قیمت طلا امروز




 سایت افکارنیوز / ۴۷ ساعت قبل

غول‌های چینی از تنگه هرمز می‌گریزند!

دو غول کشتیرانی دولتی چین در بحبوحه تداوم تنش‌های منطقه‌ای، عبور نفتکش‌های خود از تنگه هرمز و باب‌المندب را متوقف کرده‌اند؛ تصمیمی که حالا انتقال کشتی‌به‌کشتی نفت در خارج از خلیج فارس را به گزینه‌ای مهم برای تأمین نفت چین تبدیل کرده است.
 غول‌های چینی از تنگه هرمز می‌گریزند!

 تنگه هرمز و باب‌المندب از مهم‌ترین گلوگاه‌های حمل‌ونقل انرژی جهان هستند و هرگونه اختلال در این مسیرها می‌تواند هزینه و زمان انتقال نفت به بازارهای آسیایی را افزایش دهد. تشدید تنش‌های منطقه‌ای در ماه‌های اخیر، شرکت‌های کشتیرانی را با ریسک‌های امنیتی بیشتری مواجه کرده و بخشی از آنها را به سمت مسیرهای جایگزین سوق داده است.  در این شرایط، تغییر مسیر نفتکش‌های دو شرکت بزرگ دولتی چین، نشانه‌ای از تغییر عملیاتی در زنجیره تأمین نفت این کشور است. انتقال محموله‌ها در آب‌های خارج از خلیج فارس، به‌ویژه در نزدیکی بنادر عمان و فجیره، در حالی افزایش یافته که هزینه حمل نفت در مسیر عمان به چین نیز به‌طور چشمگیری بالا رفته است؛ تحولی که می‌تواند هم بر هزینه واردات نفت چین و هم بر بازار جهانی حمل‌ونقل نفت اثر بگذارد.

براساس گزارش رویترز، به گفته سه مدیر صنعت کشتیرانی، ردیاب‌های نفتکش‌ها و یک کارگزار کشتی، دو غول کشتیرانی چین در بحبوحه تداوم درگیری‌ها، اعزام نفتکش‌های خود از طریق دو گلوگاه مهم خاورمیانه را متوقف کرده‌اند و در عوض، محموله‌های نفتی را در خارج از خلیج فارس دریافت می‌کنند.

شرکت دولتی COSCO Shipping Energy Transportation (600026.SS) و China Merchants Energy Shipping (CMES) (601872.SS)، بنا بر داده‌های ردیاب نفتکش Vortexa و اظهارات یک کارگزار کشتی، از اواخر ژوئیه نفتکش‌های خود را از تنگه هرمز و باب‌المندب دور نگه داشته‌اند؛ نگرانی‌های امنیتی باعث شده است حمل محموله‌های نفتی به مقصد بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان محدود شود.

حوثی‌های یمن در ۲۰ ژوئیه اعلام کردند که محاصره دریایی علیه عربستان سعودی اعمال می‌کنند، در حالی که تنگه هرمز همچنان تا حد زیادی بسته مانده است؛ وضعیتی که پس از فروپاشی یک توافق موقت کوتاه‌مدت صلح میان آمریکا و ایران که در ژوئن حاصل شده بود، ادامه پیدا کرده است.

به گفته یک مدیر ارشد حوزه تجارت نفت در یک شرکت دولتی و دو مدیر اجرایی چینی در صنعت کشتیرانی که مستقیماً از این موضوع اطلاع دارند، تصمیم این دو شرکت برای دوری از هر دو گلوگاه دریایی پس از برقراری ارتباط با مقام‌های مرکزی اتخاذ شده است. این منابع و چند منبع دیگر به دلیل سیاست شرکت‌های خود از افشای نامشان خودداری کردند.

شرکت CMES در اواخر ژوئیه به سرمایه‌گذاران اعلام کرد که شناورهای این شرکت فعلاً وارد تنگه هرمز نخواهند شد. در همین حال، این شرکت در یک اطلاعیه رسمی اعلام کرد که سایر شرکت‌های کشتیرانی از باب‌المندب دوری کرده‌اند، اما درباره سیاست خود در قبال این گذرگاه باریک در بخش جنوبی دریای سرخ توضیحی نداد.

این دو شرکت کشتیرانی که در مجموع کنترل بیش از ۱۰۰ نفتکش بسیار بزرگ حمل نفت خام (VLCC) با ظرفیت حمل ۲ میلیون بشکه نفت در هر نفتکش را در اختیار دارند، پیش از آغاز جنگ ایران در اواخر فوریه، حدود نیمی از واردات نفت خام چین از خاورمیانه را جابه‌جا می‌کردند؛ این موضوع را منابع صنعت کشتیرانی اعلام کردند.

بر اساس داده‌های گمرک چین، با حذف نفت ایران که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، واردات نفت خام چین از خاورمیانه که عمدتاً با نفتکش‌های VLCC انجام می‌شود، در سال گذشته به‌طور میانگین ۴.۹ میلیون بشکه در روز بوده است. معامله‌گران و تحلیلگران می‌گویند دو شرکت کشتیرانی دولتی چین به دلیل تحریم‌ها نفت ایران را حمل نمی‌کنند.

یکی از مدیران اجرایی این شرکت‌های دولتی گفت استفاده از ابرنفتکش‌ها از زمان آغاز جنگ ایران کاهش یافته است و بسیاری از شناورها به مسیرهای طولانی‌تر در اقیانوس اطلس و قاره آمریکا منتقل شده‌اند.

این مدیر گفت: «نفتکش‌ها همچنان در حال فعالیت هستند، اما مسیرهای طولانی‌تری را طی می‌کنند و در شرایط افزایش عدم قطعیت، مدت زمان انتظار بیشتری دارند.»

شرکت COSCO به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداد. شرکت CMES نیز بلافاصله درباره این موضوع اظهار نظر نکرد.

 بارگیری در خارج از خلیج فارس

داده‌های شرکت ردیابی کشتی Kpler نشان داد انتقال محموله‌های نفت از طریق کشتی‌به‌کشتی (STS) میان شناورهای متعلق به چین و هنگ‌کنگ در خلیج عمان افزایش قابل‌توجهی داشته است؛ حجم این انتقال‌ها در ماه‌های ژوئن و ژوئیه از ۶۰۰ هزار بشکه در روز فراتر رفت.

در ماه‌های آوریل و مه هیچ فعالیت مشابهی ثبت نشده بود و در هر یک از دو ماه نخست سال ۲۰۲۶ نیز حجم این انتقال‌ها کمتر از ۳۰ هزار بشکه در روز بود.

دومین مدیر اجرایی صنعت کشتیرانی چین گفت: «آنها از دو تنگه دوری می‌کنند، اما شناورها را به نقاط جدید STS در خارج از خلیج فارس می‌فرستند؛ جایی که ریسک پایین و سودآوری خوبی دارد.»

او به آب‌های نزدیک بنادر عمان و فجیره امارات متحده عربی اشاره داشت؛ مناطقی که در ماه‌های اخیر بخش عمده صادرات نفت خام خلیج فارس در آنجا بارگیری و به شناورهایی که مقصدشان خریداران آسیایی است، منتقل شده است.

حاشیه سود بالای حمل‌ونقل دریایی

این مدیر اجرایی گفت نرخ روزانه کرایه حمل در مسیر عمان به چین در روز جمعه گذشته ۱۴۰ هزار دلار ارزیابی شده است؛ رقمی که به معنای حاشیه سود روزانه حدود ۱۱۰ هزار دلار برای هر نفتکش است.

او افزود پیش از آغاز جنگ ایران، یک نفتکش VLCC در مسیر مشابه روزانه حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار سود ایجاد می‌کرد؛ به این ترتیب، درگیری‌ها درآمد حاصل از حمل نفت از منطقه را به‌شدت افزایش داده است.

بر اساس داده‌های Vortexa، چهار ابرنفتکش تحت مدیریت COSCO و یک نفتکش دیگر که توسط CMES اداره می‌شود، در ماه ژوئیه از طریق انتقال کشتی‌به‌کشتی در فجیره نفت بارگیری کردند.

بر اساس اظهارات یک کارگزار کشتی، از اوت تا اواسط سپتامبر، حدود ۱۲ ابرنفتکش تحت کنترل COSCO و ۱۲ ابرنفتکش تحت کنترل CMES برای بارگیری در خارج از خلیج فارس برنامه‌ریزی شده‌اند؛ عمده این بارگیری‌ها در فجیره و بنادر عمان یا مناطق نزدیک به آنها انجام خواهد شد و بیشتر این نفتکش‌ها توسط پالایشگاه‌های چینی اجاره شده‌اند.

در نشانه‌ای از احتیاط، نفتکش Coslucky Lake که یکی از آخرین نفتکش‌های COSCO بود که پیش از آغاز محاصره حوثی‌ها وارد دریای سرخ شده بود تا از بندر ینبع عربستان نفت بارگیری کند، در اوایل اوت تغییر مسیر داد و بدون محموله از کانال سوئز عبور کرد تا نفت عربستان را از بندر مدیترانه‌ای سیدی کریر مصر بارگیری کند؛ این موضوع بر اساس داده‌های ردیابی Kpler مشخص شده است.  

 



۹ دقیقه قبل / سایت فراز

بررسی گزینه‌های تنگه هرمز توسط اعضای ناتو بدون مشارکت رسمی این ائتلاف

سخنگوی فرمانده عالی ناتو به رویترز گفت که اوایل هفته جاری یک کنفرانس ویدئویی برای تسهیل مشارکت‌های احتمالی جهت حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز برگزار شده است. وی افزود که این یک مأموریت ناتو محسوب نمی‌شود.

سخنگوی الکسوس گرینکویچ، ژنرال نیروی هوایی آمریکا و فرمانده عالی این ائتلاف، روز جمعه گفت: «ستاد فرماندهی عالی نیرو‌های متحد در اروپا، روز چهارشنبه ۱۹ اوت ۲۰۲۶، جلسه‌ای با حضور متحدان علاقه‌مند در سطح رؤسای دفاع برگزار کرد تا مشارکت‌های احتمالی آنها برای حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز تسهیل شود.»

این سخنگو افزود: «برای شفاف‌سازی باید گفت که این یک مأموریت ناتو نیست. اما با توجه به نقاط قوت منحصر‌به‌فرد ناتو در توانایی گرد هم آوردن متحدان و درک قابلیت‌هایی که آنها می‌توانند به کار بگیرند، منطقی است که ناتو به این شیوه تسهیل‌گری کند.»

متحدان ناتو تلاش کرده‌اند از دخالت مستقیم در جنگ ایران اجتناب کنند و در عوض بر برنامه‌هایی خارج از چارچوب ائتلاف برای بازگشایی تنگه تمرکز کرده‌اند؛ تنگه‌ای که پیش از ماه فوریه حدود یک‌پنجم کل نفت معامله‌شده را جابه‌جا می‌کرد.

فرانسه و بریتانیا تلاش‌هایی را برای ایجاد ائتلافی متشکل از حدود دوازده کشور رهبری کرده‌اند تا پس از کاهش تنش‌ها یا حل‌وفصل درگیری، عبور ایمن از تنگه تضمین شود، هرچند هرگونه توافق بلندمدت در نهایت نیازمند موافقت ایران خواهد بود.


۱۳ دقیقه قبل / سایت دیدارنیوز

درخواست رئیس‌جمهور برای پایان جنگ/ عراقچی: تحریم‌های جدید همان داستان همیشگی است/ ترکیه برای نتانیاهو حکم بازداشت صادر کرد/ حزب‌الله: تحریم‌های آمریکا «مقاومت» را متوقف نمی‌کند

دیدارنیوز _ سرویس بین‌الملل: در پی تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا به ایران در روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ و ترور آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب، درگیری میان طرف‌ها آغاز شد و در روز چهلم، موقتا جنگ متوقف و آتش‌بس به مدت دو هفته برقرار شد.

به گزارش دیدارنیوز، روز شنبه (۲۲ فروردین)، مذاکرات طولانی میان ایران و آمریکا در اسلام‌آباد پاکستان برگزار شد اما طرفین با وجود مذاکره تا بامداد یکشنبه در اسلام آباد به توافقی نرسیدند. بنابر گزارش رسانه‌های داخلی، گفته می‌شود درخواست‌های آمریکا به ویژه درباره تنگه هرمز و اورانیوم غنی‌شده مانع از دستیابی به توافق شده است.

روز یکشنبه ۱۳ اردیبهشت، ترامپ اعلام کرد که پیشنهاد ایران قابل قبول نیست و مذاکرات در بن‌بست قرار دارد. روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت، حملات موشکی و پهپادی به امارات صورت گرفت، اما ایران این حملات را تایید نکرد. امارات مدعی شده که این حملات از سوی ایران انجام شده است.

پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت حملاتی از سوی آمریکا به بندرعباس و قشم صورت گرفت و نیروی دریایی ایران با ناوشکن‌های آمریکایی درگیر شد. همچنین صدای شدید پدافند هوایی در غرب تهران شنیده شد.

دوشنبه شب ۲۸ اردیبهشت، ترامپ مدعی شد که به دلیل درخواست چند کشور عربی، حمله دوباره به ایران را به تعویق انداخته است. بامداد یکشنبه ۳ خرداد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد که به توافق با ایران نزدیک شده‌ایم.

ساعت ۲۲:۳۰ یکشنبه ۱۷ خرداد، جمهوری اسلامی ایران حملات موشکی خود را به اسرائیل، در پاسخ به حملات تل‌آویو به ضاحیه جنوبی بیروت آغاز کرد و تنش‌ها بار دیگر بالا گرفت. بامداد روز دوشنبه ۱۸ خرداد، اسرائیل به مناطقی در ایران حمله کرد. پس از یک روز درگیری نظامی، دو طرف پایان حملات را اعلام کردند.

بامداد روز چهارشنبه ۲۰ خرداد، آمریکا به بهانه سرنگون شدن یک هلی‌کوپتر در تنگه هرمز، انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه گرفت و حملاتی را به جنوب کشورمان انجام داد که با پاسخ ارتش و سپاه مواجه شد. روز جمعه ۲۲ خرداد دو طرف از نزدیک شدن به توافق خبر دادند.

بامداد دوشنبه ۲۵ خرداد، ایران و آمریکا از توافق برای پایان جنگ گفتند و بامداد روز پنجشنبه ۲۸ خردادماه مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در فاصله زمانی کوتاهی متن یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را به‌صورت دیجیتال و غیرحضوری امضا کردند.

روز جمعه ۲۹ خرداد، مذاکرات ایران و آمریکا که قرار بود در سوئیس برگزار شود، لغو شد. روز شنبه ۳۰ خرداد، هیات مذاکره‌کننده ایرانی به سرپرستی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس راهی سوئیس شد.

روز یکشنبه ۳۱ خرداد، مذاکرات سوئیس با حضور هیات‌های ایرانی و آمریکایی و میانجیگری دو کشور پاکستان و قطر برگزار شد. در پی تهدیدهای ترامپ در شروع مذاکرات، هیات ایرانی اعتراض خود را اعلام کرد و طبق گفته برخی رسانه‌ها مقامات سیاسی ایران از محل مذاکرات خارج شدند.

روز دوشنبه اول تیرماه، آمریکا تحریم نفت و پتروشیمی ایران را تا آخر مرداد لغو کرد.

روز دوشنبه ۸ تیرماه، آمریکا از نشست با ایران در دوحه خبر داد، اما تهران این موضوع را رد کرد.

بامداد ۱۷ تیرماه، آمریکا به بهانه حمله به چند کشتی در تنگه هرمز که ایران را مسوول آن دانسته، به چند شهر جنوبی کشورمان حمله کرد و ترامپ از پایان آتش‌بس با ایران خبر داد. در واکنش به این تجاوز نظامی، ارتش و سپاه مواضع آمریکا را در کشور‌های عربی هدف قرار دادند.

بامداد روز جمعه ۱۹ تیرماه، پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی و خانواده ایشان در حرم امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.

روز شنبه ۳ مرداد و پس از حدود ۲ هفته، حملات آمریکا به جنوب ایران متوقف شد. بامداد روز پنجشنبه ۸ مرداد، آمریکا به بهانه حملات سپاه به پایگاه این کشور در اردن، بار دیگر به جنوب ایران حملات هوایی انجام داد.

ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز ۲۹ مرداد از آغاز عملیات اقتصادی خردکننده بی‌سابقه علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

لازم به ذکر است، اینترنت بین‌الملل در کشورمان که از زمان حمله هوایی روز شنبه (۹ اسفندماه ۱۴۰۴) به ایران قطع شده بود، سرانجام بعدازظهر روز سه‌شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵ پس از ۸۸ روز وصل شد هرچند که محدودیت‌ها و فیلترینگ شدید همچنان برقرار است.

 

پوشش زنده خبر‌های جنگ، مذاکرات، تحولات منطقه و جهان در روز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵:

 

ساعت: ۰۹:۱۵/ گزارش سنتکام از عملیات پروازی شبانه ناو «جورج واشنگتن» در دریای عرب

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، سنتکام، ویدیویی از عملیات پروازی شبانه بر عرشه ناو هواپیمابر «یواس‌اس جورج واشنگتن» در دریای عرب منتشر کرده است.

سنتکام می‌گوید که این تصاویر ملوانان آمریکایی را در جریان عملیات پروازی شبانه در حالی نشان می‌دهد که ناو در دریای عرب در حال حرکت است.

انتشار این تصاویر در حالی صورت می‌گیرد که تنش نظامی میان آمریکا و ایران همچنان ادامه دارد و نیرو‌های آمریکایی طی ماه‌های اخیر حضور گسترده‌ای در آب‌های منطقه داشته‌اند.

آمریکا از ماه ژوئیه چندین دور حمله به اهداف نظامی در ایران انجام داده و همزمان محدودیت‌هایی را بر رفت‌وآمد کشتی‌ها به بنادر ایران اعمال کرده است. سنتکام همچنین در هفته‌های اخیر بار‌ها تصاویری از فعالیت ناو‌ها و هواپیما‌های نظامی آمریکا در دریای عرب و منطقه تحت فرماندهی خود منتشر کرده است.

ساعت: ۰۸:۰۷/ گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان درباره ازسرگیری مذاکرات تنگه هرمز

خبرگزاری دولتی عمان گزارش کرده که وزرای امور خارجه عمان و ایران درباره راهکار‌های ایجاد شرایط لازم برای ازسرگیری مذاکرات پیرامون تنگه هرمز با یکدیگر گفت‌و‌گو کرده‌اند.

این رسانه عمانی گفته است که بدر بن حمد البوسعیدی و عباس عراقچی در تماسی تلفنی، بر اهمیت تداوم گفت‌و‌گو‌ها در راستای حمایت از احیای آزادی کشتیرانی و همچنین تأمین امنیت و ثبات در منطقه تأکید کرده‌اند.

ساعت: ۰۵:۰۲/ عراقچی: تحریم‌های جدید همان داستان همیشگی است و شکست می‌خورد

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، تحریم‌های جدیدی که قرار است از سوی آمریکا اعمال شود را «همان داستان همیشگی» خوانده است.

عراقچی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به پستی متعلق به باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۲ که در آن نوشته بود «این تحریم‌ها کمرشکن‌ترین تحریم‌های در تاریخ خواهد بود» نوشته «این فیلم را قبلا دیده‌ایم.»

وزیر خارجه ایران گفته «۱۴سال پیش» آمریکا اعلام کرد «فلج‌کننده‌ترین تحریم‌های تاریخ» را اعمال می‌کند و نتیجه گرفته که آن تحریم‌ها «شکست خورد.»

در ادامه هم گفته مقامات آمریکایی «۸ سال پیش» اعلام کردند که «فشار حداکثری» بر ایران اعمال می‌شود و در ادامه نوشته به اعتقاد او آن تحریم‌ها نیز «شکست خورد».

سپس عراقچی به درخواست «تسلیم بی قید و شرط» ایران از سوی آمریکا در «پنج ماه پیش» اشاره کرده و تاکید کرده که آن هم «شکست خورد.»

وزیر خارجه ایران در ادامه به سخنان روز‌های گذشته مقامات آمریکایی مبنی بر اعمال «کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ» اشاره کرده و گفته است «این هم محکوم به شکست است.»

به گفته او «این فیلم را قبلاً دیده‌ایم؛ همان داستان همیشگی.»

ساعت: ۰۳:۲۱/ حزب‌الله لبنان می‌گوید تحریم‌های آمریکا «مقاومتش» را در برابر اسرائیل متوقف نمی‌کند

حزب‌الله لبنان اعلام کرده است که آمریکا نخواهد توانست «مقاومت» این گروه را در برابر اسرائیل را متوقف کند.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که واشنگتن تحریم‌های جدیدی را علیه حزب‌الله اعمال و این گروه را به خدمت به ایران متهم کرد.

وزارت داریی آمریکا دیروز در اصلاح عنوان و طبقه‌بندی حقوقی حزب‌الله اعلام کرد که این گروه «در خدمت رژیم ایران و تحت فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران» فعالیت می‌کند.

آمریکا همچنین تحریم‌های جدیدی را علیه ۱۰ نفر اعلام کرد که گفته می‌شود عضو یک شبکه منتقل کننده پول به حزب‌الله هستند.

حزب‌الله در بیانیه‌ای گفت: «تمام این تحریم‌ها و طبقه‌بندی‌های ناعادلانه، ما را از پایبندی به مسیر مقاومت و حق لبنان و لبنانی‌ها برای دفاع از سرزمین، حاکمیت و منابع خود بازنخواهد داشت.»

این گروه تحت حمایت ایران تأکید کرد که «رابطه نزدیک و برادرانه ما با جمهوری اسلامی ایران، رابطه‌ای است که برای آن ارزش قائلیم و به آن افتخار می‌کنیم.»

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است که حزب‌الله شبکه‌ای از افراد دارد که برای دور زدن تحریم‌ها «با پرواز‌های تجاری بین لبنان، ترکیه، امارات متحده عربی و ایران سفر می‌کنند و تا صد‌ها میلیون دلار را در قلمرو‌های قضائی مختلف جابه‌جا می‌کنند.»

ساعت: ۰۱:۵۵/ ترکیه برای نتانیاهو در پرونده توقیف ناوگان کمک‌رسانی به غزه حکم بازداشت صادر کرد

ترکیه برای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در چارچوب تحقیقات درباره توقیف یک ناوگان کمک‌رسانی به غزه توسط اسرائیل، حکم بازداشت بین‌المللی صادر کرده است.

آکین گورلک، وزیر دادگستری ترکیه، روز جمعه در شبکه اجتماعی ایکس این خبر را اعلام کرد.

بیش از ۴۳۰ فعال طرفدار حقوق فلسطینی‌ها از حدود ۴۰ کشور جهان که در یک ناوگان دریایی قصد کمک به مردم غزه را داشتند در ماه مه (چهار ماه پیش) سال جاری توسط نیرو‌های اسرائیلی بازداشت و به اسرائیل منتقل شدند.

فعالان بازداشت شده سپس با هواپیما‌های ترکیه از اسرائیل خارج و به ترکیه منتقل شدند.

این فعالان که بخشی از کارزار ناوگان جهانی صمود بودند، تلاش داشتند محاصره دریایی غزه را بشکنند.

ترکیه پیش‌تر هم برای نتانیاهو و شماری از مقام‌های ارشد اسرائیلی، به اتهام «نسل‌کشی» در ارتباط با اقدامات اسرائیل در جنگ غزه، حکم بازداشت صادر کرده بود.

ساعت: ۰۰:۲۴/ مسعود پزشکیان: اکنون زمان آن است که به جنگ با آمریکا پایان داده شود

پزشکیان گفت: «بهتر است امروز که در قدرت و عزت هستیم و تمام دنیا به پیروزی ما اذعان دارند و تأکید می‌کنند که آمریکا برخلاف تمام مقررات، به مدارس، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های ما حمله کرده و در دنیا منفور است، جنگ را پایان دهیم.»

رئیس‌جمهور ایران همچنین نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا را که به امضای تفاهم‌نامه اسلام‌آباد منجر شد، «دستاوردی بزرگ» توصیف کرد که «با وحدت و همدلی در شورای عالی امنیت ملی به تصویب رسید و همه کسانی که در این شورا هستند و دستی در آتش داشتند، با قاطعیت از آن دفاع کردند.»

پزشکیان در ادامه از کسانی انتقاد کرد که «خارج از گود نشسته‌اند» و «نمی‌دانند دولت در چه شرایطی است، مجلس در چه شرایطی است و فرماندهان در چه شرایطی هستند، بی‌محابا اظهارنظر و تحلیل می‌کنند، هیچ رنج و سختی هم به آنها نرسیده و بعد هم دم از گرانی می‌زنند.»

پزشکیان در عین حال تاکید کرد که اظهاراتش به معنای تسلیم شدن در برابر تعرض احتمالی نیست: «ما به هیچ عنوان در برابر قلدری سر خم نخواهیم کرد و هیچ تردیدی در آن وجود ندارد. تا آخرین نفس مقابل آنها خواهیم ایستاد و پاسخ کوبنده به آنها خواهیم داد.»

اظهارات رئیس‌جمهور ایران در حالی است که به نظر می‌رسد مقام‌های آمریکایی تمرکز اقدامات خود علیه ایران را از عملیات نظامی به فشار اقتصادی تغییر داده‌اند.

اسکات بسنت، وزیر دارایی آمریکا، گفته است که تحریم‌های تازه واشنگتن علیه ایران «بزرگ‌ترین مورد انزوای اقتصادی هماهنگ‌شده در تاریخ جهان» خواهد بود و «رژیم ایران را به فروپاشی» خواهد کشاند.

 

ادامه دارد ..


۱۹ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

باب‌المندب در محاصره یک قمار ژئوپلیتیک

نورنیوز-گروه بین الملل: در طول چهار دهه گذشته به دلیل نگاه تحقیر‌آمیز عربستان نسبت به بخشی از ساختار اجتماعی و مذهبی یمن، این دو کشور همواره در تقابل سیاسی و میدانی قرار داشتند زیرا ریاض جامعه قبیله‌ای یمن را دچار قطب‌بندی‌های خطرناکی ساخت. 

برخورد تهاجمی عربستان با حوثی‌ها و استفاده ابزاری این کشور از حاکمیت ضعیف دولت مرکزی یمن موجب شده حوثی‌ها به سمت تشکیل یک منظومه دفاعی قدرتمند برای مقابله با دولت علی عبدالله صالح، دیکتاتور سابق یمن از یک‌سو و با عربستان از سوی دیگر حرکت کنند. 

در طول این مدت به‌ویژه در اواخر حاکمیت علی عبدالله صالح درگیری‌های داخلی شدیدی بین قبایل وابسته به حاکمیت مرکزی و حوثی‌ها صورت گرفت که عربستان بیشترین کمک نظامی را در اختیار دیکتاتور سابق یمن قرار داد. با فروپاشی دولت سابق یمن بخشی از جامعه یمن به سمت حاکمیت جدید با محوریت حوثی‌ها متمایل شد که برونداد آن شکل‌‌گیری یک مجموعه نظامی قدرتمند تحت عنوان انصار‌الله بود. 

این مجموعه که از فرماندهان نظامی سابق ارتش یمن تشکیل شده توانست قابلیت‌های میدانی خود را در طول سال‌های گذشته برای تغییر معادلات داخلی و منطقه‌ای بروز دهد. 

انصار‌الله راهبرد مبارزاتی خود را در حمایت بی‌قید و شرط از محور مقاومت و مردم مظلوم فلسطین قرار داد که این راهبرد نگرانی‌هایی برای بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله عربستان، امارات، آمریکا و رژیم صهیونیستی ایجاد کرد. 

عربستان با تشکیل یک ائتلاف جهانی با حضور ۱۴ کشور مختلف و با پشتیبانی اطلاعاتی و لجستیکی آمریکا در ۶ فروردین ۱۳۹۴ عملیاتی تحت عنوان «طوفان قاطع» علیه انصار‌الله انجام داد که این عملیات به بزرگ‌ترین بحران منطقه‌ای و بین‌المللی در آن زمان تبدیل شد. 

اما علی‌رغم کشتار بیرحمانه غیر نظامیان یمنی توسط ائتلاف سعودی و تخریب زیر‌ساخت‌های این کشور، دولت ریاض پس از نزدیک به هشت  سال کشتار بیرحمانه مردم یمن به‌ویژه طرفداران انصار‌الله وهزینه کرد بیش از ۳۵۰ میلیارد دلار، در برابر اراده مردم مقاوم یمن تسلیم شد و با انصار‌الله به توافق رسید. 

اکنون عربستان بار دیگر دچار اشتباه محاسباتی شده و تحت فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی از رهگذر تشکیل یک ائتلاف جدید جهانی قصد دارد تا بار دیگر جنگ ظالمانه‌ای را بر ملت یمن تحمیل کند. 

از آنجا که انصار‌الله به دلیل برخورداری از یک موقعیت جغرافیایی برتر درصدد استفاده از تنگه باب‌المندب برای تقابل با محاصره ظالمانه عربستان بر آمده با اعمال مدیریت جدید بر این تنگه تلاش دارد معادله‌های سیاسی و میدانی را تغییر دهد.

لذا ریاض به جای تفاهم با همسایه جنوبی خود اکنون در‌صدد بهره‌‌گیری از ابزارهای نظامی و شیوه‌های تهاجمی برای تسلط بر تنگه باب‌المندب بر آمده و این اقدام قطعا منطقه را با یک بحران جدید مواجه خواهد ساخت. 

قطعا ائتلاف جدید عربستان به دلیل تجربه شکست‌خورده سال‌های گذشته با شکست مواجه خواهد شد. زیرا انصار‌الله با برخورداری از قدرت بازدارندگی بالا وتسلط بر تنگه باب‌المندب، معادله میدانی را به سود ملت یمن تغییر خواهد داد. 

روزنامه جام جم




 بازی متفاوت عمان در زمین تنگه هرمز
۹ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

بازی متفاوت عمان در زمین تنگه هرمز

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای نخستین بار عمان را به بمباران تهدید کرد، مقام‌های این کشور شوکه شدند و ابتدا با خود فکر کردند که شاید او حرفش را اشتباه زده است. اما تهدید دوباره ترامپ در این هفته، در کشوری که سال‌ها برای خود نقشی به‌عنوان قدرت میانجی و [ ]

 انتقال عمران‌خان از بیمارستان به زندان
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

انتقال عمران‌خان از بیمارستان به زندان

سخنگوی حزب عمران خان امروز (جمعه) اعلام کرد که نخست وزیر سابق پاکستان پس از سپری کردن چند ساعت در بیمارستان و دریافت مراقبت‌های پزشکی، بار دیگر به زندان بازگردانده شده است.

 ادامه نقض آتش بس در لبنان - تسنیم
۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ادامه نقض آتش بس در لبنان - تسنیم

رژیم صهیونیستی مناطق مختلف جنوب لبنان را بمباران کرد.

 اقدامات احتیاطی ناشناخته نیروهای آمریکایی در اربیل؛ بسته شدن ناگهانی همه درهای پایگاه هوایی حریر
۱۲ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اقدامات احتیاطی ناشناخته نیروهای آمریکایی در اربیل؛ بسته شدن ناگهانی همه درهای پایگاه هوایی حریر

منابع آگاه روز جمعه فاش کردند که همه دروازه‌های پایگاه هوایی حریر در نزدیکی اربیل به دلایل نامعلومی بعدازظهر امروز به طور ناگهانی بسته شدند.

 دیپلماسی آسیایی رئیس جمهور
۹ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

دیپلماسی آسیایی رئیس جمهور

آرمان امروز : دکتر مسعود پزشکیان در پیام تبریک انتخاب آقای میرزا فخرالاسلام عالمگیر به عنوان بیست و سومین رئیس جمهوری خلق بنگلادش، با تاکید بر اینکه اعتماد نهادهای قانون‌گذار و نمایندگان پارلمان به تعهد، دوراندیشی و سوابق ارزنده جنابعالی در مسیر استقرار و تثبیت دموکراسی، نویدبخش گشایش فصلی نو از ثبات، رفاه و پیشرفت [ ]

 پایان آرامش شکننده در یمن؟
۹ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

پایان آرامش شکننده در یمن؟

دنیای‌اقتصاد: نیروهای دولتی یمن (تحت حمایت عربستان) اخیرا ده‌ها حمله به مواضع انصارالله در سراسر این کشور انجام داده‌اند که تازه‌ترین نشانه از احتمال نزدیک شدن یمن به یک جنگ تمام‌عیار است. «ماجد عبدالله النزیلی» سخنگوی دولت یمن روز پنج‌شنبه اعلام کرد که نیروهای دولتی ۸۱حمله علیه مواضع حوثی‌ها ترتیب داده‌اند. به گفته او این حملات به حذف تعدادی از مبارزان و فرماندهان میدانی حوثی‌ها منجر شده است. همزمان یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها، از انجام دو حمله پهپادی به اهدافی در استان نجران عربستان سعودی خبر داد که در آن سوی مرز یمن قرار دارد. به گفته او، این حملات یک هدف در فرودگاه نجران و همچنین یکی از تاسیسات آرامکو در این استان را «با موفقیت» هدف قرار دادند.