قیمت طلا امروز



 سایت نفت ما / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

قیمت طلای جهانی امروز سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ | نفت ما

قیمت هر اونس طلا (XAUUSD) با ۰.۴ درصد افزایش به ۴۴۰۸.۳۴ دلار رسید. معاملات آتی طلا نیز با رشد ۱.۱ درصدی، در سطح ۴۴۶۶.۷۰ دلار قرار گرفت.
 قیمت طلای جهانی امروز سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ | نفت ما

تقاضای چین و تشدید خریدهای ناشی از «ترس از دست دادن فرصت» (FOMO)، طلا را به بالاترین سطح خود در بیش از دو ماه گذشته رساند؛ در شرایطی که بازارها هم‌زمان در انتظار انتشار داده‌های تورمی آمریکا و دریافت نشانه‌هایی از مسیر بعدی سیاست پولی فدرال رزرو هستند.
  قیمت طلا روز سه‌شنبه به روند صعودی خود ادامه داد و به بالاترین سطح در بیش از دو ماه گذشته رسید. افزایش شتاب خرید و بازگشت تقاضای سرمایه‌گذاران باعث شد طلا در برابر عواملی که معمولاً برای این فلز گران‌بها فشار کاهشی ایجاد می‌کنند، مقاومت کند. در همین حال، افزایش بازدهی اوراق قرضه آمریکا، تقویت دلار و رشد قیمت انرژی نیز نتوانست روند صعودی بازار طلا را متوقف کند.
به این ترتیب، قیمت هر اونس طلا (XAU/USD) با ۰.۴ درصد افزایش به ۴۴۰۸.۳۴ دلار رسید. معاملات آتی طلا نیز با رشد ۱.۱ درصدی، در سطح ۴۴۶۶.۷۰ دلار قرار گرفت. در بازار سایر فلزات گران‌بها، قیمت هر اونس نقره (XAG/USD) با ۰.۲ درصد افزایش به ۶۵.۸۴ دلار رسید و هر اونس پلاتین (XPT/USD) نیز با رشد جزئی ۰.۲ درصدی، ۱۷۵۹.۹۶ دلار معامله شد.
شتاب خرید
حرکت صعودی اخیر طلا در ادامه جهش ۲.۴ درصدی روز جمعه شکل گرفت؛ رشدی که پس از انتشار داده‌هایی درباره کاهش غیرمنتظره اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا در ماه ژوئیه رقم خورد. این داده‌ها باعث شد انتظارات بازار درباره مسیر نرخ بهره فدرال رزرو تغییر کند و زمینه برای تقویت تقاضا در بازار طلا فراهم شود.
طلا همچنین معاملات روز دوشنبه را با رشد ۱.۱۱ درصدی و در سطح تقریبی ۴۳۹۰ دلار به پایان رساند؛ قیمتی که بالاترین سطح پایانی روزانه این فلز در حدود ۱۰ هفته گذشته محسوب می‌شود.
اهمیت این روند زمانی بیشتر می‌شود که دلار آمریکا، بازده اوراق خزانه و قیمت انرژی نیز در همین دوره افزایش یافته‌اند. به‌طور معمول، رشد بازده اوراق و تقویت دلار به دلیل افزایش هزینه فرصت نگهداری دارایی بدون بهره‌ای مانند طلا، جذابیت این فلز را کاهش می‌دهد. با این حال، قدرت خرید در بازار طلا نشان می‌دهد که در شرایط کنونی، عوامل دیگری بر این فشارهای سنتی غلبه کرده‌اند.