قیمت طلا امروز




 سایت اکونگار / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

ابهام در آیین‌نامه ساماندهی نظام پرداخت نیروهای شرکتی/حقوق کارگران تغییر نمی‌کند؟

با وجود ابلاغ آیین‌نامه ساماندهی نظام پرداخت نیروهای شرکتی، ابهام‌ها درباره میزان اثرگذاری این مصوبه بر دریافتی و امنیت شغلی کارکنان ادامه دارد.
 ابهام در آیین‌نامه ساماندهی نظام پرداخت نیروهای شرکتی/حقوق کارگران تغییر نمی‌کند؟

به گزارش اکونگار به نقل از ایسنا، رئیس کانون کارگران مخابرات با بیان اینکه شرکت‌های واسطه همچنان حذف نشده‌اند، گفت: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد کاهش سود پیمانکاران در نهایت افزایشی در حدود یک تا دو میلیون تومان برای برخی نیروهای شرکتی به همراه خواهد داشت. بهروز بهنیا، فعال حوزه کار و رئیس کانون کارگران مخابرات،  اظهار کرد: نیروهای شرکتی یکی از معضلات جامعه کارگری هستند، چراکه امروز درصد کمی از کارگران قرارداد مستقیم با ارگان مربوطه دارند و بخش عمده‌ای از کارگران از طریق شرکت‌های پیمانکاری تامین نیرو جذب می‌شوند.

اعتراض کارگران به «طرح ساماندهی نظام پرداخت نیروهای شرکتی»

وی با بیان اینکه اگر چه برخی شرکت‌ها مانند شرکت مخابرات ایران، خصوصی به شمار می‌آیند، اما برخلاف مصوبه سازمان خصوصی‌سازی، با نیروها به صورت قراردادی رفتار می‌شود، یادآورشد: در این مصوبه اعلام شده بود نیروهای قراردادی به همان شکل با شرکت مخابرات باقی بمانند و تنها مالکیت مخابرات از دولت به بخش خصوصی منتقل شود، اما مخابرات یک سال قبل از خصوصی‌سازی، قراردادها را لغو و به شرکت‌های پیمانکاری تامین نیرو واگذار کرد. از آن سال به بعد، نیروهای شرکتی تقریبا هر روز با دغدغه‌های مختلف مواجه بوده‌اند و حتی از طریق سازمان بازرسی نیز پیگیری‌هایی انجام شده است.

در مصوبه جدید، شرکت پیمانکار حذف نشده، بلکه اعلام شده که تنها سود شرکت‌ها از حدود ۱۰ درصد به ۲ یا ۳ درصد حقوق کارگر کاهش پیدا می‌کند، اما حتی اگر این موضوع عملی شود، تاثیر قابل توجهی برای جامعه کارگری ندارد و شاید در نهایت مبلغ محدودی در حد یک یا دو میلیون تومان به حقوق کارگر اضافه شود.بهنیا گفت: سال ۱۳۸۷، یک سال پیش از خصوصی‌سازی، این موضوع از طریق سازمان بازرسی پیگیری شد، اما پاسخ مخابرات به سازمان بازرسی این بود که مخابرات در حال واگذاری به بخش خصوصی است و مشمول مقررات شرکت‌های دولتی نمی‌شود؛ پاسخی کلی که نتوانست ابهامات موجود را برطرف کند. پس از آن، بسیاری از فعالان کارگری مخابرات به شکل‌های مختلف با مشکلاتی مواجه بودند. بخش زیادی از پیگیری‌های اولیه این طرح از سوی نیروهای شرکتی مخابرات انجام شد و این نیروها از طریق نمایندگان شهرستان‌های خود موضوع را دنبال کردند.

رئیس کانون کارگران مخابرات افزود: در نهایت این موضوع در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح شد و خروجی نهایی کمیسیون و مجلس این بود که تمام نیروهای شرکتی شاغل در دستگاه‌های مشمول ماده ۲۹ و شرکت‌های تابع و وابسته، با ارگان مربوطه قرارداد مستقیم داشته باشند و شرکت‌های واسطه حذف شوند. این طرح پس از تصویب مجلس، در دولت نیز بررسی شد، اما آنچه در نهایت به عنوان مصوبه دولت در ۳۱ تیرماه اعلام شد، تفاوت زیادی با مصوبه مجلس دارد و حتی نمایندگان کمیسیون اجتماعی نیز نسبت به این تغییرات اعتراض کرده‌اند.

وی درباره تفاوت مصوبه دولت با طرح مجلس اظهار کرد: در مصوبه جدید، شرکت پیمانکار حذف نشده است، بلکه تنها درصد سود آن کاهش پیدا کرده است. اعلام شده که سود شرکت‌ها از حدود ۱۰ درصد به ۲ یا ۳ درصد حقوق کارگر کاهش پیدا می‌کند، اما حتی اگر این موضوع عملی شود، تاثیر قابل توجهی برای جامعه کارگری ندارد و شاید در نهایت مبلغ محدودی در حد یک یا دو میلیون تومان به حقوق کارگر اضافه شود. این چیزی نبود که کارگران مدنظر داشتند؛ هدف اصلی، ایجاد امنیت شغلی، حذف شرکت‌های واسطه و جلوگیری از اخراج‌های سلیقه‌ای بود.

به گفته این فعال حوزه کار؛ مسئله اصلی این بود که شرکت مربوطه نتواند به دلایل مختلف، کارگر را کنار بگذارد و نیروی جدیدی را از طریق روابط شخصی، فامیلی یا موارد دیگر جایگزین کند. کارگر باید امنیت شغلی داشته باشد که با شرایط فعلی این هدف محقق نمی‌شود. پیشنهاد ما این است که دولت طرح مجلس را بدون کم و کاست اجرا کند.

وی افزود: این موضوع سال‌ها بین مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد تا ایرادات آن برطرف شود و در نهایت طرحی به تصویب رسید که حاصل سال‌ها بررسی بود. اگر همان مصوبه مجلس اجرا شود، بخش زیادی از خواسته‌های نیروهای شرکتی در آن دیده شده است، اما مصوبه فعلی دولت با آنچه مجلس ارائه کرده تفاوت اساسی دارد.

 

بیشتر بخوانید





 با اقساط ۲۴ ماهه خودرو بخرید + تحویل ۳۰ روزه
۱۰ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

با اقساط ۲۴ ماهه خودرو بخرید + تحویل ۳۰ روزه

اقتصادایرانی: در این گزارش شرایط ثبت نام فروش فوری و فوق العاده سایپا در مرداد ماه ۱۴۰۵ را بخوانید.

 ورود ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به خاورمیانه
۱۰ ساعت قبل / روزنامه تعادل

ورود ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به خاورمیانه

فرماندهی مرکزی نیروهای تروریستی آمریکا، از استقرار ناو هواپیمابر «جورج واشنگتن» در خاورمیانه خبر داد.

 مدیرعامل زربد: خودپردازهای طلا می‌توانند اعتماد به خرید آنلاین را افزایش دهند
۱۱ ساعت قبل / سایت توسعه برند

مدیرعامل زربد: خودپردازهای طلا می‌توانند اعتماد به خرید آنلاین را افزایش دهند

توسعه برند؛ فرید امیرغیاثوند، مدیرعامل پلتفرم زربد، با تأکید بر کمرنگ‌شدن مرز میان بازار فیزیکی و آنلاین طلا گفت: توسعه شبکه تحویل، پلمپ هوشمند و دستگاه‌های خودپرداز طلا می‌تواند اعتماد کاربران به خرید آنلاین را افزایش دهد. به گفته او، زربد اکنون حدود ۳۰۰ نمایندگی در کشور دارد و امکان تحویل طلای خریداری‌شده از برخی پلتفرم‌ها از طریق این شبکه فراهم شده است.

 مصرف روزانه بنزین به ۱۳۵ میلیون لیتر رسید
۱۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

مصرف روزانه بنزین به ۱۳۵ میلیون لیتر رسید

معاون سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی گفت: مصرف روزانه بنزین کشور با وجود شرایط جنگی و دشواری‌های اقتصادی به حدود ۱۳۵ میلیون لیتر رسیده است. با توجه به محدودیت‌های تولید، واردات و سطح ذخایر، مدیریت این وضعیت به یک مساله فوری و بحرانی تبدیل شده است.

 رویای ۹ تریلیون دلاری ولیعهد سعودی در بیابان؛ چه بر سر «نئوم» آمد؟
۱۰ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

رویای ۹ تریلیون دلاری ولیعهد سعودی در بیابان؛ چه بر سر «نئوم» آمد؟

رسانه آمریکایی با استناد به تصاویر ماهواره‌ای، اسناد مالی داخلی و گفت‌وگو با کارکنان سابق پروژه «نئوم» گزارش داد ساخت‌وساز در تمام پروژه‌های اصلی این ابرشهر عربستان متوقف شده یا رو به توقف است؛ پروژه‌ای که هزینه نهایی آن در برخی برآوردها به ۸.۸ تریلیون دلار رسیده بود!

 آخرین قیمت طلا و سکه؛ امروز پنجشنبه 29 مرداد 1405
۱۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

آخرین قیمت طلا و سکه؛ امروز پنجشنبه 29 مرداد 1405

جدیدترین قیمت طلا و سکه در بازار تهران مشخص شد.