قیمت طلا امروز




 سایت ایران اکونمیست / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

علت گرانی موبایل مشخص شد

به گزارش ایران اکونومیست؛ بخشی ازرشد قیمت‌ در بازار تلفن همراه ناشی ازافزایش بهای جهانی گوشی،رشد هزینه قطعات و تغییرات زنجیره تأمین است. همزمان با افزایش قیم...
 علت گرانی موبایل مشخص شد
 

به گزارش ایران اکونومیست؛ بخشی ازرشد قیمت‌ در بازار تلفن همراه ناشی ازافزایش بهای جهانی گوشی،رشد هزینه قطعات و تغییرات زنجیره تأمین است.

همزمان با افزایش قیمت تلفن همراه در بازار داخلی، برخی تحلیل‌ها علت اصلی این روند را کاهش واردات و محدودیت‌های ارزی عنوان می‌کنند؛ اما بررسی روند بازار جهانی نشان می‌دهد بخش جدی و غیر قابل چشم پوشی از رشد قیمت‌ها ریشه در تحولات بین‌المللی و افزایش هزینه تولید گوشی‌های هوشمند دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد طی ماه‌های اخیر قیمت جهانی بسیاری از مدل‌های تلفن همراه افزایش یافته است. یکی از مهم‌ترین عوامل این موضوع، رشد قیمت قطعات کلیدی به‌ویژه حافظه‌های ذخیره‌سازی (Memory) و افزایش هزینه تولید در زنجیره تأمین جهانی است؛ موضوعی که در برخی مدل‌ها به افزایش قیمت تا حدود 40 درصد نیز منجر شده است.

 

در کنار این مسئله، سرمایه‌گذاری گسترده شرکت‌های فناوری در حوزه هوش مصنوعی و انتقال بخشی از ظرفیت تولید صنایع نیمه‌هادی به این بخش، فشار مضاعفی بر زنجیره تأمین قطعات الکترونیکی وارد کرده و هزینه تولید محصولات دیجیتال از جمله تلفن همراه را افزایش داده است.

 

پیامد این تحولات، کاهش تقاضا در بازار جهانی بوده است؛ به‌گونه‌ای که گزارش‌های بین‌المللی از افت قابل توجه فروش تلفن همراه نسبت به سال گذشته حکایت دارد.

 

در بازار ایران نیز اگرچه طی ماه‌های اخیر قیمت گوشی افزایش یافته، اما فعالان بازار معتقدند این رشد صرفاً ناشی از کاهش واردات نیست. به‌ویژه در شرایط کنونی که در میانه مردادماه قرار داریم و بازار با رکود نسبی تقاضا مواجه است، شواهدی از کمبود فراگیر کالا در سطح عرضه مشاهده نمی‌شود و موجودی بسیاری از مدل‌ها همچنان در بازار قابل تأمین است.

 

کارشناسان معتقدند در شرایطی که مدیریت منابع ارزی کشور در اولویت قرار دارد، تنظیم واردات برخی کالاها از جمله تلفن همراه امری قابل پیش‌بینی است، اما آمار موجودی بازار نشان می‌دهد افزایش قیمت‌های اخیر همزمان با کمبود شدید عرضه، تحت تأثیر رشد قیمت‌های جهانی و افزایش هزینه تمام‌شده واردات قرار دارد.



 پرداخت حقوق مردادماه ۵.۳ میلیون بازنشسته تأمین اجتماعی از ۲۹ مرداد آغاز می‌شود

پرداخت حقوق مردادماه ۵.۳ میلیون بازنشسته تأمین اجتماعی از ۲۹ مرداد آغاز می‌شود

سازمان تأمین اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: پرداخت حقوق مردادماه بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر این سازمان از ظهر پنجشنبه ۲۹ مردادماه آغاز می‌شود و طی سه روز، بر اساس حروف الفبا و از طریق بانک‌های عامل انجام خواهد شد.

 قالیباف: اگر آماده جنگ نباشیم مذاکره هم ثمره‌ای ندارد!

قالیباف: اگر آماده جنگ نباشیم مذاکره هم ثمره‌ای ندارد!

محمدباقر قالیباف در دیدار با رئیس مجلس عراق، ضمن تأکید بر ضرورت شتاب‌دهی به پیوندهای اقتصادی و ریلی میان دو کشور، حضور نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را کانون ناامنی منطقه دانست.

 فایننشال تایمز: اگر با قالیباف به توافق نرسید با رضایی طرفید!

فایننشال تایمز: اگر با قالیباف به توافق نرسید با رضایی طرفید!

فایننشال‌تایمز مدعی شد ایران در صورت تشدید دوباره جنگ از سوی دونالد ترامپ، گزینه حمله به اهداف نظامی آمریکا در اروپا را بررسی کرده است.

 ترامپ در تقابل با ایران به بن‌بست رسید

ترامپ در تقابل با ایران به بن‌بست رسید

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در گزارشی انتقادی با بررسی سیاست‌های دونالد ترامپ در قبال جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد که واشنگتن در تمامی محورهای تقابل با تهران با بن‌بست کامل مواجه شده است.

 ادعای بزرگ پرویز مظلومی در ورزش سه لایو

ادعای بزرگ پرویز مظلومی در ورزش سه لایو

سرمربی، سرپرست و عضو سابق هیئت مدیره استقلال امروز مهمان ورزش سه لایو بود و ادعایی جالب توجه و تا حدودی جنجالی در خصوص سیدحسین حسینی مطرح کرد؛ ادعایی که شنیدنش خالی از لطف نیست.

 اولین تصویر از باجناق رهبر شهید ایران | صحبت‌های خواندنی حاج محمود عباس‌زاده پهلوان: وقتی خبر شهادت ایشان را شنیدم...

اولین تصویر از باجناق رهبر شهید ایران | صحبت‌های خواندنی حاج محمود عباس‌زاده پهلوان: وقتی خبر شهادت ایشان را شنیدم...

خاطرات حاج محمود عباس زاده پهلوان باجناق رهبر شهید انقلاب با بغض های دلتنگی از یک رفاقت دیرینه با آقا حکایت می کند.

 مدیرعامل پست بانک: کیفیت خدمات غیرحضوری باید اصلاح شود - پیوست

مدیرعامل پست بانک: کیفیت خدمات غیرحضوری باید اصلاح شود - پیوست

پست بانک ایران در حالی توسعه بانکداری دیجیتال و افزایش سهم خدمات غیرحضوری را یکی از محورهای اصلی برنامه‌های خود قرار داده که مدیرعامل این بانک می‌گوید کیفیت فعلی خدمات غیرحضوری رضایت‌بخش نیست. این بانک حالا اصلاح فرایندها و توسعه یک اپلیکیشن جامع را در دستور کار قرار داده و وعده داده است نسخه اولیه

 پیامدهای طرح جنجالی برای سینما، تئاتر، موسیقی و ادبیات

پیامدهای طرح جنجالی برای سینما، تئاتر، موسیقی و ادبیات

سینمای اجتماعی بیش از دیگر گونه‌ها با این ابهام روبه‌رو می‌شود که مرز میان بازنمایی واقعیت و «سیاه‌نمایی» کجاست