قیمت طلا امروز




 سایت ایران اکونمیست / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

صنعت دارو روی لبه تیغ؛ در تولید دارو خودکفا هستیم اما زیر سایه واردات

کدام داروها این روزها کمیاب شده‌اند
 صنعت دارو روی لبه تیغ؛ در تولید دارو خودکفا هستیم اما زیر سایه واردات

 

به گزارش ایران اکونومیست؛ یک کارشناس امور دارویی به خبرآنلاین می‌گوید: «در حوزه داروهای سرطان، برخی داروهای کمکی مورد استفاده در کنار شیمی‌درمانی با کمبود مواجه هستند. در حوزه بیماری ام‌اس نیز بعضی از اینترفرون‌ها و حتی برخی برندهای تولید داخل در دسترس بیماران نیستند. همچنین در حوزه بیماران هموفیلی، کمبود فاکتور هشت و برخی فرآورده‌های خونی مشکلات جدی برای بیماران و خانواده‌های آن‌ها ایجاد کرده است.» در روزهایی که نگرانی‌ها درباره کمبود دارو و آینده بازار دارویی کشور افزایش یافته، کارشناسان معتقدند ارزیابی وضعیت این حوزه نیازمند نگاهی همزمان به نقاط قوت و ضعف نظام دارویی کشور است. اگرچه بخش عمده نیاز دارویی ایران در داخل تولید می‌شود، اما وابستگی به واردات مواد اولیه، مشکلات ارزی، کمبود نقدینگی و چالش‌های ساختاری همچنان از مهم‌ترین تهدیدهای این صنعت به شمار می‌روند.

دکتر محمد طاهری، داروساز و کارشناس امور دارویی، در گفت‌وگو با خبرآنلاین ضمن تشریح وضعیت فعلی بازار دارو، از مهم‌ترین کمبودهای موجود، دلایل افزایش قیمت‌ها و چشم‌انداز ماه‌های آینده سخن می‌گوید.

تولید داخلی در سایه وابستگی

طاهری در ابتدای گفت‌وگو با اشاره به ظرفیت‌های صنعت داروسازی ایران می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین نقاط قوت نظام دارویی کشور این است که حدود ۹۷ درصد داروهای مصرفی کشور در داخل تولید می‌شود. این عدد بزرگی است و نشان می‌دهد صنایع داروسازی کشور توان تأمین بخش عمده نیازهای دارویی را دارند، اما این آمار نباید موجب غفلت از چالش‌های موجود شود.»

به گفته او، «اگرچه داروی نهایی در داخل تولید می‌شود، اما بخش مهمی از مواد اولیه، مواد مؤثره و برخی مواد جانبی مورد نیاز صنعت داروسازی همچنان وابسته به واردات است. بنابراین مشکلاتی مانند تحریم‌ها، دشواری نقل‌وانتقال پول، تأخیر در تخصیص ارز و محدودیت‌های تجاری می‌تواند روند تولید را تحت تأثیر قرار دهد.» کمبودها پراکنده‌اند، اما بیماران خاص بیشتر آسیب می‌بینند/ کدام داروها کمیاب شده‌اند؟

به گفته این کارشناس دارویی، کمبودهای فعلی به یک گروه مشخص محدود نمی‌شود و در حوزه‌های مختلف دیده می‌شود. او می‌گوید: «در حوزه داروهای سرطان، برخی داروهای کمکی مورد استفاده در کنار شیمی‌درمانی با کمبود مواجه هستند. در حوزه بیماری ام‌اس نیز …





 نفت در آستانه ۱۰۰ دلار
۱ ساعت قبل / سایت جماران

نفت در آستانه ۱۰۰ دلار

به گزارش جماران، قیمت نفت برنت در یک هفته ۶.۶۳ درصد افزایش یافت و به ۹۴.۳۹ دلار در هر بشکه رسید.

 توسعه فرودگاه امام خمینی «مسئله ملی» است
۳ دقیقه قبل / روزنامه آرمان امروز

توسعه فرودگاه امام خمینی «مسئله ملی» است

آرمان امروز : فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) به‌عنوان مهم‌ترین دروازه هوایی کشور و یکی از اصلی‌ترین کانون‌های ارتباطی ایران با شبکه حمل‌ونقل هوایی بین‌المللی، نقشی فراتر از جابه‌جایی مسافر و پروازهای ورودی و خروجی دارد. این مجموعه طی سال‌های اخیر در مسیر تبدیل شدن به یک شهر فرودگاهی با کارکردهای گسترده حمل‌ونقلی، اقتصادی و لجستیکی [ ]

 معماری تازه حمل در بزرگ‌ترین معدن سنگ آهن کشور
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

معماری تازه حمل در بزرگ‌ترین معدن سنگ آهن کشور

در اقتصاد معدن، هر تصمیم فنی باید با ملاحظات اقتصادی، عملیاتی و راهبردی اخذ شود. گاهی یک تصمیم فنی، در واقع یک تصمیم اقتصادی و حتی راهبردی است. اینکه سنگ و باطله چطور جابه‌جا شوند، فقط انتخاب بین چند دستگاه نیست. این انتخاب مستقیم با قیمت تمام‌شده، مصرف سوخت، تامین ارز، محیط زیست، سرمایه‌گذاری، ایمنی و تداوم تولید گره خورده است. معادن ایران امروز با این مساله روبه‌رو هستند.

 سیگنال تغییر قیمت بنزین
۱۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

سیگنال تغییر قیمت بنزین

اظهارات تازه محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، درباره بنزین را نمی‌توان صرفا یک اظهار نظر اقتصادی درباره نابرابری یارانه‌ها دانست. عارف در شرایطی از هزینه چند‌میلیارد دلاری تامین بنزین و نابرابری شدید بهره‌مندی دهک‌ها از یارانه تاکید کرده که دولت هنوز افزایش قیمت را رسما اعلام نکرده است. عارف گفته دهک ۱۰درآمدی ۲۳برابر دهک اول از یارانه بنزین استفاده می‌کند و دولت‌ها به‌دلیل پرهیز از «دردسر» از اصلاح این وضعیت عقب‌نشینی کرده‌اند. در مقابل، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، اعلام کرد قیمت ۸۰هزار تومانی بنزین صحت ندارد و هیچ عدد یا الگوی قیمتی تاکنون به تصویب نرسیده است. بنابراین، از نظر خبری نمی‌توان اظهارات عارف را اعلام قیمت جدید دانست؛ اما از نظر سیاستگذاری، سخنان او معنای مهم‌تری دارد: دولت در حال آماده‌سازی افکار عمومی برای ضرورت اصلاح سیاست بنزین است.

 تماس تلفنی عراقچی با فرمانده ارتش پاکستان و وزیرخارجه مصر
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تماس تلفنی عراقچی با فرمانده ارتش پاکستان و وزیرخارجه مصر

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با وزیر امور خارجه مصر و فرمانده ارتش پاکستان تلفنی گفت‌وگو کردند.

 قهوه چه تاثیری بر روند پیری دارد؟
۳ دقیقه قبل / سایت تابناک

قهوه چه تاثیری بر روند پیری دارد؟

تحقیقات گذشته نشان می‌دهد که یک ریزمغذی به نام پلی‌فنول‌ها ممکن است به کُند شدن روند پیری کمک کند. پلی‌فنول‌ها در غذا‌های متنوعی از جمله قهوه یافت می‌شوند.



پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی
روزنامه آرمان امروز

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی

«آرمان امروز» «آرمان امروز» همزمان با روز پزشک گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- سپهرریاحی:‌ در ایران، زادروز ابوعلی سینا، یکم شهریورماه، به عنوان «روز پزشک» نام‌گذاری شده است؛ روزی برای تقدیر از کسانی که بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموختن حرفه‌ای کرده‌اند که مستقیماً با جان و سلامت انسان‌ها سر و کار دارد. اما [ ]
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جدیدترین استایل بهاره رهنما بعد از کاهش وزن قابل توجه

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تصاویری از بهرام رادان و آزاده صمدی در پشت صحنه تمرین کنسرت‌نمایش «سیاوش»

سایت تابناک

دستور برخورد قاطع با مروجین فساد و برهنگی در مشهد

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.
سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار
روزنامه آرمان امروز

سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: در روزهای اخیر این خبر به صورت گسترده پخش شده است که آمریکا قصد دارد شرکای تجاری ایران را هدف قرار دهد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را در چین ایجاد کرده است. تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و قیمت نفت همچنان در حال افزایش است. ایرانی‌ها با اعتمادبه‌نفس سخن از [ ]