قیمت طلا امروز




 سایت خبرفوری / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

اوضاع بحرانی در غزه، حماس را ناچار از پذیرش خلع سلاح کرد/ این گروه می‌تواند قدرت سیاسی خود در غزه را حفظ کند/ به نظر نمی‌رسد تا پیش از انتخابات کنست، اسرائیل به اجرای توافق صلح غزه تن دهد

عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با اشاره به موافقت حماس با تحویل سلاح خود، گفت: اگر حماس بخواهد همچنان با تکیه بر توان محدود خود، سلاحش را حفظ کند، اسرائیل فشارها بر مردم غزه را افزایش می‌دهد و این می‌تواند حتی منجر به فروپاشی ملت غزه شود.
 اوضاع بحرانی در غزه، حماس را ناچار از پذیرش خلع سلاح کرد/ این گروه می‌تواند قدرت سیاسی خود در غزه را حفظ کند/ به نظر نمی‌رسد تا پیش از انتخابات کنست، اسرائیل به اجرای توافق صلح غزه تن دهد

هادی برهانی  با اشاره به اعلام اجرای مرحله دوم طرح آتش‌بس در غزه، توسط ترامپ، اظهار کرد: این توافق از ابتدا هم مورد قبول اسرائیل نبود. فشارهای بین‌المللی و منطقه‌ای بر ترامپ برای توقف نسل‌کشی در غزه و خشم افکار عمومی غرب نسبت به رژیم صهیونیستی، باعث شد اسرائیل به توافق آتش‌بس غزه تن دهد، اما از ابتدا هم برنامه‌ای برای عمل نداشت، کما اینکه اساسا تاریخ اسرائیل نشان داده که این رژیم به هیچ توافقی پایبند نیست و تنها به حفظ منافع خود می‌اندیشد.

وی ادامه داد: بر همین اساس، پس از امضای طرح صلح غزه نیز اگرچه بخشی از توافق اجرا و آن نسل‌کشی شدید متوقف شد، اما فشارها بر مردم غزه همچنان ادامه دارد و بیش از نیمی از این باریکه نیز کماکان در اشغال صهیونیست‌هاست. اصلی‌ترین بهانه اسرائیل برای تداوم این وضعیت، سلاح حماس است. بنابراین، نیروهای فلسطینی تصمیم گرفتند این بهانه را از دست اسرائیل خارج کنند و لذا حماس به شرط عقب‌نشینی اسرائیل از غزه، موافقت کرد سلاح خود را به یک حکومت فلسطینی در غزه تحویل دهد.

عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با اشاره به موافقت حماس با تحویل سلاح خود، بیان کرد: طی حدود 3 سالی که از 7 اکتبر می‌گذرد، حماس به شدت تضعیف شده و حتی اکنون که این گروه هنوز اسلحه خود را در اختیار دارد، توان سابق خود برای استفاده از این سلاح را از دست داده است. این نتیجه نابرابری در قدرت دو طرف است؛ اساسا حماس هیچ‌گاه آن قدرت نظامی ارتش اسرائیل را نداشته و در 3 سال اخیر، همان توانش هم تا حد زیادی نابود شده است. اگر حماس بخواهد همچنان با تکیه بر توان محدود خود، سلاحش را حفظ کند، اسرائیل فشارها بر مردم غزه را افزایش می‌دهد و این می‌تواند حتی منجر به فروپاشی ملت غزه شود.

برهانی اضافه کرد: اکنون تعداد قابل توجهی از مردم غزه، این باریکه را ترک کرده‌اند که طبیعی هم هست؛ زیرا مگر شهروندان عادی دیگر چه قدر می‌توانند شرایظ جنگی را تحمل کنند. لذا حماس چاره‌ای نداشته بین تداوم وضع موجود و پذیرش یک ابتکار جدید، دومی را انتخاب کند و با نشستن پشت میز مذاکره و پذیرفتن خلع سلاح خود، شرایط جدیدی را برای مردم غزه فراهم آورد. آمریکا نیز قول داده چنانچه حماس خلع سلاح شود، اسرائیل از غزه عقب‌نشینی می‌کند و حکومت در این باریکه، به یک گروه فلسطینی تحت نظارت بین‌المللی سپرده می‌شود. چنین چشم‌اندازی، از این وضعیت فعلی که شاید دیگر هم قابل تداوم نباشد، بهتر است و حماس نیز ناظر به همین مسأله، با خلع سلاح خود موافقت کرده است. با اجرای این توافق، شرایط در غزه نسبت به وضعیت کنونی عادی‌تر خواهد شد و حتی ممکن است زمینه بازسازی این باریکه نیز فراهم گردد.

وی در خصوص آینده احتمالی حماس پس از خلع سلاح و واگذاری اداره غزه به یک گروه فلسطینی تحت نظارت سازمان ملل، عنوان کرد: ظاهرا قرار است سلاح حماس در غزه انبار شود تا اگر روزی اسرائیل نخواست به توافق عمل کند، حماس این توان را داشته باشد که مجددا به عرصه عملیات نظامی بازگردد. در هر صورت، حماس اعلام کرده این یک تصمیم‌گیری استثنائی در شرایط فعلی مردم غزه بوده، اما قطعا می‌خواهد به عنوان یک گروه سیاسی به فعالیت خود ادامه دهد. با توجه به اینکه حماس همچنان پرطرفدارترین سازمان فلسطینی در غزه است، می‌تواند قدرت سیاسی خود در غزه را حفظ کند.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه از یک سو حماس تحویل سلاح خود را به عقب‌نشینی اسرائیل از غزه مشروط کرده و از سمت دیگر، رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده تنها در صورت تحویل خلع سلاح حماس، حاضر به خروج از غزه می‌شود، گفت: این یک بن‌بست دیگر در مسیر اجرای توافق صلح غزه است که البته به نظر نمی‌رسد غیرقابل حل باشد. این احتمال وجود دارد که با تلاش‌های دیپلماتیک و تحرکات میانجی‌گران، طرفین به تفاهمی برای اجرای تدریجی و متقابل توافق برسند. اسرائیل ترجیح می‌دهد این توافق اجرا نشود، اما تحت فشارهای بین‌المللی قرار دارد، زیرا تمام کشورها از جمله آمریکا، خواهان پیشرفت توافق صلح غزه هستند. لذا اگر حماس با خلع سلاح خود موافقت کند، احتمالا اسرائیل دیگرراهی برای فرار از اجرای توافق نداشته باشد.

برهانی با بیان اینکه به نظر می‌رسد احتمالا دولت اسرائیل اجرای توافق صلح را به بعد از انتخابات موکول کند، افزود: زیرا جریان راست افراطی صهیونیستی، با عقب‌نشینی از غزه، بازسازی این باریکه و فعالیت سیاسی حماس، موافق نیست و اگر دولت فعلی اسرائیل به این تحولات تن دهد، شانسش برای پیروزی در انتخابات کاهش می‌یابد. بنابراین، دستکم تا پیش از برگزاری انتخابات کنست در آبان امسال، دولت نتانیاهو مرحله دوم توافق صلح غزه را اجرا نخواهد کرد یا تنها به صورت حداقلی، با اجرای آن موافقت می‌کند.



۱۰ ساعت قبل / سایت مشرق

مراسم بزرگداشت چهلم رهبر شهید در سفارت ایران در بیروت

به گزارش مشرق، به مناسبت فرارسیدن چهلمین روز از تدفین پیکر رهبر امت اسلامی و مستضعفان جهان، حضرت آیت‌الله العظمی امام شهید سید علی الحسینی خامنه‌ای (رض)، سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت مجلس ترحیمی برگزار کرد.

این مراسم با حضور محمد رضا رئوف شیبانی، سفیر کشورمان در لبنان و کارکنان سفارت برگزار شد.

بسیاری از چهره های سیاسی، فرهنگی و نظامی لبنانی در این مراسم حاضر بودند.

از جمله مهمانان این مراسم می توان به ایوب حمید در رأس یک هیئت عالی رتبه از جنبش «امل»،نمایندگان پارلمان لبنان از جمله امین شری، ابراهیم الموسوی، حسن عزالدین، علی عمار، حسین جشی؛ شیخ علی الخطیب، نایب‌رئیس مجلس اعلای شیعیان، شیخ علی قندور رئیس مجلس اسلامی علوی که شیخ احمد عاصی نمایندگی او را بر عهده داشت و شیخ احمد قبلان، مفتی شیعیان جعفری لبنان اشاره کرد.

همچنین برخی از نمایندگان پیشین پارلمان لبنان از جمله عبدالله قصیر، انور جمعه، محمد برجاوی؛ و همچنین حاج محمود قماطی، نایب‌رئیس شورای سیاسی «حزب‌الله»؛ علی حجازی، رئیس حزب «الرایه»، شاکر برجاوی، رئیس «جریان عربی»؛ ربیع بنات، رئیس حزب سوری قومی اجتماعی، وائل حسنیه، نایب‌رئیس حزب سوری قومی اجتماعی، رافی مادایان، دبیر «مستقلون من اجل لبنان» در رأس یک هیئت؛ رالف شمالی، رئیس جنبش «حماة الدیار»، شیخ غازی حنینه، رئیس هیئت امنای «تجمع العلماء المسلمین»، شیخ زهیر جعید، هماهنگ‌کننده عمومی «جبهه العمل الاسلامی»، شیخ عبدالله الجبری، دبیرکل جنبش «الأمة»، دکتر احمد عبدالهادی، نماینده جنبش «حماس» در لبنان؛ احسان عطایا، نماینده جنبش «جهاد اسلامی» در لبنان که محفوظ منور، مسئول روابط عمومی این جنبش نمایندگی او را بر عهده داشت؛ و همچنین نمایندگانی از جنبش‌ها و شخصیت‌های ملی و اسلامی و گروه‌های فلسطینی، فعالان فرهنگی و اجتماعی و هیئت‌های مردمی از جمله دیگر حاضران در این مراسم یادبود بودند.

پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، شیخ علی الخطیب، نایب‌رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان و شیخ احمد قبلان، سخنانی را درباره مقام رهبر شهید (ره) به‌عنوان رهبری برجسته و پیشگام در جهان اسلام ایراد داشته و تأکید کردند که میراث فکری و جهادی او همچنان مشعلی خواهد بود که نسل‌های زنده را الهام می‌بخشد و راه‌های پیروزی را در برابر چالش‌های بزرگ پیش روی امت اسلامی روشن می‌سازد.

این مجلس ترحیم با مجلس عزای حسینی به پایان رسید.


۱۲ ساعت قبل / سایت آوش

سفیر ایران در ژنو: آمریکا با طرح‌های بلندپروازانه خطر مسابقه تسلیحاتی در فضا را تشدید میکند

 علی بحرینی، سفیر کشورمان، تصریح کرد: «توسعه قابلیت‌های نظامی و تهاجمی فضایی آمریکا، از جمله ایجاد نیروهای نظامی فضایی، تعریف فضای ماورای جو به‌عنوان عرصه‌ی جدید برای نبرد و تلاش برای دستیابی به برتری یکجانبه، می‌تواند سایر کشورها را نیز به توسعه قابلیت‌های متقابل سوق داده و چرخه خطرناک مسابقه تسلیحاتی در فضا را تشدید کند.»

بحرینی افزود: «بحث در مورد امنیت در ماورای جو باید زیرساخت‌های زمینی مرتبط با فعالیت‌های فضایی را نیز دربرگیرد. جامعه بین‌المللی باید حملات عمدی رژیم‌های آمریکا و اسرائیل علیه زیرساخت‌های غیرنظامی و علمی مرتبط با فعالیت‌های صلح‌آمیز فضایی ایران را محکوم کند. این حملات مغایر با حقوق بین‌الملل و تهدیدی علیه حق مشروع کشورها برای بهره‌مندی صلح‌آمیز از فضاست.»

سفیر ایران همچنین تاکید کرد: «منظومه‌های ماهواره‌ای، ماهواره‌های تجاری و سایر سامانه‌های فضایی نباید به ابزاری برای اقدامات خصمانه علیه سایر کشورها یا نقض حاکمیت آنها تبدیل شوند. شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات فضایی، از جمله شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت ماهواره‌ای، نباید از ماهیت تجاری فعالیت‌های خود به‌عنوان پوششی برای تداوم ارائه خدمات و پشتیبانی نظامی در اقدامات تجاوزکارانه یا خصمانه علیه سایر کشورها سوءاستفاده کنند.»

بحرینی در ادامه یادآور شد که کشورهای در حال توسعه نیز همانند کشورهای دارای فناوری پیشرفته، از حق برابر و غیرتبعیض‌آمیز برای استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورای جو برخوردارند و امنیت در فضا نباید صرفاً از منظر کشورهای توسعه‌یافته تعریف شود.

سفیر ایران در ژنو ضمن تاکید بر اینکه رویکردهای صرفاً داوطلبانه و غیرالزام‌آور قادر به تأمین امنیت در فضا نیستند و نمی‌توانند جایگزین یک سند حقوقی الزام‌آور شوند؛ از جامعه بین‌المللی خواست که از طریق کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد به عنوان تنها نهاد چندجانبه مذاکراتی در این حوزه، هر چه سریع‌تر مذاکرات برای تدوین یک سند جامع، غیرتبعیض‌آمیز و الزام‌آور حقوقی برای جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در ماورای جو را آغاز نماید.




 بقایی: تحولات اخیر کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران را تغییر داد
۱۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسکانیوز

بقایی: تحولات اخیر کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران را تغییر داد

سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر اهمیت تحولات اخیر در بازتعریف تصویر ایران در افکار عمومی دنیا، گفت: رفتار مردم ایران در جنگ‌های اخیر، بسیاری از کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران تغییر داد.

 واکنش قالیباف به اقدام رئیس مجلس عراق در انتشار نقشۀ خلیج فارس + عکس
۱۳ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

واکنش قالیباف به اقدام رئیس مجلس عراق در انتشار نقشۀ خلیج فارس + عکس

رئیس‌مجلس در مراسم چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در کربلا در واکنش به اقدام مشکوک رئیس‌مجلس عراق در انتشار نقشۀ خلیج فارس با نام جعلی گفت: اینجانب در این...

 نیویورک تایمز: جنگ ترامپ علیه ایران یک نمایش مضحک است
۱۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

نیویورک تایمز: جنگ ترامپ علیه ایران یک نمایش مضحک است

نیویورک تایمز در گزارشی، سیاست دولت ترامپ در قبال جنگ علیه ایران را فاقد چشم‌انداز روشن و گرفتار خطاهای راهبردی توصیف کرد.

 بیانیه مهم وزارت دفاع منتشر شد + جزئیات
۱۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

بیانیه مهم وزارت دفاع منتشر شد + جزئیات

وزارت دفاع در بیانیه‌ای تازه، بر اهمیت مسیر پیش‌روی صنعت دفاعی کشور تأکید کرد.

 خبر جدید درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان و نیروهای شرکتی/ در دیدار معاون حقوقی رئیس جمهور با مجلسی ها چه گذشت؟
۱۴ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

خبر جدید درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان و نیروهای شرکتی/ در دیدار معاون حقوقی رئیس جمهور با مجلسی ها چه گذشت؟

معاون حقوقی رئیس‌جمهور، در دیدار مشترک با علی جعفری آذر، نایب رییس کمیسیون اجتماعی و نماینده تبریز و فضل‌الله رنجبر، سخنگوی کمیسیون اجتماعی، نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، درباره مسائل روز کشور، مطالبات مردم و موضوعات مرتبط با حوزه‌های انتخابیه آنان گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

 عارف: شورا‌های عالی نباید در امور اجرایی دانشگاه‌ها دخالت کنند
۱۶ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

عارف: شورا‌های عالی نباید در امور اجرایی دانشگاه‌ها دخالت کنند

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: شورا‌های عالی باید به وظایف سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت خود بپردازند و در امور اجرایی دانشگاه‌ها، حتی انتخاب رئیس یک دانشگاه، دخالت...