قیمت طلا امروز




 سایت افکارنیوز / ۶ ساعت قبل

خبر مهم درباره تنگه هرمز

عباس عراقچی و بدر البوسعیدی در گفتگوی تلفنی درباره تازه‌ترین تحولات منطقه و تنگه هرمز و از سرگیری مذاکرات بحث و تبادل‌نظر کردند.
 خبر مهم درباره تنگه هرمز

خبرگزاری رسمی سلطان‌نشین عمان اعلام کرد که وزیر امور خارجه این کشور و همتای ایرانی‌اش در تماس تلفنی، تازه‌ترین تحولات منطقه و شرایط ازسرگیری گفتگو و مذاکره را بررسی کردند.

بر اساس این گزارش، بدر البوسعیدی و سید عباس عراقچی در این تماس تلفنی همچنین درباره وضعیت تنگه هرمز رایزنی و بر ادامه گفتگو برای دستیابی به تفاهم تأکید کردند.

 



۶ ساعت قبل / سایت مشرق

گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عمان

به گزارش مشرق، خبرگزاری رسمی سلطان‌نشین عمان اعلام کرد که وزیر امور خارجه این کشور و همتای ایرانی‌اش در تماس تلفنی، تازه‌ترین تحولات منطقه و شرایط ازسرگیری گفتگو و مذاکره را بررسی کردند.

بر اساس این گزارش، بدر البوسعیدی و سید عباس عراقچی در این تماس تلفنی همچنین درباره وضعیت تنگه هرمز رایزنی و بر ادامه گفتگو برای دستیابی به تفاهم تأکید کردند.


۵۲ دقیقه قبل / روزنامه ستاره صبح

آیا حمله اتمی در راه است؟

مناسبات قدرت در جهان برآشفته کنونی به گونه‌ای دگرگون شده که بازیگران نظام جهانی نه‌تنها هژمونی، بلکه بیشتر راهبرد بقا را دنبال می‌کنند. بازیگران بزرگ نظام جهانی مانند ایالات متحده امریکا، چین، روسیه، اتحادیه اروپا و در نهایت ایران با روندی از تهدید بقا روبه‌رو هستند که مؤلفه‌های آن پنهان و غیرشفاف هستند.

راهبرد بقا در بستر آنارشی دهه سوم قرن ۲۱ بر ادامه کنش بازیگران در بدترین شرایط ممکن و کمترین امکان کنش سازگار با دگرگونی مناسبات قدرت، بنیان شده و چشم انداز کنشگری بازیگران را تعریف می‌کند. منابع محدود یا کمیاب بازیگران در مناسبات قدرت با وجود جنگ افزارهای نسل ۵ و نسل ۶ جنگنده‌ها، موشک‌های بالستیک هوش مصنوعی و...، انقلاب پهپادی در جنگ‌های چند سال اخیر را برساخته که جنگ روسیه و اوکراین از فوریه ۲۰۲۲ تا تهاجم فراگیر یک سال گذشته اسرائیل و ایالات متحده امریکا به ایران با این انقلاب پهپادی شناخته می‌شوند.

در کنار انقلاب پهپادی در میدان جنگ‌های جهانی که هنر جنگ قرن 21 را شکل داده، ناتوانی قدرت‌های بزرگ یا ابرقدرت‌های نظامی جهان برای پیروزی کامل و پایان جنگ با مزایای بیشمار، سیاست‌گذاران را به سوی جنگ افزارهای هسته‌ای یا بمب اتمی متمایل کرده است. ناتوانی روسیه در شکست اوکراین، ناتوانی اتحاد اسرائیل، امریکا و اعراب در شکست ایران و... سبب بروز انگاره اثرگذاری بمب اتمی برای پایان جنگ شده است.

انگاره تهاجم اتمی ایالات متحده امریکا و اسرائیل به ایران برای باز کردن تنگه هرمز و پایان جنگ، همسانی روزافزونی با انگاره پایان جنگ اوکراین با بمب اتمی دارد! این دو انگاره بر الگوی ضربه سخت برای بازگشت به نظم پیشین یا همان نظم دو ابرقدرتی بنیان شده که دارای طرفدارانی در دولت دونالد ترامپ، دولت پوتین و بلکه برخی سیاستمداران تندروی اروپایی است. رویکردی هراسناک از تاکتیکی که می‌تواند جهان را به آتش کشیده و پایان تاریخ را رقم زند.

در اندیشه سیاست‌گذاران راهبردی غربی به‌ویژه ایالات متحده امریکا و برخی دولت‌های اروپایی، راه نهایی برای پایان جنگ اوکراین و روسیه، تشویق روسیه برای تهاجم اتمی به اوکراین است که اوکراین، قربانی منافع بازیگران بزرگ می‌شود. سیاست‌گذاران تندروی ایالات متحده امریکا به دنبال راهکاری برای بازگشایی تنگه هرمز و پایان جنگ یک سال گذشته امریکا و اسرائیل با ایران هستند که گویا تنها با بمب اتم و تهاجم اتمی به ایران امکان‌پذیر است. پیشینه تاریخی اروپای جنگ افروز و ایالات متحده ابرقدرت نشان می‌دهد که رهبران آنها، صلح را با کشتار فراگیر و جهان ویران امکان‌پذیر می‌دانند.

بنابراین جهان آشفته کنونی می‌تواند بار دیگر کارزار جنگ اتمی یا تهاجم اتمی بازیگران علیه یکدیگر باشد. روند رویدادهای جهان آشفته و مناسبات جدید قدرت که مورد پسند قدرت‌های بزرگ نیست، وحشت از جنگ اتمی را بر افکار عمومی چیره کرده است و سیاست‌گذاران را سرگردان می‌سازد. عادی‌سازی تهاجم اتمی به اوکراین یا ایران در افکار عمومی را می‌توان در اخبار و تحلیل‌های روزمره رسانه‌های بین‌الملل دنبال کرد که در چارچوب هشدارهایی از سوی سیاستمداران یا کارشناسان مطرح می‌شوند.

منبع:‌ دیپلماسی ایرانی


۵۶ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

روز ۱۷۵ جنگ | ترامپ: فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم

به گزارش آفتاب نیوز،

در این گزارش اخبار مربوط به جنگ به روزرسانی می شود...

 




 گردشگری خلیج فارس زیر آتش جنگ ۲۰۲۶؛ آیا برند «امنیت» منطقه قابل احیاست؟
۶ ساعت قبل / سایت جماران

گردشگری خلیج فارس زیر آتش جنگ ۲۰۲۶؛ آیا برند «امنیت» منطقه قابل احیاست؟

جنگ ۲۰۲۶ میان ایران و متحدان آمریکا، تنها آسمان و آبراه‌های خلیج فارس را به میدان بحران تبدیل نکرد؛ بلکه یکی از مهم‌ترین پایه‌های اقتصاد غیرنفتی کشورهای عربی منطقه، یعنی گردشگری و حمل‌ونقل هوایی را نیز با شوکی جدی مواجه کرده است. لغو ده‌ها هزار پرواز، کاهش ورود گردشگران و آسیب به تصویر «خلیج فارس امن»، خطر ورود منطقه به دوره‌ای از بی‌ثباتی فرسایشی را افزایش داده؛ بحرانی که کشورهای شورای همکاری اکنون با بسته‌های تشویقی و پروژه «شینگن خلیج فارس» در تلاش برای مهار آن هستند.

 قالیباف پس از سفر به عراق: نظم منطقه‌ای در حال تغییر است
۶ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

قالیباف پس از سفر به عراق: نظم منطقه‌ای در حال تغییر است

رئیس مجلس شورای اسلامی فضای حاکم بر مذاکرات با مسئولان رتبه اول عراق را حاکی از یک صمیمیت، گرمی و برادرانه توصیف کرد و گفت: نیروهای خارجی در آستانه خروج نهایی و قطعی از عراق هستند.

 هزینه‌های گزاف: آیا ترامپ می‌تواند مانع همکاری اقتصادی سایر کشورها با ایران شود؟
۲ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

هزینه‌های گزاف: آیا ترامپ می‌تواند مانع همکاری اقتصادی سایر کشورها با ایران شود؟

رئیس جمهوری آمریکا در حالی که واشنگتن فشار بر تهران را افزایش می‌دهد و مذاکرات برای پایان دادن به جنگ بین دو کشور همچنان متوقف مانده، «خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی» علیه ایران را اعلام کرد.

 معرفی برندگان جشنواره بین‌المللی فیلم «لوکارنو» در سوئیس+تصاویر - دیپلماسی ایرانی
۶ ساعت قبل / سایت دیپلماسی ایرانی

معرفی برندگان جشنواره بین‌المللی فیلم «لوکارنو» در سوئیس+تصاویر - دیپلماسی ایرانی

منصور جهانی در گزارشی از جشنواره بین‌المللی فیلم لوکارنو برای دیپلماسی ایرانی نویشت: مراسم اختتامییه هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «لوکارنو» Locarno در...

 تقدیر رئیس‌جمهور از ۱۲ نام‌آور پزشکی ایران + اسامی
۷ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

تقدیر رئیس‌جمهور از ۱۲ نام‌آور پزشکی ایران + اسامی

رئیس‌جمهور در آستانه روز پزشک، با اهدای لوح‌های جداگانه به ۱۲ تن از نام‌آوران پزشکی ایران، از خدمات، فداکاری‌ها و دستاورد‌های علمی و پژوهشی آنان در مسیر اعت...

 چین و امارات رزمایش مشترک برگزار می‌کنند/ «سپر شاهین ۲۰۲۶» در سین‌کیانگ به پرواز درمی‌آید
۱۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

چین و امارات رزمایش مشترک برگزار می‌کنند/ «سپر شاهین ۲۰۲۶» در سین‌کیانگ به پرواز درمی‌آید

وزارت دفاع چین اعلام کرد که نیروهای هوایی چین و امارات از اواخر ماه اوت تا اواسط سپتامبر، رزمایش مشترکی را در سین‌کیانگ در شمال‌غرب چین، برگزار خواهند کرد