قیمت طلا امروز




 سایت افکارنیوز / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

شکست دوباره ترامپ مقابل دانشگاه هاروارد

یک قاضی فدرال در آمریکا شکایت دولت دونالد ترامپ علیه دانشگاه هاروارد را که این دانشگاه را به ناتوانی در حفاظت از دانشجویان یهودی متهم کرده بود، رد کرد؛ حکمی که تازه‌ترین ضربه حقوقی به تلاش دولت ترامپ برای اعمال فشار بر یکی از معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا محسوب می‌شود.
 شکست دوباره ترامپ مقابل دانشگاه هاروارد
 ریچارد استیرنز، قاضی دادگاه منطقه‌ای آمریکا در بوستون اعلام کرد دولت نتوانسته در شکایت خود به شکل قابل قبول نشان دهد که در هاروارد نقض مستمر قوانین فدرال حقوق مدنی در حال وقوع است.

دولت ترامپ در این پرونده مدعی شده بود استادان و مدیران هاروارد در برابر یهودستیزی و تبعیض علیه یهودیان چشم‌پوشی کرده‌اند. این شکایت در ماه مارس و در شرایطی مطرح شد که اختلاف میان دولت ترامپ و هاروارد به یکی از جدی‌ترین منازعات دولت با دانشگاه‌های بزرگ آمریکا تبدیل شده بود.

با این حال، قاضی استیرنز معتقد بود بخش عمده ادعاهای دولت به اتفاقاتی مربوط می‌شود که در جریان اعتراضات دانشگاهی به جنگ اسرائیل در غزه در سال تحصیلی ۲۰۲۳-۲۰۲۴ رخ داده‌اند. از نگاه دادگاه، تنها چند مورد از حوادث بعدی که دولت به آنها استناد کرده بود، برای اثبات یک الگوی مستمر نقض حقوق مدنی کافی نیستند، چرا که این اتفاقات «پراکنده و مقطعی» بوده‌اند.

دولت همچنین هاروارد را به نقض عنوان ششم قانون حقوق مدنی سال ۱۹۶۴ متهم کرده بود. این قانون تبعیض بر اساس نژاد، رنگ پوست و ملیت را در برنامه‌هایی که از بودجه فدرال استفاده می‌کنند، ممنوع می‌کند. اما قاضی اعلام کرد دولت نتوانسته به اندازه کافی نشان دهد که هاروارد پس از دریافت هشدار رسمی دولت در ژوئن ۲۰۲۵، همچنان این قانون را نقض کرده است.

این حکم در حالی صادر شده که فشارهای دولت ترامپ علیه هاروارد در ماه‌های گذشته ابعاد گسترده‌ای پیدا کرده است. دولت پیش‌تر تلاش کرده بود بیش از ۲ میلیارد دلار کمک مالی پژوهشی این دانشگاه را قطع کند؛ اقدامی که یک قاضی آن را غیرقانونی دانست. در پرونده‌ای جداگانه نیز تلاش دولت برای جلوگیری از پذیرش دانشجویان بین‌المللی توسط هاروارد با حکم دادگاه متوقف شد.

با این حکم، یکی دیگر از پرونده‌های حقوقی دولت ترامپ علیه هاروارد با شکست مواجه شده است؛ موضوعی که نشان می‌دهد مناقشه دولت با دانشگاه‌های نخبه آمریکا همچنان در دادگاه‌ها ادامه خواهد داشت. 

 




روز ۱۷۳ جنگ | ترامپ: تنگه هرمز اهمیت خود را از دست خواهد داد

 روز ۱۷۳ جنگ | ترامپ: تنگه هرمز اهمیت خود را از دست خواهد داد
 سایت آفتاب نیوز / ۱ ساعت قبل
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر بر باز بودن تنگه هرمز تاکید کرد و گفت با ساخت چند خط انتقال نفت، تنگه هرمز اهمیت خود را از دست خواهد داد.

به گزارش آفتاب نیوز،

در ابن گزارش اخبار مربوط به جنگ به روزرسانی می شود...

ترامپ: تنگه هرمز در آینده اهمیت خود را از دست خواهد داد ۰۲:۲۱ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا  در پاسخ به سوالی درباره وضع تحریم‌های جدید علیه ایران، محاصره دریایی تنگه هرمز را «بسیار موثر» خواند و گفت مدتی است که هیچ شناوری از تنگه هرمز به سمت ایران نرفته است.

او درباره مقام‌های ایران گفت که: «آنها یک چیز به ما می‌گویند و چیز دیگری انجام می‌دهند».

 ترامپ گفت که مقام‌های ایران پیشبینی می‌کردند با بسته شدن تنگه هرمز قیمت نفت به بشکه‌ای ۳۵۰ دلار برسد در حالی که امروز قیمت آن بین ۸۴ تا ۸۵ دلار است و آمریکا در حال خروج میزان قابل توجهی نفت از تنگه هرمز است.

او با اشاره به ساخت تعداد بی‌سابقه خط انتقال نفت در چندین منطقه گفت فکر می‌کند که تنگه هرمز در آینده اهمیت خود را از دست خواهد داد.

 




ادعا تازه ترامپ درباره خارج شدن نفت از تنگه هرمز

 ادعا تازه ترامپ درباره خارج شدن نفت از تنگه هرمز
 سایت آوش / ۱ ساعت قبل
دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در حالیکه به دلیل تجاوز بی دلیل خود علیه ایران و کنترل تنگه هرمز از سوی تهران، به شدت تحت فشار افکار عمومی داخل و خارج کشورش قرار دارد، برای کاهش این فشارها مدعی شد: «مقدار بسیار زیادی نفت از تنگه هرمز خارج می‌شود.»

دونالد ترامپ روز چهارشنبه به وقت محلی در مصاحبه با تارنمای آکسیوس و در ادامه سخن پراکنی‌های ضد و نقیض خود و ساعاتی پس از آنکه گفته بود، شاید در مقطعی مذاکراتی انجام شود، بار دیگر ادعا کرد: آمریکا در حال حاضر با ایران مذاکره نمی‌کند.

رئیس جمهوری جنگ طلب آمریکا که در پی ناکامی در دستیابی به اهدافش در میدان جنگ و ادعاهای پیروزی، به دنبال فشار برای مذاکره با تهران به منظور دست یافتن به اهدافش بوده، اکنون با تکرار ادعای عدم مذاکره، در پی امتیاز گیری بیشتر است.

ترامپ در مصاحبه با آکسیوس مدعی شد: «آنها وقت تلف می‌کنند. مذاکره با آنها اتلاف وقت است.»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین در ادامه دستاوردسازی از تجاوز بی دلیل خود به ایران ادعا کرد: ایرانی‌ها هنوز مقداری توان برای جنگیدن دارند، اما در مجموع تنها پوسته‌ای از آن چه قبلا بودند، باقی مانده‌اند.

ترامپ در کاخ سفید نیز در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا مذاکرات با ایران را از سر خواهید گرفت؟، مدعی شد: شاید در مقطعی این کار را انجام دهیم، اما در حال حاضر اوضاع بسیار خوب است البته شاید در مقطعی این کار را انجام دهیم.

وی در ادامه رویکرد خصمانه واشنگتن علیه تهران ادعا کرد: مواردی وجود دارد که می توانیم تحریم کنیم. تحریم‌های بسیار سخت و شدیدی داریم و خواهیم دید چه اتقافی می‌افتد.

تارنمای آکسیوس مدعی شد: مقامات آمریکایی می‌گویند طی دو هفته گذشته، هر شب ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق مسیر جنوبی، از تنگه هرمز وارد و خارج شده‌اند و به این ترتیب صادرات نفت همچنان ادامه داشته است. میانگین صادرات روزانه افزایش یافته و اکنون به حدود ۱۰ میلیون بشکه نزدیک شده است.

ادعاهای ترامپ و دولتش در حالی است که نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به تنش‌های خاورمیانه و تاثیر آن بر بهای نفت، گفت: دنیا با کمبود نفت مواجه نیست؛ مشکل این است که ظرفیت و فضای کافی برای تبدیل نفت به سوخت ندارد؛ بدین معنا که قیمت فرآورده‌های پالایشی همچون بنزین همچنان بالا خواهد ماند؛ و حل این مشکل می‌تواند به مراتب آزاردهنده‌تر باشد و زندگی را برای آمریکایی‌ها ناخوشایند کند.

نیویورک‌تایمز خطاب به آمریکایی‌ها افزود: پیامدهای این وضعیت بسیار فراتر از رفت‌وآمد روزمره شماست و کل اقتصاد را در مقیاسی گسترده تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. گازوئیل موتور محرکه اقتصاد واقعی است. کامیون‌ها و قطارها با گازوئیل کالاها را جابه‌جا می‌کنند؛ برداشت محصولات کشاورزی به آن وابسته است و در ساخت خانه‌ها، ساختمان‌ها و کارخانه‌ها نیز نقشی حیاتی دارد.

به همین دلیل، خدمات پستی آمریکا به‌طور موقت هزینه ارسال بسته‌ها را افزایش داده است. انتظار می‌رود قیمت سوخت هواپیما نیز امسال حدود ۷۰ درصد افزایش یابد؛ موضوعی که هزینه‌های عملیاتی شرکت‌های هواپیمایی را بالا برده و در نهایت به افزایش قیمت بلیت‌ها منجر می‌شود. همه این عوامل، کار فدرال رزرو برای مهار تورم را دشوارتر می‌کند.

داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد که تا پایان ژوئیه و در اوج فصل رانندگی، قیمت عمده‌فروشی بنزین و گازوئیل در مقایسه با سال گذشته به‌ترتیب حدود ۵۹ و ۶۹ درصد افزایش یافته که به مراتب بیشتر از رشد ۳۶ درصدی قیمت نفت خام است.

منبع: ایرنا 




واکنش ترامپ به حمله تازه اسرائیل به سوریه

 واکنش ترامپ به حمله تازه اسرائیل به سوریه
 سایت برترینها / ۱ ساعت قبل
رئیس‌جمهور آمریکا به حمله اخیر اسرائیل به فرودگاه نظامی در شمال سوریه واکنش نشان داد و گفت که از جزییات این حمله اطلاع دارد.

ایسنا: رئیس‌جمهور آمریکا به حمله اخیر اسرائیل به فرودگاه نظامی در شمال سوریه واکنش نشان داد و گفت که از جزییات این حمله اطلاع دارد.

به نقل از شبکه الجزیره، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در گفت‌وگو با شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در واکنش به حمله هوایی اخیر اسرائیل به فرودگاه نظامی در استان ادلب در شمال سوریه گفت: من از جزئیات این حمله اطلاع دارم، اما درباره این موضوع صحبت نخواهم کرد.

از سوی دیگر، یک مقام دیگر آمریکایی نیز به این شبکه اسرائیلی گفت که اسرائیل به واشنگتن اطلاع داده بود ترکیه قصد دارد یک سامانه نظامی را در فرودگاه سوری هدف قرارگرفته مستقر کند.

این مقام آمریکایی افزود که واشنگتن معتقد است اطلاعاتی که اسرائیل درباره فرودگاه ابو الظهور سوریه در اختیار داشته، دقیق بوده است.

وی همچنین گفت که اسرائیل از دستیابی به توافق برای ایجاد یک اتاق عملیات مشترک با سوریه با هدف جلوگیری از درگیری خودداری کرده است.

از سوی دیگر، شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک مقام نظامی صهیونیست اعلام کرد، فقط مانده که یک جنگ گسترده را با ترکیه راه بیندازیم، چرا که به اندازه کافی چندین جبهه درگیری داریم.

رژیم صهیونیستی بامداد سه شنبه فرودگاه ابو الظهور در استان ادلب در شمال سوریه را هدف حمله قرار داد.

دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از گذشت ۲۴ ساعت مسئولیت این حمله هوایی را برعهده گرفت و مدعی شد که این کار برای جلوگیری از اقدام ترکیه برای نصب تجهیزات نظامی در این فرودگاه انجام شده است، ادعایی که ساعاتی پس از آن دفتر ریاست جمهوری ترکیه آن را رد کرد.

 




ادعای ترامپ: هنوز می‌توانیم ایران را تحریم کنیم

 ادعای ترامپ: هنوز می‌توانیم ایران را تحریم کنیم
 سایت خبرفوری / ۲ ساعت قبل
رئیس‌جمهور تروریست آمریکا مدعی شد ما چیزهایی داریم که می‌توانیم علیه ایران تحریم کنیم؛ ما تحریم‌های بسیار سختگیرانه‌ای داریم.

ترامپ با تکرار توهمات مضحک خود ادعا کرد هم‌اکنون تنگۀ هرمز باز است و قایق‌های زیادی از آن عبور می‌کنند. البته ممکن است این ترددها در مقطعی آهسته شود.

رئیس‌جمهور کودک‌کش آمریکا همچنین دربارۀ افزایش بهای جهانی نفت و قیمت سوخت در ایالات متحده ادعا کرد: خطوط لولۀ زیادی برای انتقال نفت و گاز در حال ساخت است. من فکر می‌کنم تنگۀ هرمز به اندازۀ گذشته مهم نخواهد بود.

 



 تأکید پزشکیان بر پشتیبانی از نیرو‌های مسلح

تأکید پزشکیان بر پشتیبانی از نیرو‌های مسلح

در جلسه امروز هیئت دولت، رفع موانع توسعه همکاری‌های اقتصادی با افغانستان و تسهیل مبادلات مرزی، آخرین وضعیت تأمین و ناترازی برق، مقابله با استخراج غیرمجاز رم...

 قوه قضائیه: رئیس دیوان عالی کشور هم تغییر می‌کند

قوه قضائیه: رئیس دیوان عالی کشور هم تغییر می‌کند

معاون اول قوه قضائیه گفت: تغییر رئیس دیوان عالی کشور در حال انجام است.

 ادعای جدید سنتکام/ محاصره دریایی ایران وارد مرحله تازه‌ای شد؟

ادعای جدید سنتکام/ محاصره دریایی ایران وارد مرحله تازه‌ای شد؟

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی شد در جریان محاصره دریایی ایران، تاکنون ۶۵ کشتی تجاری منحرف، سه کشتی از کار انداخته و دو کشتی توقیف شده‌اند.

 قالیباف: اگر آماده جنگ نباشیم مذاکره هم ثمره‌ای ندارد!

قالیباف: اگر آماده جنگ نباشیم مذاکره هم ثمره‌ای ندارد!

محمدباقر قالیباف در دیدار با رئیس مجلس عراق، ضمن تأکید بر ضرورت شتاب‌دهی به پیوندهای اقتصادی و ریلی میان دو کشور، حضور نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را کانون ناامنی منطقه دانست.

 قالیباف در دیدار با رئیس مجلس عراق: آمریکا باعث بروز ناامنی در منطقه است

قالیباف در دیدار با رئیس مجلس عراق: آمریکا باعث بروز ناامنی در منطقه است

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس مجلس آمریکا و جنگ ایجاد شده توسط این رژیم تروریستی را عامل بروز ناامنی در منطقه و اخلال در مسیر عادی تجارت در منطقه دانست و تاکید کرد: با رفع ناامنی و مداخلات آمریکا، مشکلات برطرف خواهد شد.

 تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران

تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران

بریتانیا در تازه‌ترین اقدام خصمانه خود، هفت مورد جدید را به فهرست تحریم‌های ایران اضافه کرد.

 ۲۸ مرداد؛ درس تاریخی بقا - دیپلماسی ایرانی

۲۸ مرداد؛ درس تاریخی بقا - دیپلماسی ایرانی

غفور کریمی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: ۲۸ مرداد هنوز تنها یک خاطره تاریخی نیست، بلکه مسئله ای زنده در فهم رابطه ایران با...

 اختصاصی جهان‌نیوز: متن کامل «طرح مقابله با‌نفوذ بیگانگان» منتشر شد | جهان نیوز

اختصاصی جهان‌نیوز: متن کامل «طرح مقابله با‌نفوذ بیگانگان» منتشر شد | جهان نیوز

روح‌الله نجابت، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با نگارش متنی که در اختیار جهان‌نیوز قرار گرفته به ابهامات درباره قانون مقابله با‌نفوذ بیگانگان» پاسخ داده است.