در DEAF1 بهبودی را دشوارتر می‌کند.

این یافته‌ها می‌توانند برای افرادی که در حال بهبودی از جراحی، بیماری یا بیماری‌های مزمن مانند سرطان هستند نیز ارزشمند باشند. پژوهشگران معتقدند که هدف قرار دادن DEAF1 می‌تواند برخی از اثرات سودمند ورزش را در سطح مولکولی بازتولید کند و به حفظ قدرت عضلات حتی در صورت محدود بودن فعالیت بدنی کمک کند.

این پژوهش در مجله «PNAS» به چاپ رسید.



۱۱ دقیقه قبل / سایت عصرایران

اندازه ران پا چه ارتباطی با طول عمر شما دارد؟ یافته‌ای که محققان را شگفت‌زده کرد

پژوهش‌های محققان نشان داده که داشتن ران‌های قوی‌ و عضلانی‌ می‌تواند یکی از عوامل مرتبط با زندگی طولانی‌تر و سالم‌تر باشد. پژوهشگران ارتباطی میان قدرت و اندازه عضلات ران با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت، افت عملکرد شناختی و حتی کاهش خطر مرگ‌ومیر کلی پیدا کرده‌اند.

به گزارش روزیاتو، عضلات ران، به‌ویژه عضلات چهارسر ران، از بزرگ‌ترین و قدرتمندترین عضلات بدن محسوب می‌شوند. این عضلات علاوه بر اینکه نقش مهمی در انجام حرکات روزمره مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله‌ها و حفظ تعادل دارند، از مفاصل نیز حمایت کرده و به محافظت از آن‌ها کمک می‌کنند. با این حال، نقش عضلات ران تنها به حرکت فرد محدود نمی‌شود، چراکه داشتن پاهای قوی‌تر می‌تواند نشانه‌ای از سلامت عمومی بهتر بدن و حتی افزایش طول عمر باشد.

 در یک مطالعه پنج‌ساله که آن را در نشریه The American Journal of Medicine منتشر کردند، ارتباط میان قدرت عضلات ران و میزان مرگ‌ومیر در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب مورد بررسی قرار گرفت. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که پلاک‌ها در رگ‌هایی که خون را به قلب می‌رسانند تجمع پیدا کرده و جریان خون را مختل می‌سازند.

در این پژوهش، ۱٬۳۱۴ فرد مبتلا به بیماری عروق کرونر شرکت داشتند که بیشتر آن‌ها مردانی با میانگین سنی ۶۵ سال بودند. شایان ذکر است که تمامی این افراد پیش‌تر به دلیل این بیماری در بیمارستان بستری شده یا تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند. برای سنجش قدرت عضلات چهارسر ران، پژوهشگران از دستگاه دینامومتر استفاده کردند، دستگاهی که میزان نیروی تولیدشده توسط عضلات را اندازه‌گیری می‌کند. شرکت‌کنندگان نیز باید با تمام توان خود با پاهایشان به آن فشار بیاورند.

سپس پژوهشگران قدرت عضلات پا را با وزن بدن افراد مقایسه کردند تا مشخص شود هر فرد نسبت به اندازه بدن خود چه میزان قدرت عضلانی دارد. نتایج این بررسی نشان داد افرادی که قدرت عضلات پای بیشتری داشتند، خطر مرگ‌ومیر پایین‌تری را تجربه کردند.

در طول پنج سال پیگیری این افراد، ۱۱۸ نفر به دلایل مختلف جان خود را از دست دادند که ۶۳ مورد آن مربوط به بیماری‌های قلبی‌عروقی بود. محققان دریافتند افرادی که قدرت نسبی عضلات پای آن‌ها ۱۰ درصد بیشتر است، با ۲۳ درصد کاهش خطر مرگ (به هر علت) و ۳۴ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی مواجه می‌شوند.

در گزارش این مطالعه آمده است که ضعف عضلات اسکلتی می‌تواند باعث کاهش توانایی انجام فعالیت‌های بدنی و افزایش کم‌تحرکی شود، عواملی که خود به‌عنوان خطرهای مستقل برای بیماری‌های قلبی‌عروقی و ضعف جسمانی در سنین بالاتر به حساب می‌آیند.

پژوهشگران همچنین تأکید کردند تمرینات مقاومتی می‌توانند قدرت عضلات، حجم عضلانی و توانایی انجام فعالیت‌های روزمره را افزایش دهند. علاوه بر قدرت عضلات، اندازه ران نیز ممکن است با برخی شاخص‌های سلامت ارتباط داشته باشد. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ که در مجله Endocrine Connections منتشر شد، نشان داد داشتن دور ران بیشتر می‌تواند با کاهش احتمال ابتلا به فشار خون بالا، به‌خصوص در افراد دارای اضافه‌وزن، مرتبط باشد.

در این تحقیق، ۹٬۵۲۰ فرد بالای ۴۰ سال از یک جامعه بزرگ‌تر در چین مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهشگران اندازه هر دو ران را اندازه‌گیری و میانگین آن را به‌عنوان اندازه نهایی لحاظ کردند. فشار خون شرکت‌کنندگان نیز سه بار اندازه‌گیری شد و میانگین این اندازه‌گیری‌ها به ثبت رسید.

 سپس افراد بر اساس اندازه ران در سه گروه ران کوچک، متوسط و بزرگ قرار گرفتند و وضعیت فشار خون آن‌ها با یکدیگر مقایسه شد. نتایج نشان داد هرچه اندازه ران بیشتر باشد، میزان ابتلا به فشار خون بالا کاهش پیدا می‌کند. شایان ذکر است که این ارتباط در افراد دارای اضافه‌وزن و چاقی بیشتر مشاهده می‌شود.

پس از در نظر گرفتن عواملی مانند سن، اندازه دور کمر، سیگار کشیدن و سابقه بیماری‌های مختلف، مشخص شد افرادی که ران‌های بزرگ‌تری داشتند، حدود ۴۹ درصد کمتر از افراد دارای ران‌های کوچک در معرض خطر فشار خون بالا قرار داشتند. مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۸ نیز نشان داد قدرت بیشتر عضلات پا در افراد ۶۰ تا ۸۵ ساله می‌تواند با عملکرد بهتر مغز ارتباط داشته باشد.

این پژوهش که آن را در Journal of Lifestyle Medicine منتشر کردند، قدرت عضلات پای ۱٬۵۰۸ نفر با استفاده از دینامومتر اندازه‌گیری شد. سپس شرکت‌کنندگان یک آزمایش دو دقیقه‌ای شناختی در نظر گرفتند که در آن باید نمادهای مشخص را با اعداد مربوط به آن‌ها تطبیق می‌دادند.

مقایسه نتایج نشان می‌دهد افرادی که از پاهای قوی‌تری برخوردار هستند، در آزمون‌های شناختی عملکرد بهتری از خود به نمایش می‌گذارند. برای تقویت عضلات ران و بهبود سلامت عمومی، بهترین روش انجام تمرینات قدرتی است.

 حرکات ترکیبی مانند اسکوات، پرس پا، ددلیفت و لانج، چندین عضله از جمله عضلات چهارسر ران، همسترینگ و باسن را هم‌زمان درگیر کرده و به ساخت عضلات پا کمک می‌کنند. همچنین فعالیت‌های هوازی مانند دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و یوگا می‌توانند انعطاف‌پذیری، توان حرکتی و استقامت بدن را افزایش دهند، عواملی که با افزایش سن مهم‌تر می‌شوند. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر قادر باستانی: نظام اسلامی به يک تصميم و تفاهم بزرگ نياز دارد نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : ایرانیان چگونه صاحب «نام خانوادگی» شدند؟ بیشتر بخوانید: 7 دلیل علمی برای مفید بودن قهوه (+فیلم) این مکمل می‌تواند عمر شما را افزایش دهد و سلامت قلب، کلسترول و پوست را بهبود بخشد تماشاخانه یک جرعه آب برای هدهد؛ یک گودال مرگ برای کل و بزها / دو تصویر از یک ماجرا چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران


۷ ساعت قبل / سایت برترینها

گرمای اروپا به فوتبال هم رحم نکرد

همشهری: پاری‌سن‌ژرمن قرار بود یکشنبه در ورزشگاه پارک دو پرنس، دفاع از قهرمانی‌اش در لیگ فرانسه را مقابل رن آغاز کند، اما موج‌های گرمای تابستان چنان بلایی سر زمین چمن آوردند که مسابقه از پاریس به ورزشگاه رن منتقل شد. زمین پارک دو پرنس برای برگزاری مسابقه در شرایط مناسب و ایمن تشخیص داده نشد و PSG مجبور شد افتتاحیه فصل را در خانه حریف برگزار کند. باشگاه گفته برای بازی بعدی خانگی مقابل موناکو در ۴ سپتامبر، چمن جدید آماده خواهد شد.

اما ماجرا فقط یک زمین فوتبال نیست. اروپا امسال یکی از سخت‌ترین تابستان‌های سال‌های اخیرش را تجربه می‌کند؛ موج‌های گرما پشت سر هم آمده‌اند، رکوردهای دما شکسته شده، آتش‌سوزی‌های گسترده رخ داده و مرگ‌ومیر ناشی از گرما به یک مسئله جدی بهداشت عمومی تبدیل شده است. در اواخر ژوئن، بیش از ۱۰ هزار مرگ اضافی در اروپا ثبت شد، در حالی که در بسیاری از مناطق دما از ۴۰ درجه عبور کرده بود؛ بیش از ۹ هزار نفر از این گروه بالای ۶۵ سال بودند.

همه این اتفاقات در حالی رخ داده که دمای هوا در حوالی ۳۰ تا ۴۰ درجه بوده است؛ چیزی که برای ما خاورمیانه‌ای‌ها شوخی است و ماها در این دما، تازه هوس چای می‌کنیم.

اما برسیم به اسپانیا؛ همان کشوری که اسمش برای خیلی از ما با آفتاب و ساحل و فوتبال و تعطیلات گره خورده است. اروپایی‌ها هم برای عشق و حال به سواحل این کشور می‌روند. اما اوضاع اسپانیا هم خراب است. طبق برآورد سامانه پایش مرگ‌ومیر اسپانیا، از آغاز برنامه مقابله با گرما تا ۱۵ اوت، ۴۱۹۱ نفر در این کشور بر اثر گرمای شدید جان باخته‌اند.

البته این‌طور نیست که بیش از چهار هزار نفر در اسپانیا با دیدن عدد ۳۰ روی دماسنج مرده باشند! قربانیان گرما الزاما کسانی نیستند که وسط خیابان از گرما نقش زمین شده‌اند. بخش بزرگی از مرگ‌ها در افراد سالمند و کسانی اتفاق می‌افتد که بیماری زمینه‌ای دارند. حدود ۸۹ درصد مرگ‌های ناشی از گرمای تابستانی در گروه سنی بالای ۶۵ سال برآورد شده است. کشورهای جنوبی اروپا، از جمله ایتالیا، اسپانیا و یونان، در میان آسیب‌پذیرترین کشورها قرار دارند.

حالا سوال این‌جاست؛ چرا اروپایی‌ها کولر نمی‌گذارند؟ چرا در زمستان‌ها هم زورشان می‌آید از شوفاژ استفاده کنند؟ چرا جی کی رولینگ، کتاب‌های هری پاتر خودش را در کافه ادینبورو می‌نوشت تا از گرمای رایگان آن و البته اینترنت استفاده کند؟ چرا اروپایی‌ها که زمانی همه دنیا مستعمره آنها بود، تا این حد در بخش انرژی ضعیف و آسیب‌پذیرند؟ در اتحادیه اروپا، در ۲۰۲۴ حدود ۶۱.۵ درصد مصرف انرژی خانوارها صرف گرمایش فضا شده و فقط ۰.۸ درصد مربوط به سرمایش بوده است.

بین کشورهای اروپایی، کشورهای شمالی که چیزی به نام کولر ندارند؛ چون عمر تابستان‌شان به عوض کردن پوشال کولر قد نمی‌دهد. اما در جنوب و کشورهای اسپانیا، ایتالیا و یونان و پرتغال کولر و وسایل خنک‌کننده هم دارند و مصرف انرژی آنها در میان کشورهای اتحادیه اروپا بالاست. مصرف انرژی خانوارهای اتحادیه اروپا برای سرمایش از ۴۰.۵ هزار تراژول در سال ۲۰۱۸ به ۸۰.۴ هزار تراژول در ۲۰۲۴ رسیده؛ یعنی در ۶سال تقریبا دو برابر شده است.

در فرانسه اما فقط حدود ۲۴ درصد خانه‌ها در سال ۲۰۲۵ مجهز به سیستم تهویه مطبوع بوده‌اند؛ هرچند این رقم از ۱۸ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش پیدا کرده است.

اما در بیشتر کشورهای اروپایی، دست زدن به معماری خانه‌های قدیمی غیرقانونی است و صاحبخانه یا مستاجر نمی‌تواند سرخود کولر کار بگذارد. بسیاری از خانه‌های اروپایی اساسا برای آب‌وهوای گرم طراحی نشده‌اند. در بخش بزرگی از اروپا، برای دهه‌ها مسئله اصلی این بود که چطور خانه را گرم کنیم، نه چطور خنکش کنیم. عایق‌کاری، پنجره‌ها، سیستم گرمایش مرکزی و معماری خانه‌ها عمدتا با زمستان تعریف شده‌اند. کولر هم تا همین اواخر برای بسیاری از اروپایی‌ها یک وسیله لوکس یا چیزی مخصوص جنوب اروپا بود، نه یک وسیله ضروری برای زنده ماندن.

از طرف دیگر، نصب و استفاده از کولر هزینه دارد. افزایش قیمت انرژی هم باعث شده خیلی از خانوارها در مصرف انرژی محتاط باشند؛ در فرانسه، مثلا ۳۶ درصد خانوارها در سال ۲۰۲۵ گفته‌اند برای پرداخت برخی قبض‌های انرژی با مشکل مواجه شده‌اند.

از آن طرف، اروپا با یک مشکل دیگر هم روبه‌روست: جمعیت پیر. مطالعات جدید نشان می‌دهد افراد بالای ۶۰ سال بسیار بیشتر از آنچه قبلا تصور می‌شد در برابر گرمای شدید آسیب‌پذیرند. توانایی بدن برای دفع گرما با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند و بیماری‌های قلبی، ریوی، کلیوی و مصرف برخی داروها هم می‌توانند خطر را بیشتر کنند. شاید برای همین است که اروپایی‌ها نسبت به بقیه جهان در برابر جنگ اخیر آمریکا با ایران موضع منفعلانه در پیش گرفته‌اند. آنها نسبت به انرژی، بسیار آ

سیب‌پذیرند. البته آسیب‌پذیری اروپا فقط به کولر محدود نمی‌شود. جنگ و اختلال در تنگه هرمز نشان داده وابستگی انرژی همچنان یکی از نقاط حساس اقتصاد اروپاست. بریتانیا هم برخلاف تصور، نفت تولید می‌کند، اما تولید دریای شمال سال‌هاست روند نزولی دارد و این کشور همچنان واردکننده خالص نفت است و ترامپ هم بارها به آنها طعنه زده که چرا استخراج نمی‌کنند.

برگردیم به فوتبال؛ جمال موسیالا در دو بازی دوستانه پیاپی برای بایرن مونیخ غش کرد که البته فقط مرتبط با گرمای هوا نبود و او اخیرا دچار یک بیماری نادر شده است.

در جام جهانی وقتی فیفا کولینگ‌بریک یا همان زنگ آبخوری سه دقیقه‌یا را برای هر نیمه در نظر گرفت، صدای خیلی‌ها در آمد، اما فعلا چاره‌ای جز استفاده از این فرصت‌ها برای آب‌رسانی به بازیکنان نیست؛ مبادا تلفات گرمازدگی در اروپا به زمین‌های فوتبال هم سرایت کند. وقتی گرما می‌تواند چمن یک ورزشگاه بزرگ را خراب کند، با جان فوتبالیست چه می‌کند؟ حالا تصور کنید گرما با آدم‌هایی که نه زمین چمن مجهز دارند، نه ورزشگاه مدرن، نه سیستم خنک‌کننده و نه توان مالی برای فرار از گرما چه می‌کند.

 


۷ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

نمایش «ساعت صفر ژنراتور» در تئاتر شهر قزوین به روی صحنه رفت

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ حمیدرضا میرآخور از هنرمندان توانمند و شاخص استان و کارگردان های عرصه تئاتر این بار یک ژانر جنگی را بروی صحنه برده است.

 جنگ که می آید ، فقط خانه ها وخیابانها نیستند که آسیب می بینند، آرامش آدماها، امنیت خانواده ها، رویاها و زندگی های روزمره هم زخمی می شوند.

« ساعت صفر ژنراتور»روایتی است از آدم هایی که جنگ را از نزدیک لمس کردند، از ترس ها، دلتنگی ها، بلاتکلیفی ها و رنج هایی که شاید در خبرها دیده نشوند، اما در زندگی مردم باقی می مانند.

روایتی در باره جنگ اما از زاویه زندگی مردم ، در باره آنچه بر ما گذشت وآنچه هنوز از درون ما ادامه دارد.

گاهی یک نمایش فقط برای تماشا نیست ، برای این است که چیزی درون ما را به فکر فرو ببرد، بخنداند، تکان بدهد یا حتی تا مدتها همراهمان بماند.

بازیگران نمایش: مرتضی رحمانی، سعید چگینی، نسیمپاییزی، علی محمدپور و نویسنده و کارگردان حمیدرضا میرآخور است.  

دیگر عوامل نمایش عبارتند از :

طراح صحنه: امین علی نیا،/ آهنگساز: امین پور ادیب، / منشی صحنه: نیایش حسینی، /مشاور متن و اجرا: سارا افشار، /گرافیست: امین علی نیا،/ گریم:مریم میرزاسلطانی،/ نور: مرتضی نادیفر، / صدا: زهره صادقی، /تولید محتوای مجازی: علی ترکاشوند.

این نمایش از 30 مرداد تا 8 شهریورماه هر شب از ساعت 20.30 دقیقه در مجموعه فرهنگی هنری تئاتر شهر قزوین بروی صحنه می رود.

در شب اول نمایش علی هوشمند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسوی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان، اکبری رئیس سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و جمعی از فرهنگیان و رسانه ها حضور داشتند.

انتهای پیام

  




 سنتکام یک اطلاعیه جدید داد + متن و جزییات
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

سنتکام یک اطلاعیه جدید داد + متن و جزییات

فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی شد که نیروهای این کشور به محاصره دریایی ایران و تغییر مسیر کشتی‌های تجاری در چارچوب آن ادامه می‌دهند.

 ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند
۷ ساعت قبل / سایت انتخاب

ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و دوم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۷ روز می‌گذرد، سازمان عملیات تجارت دریایی ب...

 روز ۱۷۵ جنگ | ترامپ: فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم
۵ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

روز ۱۷۵ جنگ | ترامپ: فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت: من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم.

 هشدار همتی
۳ ساعت قبل / روزنامه شرق

هشدار همتی

«ممکن است بدمن دولت شوم اما باید به هرکس که پول خواست بگویم شرمنده نداریم»؛ این جملاتی است که عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی، در یک گفت‌وگوی صریح و کم‌سابقه در تلویزیون به زبان آورد و شفاف گفت که دولت در تنگنای مالی پیچیده‌ای به سر می‌برد.

 ادعای عجیب دستیار قلعه‌نویی درباره حذف تیم ملی فوتبال
۵ ساعت قبل / سایت تابناک

ادعای عجیب دستیار قلعه‌نویی درباره حذف تیم ملی فوتبال

هومن افاضلی، مشاور فنی سرمربی تیم ملی فوتبال ایران مدعی شد پس از آنکه جانی اینفانتینو کارش با تیم ملی فوتبال ایران تمام شد و عکس‌های یادگاری‌اش را گرفت و است...

 ببینید|اختلال در سخنرانی ترامپ - تسنیم
۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید|اختلال در سخنرانی ترامپ - تسنیم

سخنرانی دونالد ترامپ، رئیس دولت تروریستی آمریکا با حواشی تازه‌ای همراه شد